Hamza Gölbaşı
Cezalı
- 5 Mayıs 2014
- 24.750
- 17.908
- 1.648
Fenerbahce stadyum ismi icin (10 yil) 90 milyon euro, Acibadem sponsorlugu icin (6.5 yil) 45 milyon euro almadi mi?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu benim yazımdan alıntı değil mi?Sevgili dostlar bakin , dogru bilgi dogru yorumu beraberinde getirir , asagida yazdigim maddeleri bu isle ciddi sekilde ilgilenen , klise bos yorumlar yapmis olmak icin yapmayan arkadaslar okusun
- florya florya diyorsunuz da floryada bizim 22.500 m2 den biraz fazla bir arsamiz var , su an gordugunuz antrenman sahalarinin konuslandigi bolge ise yaklasik 100.000 m2 den biraz fazla . Ve bizim kendi tapumuz haricinde kalan yerlerde iki tur yerlesimimiz var , bir kismi hazineye ait ve isgaliye oduyoruz , geri kalani da gsgm ye ait ve kiralik sozlesmemiz bitti ve uzatilmayacagi iletildi . CUNKU devlet buradaki arazisini degerlendirerek para kazanmak istiyor ve bunu bizle de bizsiz de yapabilir cunku arazinin 80.000 m2 den fazla kismi zaten kendisine ait . Bize de burada "bize ait kisma" denk gelen metre kareye oranlayarak 80% gelir payi ve kemerburgazda ust kullanim tahsisli arazi teklif ettiler , kabul etmeyecektik de ne yapacaktik ? 22.500 m2 araziyi biz de satamazdik kendimiz cunku imari yok , o imar devlet tarafindan kendi uhdesine gecince cikariliyor . 20 donum yerde tesis yapmak da soz konusu degil .. burada neden itiraz ediyorsunuz , baska ne olacakti ?
Ugurun yazdigi detayda inceci olmaya gereksinim yok , borc alacak farki oyle 100-200 milyon TL lere cekilebilse zaten yok hukmundedir . Fakat aleyhimizde olan durumlari da yazmak lazim
1 sene once euro kuru ile yapilan sozlesmeler bu gidisle bize 20-30% arasi fazla TL maliyet cikaracak . Azimsanmayacak bir fark cunku bonservis taksitleri ve maaslar hep euro uzerinden
Oyuncu satmak , sampiyonlar ligine girmek , maliyetli transferlere son vermek disinda bir sansimiz yok bu tekeri dondurmek icin
Banka kredisi çekmeden 2019-2020 sezonunu bitirirsen mümkün değil borç olmaz üstat onun için detaylı nasıl olabilir görün düye yazdım buradaki mevzu 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarını kredi çekmeden ilk iki içinde bitirmek o zaman borçlar katlanarak artmaz alacaklın futbolcu-menajer-personel-sgk-vergi dairesi olur banka olmaz hürmetler...Maliyetli transferlere son verip CL’ye gitmek de kolay değil. Türkiye de futbol aklı da yok. Bu borç işinden kurtulmak mümkün değil 5 sene sonra yine 1Milyar olur. Arsa satışına o yüzden karşıydım.
Maliyetli transferlere son verip CL’ye gitmek de kolay değil. Türkiye de futbol aklı da yok. Bu borç işinden kurtulmak mümkün değil 5 sene sonra yine 1Milyar olur. Arsa satışına o yüzden karşıydım.
Onunde iki ornek var , iki senedir basaksehir ve bjk nin tablosu ortada . Ben bjk nin mitrovic ve lens disinda fiyaskosunu hatirlamiyorum . Talisca , babel ve atiba gibilerin maliyetleri ne ? Sen belhandaya 8-9 verip senelik de 3,5 oderken , tartismasiz onun 2 kati katki veren talisca 2 milyon kira ile ve senelik kaca oynuyor
Gomis , feg , maicon , mariano , selcuk , belhanda , fernando , muslera ... bunlarin hepsi fahis paralara euro uzerinden oynuyor , bjk de basaksehirde bu mertebede kazanan 2-3 oyuncu bile yok
Peki bunu yapiyorsun da gelirin ? Bjk nin futbolcu satislari ve CL gelirlerini ve hepsi euro uzerinden hesaba dahil et
Simdi kim batar kim cikar hesap edin
Yahu üstat moralim bozuk ama ne anlatıyorsun bjk en kötü durumdaki takım sen onu örnek olarak gösteriyorsan olayı çok yanlış anlamışsın al sana son 3 seneki borç alacak farkını ki tüm türkiyedeki en büyük borca sahip kulüp ve ortalama olarak her sene borcu 4'TE 1 oranında artıyor;Bjk nin sihirli bir formulu yok , aciyor hesap kitap defterini , oyuncu alis satisinda , sezona baslarken iyimser kotumser senaryolari koyuyor onune ve ona gore faaliyet yapiyor
Demiroren zamani onlar da gocuyordu . Burada bizi heder eden gelisme bir cok yerden darbe yememizdi , ona onlem alamadik
Hem kur asiri artti yani aslinda bizim ornegin polat doneminde bir oyuncuya 3 milyon euro odedi isek bugun ona 1 milyon euro teklif etmemiz lazim . cunku euro 3 katina cikti , buna spor klupleri degil , holdingler , devletler bile dayanamaz
Ben hep sunu soyledim . Gecen seneki kadro devam etseydi bu sene en kotu kac olurduk , 4 uncu 5 inci filan , kimse istemez ama oyle olurduk diyelim.
Peki bu sene alinan tum oyuncularin bu sezona yansiyan maliyetlerini bir yazalim , eger sampiyon olamazsak ne olacak ?
Bu arazi satislari filan yan gelirdir , sponsorluk , bilet kombine loca , hepsi degerlidir ama yan gelirdir
Sen futboldan ne kazaniyorsun , oyuncu satabiliyor musun , basarili olup avrupa geliri alabiliyor musun ? Diyeceksiniz ki bu transferler olmadan bu mumkun degil
Peki basaksehir su an ligde ne durumda ? Peki gecen sene ne durumdaydi , demin tablo konmus , iki takimin arasindaki son 10 mac nasil bitmis ? Senin 4 te 5 te 1 maliyetin bile olmayan takim "en az" senin kadar basarili olabiliyor
Sen 50 bin seyirci de toplasan , milyonlarca kisiden olusan bir camia da olsan , yonetim akli dogru calismadigi surece seni ostersund da eler , basaksehir de geride birakir
Hadi basaksehir modeli ile seyircini mutlu edemezsin , hakkaten zor bir marjinal ornek o , ama en azindan bjk gibi ol
Cenk , marcelo , demba , ersan , atinc ilk aklima gelenler , satislar , CL gelirleri , arti az maliyetle (bize ve fb ye kiyasla) alinan ve oynatilan oyuncular
Borc bunlarla yonetilir , orayi burayi satarak degil .. arazi satarak eski borclari kapatmayi dusunebilirsin ama her sene borc arttirmamak icin saydigim faaliyetler yonunden arti vermen lazim
Üstat alakası yok yazdım tekrar bırakıyorum aşağıya zira borcu en hızlı artan kulüp beşiktaş, teknik iflasta ve borç alacak farkı bir önceki seneye göre artış hızı %22 iken %30lara çıktı yani hem en fazla borçlu kulüp, hem gelirleri düşük, hem de en hızlı artışa sahip rakamlar;Beşiktaş’ın borcunun aramadığını düşünmüyorum. Tek farkları başarı yüzünden artış hızı düşük. O kadar oyucu satışına rağmen bizim yüzde 50 miz oranında da olsa artıyor borçları.
Başakşehir’in borcu olmaz kolay kolay. Kişilere vardır muhakkak ama gizli tutuluyor bunlar.
Sistem her türlü tıkanmış. Ben kulübümü Barca Real gibi kar edip başarı kazanırken görmek isterim. Markayı patlatmak , alt yapıya kalıcı bir çözüm getirmek ve transferde gelecek ve günü aynı anda planlamak lazım.
Son olarak Bruma gibi transferlerde bile satış rakamları çok düşük. Bu piyasada 30 Milyon Euro üstü fiyatlara oyuncu sarabilmeliyiz.
Hepsi yanlış işler fenerli fanatikten kaynak isteyenlere gelsin;Alinti yapmamam mesaji cok uzun ve havaleli gosterdigi icin . Ben bjk nin son donemde faaliyetlerini inceliyorum , maas , oyuncu alim satim ve basari primlerini ve faaliyet kar/zarari acisindan bizden cok iyi durumda oldugunu goruyorum
Gecmiste yaptiklari hatalarin , demiroren zamani kredilerin geri donuslerinin onlari batirmasi beni ziyadesi ile memnun eder , insallah iflas ederler
Ama bir de isin dogrusu var . Futbol takiminda oynattiklarinin maliyetleri (alim ucreti ve maas) , elde ettikleri avrupa primleri ortada
Onlar stadyum yapti bu arada bir de o unutulmasin , bizim canaydinin sonu polatin baskanlik donemindeki stadyum sorunu ve bunun mali yansimalarini hatirlarsin
Bjk gelirleri cok dusuk bir kluptu 2-3 sene oncesine kadar , menemen muhabbeti .. hem demirorenin sacmaliklarinin gider kalemine yansiyan bolumleri , hem de vodafone un acilmasina dek sifira yakin gelir mevzusu
Ama su son 2 senede apacik ortada dogru isler yapiyorlar