FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Bu arada PS3'e wireless klavye baglayabiliyor,internette gezinebiliyor,eklentiler ile messenger uygulamalari ile chat yapilabiliyor,HDD ve Blu-ray ozelligi sayesinde film download ediyor ya da Blu-Ray izleyebiliyosunuz.Siz konsollari sadece oyun amacli goruyosunuz,yeni nesil konsollarda artik hersey yapilabiliyor.

PS3 tam bir multimedia aleti.

Edit: Yanlis hatirlamiyorsam 3 boyutuda destekliyor.

Bu zevk dışında sayko vari bir davranış. Bu örneklerde var PS3'e 100 tane oyun alan adamda var orijinal değiştirme yapmadan. Bunlar uç örnekler. Araba modifiyesinde de var. Ben misal, maket helikopter modelleri ile de ilgileniyorum. Bu hobi içinde 100tl den 5000tl ye kadar yolu var. Her arızada da modele göre parça ücretide cabası. Benim yaptığım modifikasyonun bana full masrafı 1740tl olmuştu. Herşey sıfır yalnız. Monitörden kasaya,psu dan fan sistemine, yalıtım aparatlarından her parçaya ayrı ayrı soğutucu takmaya kadar. Ramleri anakartı işlemciside cabası. Ve o sistem ile hala istediğim oyunu gayet rahat rahat oynayabiliyorum. Haa Crysis'da map'e göre FPS yüseliyor doğru ama bunun çözümü kolay. Elimdeki kartı satıp 300tl koyarsam bunuda aşarım. Yani, senin verdiğin örnek optimal değil, anormal şartlar içinde doğru.

Yani onu demeye calistim.Mesela maket helikopterlerin icin hicbir masraftan kacinmazsin degil mi?Eger masraftan kacinmayacak bir insan ise PC oyunculugu sana gore.Ama bir defa iyi para harcayim beni 4-5 yil gotursun diyorsan konsol oyunculugu en iyisidir.

Oyunu en sonunda kurdum ama bu kasılmalar çok kötü. En yüksek sistem isteyen oyunları bile son ayarda oynuyorum ama bu kasıyor. Neden böyle acaba?

Ben indirdim ama kurmadım. Şöyle bir söylenti var. EA bir süredir bu oyunu konsol tabanlı üretiyor. PC için oynanabilirlik düşü oluyormuşmuş. Duyduğum bu çünkü 3 yıldır oynamıyorum bunu indirdim sadece PES ile birlikte. Grafik ayarlarını gözden geçir istersen.AA için kapamak bazen iyi iken oyuna göre açmak daha iyi performans verebiliyor.

Sen ne diyorsun? :) Crysis ciktigi zaman arkadaslarimin yaptigi masraflari ben bilirim.Muhtemelen en gec 3-4 yil sonra Xbox ve PS3 yerine yenileri gelecek.Ama gectigimiz 4 yilda Core 2 Duo'dan Core i7'ye,Pixel Shader 3.0'dan 5.0'a gectik.DDR3 yayginlasti,PCI Express 2.0 geldi.DirectX 9'dan 11'e gectik.

Her oyunu kaliteli oynayacagim diyen bir insan son 4 yilda rahat 2.5-3 milyar masraf yapmistir.Cunku bugun 600 euro'dan cikan bir ekran karti 1 yil sonra makul seviyeye geliyor,teknolojiyi gunu gunune takip eden bir insanin boyle bir masraf yapmamasi mumkun degil.

Yalan onlar .Crysis bir devir başlattı oyunlarda. Crysis'i oynatan her PC şuanda her türlü oyunu oynatır.

PS3 tam bir multimedia aleti.

Edit: Yanlis hatirlamiyorsam 3 boyutuda destekliyor.

Benim ongorum bundan sonra cikacak konsollar IPTV ozelligi icerecek,eger duyduysaniz Google TV geliyor,belki Google konsol ureten sirketlerle anlasip bu ozelligini konsollara bile eklettirebilir.

Tam bir IPTV ozelligi olmasa bile,bildigim kadari ile Xbox Live uzerinden SkySports paketine uye olup maclari canli izleyebiliyorsun,HD olarak.

Şuan PC'de herhangi bir oyunu oynamak için İ7 gibi bir işlemci çok ama çok gereksiz. AMD athlon x2'ler bile halen iş görüyor her oyunda. Şuan pc için en gerekli donanım ekran kartı.

Benim soylediklerim mi yalan?Bir arastirma yap istersen.Modern Warfare 2 bile daha iyi modifikasyon ister Crysis'den,bence kendi soylediklerine dikkat et.

Yalan derken söylemler yalan . Şimdi ele alalım sen teknolojiyi takip eden birisin , ben içinde olan birisiyim.

Teknoloji açık bir kavramdır sınırı yoktur. Crysis'i tam optm.da bir PC aldık 1600 TL 'ye. (Monitor Hariç ) Diğeri gitti 4000 TL lik PC aldı ? Şimdi arasında fark nedir oyun oynarken ?

Şuan PC'de herhangi bir oyunu oynamak için İ7 gibi bir işlemci çok ama çok gereksiz. AMD athlon x2'ler bile halen iş görüyor her oyunda. Şuan pc için en gerekli donanım ekran kartı.

Yetersiz degil elbette.Ama bir PS3,Xbox 360 akiciliginda oynamak icin gerekli.Yoksa ozellikleri kisip akici oynamak da mumkun,ama o zaman Crysis gibi bir oyunda aldigin zevk cok azalir.

Yani onu demeye calistim.Mesela maket helikopterlerin icin hicbir masraftan kacinmazsin degil mi?Eger masraftan kacinmayacak bir insan ise PC oyunculugu sana gore.Ama bir defa iyi para harcayim beni 4-5 yil gotursun diyorsan konsol oyunculugu en iyisidir.

Hayır kaçınırım. Hobim ile mantığım arasındaki ince çizgiyi aşmamaya dikkat ederim. Yani abartmam demek istiyorum. Haaa yapan var mı evet var. Ama ben bir model helikoptere 1000tl den fazla vermem. Onu sevme nedenim elektronik devre yapısındaki el işçiliği ve uğraşı. 2.sırada ise uçabilmesi ve programlanabilmesi. Ama uzun boylu o kadar para vermem demek istiyorum.

Konsol işi biraz farklı Kaan. Geliştirilebilir bir yanı yok bir kere. PC ise ister geliştir ister abart isterse default kalsın. 2.el parçada bulabilirsin yani çok yönlü. Ben yazılım-veritabanı için kullanıyorum misal, bu iş için PC olmazsa olmaz. O sebeb ile fonksiyonel durumu söz konusu. Oyun kutusuna vereceğim 800tl şuan için bana gereksiz ve lüks gelmekte. Maddi açıdan da değil samimiyetle söylüyorum. Amacı sadece oyun olan bir alet çünkü. Haa açıkladım da, bu bir zevktir. Parası olan, seven, TV'si olan alır oynar. Ama ben o para ile daha önemli şeyler yaparım ve bazı oyunlarda gerek aynı kaliteyi gerekse yakın bir kaliteyi yakalarım. Hem PC ömrü artar hemde gelişir.

Benim ongorum bundan sonra cikacak konsollar IPTV ozelligi icerecek,eger duyduysaniz Google TV geliyor,belki Google konsol ureten sirketlerle anlasip bu ozelligini konsollara bile eklettirebilir.

Tam bir IPTV ozelligi olmasa bile,bildigim kadari ile Xbox Live uzerinden SkySports paketine uye olup maclari canli izleyebiliyorsun,HD olarak.

play-tv.jpg

PS3 üzeri tv bakiliyor zaten. Bu alet sayesinde.

Ama IPTV icin bence konsola gerek kalmaz. Yeni cikan bütün tvlerin internet destegi oldugu icin.

Yetersiz degil elbette.Ama bir PS3,Xbox 360 akiciliginda oynamak icin gerekli.Yoksa ozellikleri kisip akici oynamak da mumkun,ama o zaman Crysis gibi bir oyunda aldigin zevk cok azalir.

Crysis'i E6600 ve 8800GT ile gayet rahat oynuyorum. Sadece map'in belli alanlarında shadow'un yoğun ve nesnelerin çok olduğu manzara vari kısımlarda hafif bir kasma oluyordu hepsi bu. Geri kalan yüzde 70-80 kısımda böyle bir sorun yaşamadım üstelik bu bahsettiğim online oyunda. Yani internet hızıda diğer bir etken olduğu için söylüyorum.

Yalan derken söylemler yalan . Şimdi ele alalım sen teknolojiyi takip eden birisin , ben içinde olan birisiyim.

Teknoloji açık bir kavramdır sınırı yoktur. Crysis'i tam optm.da bir PC aldık 1600 TL 'ye. (Monitor Hariç ) Diğeri gitti 4000 TL lik PC aldı ? Şimdi arasında fark nedir oyun oynarken ?

Dedigimi yanlis anladin.Aldigin 1600TL'lik PC 2 yil sonra cikan oyunlar icin high-level bir sistem olmayacak,onu diyorum.2 yil sonra en az bir ekran karti guncellemesi gerekecek,PCI Express 2.0 ciktiginda cogu kisi anakart ve power supply degistirmek zorunda kaldi mesela.

Sizde korsan oyunculuk cok fazla.Ama normal sartlarda dusundugunde bir konsol almak her zaman daha ucuza gelir.

Sadece FPS farkı ve biraz da akıcılık farkı olabilir. Ama ilk ve en önemli fark FPS farkı.

Hayır akıcılık hemen hemen 5-6 FPS fark olursa ancak aynı seviyede olur, eğer ekran kartları aynı ise.

@ Sercan;

Ozellikleri azalttiginda FPS aliyorsun ama,kalitesi dusuyor :)

Benim soylediklerim mi yalan?Bir arastirma yap istersen.Modern Warfare 2 bile daha iyi modifikasyon ister Crysis'den,bence kendi soylediklerine dikkat et.

Crysis'teki grafik kasmalarından (az önce bahsettiğim) COD MW2 'de eser yok. Genelleme yapmak yanlış yani o daha çok grafik istiyor gibi. Oyunun tasarımı daha önemli. Ama ben çok çok akıcı bir şeilde COD'u oynayabilmektyim hatta geçen haftasonu oynadım en son. Ama Crysiste hafif kasılmalar yaşamaktaydım. Sebebi oyunun grafik düzeni ve grafik motoru ile de ilgili.

Crysis'teki grafik kasmalarından (az önce bahsettiğim) COD MW2 'de eser yok. Genelleme yapmak yanlış yani o daha çok grafik istiyor gibi. Oyunun tasarımı daha önemli. Ama ben çok çok akıcı bir şeilde COD'u oynayabilmektyim hatta geçen haftasonu oynadım en son. Ama Crysiste hafif kasılmalar yaşamaktaydım. Sebebi oyunun grafik düzeni ve grafik motoru ile de ilgili.

Beni yanlis anliyorsunuz :) Low,medium gibi ve dusuk cozunurlukte elbette akici olur oyun.Ama High secenegi ve HD standardi olan 780p'ye cozunurlugu aldigin zaman ne olur? :)

Geri
Üst Alt