Bırakalım bu işleri. Reform ve rönesansı es geçmiş bir toplum asla Finlandiya falan olamaz. Fin toplumunu rahatça kalkındırabilirsin çünkü Fin toplumu hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan toplumlar kadar (Türk, Kürt, Arap vs.) dinle haşır neşir olmadı.
Sen sanıyor musun ki şu anda "Erdoğan için canımı feda ederim" diyenler Atatürk'ü seviyor. Şu anda Mustafa Kemal Atatürk mezarından çıkıp gelse alacağı oy maksimum %70. Şu anda AKP'ye oy verenler yine AKP'ye oy verir.
Bunca şey yaşanmışken sırf alnı secde görüyor diye Erdoğan'a oy verenleri, kendi canını Erdoğan'ın canı için verecekleri görüp "Ya bunlar da eğitilir öyle demeyin" gibi ponçik pembe rüyalara dalamaz bu toplum. Ben toplumun %30'undan umudumu kestim. Atatürk de zamanında hatalıymış. Bunu da kabul etmek lazım. Türk milleti çalışkan falan değildir. Türk milleti zeki falan hiç değildir. Siz istiyorsanız tabii gidip Cumhur İttifakı haricinde kim varsa vatan haini ilan edenlere eğitim de öğretim de vermeyi deneyebilirsiniz. Ama yıllardır muhalefette olan bir partiyi "Hiç icraatleri yok anca eleştiriyorlar" gibi garip bir söylemle eleştirmek de aslında tam olarak o %30'lık AKP seçmeninin yapacağı şey. Bu eleştirileri AKP'den uzaklaştırıp "Cambaza bak" demektir. CHP tabii ki de eleştirecek. "Boşverin eleştiriyi de şimdi şöyle şöyle projelerimiz var" mı desinler? Muhalefetin olayı eleştirmektir. Şu anda seçim dönemindeyiz ve altılı masa ortak mutabakat metni üzerinden ve medya üzerinden neler yapacağını açıklıyor zaten. Yani CHP'nin tüm vaatlerini AKP'nin üstlenip yapması o vaatlerin AKP'nin olduğunu göstermez. Bakın bakalım o çok çalışkan asrın liderinizin yaptığı icraatlerin yüzde kaçını ilk başta CHP dillendirmiş? Sonra onların da yüzde kaçı AKP tarafından reddedilip iki-üç ay sonra kendi vaatleri gibi ortaya sürülmüş. AKP leş bir partidir ve onlara şu an bile oy verenler eğitilmez insanlardır. Gidin Adıyaman'ın, Konya'nın Kayseri'nin, Yozgat'ın bir köyüne ve görün. Denemesi bedava.