FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Dedigimi yanlis anladin.Aldigin 1600TL'lik PC 2 yil sonra cikan oyunlar icin high-level bir sistem olmayacak,onu diyorum.2 yil sonra en az bir ekran karti guncellemesi gerekecek,PCI Express 2.0 ciktiginda cogu kisi anakart ve power supply degistirmek zorunda kaldi mesela.

Sizde korsan oyunculuk cok fazla.Ama normal sartlarda dusundugunde bir konsol almak her zaman daha ucuza gelir.

Tamam ozaman onu hesaplayalım PC ile PS3 konsolunun masraflarını :)

Bir PC 4 Yılda bir insana ne kadara mal olur ? 4000 TL uygunmudur herkes için ? (En üst düzey için.)

Bir PS3 ilk alışı nekadar ? 1000 TL . Onun için TV alacaksın o nekadar 2500 TL (Fps diyorsak kalite konuşacak ) Nekadar etti 3500 TL . 4 senede 10 oyun alsan oyunun her tanesi 100 TL = 10000 TL

Nekadar etti : 4500 TL

PC : 4000 TL

PC'de neler yapabilirsin ? Herşey .

PS3'de neler yapabilirsin ? Sınırlı .

Eee sizce hangisi :)

Dedigimi yanlis anladin.Aldigin 1600TL'lik PC 2 yil sonra cikan oyunlar icin high-level bir sistem olmayacak,onu diyorum.2 yil sonra en az bir ekran karti guncellemesi gerekecek,PCI Express 2.0 ciktiginda cogu kisi anakart ve power supply degistirmek zorunda kaldi mesela.

Sizde korsan oyunculuk cok fazla.Ama normal sartlarda dusundugunde bir konsol almak her zaman daha ucuza gelir.

PC ile oynadığım oyunların 8 tanesi orijinaldir. Evet genel bir sorun söz konusu sebebide ekonomik şartlar. Avrupa-Amerikada 20dolarlık olan bir oyun burda 40dolara satılmakta olması ayrıca bazı milli duyguları yüksek olan insanların dil desteğindeki kızgınlıları diğer sebebler.

@ Sercan;

Ozellikleri azalttiginda FPS aliyorsun ama,kalitesi dusuyor :)

Tamam da, hem kalite yüksek hem FPS yüksek olması için demiştim ben. Yoksa kaliteyi en düşüğe getir FPS 70-80'lerde gezsin ne önemi var.

Tamam ozaman onu hesaplayalım PC ile PS3 konsolunun masraflarını :)

Bir PC 4 Yılda bir insana ne kadara mal olur ? 4000 TL uygunmudur herkes için ? (En üst düzey için.)

Bir PS3 ilk alışı nekadar ? 1000 TL . Onun için TV alacaksın o nekadar 2500 TL (Fps diyorsak kalite konuşacak ) Nekadar etti 3500 TL . 4 senede 10 oyun alsan oyunun her tanesi 100 TL = 10000 TL

Nekadar etti : 4500 TL

PC : 4000 TL

PC'de neler yapabilirsin ? Herşey .

PS3'de neler yapabilirsin ? Sınırlı .

Eee sizce hangisi :)

650 700 liraya kadar düştü PS3. Arada öyle uçurum olmuyor elbette. Ama bundan sonrası kullanıcının neler yapmak istediği ile alakalı oluyor. Oyun konusunda, bende 4 tane oyun var. Sürekli onları değiştiriyorum 25 50 lira arasında.

@ Yunus;

Korsan oyunculugu isin icine katarsan oyle.4 senede 10 oyun az bile.50 oyun yapip hem PC hem konsol icin hesapla,ustune PC'ye 1000TL masraf ekle.O zaman ne oluyor :)

Edit:

Konsol:1000TL+2500TL+5000TL=8500TL

PC:4000TL+1000TL+5000TL=10000TL

Korsana vuracaksak Xbox360 kirildi zaten,5000TL masrafi ikisi icin egale etsen bile 3500TL-5000TL bir konsol ustunlugu cikiyor.

Beni yanlis anliyorsunuz :) Low,medium gibi ve dusuk cozunurlukte elbette akici olur oyun.Ama High secenegi ve HD standardi olan 780p'ye cozunurlugu aldigin zaman ne olur? :)

22 inch monitörümde gayet güzel bir görüntü alabiliyorum buda kişiseldir tabii Kaan. Bu teknolojide zaten yeni gelişmekte. Oyun ayarlarım Crysis ve COD MW2 de High'da durmakta. Bu ayarlar ile Crysis'te hafif kasmalar aldım. Bunuda zaten oyun yapımcısı açıkladı bazı noksanlar olduğunu. Crysis2 'yi orijinal aldım ve kasılma yoktu çünkü NVIDIA ile ortak çalışma yapılarak düzeltilmiş. Zaten sponsor oldular malum.

650 700 liraya kadar düştü PS3. Arada öyle uçurum olmuyor elbette. Ama bundan sonrası kullanıcının neler yapmak istediği ile alakalı oluyor.

Tek gamepad, oyunsuz ve düşü kapasiteli olanının fiyatı bu Özgür. 2 hafta önce Electro World'de sordum. Sony yetkilileri stand yapmıştı. 729tl ye tek gamepad 1 oyun.829tl ye 2 gamepad ve 1 oyun. Oyunda komik birşeydi. Değiştirmek bile bela olabilir.

O değil hayali hesaplar yapmaya başladık. Gelin sanal şirket kuralımda 3-5 bişeyler kazanalım daha iyi değil mi? :D

Ekliyelim Kaan .

5000 TL oldu . Şimdi 4500 TL 'ye PS3 'mü . 5000 TL'ye PC mi sence hangisi :)

Aradaki fonksiyon farkını eklersek bu meblağ PS3 yönünde pozitif eti yapar :)

PC'den para dahi kazanabiliyorsun bunun hesabıda çok önemli. İş güç eğitim amacın ne ise o yönde gelişim sağlamana yardımcı olabiliyor. Fotoğrafçılık cabası.

Tek gamepad, oyunsuz ve düşü kapasiteli olanının fiyatı bu Özgür. 2 hafta önce Electro World'de sordum. Sony yetkilileri stand yapmıştı. 729tl ye tek gamepad 1 oyun.829tl ye 2 gamepad ve 1 oyun. Oyunda komik birşeydi. Değiştirmek bile bela olabilir.

Media markette 2 adet Gamepad + PS3 650 lira civarıydı. 100 lira civarı oyunla beraber 850 lira yapar. O dandik oyunla almak kötü oluyor değiştirmesi hakikaten bela oluyor. Düşük kapasitede en düşük 40 GB tır herhalde. O kadar da önemli değil bence.

Bende kendimde görmedim. Halen hakaret etmeye devam ediyorsun. İnsanlara tepeden bakmaya devam et. Sana hiç kimse ayrı bir fikir yüzünden kimseye hakaret etme izni veremez. Anladın mı ? Birde yaş farkı olayı ; İşte aramızda 3 yaş filan var ben senden daha büyüğüm daha çok şey biliyorum havan ayrı bir vahim olay. Birde aramızda 3 yaş var deyipte gibip 2 yaş olduğunu düzeltmen ayrı bir garip hareket "Aaa 3 yokmuş 2 varmış" gibi. Fazla takma bu yaş olayına sana tavsiyem. He takarsan bile 2 ye 3 e bakma. Sabrımıda daha fazla zorlama.

Yeni gördüm mesajını. Tavsiyelerini kendin için kullan bir zahmet. Bu yaşlarda 2-3 yaşın farkı manidardır. Sana bunu söylerken zaten parantez içinde umursamayacağını ön görerek açılamıştım. Yani haksız çıkmadım. Sabrınıda kendine saklayabilirsin. Düzeltme yapıp yapmamam benim sorunum tıpkı senin ve herkesin yaptığı gibi. Haddini bil, işine bak. Üslubunu kontrol et sana normal gelen şey bir başkası için itici olabilir. Kendimi beğenmiş bir eda ile hiçbir cevap yazmadığımı biliyorum bu senin kişisel - psikolojik sorunun ise, çözüm basit.

Öyle şey mi olur ? 4000 TL ye PC almadık ? 2000 TL 'lık PC topladım +2000 TL masraf yaptım.

Ozaman bende 4 yılda kolların bozulma ihtimalini koyarım ortaya :) Böyle birşey yok :)

Sacmaliyorsun ama :) Bugun dunya capinda strateji ve MMORPG oynamayan insanlarin neredeyse hepsi PC oyunculugunu terk etti.Kollar bozulsa ne ki 20 kol yaz istersen 1000 dolar :) Sen istedigin kadar israr et,bugun yurtdisinda kime sorsan konsol daha ucuza gelir der.

Benzin-Diesel motor farki gibi.Benzin motor basta ucuzdur ama yakkittan cok masraf edersin.Dizel motor basta pahalidir ama yakittan cok tasaruf edersin.

Öyle şey mi olur ? 4000 TL ye PC almadık ? 2000 TL 'lık PC topladım +2000 TL masraf yaptım.

Ozaman bende 4 yılda kolların bozulma ihtimalini koyarım ortaya :) Böyle birşey yok :)

4 yılda o kollar minimum 2 kez değişir. Fiyatıda 150tl civarı adet başına. Birde PS3 sanki android. O da makine arıza yapacak zamanla işlemcide bozulma oluşacaktır.

Sacmaliyorsun ama :) Bugun dunya capinda strateji ve MMORPG oynamayan insanlarin neredeyse hepsi PC oyunculugunu terk etti.Kollar bozulsa ne ki 20 kol yaz istersen 1000 dolar :) Sen istedigin kadar israr et,bugun yurtdisinda kime sorsan konsol daha ucuza gelir der.

Benzin-Diesel motor farki gibi.Benzin motor basta ucuzdur ama yakkittan cok masraf edersin.Dizel motor basta pahalidir ama yakittan cok tasaruf edersin.

Benzinli bir motor daha uzun ömürlüdür diye not eklemektede fayda var. Dizel motor ömrü gayet düşüktür tabi altınızdaki araba yine sıradışı bir alet değilse:)

Geri
Üst Alt