Fidel Castro, Hayatını Kaybetti!

Mustafa Yücel ile karışıtırılıyorum şu anda :D
Birbirine çok benzeyen 2 ad :fdsfsdnfsdjfsd

Peki bundan sonrası için ne olacak. Aynı şekilde yönetilmeye devam mı edecek. Yoksa komünizmin etkileri yavaş yavaş silinip tarih mi olacak? İlgili bilgili arkadaşların görüşlerini merak ediyorum

Yahu hangi komunist ülkeyi rahat biraktilar? Hangi komunist ülkeyi bu dünyaya hosgördüler?
Zaten komunism bu dünyada asla kabul edilmez, insanlarin rasyonel oldugunu dünyada zor, veya liberalism kapitalismin oldugu dünyada zor.

Komünizmdeki şeytanlık>Emperyalizmdeki şeytanlık
heralde kabul edilmeyecek, insan akıllı bir varlıktır. Akla ters şeyleri kabul etmez.

Başımız sağolsun.Naaşının yakılmasını istemeseydi keşke dondurarak bir geri gelme umudu olabilirdi :red:

Başımız sağolsun.Naaşının yakılmasını istemeseydi keşke dondurarak bir geri gelme umudu olabilirdi :red:

Gelecek yuzyilda beynin kopyasini veri olarak cikarabilip ,hucrelerden de klonlama yaparak ve bu ikisini birlestirerek "olen kisiye en yakin insan" yaratilabilecek , bu yuzden oksijen ve kan alamasa da beynin kopyalanabilir kaldigini savunuyorlar . Belki dogrudur

"Başkalarının kölesi olarak yaşayacağına özgür ama aç yaşamak" kendisi de halkı gibi mütevazi yaşasaydı doğru olurdu ama yaşamadı. bu da yanlış oldu :D

Kendisinin pek refah içerisinde yaşadığını düşünmüyorum, emperyalist kaynaklarda haberlerde kendisi çok zengin lüks içinde yaşadığını söylemek de yine onların politikalarıyla doğru orantılıdır. Kaldı ki kendisini Forbes en zengin liderler arasında göstermişti bir ara, kendisi de Forbes'e tepki göstermişti, mal varlığı benim değil devletin diye. Şahsi fikrimde eğer paraya bahsedildiği kadar değer veriyor olsaydı, ABD'ye boyun eğer Batista gibi, kat kat fazlasını elde ederdi. Ayrıca yine o en zengin liderler listesinde %60'ını müslüman ülkesi liderleri almıştı. Halkı sefalet içerisinde yaşarken 20-30 milyar $ servete sahip, dinin belirttiği sınırlarla tamamen ters yaşayanlar değilde, onların yanında lafı bile edilmeyecek iki rolex takan bir lider konuşulur mesela.

Çünkü o Arap emirleri, liderleri hepsi Emperyalizm'in kölesi oldukları için servetlerine servet katarken. halkı köle gibi yaşarken, o Küba'da insanların sefalet içerisinde yaşamasına üzülen dergiler,kuruluşlar,yapılar bunları görmez. Bak Emperyalizm'in kölesi olanlar ne kadar refah içerisinde yaşıyorlar değil mi?

Emperyalist ülke farklıdır, Emperyalistlerin kölesi olan farklıdır. Emperyalist ülkelerde refah seviyesi üst seviyede olmasının sebebi de köle ülkelerini yıllarca sömürüp, kaynaklarını kendine aktarmasıdır.

Bizim ülkenin sağcısında da solcusunda da yobazlık var. Hoşlarına gitmeyen en ufak şeyde olur olmadık şeyle yaftalanıyorsun. Hemen saldırıya geçiyor 2 kesimde. Ben bir ideolojiye, kişiye takılıp gitmeyin derken bile makarnacı olarak yaftalınıyorum. Bir de konudaki başka bir kişiyle karıştırılıp ordan yafta alıyorum :D

Biz burada Erdoğan'ın diktatörlüğünü demokratlığını tartışmıyorduk ki? Sadece bir varsayım da bulundum dedim ki Erdoğan iktidarı Bilal Erdoğan'a devretse, bunu Fidel - Raul'de oldugu gibi "bir kerelik oldu diye" mazur görür müydün?

Aman olmasın da zaten. Komünizm zillettir.
Ne kadar fazla komünist ülke o kadar fazla sefil toplum demektir.

Bu nasıl bir mantık? İnsanlar iPhone alıyor diye Steve Joba sevicisi mi oluyor? iPhone'nun kimin eseri olduğunu bile bilmeden bu ürünü alıyor yahu çoğu insan. Bir ürünü almam o ürünün üreticisini seviyorum anlamına gelmez. İPhone gibi bir ürünü Küba üretseydi de biz de onu alaydık. Ne yapalım yani Steve Jobs bizlere sundu diye mahrum mu kalalım? Mühendislerin beraberlik yapmak zorunda kaldığı ülke tabi iPhone gibi bir ürün çıkaramaz.

Tartismiyorduk ama iki ülkede farki sistem ve design var, bunu unutuyorsun. Hayir Erdoganin oglu Tayyip'den sonra gecse sinir olurdum.

Iste bak senin anlamadigin konuda su. Kapali bir ekonomide ekonomik büyüme olamaz zaten, Küba en yakin komsusu olan Amerika, ve dünyanin en guclu ülkesinden ambargo yersen (ve kendinde ambargo koyarsan) zaten büyüme olamaz. Küba bu güne kadar nasil dayandi ben hala anlayamiyorum. Ve daha önce dedigim gibi kömünism bu dünyada hic bir zaman kabul edilmez cünkü cogu insan rasyonel (kendi cepini düsünüyor). komunism basari görecekse bunun ilk olarak international bir hosgörüsle karsilanmasi lazim ama hikayemizde hic bir zaman olmadi bu ve olmiyacak cünkü bu büyük ekonomik ülkelere ters gelir. Yoksa komunism ve planli ekonomiden buyuk utopia var mi dünyada?

Nasil nasil bir mantik? Sen demedin mi Fidel Castro bu kadar millete kiydi diye, nasil bu adamin düsüncesini nasil savunursunuz diye? E peki Steve Jobsin baslatigi Apple, FIFAnin gösterdigi futbol maclari v.s. sende ambargo koy bakalim o zaman. Yani demek istedigim senin savundugun liberalist ve kapitalist insanlarda baya cok insana kiydi.

Komünizmdeki şeytanlık>Emperyalizmdeki şeytanlık
heralde kabul edilmeyecek, insan akıllı bir varlıktır. Akla ters şeyleri kabul etmez.

Tamam bi dk
Planli ekonomi > Kapitalism

Bunu tartismam bile, simdi böyle > ile felan yazdim ya argüment felan kullanmamamada gerek kalmaz.

Geri
Üst Alt