Vallahi izlerken kanım dondu
3-5 çapulcu toplanmış oraya, yıllarca maaşını kulüpten almış bir adam da yönetime sallayıp, saat verip, olay organize etmeye çalışıyor
Zaten anlıyorduk, terimin çiftliği olmuş diyorduk ama bu görüntülerden sonra floryanın ne kadar ciddiyetsiz bir yer haline getirildiğini de görmüş olduk
Özür dilerim çiftlik bile değil, dingonun ahırı olmuş
Varın takım neden bu halde siz düşünün
Kanım dondu çünkü tahmin edip söylüyorduk ama adam gerçekten de kulübün sahibi olduğunu sanıyormuş
Florya patronculuk oynadığı yer olmuş, bu gerzekler de onu gerçekten patron sanmışlar, işin kötüsü hala da öyle sanıyorlar
Ya da sonrası için daha fena planları var, belki de başkanı düşürüp kendilerinin tekrar gelebilecek güçte olduklarını düşünüyorlar
Herhalde 5 sene keyiflerine göre hareket etmek bunu sanmak için yeterli bir süre
Kanım dondu çünkü şu hareketin kulübe zarar vereceği çok belli ama öyle bir kafadalar ki bunu umursamıyorlar bile
İşte 5 sene önce ısrarla “kesinlikle gelmemeli” derken bunların olacağını gördüğümden demiştim
Ama bu kadarını ben dahi düşünmemiştim, şok oldum resmen
Yani 3 sene başarısızlıktan sonra bile insanların Galatasaray umurlarında olmayıp aman hocam diye salya sümük ağlamaları kan dondurucu
Ordaki çapulculara gelince, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin, gerçeklikten kopmuş, bir insana tapar hale gelmiş, zavallı insanlar
Gerçeklerden kopmuş derken, bu oyunun amacı ne, bir hocanın profesyonel manada görevi ne, bu görevde başarısız olursa ne olması gerekir, yönetimin ne yapması gerekir, başarısızlığın kriterleri nelerdir, tüm tarihin en kötü performansı nedir, ptt ligi sonuncusuna kupadan elenmek ne demektir, yıllardır futbol namına birşey koyamamak nedir, 70 oyuncudan sonra “çalışarak olmuyor” deyip transfer istemek nedir, bir hafta “proje yapıyoruz 3 yıl lazım” deyip öteki hafta “tecrübeli isim de almamız gerekirdi” demek ne anlama gelir, hıcanın parasını aldığı sürece keyfinin yerinde olduğunu ve tüm açıklama ve hareketlerinin bunu sonuna kadar alabilmek üzerine olduğunu görmemek
Tüm bunlar olurken 3-4 yıldır sürekli geriye giden ama sorunlu kısımlarda en küçük gelişme belirtisi olmayan bir futbol var, tabela da bunu kanıtlıyor, tüm oyuncuların performansı düşmüş, buna rağmen böyle bir olay akıl alır gibi değil
Son olarak başkanı da en çok eleştirenlerdenim
Ama içerisi resmen hayal ettiğimden de öte dingonun ahırıymış
Bunu temizlerse çok büyük yararı olur ve ben de desteklerim
Hatta her hafta gidip görünmeli floryaya, bazı toplantıları orada yapmalı, kimin başkan olduğu tekrar hatırlanmalı kulüpte (şahıs anlamında değil başkanlık makamı anlamında)
Ve oyunculardan da dahil bu zihniyette kim varsa, kim zarar verme ihtimalindeyse komple temizlemeli
Yoksa çok daha kötüsü de olur gelecek süreçte
Kurumsal kulüp diyor, şimdi beklentim budur başkandan