FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Sacmaliyorsun ama :) Bugun dunya capinda strateji ve MMORPG oynamayan insanlarin neredeyse hepsi PC oyunculugunu terk etti.Kollar bozulsa ne ki 20 kol yaz istersen 1000 dolar :) Sen istedigin kadar israr et,bugun yurtdisinda kime sorsan konsol daha ucuza gelir der.

Benzin-Diesel motor farki gibi.Benzin motor basta ucuzdur ama yakkittan cok masraf edersin.Dizel motor basta pahalidir ama yakittan cok tasaruf edersin.

Bilmem farkındamısın ama bizler Türkiye'de yaşıyoruz :) Sen İngilitere'de yaşıyor olabilirsin. Yurtdışında öyle olabilir , burada ucuz olan PC'dir.

Bilmem farkındamısın ama bizler Türkiye'de yaşıyoruz :) Sen İngilitere'de yaşıyor olabilirsin. Yurtdışında öyle olabilir , burada ucuz olan PC'dir.

Davulun sesi diye bir tabir cukk diye oturur. Bu konuya değinmiştim. 20dolarlık oyuna biz burda enaz 2 katı ödüyoruz. Korsan bu yüzden daha yaygın burda. İngiltere'de yok diyen olursa alnını karışlarım orasıda ayrı :)

4 yılda o kollar minimum 2 kez değişir. Fiyatıda 150tl civarı adet başına. Birde PS3 sanki android. O da makine arıza yapacak zamanla işlemcide bozulma oluşacaktır.

:):) Anlamiyorum sizi,sanki PC bozulmayacak mi?

Son olarak sunu diyim.Korsan oyunun yaygin oldugu Turkiye'de PC oyunculugu her zaman onde olacaktir.Ama gun gelir bi sekilde IP adresleriniz sabitlenip download yapamamaya basladiginiz zaman konsol almak daha uygun gelecektir.Kotulemek ya da assagilamak icin demiyorum,Turkiye'nin sartlari bunlar.Strateji ve MMORPG oyunlarini oynayan buyuk bir kitle var,ama bu oyunlari oynamayan diger kitleye dunya capinda baktiginizda konsol daha onde olacaktir.

Yeni gördüm mesajını. Tavsiyelerini kendin için kullan bir zahmet. Bu yaşlarda 2-3 yaşın farkı manidardır. Sana bunu söylerken zaten parantez içinde umursamayacağını ön görerek açılamıştım. Yani haksız çıkmadım. Sabrınıda kendine saklayabilirsin. Düzeltme yapıp yapmamam benim sorunum tıpkı senin ve herkesin yaptığı gibi. Haddini bil, işine bak. Üslubunu kontrol et sana normal gelen şey bir başkası için itici olabilir. Kendimi beğenmiş bir eda ile hiçbir cevap yazmadığımı biliyorum bu senin kişisel - psikolojik sorunun ise, çözüm basit.

Düzeltme elbette yapabilirsin benim orada düzletme yaptığın noktanın ne anlamda olduğunu anlatmak istememdir. Yani oradaki normal bir düzeltme değildir. İnsanları tartışırken yaşlarını katarak tartışman heleki forumda çok garip. Herkesin kendine ait fikri vardır. Önemli olan hakaret olmadan dile getirip tartışmaktır.Sen haddini bil, işine bak. Boltladığım nokta senin için daha geçerlidir benim gözümde. Neyse bu konuyu daha uzatmak istemiyorum bu son mesajımdı.

Son olarak sunu diyim.Korsan oyunun yaygin oldugu Turkiye'de PC oyunculugu her zaman onde olacaktir.Ama gun gelir bi sekilde IP adresleriniz sabitlenip download yapamamaya basladiginiz zaman konsol almak daha uygun gelecektir.Kotulemek ya da assagilamak icin demiyorum,Turkiye'nin sartlari bunlar.Strateji ve MMORPG oyunlarini oynayan buyuk bir kitle var,ama bu oyunlari oynamayan diger kitleye dunya capinda baktiginizda konsol daha onde olacaktir.

Hani Hesaplamıştık ya orjinal almıştık herşeyi :) PC için +2000 TL koyduk zaten .

IP sabitlenmesi TTNet gibi bir firma varken mümkün gözükmüyor. Çıkarlar açısından. Sorunun temeli ile hep sosyo-ekonomik sebeblerden. Konsol'a kötü demedik. Sen al oyna. Parası olan zevk alan da alsın. Ama çıkıpta daha uygun daha mantıklı demeyin diyoruz. Amaçları farklı. Hatta biri evrensel küme diğeri ise kümecik yüzde 90 manada. Niye 90, bazı oyunlar oynanamamakta ve aynı grafik değerini alamıyabiliyorsun. Eee o kadarda olsun.

Bu ülkede PS3 satışının yüzde 60'ı PES için yapılıyor demek yanlış olmaz. Çünkü en çok satılan oyunlardan başı bu çekiyor PES3 te Türkiye için. Soruyorum şimdi, bu oyun için PES3 almak ne adar doğru. Diğerleri için söyleyecek sözüm yok en lüks hobiye-zevke saygım sonsuz. Ama mantık - ekonomik kısma gelince işler değişiyor işte.

Ya kısacası şöyledir arkadaş .

PS3 olan PC 'siz yapamaz.

PC'si olan PS3'süz yapabilir.

Her ne olursa olsun PS3 ekstra birşeydir. PC'den ucuz olması söz konusu bile olamaz bu devirde. PS3 ucuz diyenler ,PC'siz yapabiliyormusunuz ? Tabii ki hayır.

Ya kısacası şöyledir arkadaş .

PS3 olan PC 'siz yapamaz.

PC'si olan PS3'süz yapabilir.

Her ne olursa olsun PS3 ekstra birşeydir. PC'den ucuz olması söz konusu bile olamaz bu devirde. PS3 ucuz diyenler ,PC'siz yapabiliyormusunuz ? Tabii ki hayır.

Diyen varsa da klavyeden gönderdiği sinyalleri çevirmekte olan alete ihanet denler :)

Güzel noktalama olmuş. İşin kaba-saba özetidir. PS3'süz zevk yine var(bazı farklılıklar olsada) ama PC'olmadan bir yere kadar.

Hadi Atasözü yaratıyoruz bu konuda :)

PS3'üm var diye sevinme , Kolun kırılır kalırsın yine PC'ye :)

Emrah,bu konuda kusura bakma Turkiye sartlarini elbette benden iyi bilirsiniz.Senede 1-2 ay isim sebebi ile Turkiye'ye gelirim,o kadar taniyorum Turkiye'yi.

Elbette sadece PES icin konsol almak sacma.Ama Turkiye dahil dunya genelinde insanlar PC herseyi yapabiliyorken gidip bir de konsol satin aliyorsa bu lüks bir hobi olmaz,sektorun bu tarafa genisledigini gosterir.Binlerce telefon varken insanlarin iPhone ve Blackberry tercih etmesi gibi.

Alma PC'nin ahını çıkar aheste aheste :P

Emrah,bu konuda kusura bakma Turkiye sartlarini elbette benden iyi bilirsiniz.Senede 1-2 ay isim sebebi ile Turkiye'ye gelirim,o kadar taniyorum Turkiye'yi.

Elbette sadece PES icin konsol almak sacma.Ama Turkiye dahil dunya genelinde insanlar PC herseyi yapabiliyorken gidip bir de konsol satin aliyorsa bu lüks bir hobi olmaz,sektorun bu tarafa genisledigini gosterir.Binlerce telefon varken insanlarin iPhone ve Blackberry tercih etmesi gibi.

PDA konusunu başka zaman tartışalım zira işe gideceğim sabah. Burada 15lik velette de iPhone var. Bu aletlerinde amacı bellidir zaten. Türkiye'de sokakta internet yok iken, 3G sisteme -ihtiyacı olmaksızın- para bayılan zihniyete saygılarımı sunuyorum. Üst düzey kişiler ve her an online olması gereken insanlar dışında bu aletleri görmek komik ve tüketim toplumu manzarası tamamı ile. Öğrencide olması misal, absürb bir olay.

Bundan sonra imzama,yazdigim entrylerde lutfen Turkiye sartlarini gormezden geliniz yazacagim.Yoksa anlasamayacagiz :)

:):) Beni yanlis anliyorsunuz.Guzelim,hatta kucuk ebatlarda notebooklar varken insanlar neden netbooklari tercih etmeye basladi,bunun da gormezlikten gelemezsiniz diyorum.

Bunun amacı yine business sektörü ve mühendisler için. Misal benim şirketimin bana verdiği netbook'un amacı heran sisteme bana ağırlık yapmadan ulaşabilmem ve yanımda bulundurabilmem. PDA ise, bir yönetici için olmazsa olmaz. Ama veletin birinde görmek demek, tüketim toplumu ve benimde olsun hava cıva olayıdır. Mantığı elden bırakmamak şartı ile tüm fikirlere saygım sonsuz. Ben apple manyağıyım ve alırım diyen bir arkadaşım var ve ona saygım var. Çünkü adamda MacBook'tan Mac'lere, iPhone'dan iPod'a herşey var. Adam mimar. Bu firmayada sempatisi var iPhone onun için vazgeçilmez olmakta. Ama telefonla konuşmak-sms&mms atmak ve internete girmek için bu aleti alana gülerim. Bunu yapabilen benim Samsungda mevcut 4te1'i fiyatına.

Aynen bendede BlackBerry var ancak iş için duruyor yoksa hiç bir işe yaramaz.

Al PC'yi tak CD'yi çatlat PS'yi :)

Yeteneksizim bu konuda saate ver Yunus :).

ahahaha :) kötüydü yaf... Bu arada haftasonu PES ve FIFA yükleyeceğim. Bakalım benim PC (since 2007) nasıl bir performans verecek. 4 yıl oldu daha 2 kez temizledim ve parça değiştirmedim.

PC varsa PS3'ün esamesi okunmaz :P

Geri
Üst Alt