Arif Çelik
Hocaların Hocası
- 18 Temmuz 2014
- 50.728
- 29.160
- 2.993
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Perez'i gönderir, Norris'i alır Red Bull.
RB yönetimi de istemeyebilir. Almaları akıllıca olur ama onlar bizim gibi düşünmüyor tabi. bir sürücü üzerinden gidiyorlar. ferrari mercedes daha çok serbest bırakıyor sürücüleri. sezon içinde kim önde olursa onun üstünden strateji kuruyorlar. Ama RB en başından itibaren Max'tan başkasına zaten şans tanımıyor.Norris'i Verstappen hayatta istemez. Ayni aracta Verstappen hiyarini rezil rusva eder. Verstappen'e memur lazim.
Hangi paralel evrende oluyor buNorris'i Verstappen hayatta istemez. Ayni aracta Verstappen hiyarini rezil rusva eder. Verstappen'e memur lazim.
aynı kafadayız renktaşım vettel e de redbull dayken gıcıktım Ferrariye gecince destekledim. Redbul ile V veya W harf ile ismi başlayan suruculere ınanılmaz gıcık oluyorum Verstappen Weber Vettel ( ferrari dönemi hariç)Bende Verstappen'e fena ayar oluyorum 2017 sezonunda sürekli Vettel ile temas yaşamıştı o günden beri sevmem tek ihtimal bir gün yolu Ferrari'ye düşerse o zaman desteklerim.
rentaş adamlar yani redbull (boga idrarı) Verstappen ne özel çalışıyorlar gecen yıl bi ara perez verstappeni tokatlamaya başladı hemen ayarları ile oynadılar perezin aracının ve o araca güncelleme vermediler kolay kolay neden cunki verstappen i öne cıkarıp şampiyon yapmak içinNorris'i Verstappen hayatta istemez. Ayni aracta Verstappen hiyarini rezil rusva eder. Verstappen'e memur lazim.
Leclerc'in çok daha iyi olduğu zaten net, geçen yıl da öne geçtiğinde verstappen'in DRS alanından hemen kaçıp kurtuluyordu. Bi leclerc'i bir de norrisi sorunsuz ve hızlı bir araçta tüm sezon boyunca izlemek isterdim. Aynı şekilde Gaslyi de
Adam pistlerin eskiyasi. Guzide sporumuz F1'e yakismiyor. Neyse ki Baskanimiz Lawrance Bey bu mesrubatcilarin kokunu kaziyacak hamlelere basladi.rentaş adamlar yani redbull (boga idrarı) Verstappen ne özel çalışıyorlar gecen yıl bi ara perez verstappeni tokatlamaya başladı hemen ayarları ile oynadılar perezin aracının ve o araca güncelleme vermediler kolay kolay neden cunki verstappen i öne cıkarıp şampiyon yapmak için
Dostum ben ferrariye güvenemiyorum pek nedense. Sürücüleri A klas (sainz de 2. pilotluk için A klas, 1. sürücülük için C klasSuudi Arabistan da bakalım neler yapacak muhtemelen grid cezası yese bile podyumda olacağını düşünüyorum.
Geçen sene ki arabanın en büyük kusuru porpoising sorunuydu bunla beraber bir de dayanıklılık konusunda sıkıntı yaşanmasaydı muhtemelen Leclerc şampiyon olurdu. Avusturalya'da yolda kalmazdı o ara farkı aça aça gidiyordu orada +25 daha alacaktı. Keşke geçen sene ki aracın porpoising ve dayanıklılık sorunu çözselerdi o bile Bahrain de yeterli olurdu.Dostum ben ferrariye güvenemiyorum pek nedense. Sürücüleri A klas ama içerde beceriksizlikten başka şeyler var. Sabotaj mı desem bilemedim. Bir çok kişi tarafından da dile getiriliyor. Leclerc'in otomobilinin sabote edildiği hem de geçen yıldan beri. Ki Fred, son olay için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Ferrari'deki saçmalıkları çözerse bu adam çözer. Fred oldukça disiplinli ve iş konusunda acımasız biri. Horner gibi yani.
Leclerc'in arabasında 2 parçada sorun vardı. Değişti yine sorun var. Kablo tesisatından olduğu düşünülüyordu en son. Net bir açıklama gelmemişti en son öğlen baktığımda. Geçen yıl da böyle oldu hep 16 numaralı ferrari otomobili yolda kalıyordu. Sadece güçlü sponsorlar değil, takımın içerisi de çok ispanyol dolu. Ben direkt olarak Sainz'i suçlamam, ama babasının nüfuzu çok güçlü ve bu adam Redbull sürücüsügerçi jr sainz de eski rb sürücüsü. Sponsorlardan tut takımın içine kadar ispanyol dolu. Leclerc'in yarış mühendisi xavi bile ispanyol. Sainz ailesi aristokrat ve İspanya Krallığı tarafından da önem verilen bir aile. Santander avrupanın 4 büyük bankası içerisinde. Ciddi kaynak aktarıyorlar ferrari'ye ve Ferrari'nin politikasını yönlendirmede de muhtemelen nüfuz sahibi.
Leclerc cephesi çok cılız, eğer iş lobiye kaldıysa leclerc'i böcek gibi ezer atarlar. Bu adam öğretmen çocuğu, sıradan bi ailenin evladı. Lobi falan hiç yok. Carlos gibi zengin ve elit bi aileden gelmiyor. Ferrari Leclerc'in potansiyelini farkettiğinden beri bütün takımın geleceğini, RB'nin verstappene bağladığı gibi bağladı. Üstelik Leclerc, Ferrari tarihinde en uzun sözleşme alan sürücü. M.Schumacher bile bu kadar uzun kontrat alamadı. Ferrari, bu çocuğu kimseye kaptırmamak adına yapabileceği en uzun kontratı kendisine sunmuştu.
Bu kadar tüm geleceğini emanet ettiği ve uğruna Vettel'i harcadıkları bu sürücü, her ne olduysa Santander ve Estrella Galicia sponsorluklarından sonra tamamen geri plana atıldı. Yerine Carlos Sainz'i parlatma çabaları başladı. Sürekli geri plana atılarak Carlos'un önü açılmaya çalışıldı ama Allah'ın işi Carlos da yeteneksiz olunca açılan yoldan ilerleyemedi. Carlos yerine başka yetenekli bir pilot olsaydı Leclerc şuan bozuk para gibi harcanmıştı.
Okuyabildiğim durum bu, şuan Leclerc, kendisinden alınmaya çalışılan ferrari 1. koltuğunu lobisi hem takım içinde hem de dışında güçlü olan bir ailenin oğlu olan Carlos'a karşı mücadele ediyor. Geçen yıl tüm aksiliklere rağmen Carlos'u yendi. Ferrari daha tüm takımı Leclerc etrafında şekillendirmek için daha neyi bekliyor bunu anlamak, bir mantığa oturtmak gerçekten güç. Ben böyle bir yeteneği hiç bir sponsorluğa ya da paraya değişmezdim. Generational talent dedikleri tipte bu sürücüler çok nadir gelir. Gelmişken de şampiyonluk almanız lazım RB'nin yaptığı gibi.
Bilmeyen de konuşuyor, sonra Ferrari araba yapamıyor oluyor. Geçen yılki F1-75 bir çok telemetri verisine göre Redbullardan daha hızlı bi otomobildi.
Geçen sene porpoising ferrariye zarar vermiyordu.Geçen sene ki arabanın en büyük kusuru porpoising sorunuydu bunla beraber bir de dayanıklılık konusunda sıkıntı yaşanmasaydı muhtemelen Leclerc şampiyon olurdu. Avusturalya'da yolda kalmazdı o ara farkı aça aça gidiyordu orada +25 daha alacaktı. Keşke geçen sene ki aracın porpoising ve dayanıklılık sorunu çözselerdi o bile Bahrain de yeterli olurdu.
Ferrari test günlerinde bile Bahrain'i konuşmadı orada 3-4'ü direk kabul ederlerdi ama takım biraz daha Suudi Arabistan ve Avusturalya için hazırlıklar yapıyordu hatta testlerde tamamen buna yönelik çalışmalar vardı stint denemesi bile çok azdı bol bol veri topladılar. İlk yarış çok önemli değil telafisi olacaktır.
Yorumlara baktım da Verstappen bazı arkadaşları çok fena yakmış gibi.