GSC Haber Florya Projesi İhalesinde Nivak'la Sözleşme İmzalandı!

Galatasaray‘i soydular ve gelecegini cöpe attilar. Dursun bunun icin gelmisti yine zaten. Kirli planlari bozmak isteyen büyük Cimbomlu Sn. Erden Timur‘u da bu yüzden pasifize ettiler.

Son olarak Ada‘yi da peskes cekecekler. Kulüp varliksiz kalacak.

Yaziklar olsun.
Adaya karışamaz kolay kolay. Pilavcılar pilavın yanında yer adamı

Florya da evler çok daha rahat satılır 3 yılda biter tahminen.
İnşallah da renkdaş yine bir katakulli olur bizim para yine buhar olur emin ol, sonrasında da vay efendim şöyle oldu da böyle oldu diye bir bahane bulurlar. Bizim toplumun boş vermişliği, tepkisizliği oldukça herşeyi evirip çevirebilirsin kimsenin çıtı çıkmaz. 280 milyon garanti gerisini Allah bilir, benim bakış açım bu.

Florya da evler çok daha rahat satılır 3 yılda biter tahminen.

Ali Bey.. Tahminen 3 yıl sonra bitecek bir projede yer alan villaların kaç tanesinin hangi fiyattan satılacağını ve toplam satış hasılatını bugünden hesaplayabilir miyiz sizce?

Ali Bey.. Tahminen 3 yıl sonra bitecek bir projede yer alan villaların kaç tanesinin hangi fiyattan satılacağını ve toplam satış hasılatını bugünden hesaplayabilir miyiz sizce?
Bunları bu günden bilmeyiz ki. Proje yapımı başladığında satış fiyatı da az çok belli olur o zaman daha net olur aslında yorumlar.

Kusura bakmayın da şu söylediğiniz şeyler bu tarz işler ile ilgilenen mesleği, işi bu projeleri yapmak olan insanlar için çok komik.

İnşaat maliyeti, satış rakamı, toplam hasılat rakamı. Şunları söylemek aslında hiç de zor değil.

Bunu zaten kaç kez söyledik bu arada. Geçen sene neler yazdık neler. Üstelik ayrıntılı yazdık. Teker teker.

Erden Timur neden girmediğini elli defa söyledi hala farazi düşüncüler ile belki şu yüzden girmedi diyorsunuz. Yazık.

Ortada net bir şey var. Galatasaray'ın malına çöküldü. Bu kadar net.

Yahu İstanbul'u bırakın kıçı kıytırık İzmir semtlerinde bile %50 vermiyor artık kimse. Florya %50'ye gitti. Şaka gibi.

Elli defa yazdık. İhale başkanı ağzından kendisi %50 derse zaten ne olmasını bekliyorsunuz. En büyük hile, hurda orada zaten.

Birileri cebini dolduracak diye kulüp kaybetti.

Bu arada geçen sene yazmıştım. Üniversiteden arkadaşım Nivak'ta çalışıyor. Yazılarımdan bilenler bilir. Şirket sahipleri ve yöneticileri bayram ediyorlarmış. Ucuza kapattık diye.

Yazıklar olsun. Haram zıkkım olsun. Buna sebep olanlardan, buna göz yumanlardan acısı çıkar inşallah.

reis donumuza sıçtık şu mesajını okuyunca

peki buna kulüp nasıl müsade ediyor, kulübün iç dinamikleri tamamen pasifize mi edilmiş durumda yani

erden timur neden ortalığı yangın yerine çevirmedi ki bunları bildiği halde, sessizce çekildi?

Bunları bu günden bilmeyiz ki. Proje yapımı başladığında satış fiyatı da az çok belli olur o zaman daha net olur aslında yorumlar.

Çok doğru Hasan Bey aynen öyle.. Bilemeyiz..

Belki de 1,5 milyar USD hasılat yapılacak, kulübe 750 Milyon USD gelecek..

3 yıl sonra Floryadaki bir villanın satış fiyatı, o villaya gelecek talep, elde edilecek toplam hasılat Türkiye gibi kaygan bir ekonomiye sahip ülke için çok muğlak..

peki buna kulüp nasıl müsade ediyor, kulübün iç dinamikleri tamamen pasifize mi edilmiş durumda yani

erden timur neden ortalığı yangın yerine çevirmedi ki bunları bildiği halde, sessizce çekildi?
Adamı pasifize ettiler, yönetimde olsa asla müsade etmeyeceğini biliyorlardı. Dışardan da en fazla işte yetki genel kurulu yaptıranlarla ortak çalışabildi. Gelir %50 den az olamaz ve bloke hesap kurallarını erden timurun içinde olduğu ekip koydurttu işte. Yönetim değil dış mihrak sanki, az para kazanalım diye mücadele ettiler resmen ve başardılar

Rakamlar resmi ise, peşkeş cekilcek dedigimiz icin bize ceza kesenler ozur dilermi merak ediyorum. Neyse cok yazik oldu. Gecmis olsun. Osimhen’i alsakta almasakta Florya bitmeden gelecek para harcanir ve yine minimum 200 milyon borcla yolunuza devam ederiz.

Adnan Polat ihale başkanı olabilir. Hadi ona eyvallah. Ama sen ihale başkanı olduğun bir kurumda daha ihale evrakı bile hazırlanmadan piyasa çok kötü, satış yok, %50 iyi oran, burası 250-300 milyon ancak kazandırır dersen bunun adı birilerine işi pazarlamak olur. İhale olmaz.

Zaten en büyük sıkıntı bu. Oranın yanlış olması. %50 nedir? Şaka gibi. Erden Timur bas bas bağırdı %60-70 aralığında olmalı diye. Kaç defa söyledi bunu.

Peki bunları yönetim bilmiyor mu kısmı. Bırakın yönetimi aklı başında olan her kongre üyesi biliyor. Ama bizim meşhur iç dinamiklerimiz yüzünden Erden Timur harici ses çıkartan sadece 2 kişi oldu.

Biri Süheyl Batum diğeri de Rezzan Epözdemir.

Bu iki kişi harici Erden Timur zaten yapması gerekenleri 2 defa yaptı. Videoları youtube da hala var. Burada öyle ezbere sallayıp yorum yapanlar gidip videoları seyretsin görsün. Adam ne demiş.

Candan Tolga Işık ve Fatih Altaylı videolarında bu proje kaça mal olur, kaça satılır, kaç para hasılat getirir, Galatasaray nasıl yapar. Hepsini anlattı adam.

Adam daha ne yapsın. Adam bunları söyledi diye nasıl eleştiri aldı. Hatırlayın o günleri.

Bu yüzden diyorum ortada büyük bir hırsızlık var.

Buna sebep olanların da abv....

Adnan Polat ihale başkanı olabilir. Hadi ona eyvallah. Ama sen ihale başkanı olduğun bir kurumda daha ihale evrakı bile hazırlanmadan piyasa çok kötü, satış yok, %50 iyi oran, burası 250-300 milyon ancak kazandırır dersen bunun adı birilerine işi pazarlamak olur. İhale olmaz.

Zaten en büyük sıkıntı bu. Oranın yanlış olması. %50 nedir? Şaka gibi. Erden Timur bas bas bağırdı %60-70 aralığında olmalı diye. Kaç defa söyledi bunu.

Peki bunları yönetim bilmiyor mu kısmı. Bırakın yönetimi aklı başında olan her kongre üyesi biliyor. Ama bizim meşhur iç dinamiklerimiz yüzünden Erden Timur harici ses çıkartan sadece 2 kişi oldu.

Bu iki kişi harici Erden Timur zaten yapması gerekenleri 2 defa yaptı. Videoları youtube da hala var. Burada öyle ezbere sallayıp yorum yapanlar gidip videoları seyretsin görsün. Adam ne demiş.

Candan Tolga Işık ve Fatih Altaylı videolarında bu proje kaça mal olur, kaça satılır, kaç para hasılat getirir, Galatasaray nasıl yapar. Hepsini anlattı adam.

Adam daha ne yapsın. Adam bunları söyledi diye nasıl eleştiri aldı. Hatırlayın o günleri.

👏👏👏 alkışlanması gereken bir mesaj.

peki son bi soru, şu an kongre üyelerinin mahkeme süreci başlatmaları mümkün mü

yoksa üstüne su mu içeceğiz?

Yönetimin tek gündemi. Sırf bu iş için yönetimdeler. Umarım bir mucize olur da başaramazlar satmayı. Başka bir yönetim yapsın bu projeyi. Riva’da ne olduğunu gördük. Nasıl buna tekrar müsade ediliyor aklım almıyor.

500 civari gelir bekliyoruz diyorlardi kendi agizlardin duyduk. Ben bunlarin dedigi tutmuyor diye 400 civari en fazla aliriz düsünüyordum. Bu ondanda daha düsük. Bari 50 pesin + üstüne 300 milyon ekstradan daha gelir gibi bir anlasma olsaydi. Toplam 280den fazla alabilirz diyorlarda, benim ama ordan beklentim sifir. Lira kuru falan derken, o rakami dogru dürüz gecmezsek hic sasirmam.
500m civarı gelir yine elde edilecektir. Sözleşmede yazan 280m olayının önemi yok. Sonuç olarak firma ile yarı yarıya pay ortaklığı var. Ne kazanılırsa ikiye bölünecek. Hiçbir firma özellikle ekonomik krizin olduğu bir dönemde ihaleye girip tavandan garanti fiyat vermez. Burada önemli olan ve takip edilmesi gereken genel kurulda konuşulan; kazanılan paraya dokunmadan fona aktarılması olayıdır. Eğer gerçekten ödeme yapıldıkça elde edilen para fona aktarılırsa para çar çur olmaz. Ve ben buradan hedef fiyat olan 400-500m'un kazanılacağını düşünüyorum.

500 civari gelir bekliyoruz diyorlardi kendi agizlardin duyduk. Ben bunlarin dedigi tutmuyor diye 400 civari en fazla aliriz düsünüyordum. Bu ondanda daha düsük. Bari 50 pesin + üstüne 300 milyon ekstradan daha gelir gibi bir anlasma olsaydi. Toplam 280den fazla alabilirz diyorlarda, benim ama ordan beklentim sifir. Lira kuru falan derken, o rakami dogru dürüz gecmezsek hic sasirmam.
İhale komisyonunun başındaki adam aylardır min 300 diyordu kim 500 dedi

O 300 derken firmalar enayi mi de daha fazlasını verecek

Geri
Üst Alt