FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Şana bir soru soracağım Özgürcüm:) Senin kafa yine güzel mi ? :D

Şaka bir yana : Ps3 alabilecek bir vatandaşın PC'si dandik olma ihtimali nedir ? ;Bunu düşünmek gerek değil mi :)

Bende bunu anlatma derdindeyim :) Ama neyse...

Özgür, gülme serbest gıdıklayabilirim de. Ben orda markaları zikrettim şu şunu bu bunu yaptı demedim. PS-PS2-PS3 bu markaların katkıları ile geliştirildi. Toshiba'nın gelişiminde gerek Intel gerekse Microsoft, PS3 te ise NVIDIA Grafik kartını ve IBM'de yonga setinde büyü pay sahibi. Kısacası bu firmalar PC üreticisi ve sen diyorsun ki PC'de oynanamaz bazı oyunlar bıdı bıdı...Geçiniz diyorum. Adam gibi PC topla uzun uzun oynarsın. Yetmez chat yaparsın. Yetmez download yaparısn. Yazılım üretirsin, birşeyleri tasarlar para kazanırsın diyoruz. Biri çok amaçlı bir alet iken biri oyun kutusundan ibarettir. Adam diyor ki; PC'yi yenilemem lazım çok para ama PS3 te 800tl. Artı oyun parası ıvırzıvır. 1000tl ye gayet toplarsın diyoruz bizde PC'yi. Doğru parçalarla.

Bu yüzden, vikipediadan dh dan bakıp burda "güldürdün ben komiksin" diye ahkam kesmemeni öneririm. Çok şey söylemek isterdim lakin gerçekten saçma bir konu. PS3 çıkmadan önce çokca araştırmış ve gerekli sohbetlere girmiştim birçok kişinin yeni duyduğu donanım sitelerinden. Megalomanlık yapmak için söylemiyorum sadece zaman-şartlar durumu. Sen al orijinal para çoksa al bayılabilirsin. Ama mantılı mı hayır derim bende.

DirectX 9 ayarlarında çok rahat PS3 performansını gösterebilir.Ki kaldıki en iyi ekran kartıda 460 değil.

Onu diyorum işte 460 iyi bir kart değil. Ama yanlışda anlaşılmasın, futbol-dövüş oyunları dışında bilgisayar her zaman daha iyidir oyun oynamak için. GTA4-Splinter Cell vb... oyunları PS'de oynamak tam bir işkence.

Şunu anlamıyorsun PS özeldir. Yani dircetx ile filan kıyaslama yapmaman lazım. Ekran kartı özel, İşlemcisi özel, Ram i özel, Anakartı özel. Halen PS3 ün gücü tam olarak kullanılmıyor.

Konsollar hala DirectX 9 kullanıyorlar.Bu devlet sırrı değil bilinen birşey.O yüzden Windows XP ler hala kullanılıyor zaten.

İşte sorun burada çıkıyor , PS3 alacak bir vatandaşın PC'si bir olmaz tabii ki . Kaliteli birşey olur , PC çok dandik olup Ps3 'ü olan yoktur. PS3 son noktadır onun için artık Pcden bıkmıştır yeniliklere gidiyordur.

Hiç bir insan direk ps3 almaz . İlk Pc'den doyar ondan sonra PS3 alır =)

Farklı noktalara kaydık. Tabiki buradaki herkes PC kullanıcısıydı PS den önce. Her 2 ayda bir PC mi güncellemekten bıktım. Yok takılır yok yavaş oynar vs... Bende bir defa para vereyim beni uzun bir süre idare etsin diye PS3 aldım. Bu kadar basit.

Farklı noktalara kaydık. Tabiki buradaki herkes PC kullanıcısıydı PS den önce. Her 2 ayda bir PC mi güncellemekten bıktım. Yok takılır yok yavaş oynar vs... Bende bir defa para vereyim beni uzun bir süre idare etsin diye PS3 aldım. Bu kadar basit.

Noktayı koymuş Özgür.

2-3 bin liralık malzemeli pc toplarsan tabi pc kaldırır.

1o tane mesaj attım bu konuda Umut.

2007 de topladığım makinem ile hala her çıkan oyunu gayet kaliteli ve düşük FPS lerde gerek online gerekse single olarak oynayabiliyorum. Üstelik en güzel cordless Logitech gamepad'im de var. Uygun fiyata aldım onuda. Arkadaşlarım geliyor. Birinde PS3 birinde PS2 var onların yorumu gayet güzel ve hatta PS2 den çok çok iyi. Bu PC 'yi o zamanın teknolojisi ile topladım ve banamısın demiyor. Şu an değiştirmek istersem tek alacağım ekran kartıdır ki elimdekinin üstüne 300tl koysam gayet yeterli seviyede dx11'i kullanan en yeni kartlardan birini alabilirim. Yanında oyunda hediyesi :)

Yunus'a bu konuda katılıyorum. Paran çoktur, PC'in tamamdır ve dersin ki ben şöyle tv de haber izlerken ara verip bir PES atmak isterim kankalarla diye alırsın PS3'ü. Ama durumum kötü, PC'im kötü diyen adam PS3 varken PC ne yavvvv diye yazarsan bizde bunları söyleriz.

İşlemci:Core 2 Quad Q9550

Anakart:P45

Bellek:KINGSTON 4GB DDR2 800MHz (2x2GB)

HDD:SAMSUNG 1TB

Ekran K:HD5770 1GB

Kasa-Psu:600 Wattlık uygun bir kasa(Dark falan)

Şu anda acele ile böle birşey çıkarttım.Daha düzenliyerek çok iyi bir pc olur bu.Bilgisiyarda OC diye birşey var biliyorsunuzdur.Onunda yardımı ile rahat götürür bu pc adamı.

İlerde işlemci falan değiştirirsin daha iyi olur.

8800GT ekran kartım 4gb Ram ve ddr2-ddr3 destekli gigabyte anakartım ayrıca 22inch monitörüm ile COD6 - L4D - Crysis1-2 hepsini gayet oynuyorum. 2007 ortalarında topladım. Halada ne kursam oynarım. AOE3, RA3, FIFA9-10, PES 8-9-10, C&C,L4d1-2,COD4-6,Battlefield-Bad Company, FM9-10 bunlardan başlıcaları. Aynı anda download yaparken bazende arkada istediğim müziği dinliyorum :)

İşlemci:Core 2 Quad Q9550

Anakart:P45

Bellek:KINGSTON 4GB DDR2 800MHz (2x2GB)

HDD:SAMSUNG 1TB

Ekran K:HD5770 1GB

Kasa-Psu:600 Wattlık uygun bir kasa(Dark falan)

Şu anda acele ile böle birşey çıkarttım.Daha düzenliyerek çok iyi bir pc olur bu.Bilgisiyarda OC diye birşey var biliyorsunuzdur.Onunda yardımı ile rahat götürür bu pc adamı.

İlerde işlemci falan değiştirirsin daha iyi olur.

Bu devirde DDR2 ram mi olur?:) Oraya 1600MHZ DDR3 ram koy tamamdır süper olur. O.C ile 1800MHZ'da gösterirsin.

Neden acaba ?

Ama sen PS de intel, amd işlemci kullanılıyor filan demiştin dimi :) evet evet .

Intel-AMD işlemci kullanılıyor demedim. Deste verdiklerini söyledim. Unutmadan, PS3 teki ekran kartı NVIDIA tarafından yapılmıştır bunda hemfikiriz değil mi ? bakmışsındır bir yerden :) NVIDIA kimin peki ? -INTEL!

PS2 için ise AMD-ATI mühendisleri ortak çalışma yapmışlardır. Beğenmeyebilirsin tabi :). TOSHIBA içinde aynı şey geçerlidir. TOSHIBA kendi pclerinde bu markaları kullanırken sen aksini söyleyerek daha bir komik oluyorsun. IBM dahi, diğer firmalar ile çalışma kararı aldı üçülmeye başlayınca :) IBM de PS3'e önemli katkı yapan firmadır.

Buraya bakmak ile alakası yok olayın.Bazı teknolojiler değişmez.Mesela Xbox'ı Microsoft ürettiği için directx 9 kullanılıyor.PS3 için ise büyük ihtimal OpenGl teknolojisi kullanılıyor.

Demeye çalıştığım pc lerdeki teknolojilerden daha eski teknoloji kullanılıyor.Bu da normaldir kaç yıl önce piyasa çıkmış alet hala günümüz pc teknolojisi ile baş edemez.

Geri
Üst Alt