Florya Arsası Satıldı!

Fenerbahce stadyum ismi icin (10 yil) 90 milyon euro, Acibadem sponsorlugu icin (6.5 yil) 45 milyon euro almadi mi?

20 donum icin makul karsilanmasi gereken bir bedel , emlakcilara danisabilirsiniz bugunku fiyatlar uzerinden

Surada sorsan bir kisi floryadaki imar carpanini bilmez , 20 donume karsilik 238 milyon "minimum" gelire ek olarak kemerburgazdaki ust kullanim tapusunu babalarinin hayrina mi vereceklerdi ?

Florya icin konusuyorum , 20 donum arazi tapusu karsiliginda , 238 milyon minimum gelir ve 5-6 saha yapilacak buyuklukte bir kemerburgaz arazisi gayet iyi bir anlasmadir

Dilediginiz gayri menkul degerleme sirketine sorabilirsiniz

dursun bir daha bu klube baskan filan olamaz insallah bunu da ekleyelim

Kimle görüştüysem hayal kırıklığı...Camiada genel bir hayal kırıklığı var sadece 2 dernekte yönetimde olan birer kişiden yönetimin kemerburgaz masraflarının devlet tarafından karşılanacağına dair garanti alındığı ve ödemenin tamamının 2018 eylül ayında tamamen tek seferde ödeneceği bilgisine ulaştım ki bunları bile katsak 450 trilyonu bulmuyor.

Her türlü çok ciddi bir başarısızlık söz konusu şampiyonluk kadar önemli bir mevzuydu bizim için bu...Çünkü uefa sunumunda dernek ve şirket dahil tüm bağlı ortaklıkların borç alacak farkı kötü senaryoya göre bile 2019 sonunda yani mali verilerin açıklanacağı nisan 2020 başında sıfırlanacağı taahhüt edilmişti.

Son sermaye artışı sonrasında 987 trilyona düşen borç alacak farkımızı artık önceki hesaplamalarımda olduğu gibi kapatamıyoruz. Buyrun hesap ortada;

*2019 eylülünde florya parası: 238 trilyon

*2019 aralıkında riva bakiyesi: 283 trilyon

*2019 eylülünde şampiyonlar ligi katılımı (2 takım gruplarda olacak dersek minimum olarak yani): 76 trilyon

*2019 aralıkında şampiyonlar ligi yayın bedeli: 86 trilyon (5.1 tl kur aldım)

*2019 ekiminde 2017-2018 tff gelirleri yatıyor bunların toplamı da ikinci olsak en kötü ayak bastı parası olarak: 30 trilyon

ikinciliğe göre performans parası olarak geçen senenin aynısını aldım (daha yüksek olacaktır kesinlikle): 54 trilyon

geçmiş şampiyonluklara istinaden: 54 trilyon (aynı kalacak şampiyon olamazsak)

ve sıralama ödülü (ikinci olarak): 21 trilyon
*=== Yani toplamda 159 trilyon

Yekün olarak eğer ligi ikinci sırada bitir şampiyonlar ligine katılabilirsek elde edeceğimiz gelirlerin toplamı 842 trilyon yapacak...

Bu durumda 987-842 = 145 trilyon borç alacak farkımız kalıyor!!! Yani borcu sıfırlayamadık...Evet banka borçları öncelikli olursa faiz sarmalından kurtuluruz ama her halükarda yazdığım gibi en erken bu paralar 3.çeyrek başında geliyor yani her halükarda bu borcun üzerine iki çeyrek daha faiz gelecek nereden baksak 70 trilyon x 2 = 140 trilyon daha borç gelecek üstümüze...eee ne yaptı o zaman takriben = 295 katrilyon...

Son sermaye artışı ile hisselerimiz %68'e çıktı bir hisse satışı yapsak %8 ile buradan da gelecek olan para 80 trilyon civarında olur yani borç alacak farkımız yine bitmez 215 trilyon seviyelerine düşer...

Yeni transfer yapmayacak mıyız? Amatör Şubeler? 2018-2019 sezonu öncesi maliyetimiz sıfır mı olacak? Arkadaşlar artık yapılması gereken bu gayrimenkul olayları netleştiğine ve lig biteceğine göre şöyle olmalı;

1) Mağazacılık AŞ derneğe satılmalı ve buradan minimum 50 trilyon giriş sağlanmalı. Ardından da bayi olan şubeler kapatılmalı 104'ten mağaza sayımızı 30'lara indirmeli personel çıkarmalıyız.

2) Gayrimenkul AŞ'yi aynı şekilde derneğe satıp burada tasfiye etmeliyiz.

3) İletişim AŞ'yi de dernek umdesine aldıktan sonra tv-dergi-sosyal medya hepsini kapatmalı masrafları sıfırlamalıyız...

4) Toplam 198 olan loca sayısından hala 54 loca boş artık fiyatlarını düşürüp önümüzdeki sezon için hepsini satmalıyız boş durunca ne oluyor ya şimdi ya hiç...kur arttı tl üzerinden sat 750 milyara milleti rahatlat 40 trilyon para al...Bu yönetim şimdiye kadar 22 loca sattı ama bu paralara bu kadar olur yok neymiş daha önce alanlar ne olacak? Ee arada izlediler işte ne yapalım hani galatasaraylılık???

5) Kombine gelirlerimizi de ekonomik krizi düşünerek düşük tutup full doluluk sağlanmalı 90 trilyon yeterli olur böyle 3.500-4000 tl kombineleri unutun...

6) Forma gelirini de unutun yellow friday'de kasamıza giren para yaptığınız harcamanın 10'da 1'i bile değil çok detaylı yazmıştım sebebini dışarıdan spor takımlarının sponsorlukla tedariğini alsak hiç forma satmasak taraftara kardayız zira mağazacılık aş hep zarar yeni değil bu durum...

7) Amatör şubelere 7103 sayılı kanunla kaynak geldi kendi isim ve forma sponsorluklarıyla kavrulacaklar.

8) Önümüzdeki sezon futbol takımına hiçbir şekilde bonservisli futbolcu almamalıyız bilakis bonservis geliri elde etmeliyiz

9) Futbolcu maaş bütçesini en kötü ihtimal 65 milyon euroda tutsak bile kadro sayısını 30'lardan 25'lere çekmeliyiz ayrıca bunun 8 kadarı uefa kontenjanına göre 2000 jenerasyonundan olmalı

Tüm bunları yapınca bile durum ne olacak? 35 trilyon hala borcumuz kalacak...

Yani öncesinde yazdığımız gizi rodrigues-cavanda satılmalı ve paok'un hesabı düşünce ve bir de belki yerli yedek kalecinin bonservisi ödenince minimum 55 trilyon kar ederiz. Ayrıca haziranda sözleşmesi biten 9 futbolcuyla da kesinlikle sözleşme yenilenmemeli. 55-35 = 20 trilyon borç alacak farkında ilk defa tarihimizde alp yalman yönetiminden bu yana yani 1996 yazından itibaren kara geçeriz.

Lakin bu durum çok sürmez ve 65 milyonluk maaş bütçemizin ödemeleri gelir + 7 milyon euroya yakın menajer komisyonu ve puan başı birimlerle de 8 milyon euro civarı artık futbolcular dışında hali hazırda 7 trilyon personel maaşı ödüyoruz aylık x 9 ay = 63 trilyon da bu yapar yani 2018-2019 sezon sonunda borç alacak farkımız yine;

470 trilyon-20 trilyon kasa = 450 trilyona çıkar işte bu durumda sıfır borçla devam etmek için ya hep ilk ikide olacaksın yahut 65 milyon euroluk bütçeni kadro sayısını 2019-2020 sezonunda gelecek olan yabancı sınırlamasını da göz önüne alarak 21 kişiye indirip 55 milyon eurolara düşeceksin dünya yıldızı oyunculara 5 milyon euro civarı para ödemen lazım ve hem sportif aş hem de derneklerdeki çalışan sayıları hem maaşlar düşürülerek hem de ÜÇTE İKİSİ kovularak şampiyonlar ligine gidilmese bile tasarrufla borçsuz kalınabilir.

Ne var ki hem bütün bu yukarıdakiler eksiksiz yapılmalı hem de hem bu sene hem de önümüzdeki sene ligi hep ilk ikide bitirmeliyiz!!!

Sevgili dostlar bakin , dogru bilgi dogru yorumu beraberinde getirir , asagida yazdigim maddeleri bu isle ciddi sekilde ilgilenen , klise bos yorumlar yapmis olmak icin yapmayan arkadaslar okusun

- florya florya diyorsunuz da floryada bizim 22.500 m2 den biraz fazla bir arsamiz var , su an gordugunuz antrenman sahalarinin konuslandigi bolge ise yaklasik 100.000 m2 den biraz fazla . Ve bizim kendi tapumuz haricinde kalan yerlerde iki tur yerlesimimiz var , bir kismi hazineye ait ve isgaliye oduyoruz , geri kalani da gsgm ye ait ve kiralik sozlesmemiz bitti ve uzatilmayacagi iletildi . CUNKU devlet buradaki arazisini degerlendirerek para kazanmak istiyor ve bunu bizle de bizsiz de yapabilir cunku arazinin 80.000 m2 den fazla kismi zaten kendisine ait . Bize de burada "bize ait kisma" denk gelen metre kareye oranlayarak 80% gelir payi ve kemerburgazda ust kullanim tahsisli arazi teklif ettiler , kabul etmeyecektik de ne yapacaktik ? 22.500 m2 araziyi biz de satamazdik kendimiz cunku imari yok , o imar devlet tarafindan kendi uhdesine gecince cikariliyor . 20 donum yerde tesis yapmak da soz konusu degil .. burada neden itiraz ediyorsunuz , baska ne olacakti ?

Bence satalım kulübü ya bütün borçlarıyla. Olacak gibi değil çünkü.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sevgili dostlar bakin , dogru bilgi dogru yorumu beraberinde getirir , asagida yazdigim maddeleri bu isle ciddi sekilde ilgilenen , klise bos yorumlar yapmis olmak icin yapmayan arkadaslar okusun

- florya florya diyorsunuz da floryada bizim 22.500 m2 den biraz fazla bir arsamiz var , su an gordugunuz antrenman sahalarinin konuslandigi bolge ise yaklasik 100.000 m2 den biraz fazla . Ve bizim kendi tapumuz haricinde kalan yerlerde iki tur yerlesimimiz var , bir kismi hazineye ait ve isgaliye oduyoruz , geri kalani da gsgm ye ait ve kiralik sozlesmemiz bitti ve uzatilmayacagi iletildi . CUNKU devlet buradaki arazisini degerlendirerek para kazanmak istiyor ve bunu bizle de bizsiz de yapabilir cunku arazinin 80.000 m2 den fazla kismi zaten kendisine ait . Bize de burada "bize ait kisma" denk gelen metre kareye oranlayarak 80% gelir payi ve kemerburgazda ust kullanim tahsisli arazi teklif ettiler , kabul etmeyecektik de ne yapacaktik ? 22.500 m2 araziyi biz de satamazdik kendimiz cunku imari yok , o imar devlet tarafindan kendi uhdesine gecince cikariliyor . 20 donum yerde tesis yapmak da soz konusu degil .. burada neden itiraz ediyorsunuz , baska ne olacakti ?
Bu benim yazımdan alıntı değil mi?

Ugurun yazdigi detayda inceci olmaya gereksinim yok , borc alacak farki oyle 100-200 milyon TL lere cekilebilse zaten yok hukmundedir . Fakat aleyhimizde olan durumlari da yazmak lazim

1 sene once euro kuru ile yapilan sozlesmeler bu gidisle bize 20-30% arasi fazla TL maliyet cikaracak . Azimsanmayacak bir fark cunku bonservis taksitleri ve maaslar hep euro uzerinden

Oyuncu satmak , sampiyonlar ligine girmek , maliyetli transferlere son vermek disinda bir sansimiz yok bu tekeri dondurmek icin

Ugurun yazdigi detayda inceci olmaya gereksinim yok , borc alacak farki oyle 100-200 milyon TL lere cekilebilse zaten yok hukmundedir . Fakat aleyhimizde olan durumlari da yazmak lazim

1 sene once euro kuru ile yapilan sozlesmeler bu gidisle bize 20-30% arasi fazla TL maliyet cikaracak . Azimsanmayacak bir fark cunku bonservis taksitleri ve maaslar hep euro uzerinden

Oyuncu satmak , sampiyonlar ligine girmek , maliyetli transferlere son vermek disinda bir sansimiz yok bu tekeri dondurmek icin

Maliyetli transferlere son verip CL’ye gitmek de kolay değil. Türkiye de futbol aklı da yok. Bu borç işinden kurtulmak mümkün değil 5 sene sonra yine 1Milyar olur. Arsa satışına o yüzden karşıydım.

Florya meselesine bu sekilde bakin , yukarida yazdim . Riva meselesinde ise gorusum biraz farkli . Orada da temkinli konusuyorum , cunku satislar bitince toplam hasilati kestiremiyorum . Fakat oranin ranti daha fazla olmaliydi kanisindayim

Fakat ne yaparsaniz yapin , hem euro bazinda kredi alip , hem kurun hem faizin negatif kaldirac etkisine hic bir gelir dayanmaz

Bunu hep soyluyorum , hatta daha kisa keselim , oyuncu satmayip aldikca bu borc hic bir zaman azalmaz .

Maliyetli transferlere son verip CL’ye gitmek de kolay değil. Türkiye de futbol aklı da yok. Bu borç işinden kurtulmak mümkün değil 5 sene sonra yine 1Milyar olur. Arsa satışına o yüzden karşıydım.
Banka kredisi çekmeden 2019-2020 sezonunu bitirirsen mümkün değil borç olmaz üstat onun için detaylı nasıl olabilir görün düye yazdım buradaki mevzu 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarını kredi çekmeden ilk iki içinde bitirmek o zaman borçlar katlanarak artmaz alacaklın futbolcu-menajer-personel-sgk-vergi dairesi olur banka olmaz hürmetler...

Onunde iki ornek var , iki senedir basaksehir ve bjk nin tablosu ortada . Ben bjk nin mitrovic ve lens disinda fiyaskosunu hatirlamiyorum . Talisca , babel ve atiba gibilerin maliyetleri ne ? Sen belhandaya 8-9 verip senelik de 3,5 oderken , tartismasiz onun 2 kati katki veren talisca 2 milyon kira ile ve senelik kaca oynuyor

Gomis , feg , maicon , mariano , selcuk , belhanda , fernando , muslera ... bunlarin hepsi fahis paralara euro uzerinden oynuyor , bjk de basaksehirde bu mertebede kazanan 2-3 oyuncu bile yok

Peki bunu yapiyorsun da gelirin ? Bjk nin futbolcu satislari ve CL gelirlerini ve hepsi euro uzerinden hesaba dahil et

Simdi kim batar kim cikar hesap edin

Bu arada baskan klubunu en dusunen atiyorum cengiz , suren , mezarindan kalksa canaydin olsa da bu tabloya yapabilecegi bir hamle yok

Cunku oyuncularin hepsi 3-4 sene daha bu paralari garantiye almis durumda , kimse ne bizim verdigimiz bonservisleri verir ne de oyuncular bizdeki parayi alamayacagi kluplere giderler

Yani aslinda seyircinin "dursunun tek olumlu hamlesi" dedigi bu transferler bu donemki cokusun sebebidir . Eski donemde aysal in yaptigi ve hala bugune dek bitmeyen asiri sacma transferler ve maaslar toplami da etken

Hesaplari biraz incelerseniz , bu harcamalara karsi verilen cezalarda uefa yi asla suclamazdiniz

Adamlar apacik inceliyor ve diyor ki "ben eger sizi men edip de battiginizi gozunuze sokmazsam hakikaten kepenk kapatacaksiniz , bu son ucurum" diyor

Olmaz demeyin , kac klup batti , amatore veya alt liglere gitti , altaylar , sakaryalar , kocaeli , eses , ordu , mersin

Onlar da kendi caplarina gore asiri riskler aldiklari icin dibi boyladilar

Onunde iki ornek var , iki senedir basaksehir ve bjk nin tablosu ortada . Ben bjk nin mitrovic ve lens disinda fiyaskosunu hatirlamiyorum . Talisca , babel ve atiba gibilerin maliyetleri ne ? Sen belhandaya 8-9 verip senelik de 3,5 oderken , tartismasiz onun 2 kati katki veren talisca 2 milyon kira ile ve senelik kaca oynuyor

Gomis , feg , maicon , mariano , selcuk , belhanda , fernando , muslera ... bunlarin hepsi fahis paralara euro uzerinden oynuyor , bjk de basaksehirde bu mertebede kazanan 2-3 oyuncu bile yok

Peki bunu yapiyorsun da gelirin ? Bjk nin futbolcu satislari ve CL gelirlerini ve hepsi euro uzerinden hesaba dahil et

Simdi kim batar kim cikar hesap edin

Beşiktaş’ın borcunun aramadığını düşünmüyorum. Tek farkları başarı yüzünden artış hızı düşük. O kadar oyucu satışına rağmen bizim yüzde 50 miz oranında da olsa artıyor borçları.

Başakşehir’in borcu olmaz kolay kolay. Kişilere vardır muhakkak ama gizli tutuluyor bunlar.

Sistem her türlü tıkanmış. Ben kulübümü Barca Real gibi kar edip başarı kazanırken görmek isterim. Markayı patlatmak , alt yapıya kalıcı bir çözüm getirmek ve transferde gelecek ve günü aynı anda planlamak lazım.

Son olarak Bruma gibi transferlerde bile satış rakamları çok düşük. Bu piyasada 30 Milyon Euro üstü fiyatlara oyuncu sarabilmeliyiz.

Bjk nin sihirli bir formulu yok , aciyor hesap kitap defterini , oyuncu alis satisinda , sezona baslarken iyimser kotumser senaryolari koyuyor onune ve ona gore faaliyet yapiyor

Demiroren zamani onlar da gocuyordu . Burada bizi heder eden gelisme bir cok yerden darbe yememizdi , ona onlem alamadik

Hem kur asiri artti yani aslinda bizim ornegin polat doneminde bir oyuncuya 3 milyon euro odedi isek bugun ona 1 milyon euro teklif etmemiz lazim . cunku euro 3 katina cikti , buna spor klupleri degil , holdingler , devletler bile dayanamaz

Ben hep sunu soyledim . Gecen seneki kadro devam etseydi bu sene en kotu kac olurduk , 4 uncu 5 inci filan , kimse istemez ama oyle olurduk diyelim.

Peki bu sene alinan tum oyuncularin bu sezona yansiyan maliyetlerini bir yazalim , eger sampiyon olamazsak ne olacak ?

Bu arazi satislari filan yan gelirdir , sponsorluk , bilet kombine loca , hepsi degerlidir ama yan gelirdir

Sen futboldan ne kazaniyorsun , oyuncu satabiliyor musun , basarili olup avrupa geliri alabiliyor musun ? Diyeceksiniz ki bu transferler olmadan bu mumkun degil

Peki basaksehir su an ligde ne durumda ? Peki gecen sene ne durumdaydi , demin tablo konmus , iki takimin arasindaki son 10 mac nasil bitmis ? Senin 4 te 5 te 1 maliyetin bile olmayan takim "en az" senin kadar basarili olabiliyor

Sen 50 bin seyirci de toplasan , milyonlarca kisiden olusan bir camia da olsan , yonetim akli dogru calismadigi surece seni ostersund da eler , basaksehir de geride birakir

Hadi basaksehir modeli ile seyircini mutlu edemezsin , hakkaten zor bir marjinal ornek o , ama en azindan bjk gibi ol

Cenk , marcelo , demba , ersan , atinc ilk aklima gelenler , satislar , CL gelirleri , arti az maliyetle (bize ve fb ye kiyasla) alinan ve oynatilan oyuncular

Borc bunlarla yonetilir , orayi burayi satarak degil .. arazi satarak eski borclari kapatmayi dusunebilirsin ama her sene borc arttirmamak icin saydigim faaliyetler yonunden arti vermen lazim

Bjk nin sihirli bir formulu yok , aciyor hesap kitap defterini , oyuncu alis satisinda , sezona baslarken iyimser kotumser senaryolari koyuyor onune ve ona gore faaliyet yapiyor

Demiroren zamani onlar da gocuyordu . Burada bizi heder eden gelisme bir cok yerden darbe yememizdi , ona onlem alamadik

Hem kur asiri artti yani aslinda bizim ornegin polat doneminde bir oyuncuya 3 milyon euro odedi isek bugun ona 1 milyon euro teklif etmemiz lazim . cunku euro 3 katina cikti , buna spor klupleri degil , holdingler , devletler bile dayanamaz

Ben hep sunu soyledim . Gecen seneki kadro devam etseydi bu sene en kotu kac olurduk , 4 uncu 5 inci filan , kimse istemez ama oyle olurduk diyelim.

Peki bu sene alinan tum oyuncularin bu sezona yansiyan maliyetlerini bir yazalim , eger sampiyon olamazsak ne olacak ?

Bu arazi satislari filan yan gelirdir , sponsorluk , bilet kombine loca , hepsi degerlidir ama yan gelirdir

Sen futboldan ne kazaniyorsun , oyuncu satabiliyor musun , basarili olup avrupa geliri alabiliyor musun ? Diyeceksiniz ki bu transferler olmadan bu mumkun degil

Peki basaksehir su an ligde ne durumda ? Peki gecen sene ne durumdaydi , demin tablo konmus , iki takimin arasindaki son 10 mac nasil bitmis ? Senin 4 te 5 te 1 maliyetin bile olmayan takim "en az" senin kadar basarili olabiliyor

Sen 50 bin seyirci de toplasan , milyonlarca kisiden olusan bir camia da olsan , yonetim akli dogru calismadigi surece seni ostersund da eler , basaksehir de geride birakir

Hadi basaksehir modeli ile seyircini mutlu edemezsin , hakkaten zor bir marjinal ornek o , ama en azindan bjk gibi ol

Cenk , marcelo , demba , ersan , atinc ilk aklima gelenler , satislar , CL gelirleri , arti az maliyetle (bize ve fb ye kiyasla) alinan ve oynatilan oyuncular

Borc bunlarla yonetilir , orayi burayi satarak degil .. arazi satarak eski borclari kapatmayi dusunebilirsin ama her sene borc arttirmamak icin saydigim faaliyetler yonunden arti vermen lazim
Yahu üstat moralim bozuk ama ne anlatıyorsun bjk en kötü durumdaki takım sen onu örnek olarak gösteriyorsan olayı çok yanlış anlamışsın al sana son 3 seneki borç alacak farkını ki tüm türkiyedeki en büyük borca sahip kulüp ve ortalama olarak her sene borcu 4'TE 1 oranında artıyor;

2016 Nisanında 1 milyar 262 milyon 592 bin 503 lira olarak açıklanan borç-alacak farkı,

2017 Nisanında yüzde 22,6’lık artışla 1 milyar 548 milyon 531 bin 211 liraya çıktı,

2018 Ocakında ise 1 milyar 885 milyon 855 bin TL olarak açıklandı ki daha açıklanmaya 2017'nin son çeyreği var yani sadece 9 ayda %21.77 artmış ki bu demek oluyor ki bir önceki neye göre borç artışı %30'u geçecek ve böylece BJK'nin güncel borç-alacak farkı 2 Katrilyonu aşacak...

Ayrıca karşı argüman olarak benim yazımı kopyalayıp yapıştırıp isim belirtmemen de hoş olmuyor üstelik sordum hatırlattım ama yine de bir şey yazmadın.

Beşiktaş’ın borcunun aramadığını düşünmüyorum. Tek farkları başarı yüzünden artış hızı düşük. O kadar oyucu satışına rağmen bizim yüzde 50 miz oranında da olsa artıyor borçları.

Başakşehir’in borcu olmaz kolay kolay. Kişilere vardır muhakkak ama gizli tutuluyor bunlar.

Sistem her türlü tıkanmış. Ben kulübümü Barca Real gibi kar edip başarı kazanırken görmek isterim. Markayı patlatmak , alt yapıya kalıcı bir çözüm getirmek ve transferde gelecek ve günü aynı anda planlamak lazım.

Son olarak Bruma gibi transferlerde bile satış rakamları çok düşük. Bu piyasada 30 Milyon Euro üstü fiyatlara oyuncu sarabilmeliyiz.
Üstat alakası yok yazdım tekrar bırakıyorum aşağıya zira borcu en hızlı artan kulüp beşiktaş, teknik iflasta ve borç alacak farkı bir önceki seneye göre artış hızı %22 iken %30lara çıktı yani hem en fazla borçlu kulüp, hem gelirleri düşük, hem de en hızlı artışa sahip rakamlar;

2016 Nisanında 1 milyar 262 milyon 592 bin 503 lira olarak açıklanan borç-alacak farkı,

2017 Nisanında yüzde 22,6’lık artışla 1 milyar 548 milyon 531 bin 211 liraya çıktı,

2018 Ocakında ise 1 milyar 885 milyon 855 bin TL olarak açıklandı ki daha açıklanmayan 2017'nin son çeyreği var yani sadece 9 ayda %21.77 artmış ki bu demek oluyor ki bir önceki neye göre borç artışı %30'u geçecek ve böylece BJK'nin güncel borç-alacak farkı 2 Katrilyonu aşacak...

Peki neden bu gerçeklerden kimse bahsetmiyor bunlar kap bildirimlerine yansısa da? Niye BJK örnek gösteriliyor? Çünkü medya algı operasyonu yapıyor tüm bu rakamlar BJK tarafından resmi sitesinden divan kurullarından sonra paylaşılınca Talisca'nın bonservis haberi servis ediliyor Uğur Karakulukçu gibi gerizekalılar BJK yurtdışı açılımı yapıyor diyor, come to beşiktaş geyiği filan da cabası ezcümle matkap fikonun işi gücü artistlik oyuna gelmeyin...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Alinti yapmamam mesaji cok uzun ve havaleli gosterdigi icin . Ben bjk nin son donemde faaliyetlerini inceliyorum , maas , oyuncu alim satim ve basari primlerini ve faaliyet kar/zarari acisindan bizden cok iyi durumda oldugunu goruyorum

Gecmiste yaptiklari hatalarin , demiroren zamani kredilerin geri donuslerinin onlari batirmasi beni ziyadesi ile memnun eder , insallah iflas ederler

Ama bir de isin dogrusu var . Futbol takiminda oynattiklarinin maliyetleri (alim ucreti ve maas) , elde ettikleri avrupa primleri ortada

Onlar stadyum yapti bu arada bir de o unutulmasin , bizim canaydinin sonu polatin baskanlik donemindeki stadyum sorunu ve bunun mali yansimalarini hatirlarsin

Bjk gelirleri cok dusuk bir kluptu 2-3 sene oncesine kadar , menemen muhabbeti .. hem demirorenin sacmaliklarinin gider kalemine yansiyan bolumleri , hem de vodafone un acilmasina dek sifira yakin gelir mevzusu

Ama su son 2 senede apacik ortada dogru isler yapiyorlar

Alinti yapmamam mesaji cok uzun ve havaleli gosterdigi icin . Ben bjk nin son donemde faaliyetlerini inceliyorum , maas , oyuncu alim satim ve basari primlerini ve faaliyet kar/zarari acisindan bizden cok iyi durumda oldugunu goruyorum

Gecmiste yaptiklari hatalarin , demiroren zamani kredilerin geri donuslerinin onlari batirmasi beni ziyadesi ile memnun eder , insallah iflas ederler

Ama bir de isin dogrusu var . Futbol takiminda oynattiklarinin maliyetleri (alim ucreti ve maas) , elde ettikleri avrupa primleri ortada

Onlar stadyum yapti bu arada bir de o unutulmasin , bizim canaydinin sonu polatin baskanlik donemindeki stadyum sorunu ve bunun mali yansimalarini hatirlarsin

Bjk gelirleri cok dusuk bir kluptu 2-3 sene oncesine kadar , menemen muhabbeti .. hem demirorenin sacmaliklarinin gider kalemine yansiyan bolumleri , hem de vodafone un acilmasina dek sifira yakin gelir mevzusu

Ama su son 2 senede apacik ortada dogru isler yapiyorlar
Hepsi yanlış işler fenerli fanatikten kaynak isteyenlere gelsin;

Beşiktaş'ın borcu açıklandı!

Ugur ben besiktasin borcu yok , besiktas zarar etmemis su bu gibi seyler yazmadim . Dunku altayli ciner meselesine donmesin bu da ?? Madde madde yazayim , sen sec

- 2 senedir bakiyorum CL den 60-65 milyon euro kazanmis bir klup var , karsisinda bir sene hic katilamamis , digerinde ilk on elemede elenmis bir klup .. hangisi daha cok avrupa geliri elde etmistir uefa dan ?

- 2 senedir sampiyon olan bir takim var , birinde 6 inci digerinde 4 uncu olmus bir takim , hangisi daha cok para almistir tff den ?

- son 2-3 sezondur hangi takim oyuncu satisindan daha cok para kazanmistir ? (Sanirim yakindir ndiaye satisindan sonra)

- son 2-3 sezonki hangi takimin bonservis harcamasi ve senelik ucret toplami daha fazladir ? (Ezeriz sanirim agir sekilde)

- iki klubun gise geliri , kombine loca gelirleri 3 asagi 5 yukari aynidir , yakindir veya bizim bir miktar fazladir belki

- bunlari dengeleyecek olaganustu sponsorluk gelirimiz , veya bir baska kalemimiz var mi ?

Benim bahsettigim bu . Yukaridaki maddelere itirazin varsa onu konusalim , ben besiktasin borcu yoktur , gecmisten kalan bir derdi yoktur , batmaz etmez , bunlara girmedim .. son sezonlarda harcama ve gelir acisindan bizden ve fb den kat be kat ondeler diyorum

Basaksehir bunun da cok azini harcayarak 3 buyuk klubun de onunde

Bu ornekler varken neyi tartisiyoruz ?

Basit aritmetik yaparak şunu diyebiliriz.

14 Mart 2018 tarihi itibari ile

254.000.000 Dolar banka borcumuz var

Florya'dan gelecek para ise 238.000.000 TL. Bu parayı kırdırırsak 180.000.000 TL civarı bir meblağ elimize geçecek 44.000.000 Dolar civarıdır. Bu da 210.000.000 Dolar yüksek faizli borç aynen devam edecek demek.

254.000.000 DOLAR'ın getirdiği faiz yükü ile 210.000.000 Dolar arasında ne kadar fark vardır tahmini @Sinan Bilgin @Uğur Güzel

Yani bu para sayesinde ne kadar zarardan kar elde ederiz?

İkincisi Riva ve Florya'dan geri kalan gelirler ne zaman gelecek. Paketler halinde bir bilginiz var mı?

Geri
Üst Alt