Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

Pazartesi günü dershanedeki tarihçi ile gideceğiz, burada film hakkındaki görüşler olumsuz gibi?

Bakış açısına göre değişir. Filme tarih kaynağı diye bakma, sen sadece filmi izle. Yanlışlıkları vardı evet mesela izledikten sonra 'oo İstanbul'u Ulubatlı Hasan almış ya' gibi bi izlenim verebiliyor insana.

Filmde en azından bazı duygular aktarılmış insanı etkileyebiliyor.. O kadarda olumsuz bakmadım ben olaya ama özenilmeyen yada gözden kaçan şeylerde yok değildi mesela Ulubatlı Hasan'la Era su başında balık yerken arkadaki kayalıkların arasından 3-5 tekila şişesi görünüyordu bunu fark eden var mıydı bilmiyorum ama dikkatimi çekti. Bide sonunda mehter marşı falan renk katabilirdi. Olması gerekirdi..

Kısacası eksikler vardı ama izlemeye değer..

Bakış açısına göre değişir. Filme tarih kaynağı diye bakma, sen sadece filmi izle. Yanlışlıkları vardı evet mesela izledikten sonra 'oo İstanbul'u Ulubatlı Hasan almış ya' gibi bi izlenim verebiliyor insana.

Filmde en azından bazı duygular aktarılmış insanı etkileyebiliyor.. O kadarda olumsuz bakmadım ben olaya ama özenilmeyen yada gözden kaçan şeylerde yok değildi mesela Ulubatlı Hasan'la Era su başında balık yerken arkadaki kayalıkların arasından 3-5 tekila şişesi görünüyordu bunu fark eden var mıydı bilmiyorum ama dikkatimi çekti. Bide sonunda mehter marşı falan renk katabilirdi. Olması gerekirdi..

Kısacası eksikler vardı ama izlemeye değer..

:asd: lolz

Ben filmi daha izlemedim ama beni ilgilendiren tek nokta bu kadar büyük bütçe ile film yapmaları.Normalde bizdeki filmler ufak tefek paralara yapılır.Az parayla nasıl milyonları götürürüz mantığında herifler.Bir odaya geçip ya da bir villa kiralayıp bütün filmi orada çekiyorlar.Bi de konu olarak duygusal bir şey patlattılar mı oh mis.Hiç masrafa gerek yok.

Bu konuda tek saygı duyduğum adam Cem Yılmaz'dı son zamanlarda.Adam Yahşi Batı için gitti plato kurdu.Sıfırdan kasaba yaptı.Gora felan desen yine öyle.

En azından bu film biraz kıpırdanma yapacaktır.En azından biraz daha para döküp, biraz daha emek sarfetmeye iterler yapımcıları.

burda "türk filmiya hemen içine aşk meşk katılmış ehuehuehu" diyen arkadaşlar

demekki hiç yabancı film izlemediniz...

bütün yabancı aksiyon filmlerinde ve savaş filmlerinde kahramanın yanında kız olur

kız meselesi olmayan film çok az gördüm

çok beğendim tarihi gerçeklere hemen hemen bağlı kalmışlar. Filmin en başı çok hoşuma gitti

Filmi izledim.Gerçekten izlerken insanın milli duyguları kabarıyor. Hele hele Ulubatlı'nın sancağı sura dikme sahnesi insanı epey duygulandıyor.Herkesin gitmesini tavsiye ederim.Milli kimliğimizi daha iyi anlamamız için bu tür şeyler yararlıdır.:coffee:

Şunu eklemek lazım, filmin heyecanının zirveye ulaştığı bir sahnede kalkıp savaşasım geldi. O derece tuhaf oldum, titreme falan oldu yani.

Ümmet devleti olan Osmanlı'da nasıl milli kimliğiniz kabarıyor merak ettim. :)

Ben filmi daha izlemedim ama beni ilgilendiren tek nokta bu kadar büyük bütçe ile film yapmaları.Normalde bizdeki filmler ufak tefek paralara yapılır.Az parayla nasıl milyonları götürürüz mantığında herifler.Bir odaya geçip ya da bir villa kiralayıp bütün filmi orada çekiyorlar.Bi de konu olarak duygusal bir şey patlattılar mı oh mis.Hiç masrafa gerek yok.

Bu konuda tek saygı duyduğum adam Cem Yılmaz'dı son zamanlarda.Adam Yahşi Batı için gitti plato kurdu.Sıfırdan kasaba yaptı.Gora felan desen yine öyle.

En azından bu film biraz kıpırdanma yapacaktır.En azından biraz daha para döküp, biraz daha emek sarfetmeye iterler yapımcıları.

para konusunda M. Kırmızıgül'de çekinmemiş. Çekilen film dünya çapında ve ABD filminden farkı yok

Sonunda büyük bir süpriz sizi bekliyor :confused:

Koskoca imparatorluğa "ümmet devleti" diye bakıp da şu filmdeki iki ezan sesi, bir namaz sahnesi ve tekbir ile şehadetleri duyduğu için filmin milli yönünü göremeyen kör gözler olduğunu da öğrenmek büyük şans. toplumda böyle tipler var, sonra da kalkıp diyoruz ki "gelişemiyoruz, büyüyemiyoruz yeeaeae" nah büyür, gelişirsiniz böyle. hala daha yobazlıkta sınırları zorluyorsunuz.

berbat otesi bir film.. ne umutlarla gittim.. hep diyorum bi daha Turk filmine gitmeyecegim diye ama yine gaza gelip hevesle gidiyorum.. bu son olsun..

ne lanet bi sey cikti yahu.. dunya kadar kitap okudum fetihle ilgili.. hakikaten bokum gibi bi sey cikti bu film..

Geri
Üst Alt