Formula 1 Takip Başlığı

Norris'i Verstappen hayatta istemez. Ayni aracta Verstappen hiyarini rezil rusva eder. Verstappen'e memur lazim.
RB yönetimi de istemeyebilir. Almaları akıllıca olur ama onlar bizim gibi düşünmüyor tabi. bir sürücü üzerinden gidiyorlar. ferrari mercedes daha çok serbest bırakıyor sürücüleri. sezon içinde kim önde olursa onun üstünden strateji kuruyorlar. Ama RB en başından itibaren Max'tan başkasına zaten şans tanımıyor.

Norris hamlesi, geçmişte yaşadıkları Gasly, Albon, Ricciardo gibi vakalara neden olabileceği için istememeleri son derece normal. Ama ben RB yönetseydim alırdım. Zaten en başında Max'a bu kadar özgürlük tanımazdım. Bu saatten sonra Max'ın istemediği hiç bir şeyi yapamaz RB, ipleri max'a kaptırmışlar tamamen.

Norris kariyeri için en doğru adım audi'yi beklemesi olur.

Leclerc'in çok daha iyi olduğu zaten net, geçen yıl da öne geçtiğinde verstappen'in DRS alanından hemen kaçıp kurtuluyordu. Bi leclerc'i bir de norrisi sorunsuz ve hızlı bir araçta tüm sezon boyunca izlemek isterdim. Aynı şekilde Gaslyi de

Bende Verstappen'e fena ayar oluyorum 2017 sezonunda sürekli Vettel ile temas yaşamıştı o günden beri sevmem tek ihtimal bir gün yolu Ferrari'ye düşerse o zaman desteklerim.
aynı kafadayız renktaşım vettel e de redbull dayken gıcıktım Ferrariye gecince destekledim. Redbul ile V veya W harf ile ismi başlayan suruculere ınanılmaz gıcık oluyorum Verstappen Weber Vettel ( ferrari dönemi hariç)

ayrıca Cristian HORNER ile Helmut MARKO nun küstah acıklamalarıda Redbull bazı arkadaşların değimişle boga idrarı tam bir gıcık takım

Norris'i Verstappen hayatta istemez. Ayni aracta Verstappen hiyarini rezil rusva eder. Verstappen'e memur lazim.
rentaş adamlar yani redbull (boga idrarı) Verstappen ne özel çalışıyorlar gecen yıl bi ara perez verstappeni tokatlamaya başladı hemen ayarları ile oynadılar perezin aracının ve o araca güncelleme vermediler kolay kolay neden cunki verstappen i öne cıkarıp şampiyon yapmak için

Leclerc'in çok daha iyi olduğu zaten net, geçen yıl da öne geçtiğinde verstappen'in DRS alanından hemen kaçıp kurtuluyordu. Bi leclerc'i bir de norrisi sorunsuz ve hızlı bir araçta tüm sezon boyunca izlemek isterdim. Aynı şekilde Gaslyi de

Suudi Arabistan da bakalım neler yapacak muhtemelen grid cezası yese bile podyumda olacağını düşünüyorum.

rentaş adamlar yani redbull (boga idrarı) Verstappen ne özel çalışıyorlar gecen yıl bi ara perez verstappeni tokatlamaya başladı hemen ayarları ile oynadılar perezin aracının ve o araca güncelleme vermediler kolay kolay neden cunki verstappen i öne cıkarıp şampiyon yapmak için
Adam pistlerin eskiyasi. Guzide sporumuz F1'e yakismiyor. Neyse ki Baskanimiz Lawrance Bey bu mesrubatcilarin kokunu kaziyacak hamlelere basladi.

Suudi Arabistan da bakalım neler yapacak muhtemelen grid cezası yese bile podyumda olacağını düşünüyorum.
Dostum ben ferrariye güvenemiyorum pek nedense. Sürücüleri A klas (sainz de 2. pilotluk için A klas, 1. sürücülük için C klas :D) ama içerde beceriksizlikten başka şeyler var. Sabotaj mı desem bilemedim. Bir çok kişi tarafından da dile getiriliyor. Leclerc'in otomobilinin sabote edildiği hem de geçen yıldan beri. Ki Fred, son olay için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Ferrari'deki saçmalıkları çözerse bu adam çözer. Fred oldukça disiplinli ve iş konusunda acımasız biri. Horner gibi yani.

Leclerc'in arabasında 2 parçada sorun vardı. Değişti yine sorun var. Kablo tesisatından olduğu düşünülüyordu en son. Net bir açıklama gelmemişti en son öğlen baktığımda. Geçen yıl da böyle oldu hep 16 numaralı ferrari otomobili yolda kalıyordu. Sadece güçlü sponsorlar değil, takımın içerisi de çok ispanyol dolu. Ben direkt olarak Sainz'i suçlamam, ama babasının nüfuzu çok güçlü ve bu adam Redbull sürücüsü :D gerçi jr sainz de eski rb sürücüsü. Sponsorlardan tut takımın içine kadar ispanyol dolu. Leclerc'in yarış mühendisi xavi bile ispanyol. Sainz ailesi aristokrat ve İspanya Krallığı tarafından da önem verilen bir aile. Santander avrupanın 4 büyük bankası içerisinde. Ciddi kaynak aktarıyorlar ferrari'ye ve Ferrari'nin politikasını yönlendirmede de muhtemelen nüfuz sahibi.

Leclerc cephesi çok cılız, eğer iş lobiye kaldıysa leclerc'i böcek gibi ezer atarlar. Bu adam öğretmen çocuğu, sıradan bi ailenin evladı. Lobi falan hiç yok. Carlos gibi zengin ve elit bi aileden gelmiyor. Ferrari Leclerc'in potansiyelini farkettiğinden beri bütün takımın geleceğini, RB'nin verstappene bağladığı gibi bağladı. Üstelik Leclerc, Ferrari tarihinde en uzun sözleşme alan sürücü. M.Schumacher bile bu kadar uzun kontrat alamadı. Ferrari, bu çocuğu kimseye kaptırmamak adına yapabileceği en uzun kontratı kendisine sunmuştu.

Bu kadar tüm geleceğini emanet ettiği ve uğruna Vettel'i harcadıkları bu sürücü, her ne olduysa Santander ve Estrella Galicia sponsorluklarından sonra tamamen geri plana atıldı. Yerine Carlos Sainz'i parlatma çabaları başladı. Sürekli geri plana atılarak Carlos'un önü açılmaya çalışıldı ama Allah'ın işi Carlos da yeteneksiz olunca açılan yoldan ilerleyemedi. Carlos yerine başka yetenekli bir pilot olsaydı Leclerc şuan bozuk para gibi harcanmıştı.

Okuyabildiğim durum bu, şuan Leclerc, kendisinden alınmaya çalışılan ferrari 1. koltuğu için lobisi hem takım içinde hem de dışında güçlü olan bir ailenin oğlu olan Carlos'a karşı mücadele ediyor. Geçen yıl tüm aksiliklere rağmen Carlos'u yendi. Ferrari daha tüm takımı Leclerc etrafında şekillendirmek için daha neyi bekliyor bunu anlamak, bir mantığa oturtmak gerçekten güç. Ben böyle bir yeteneği hiç bir sponsorluğa ya da paraya değişmezdim. Generational talent dedikleri tipte bu sürücüler çok nadir gelir. Gelmişken de şampiyonluk almanız lazım RB'nin yaptığı gibi.

Bilmeyen de konuşuyor, iç savaş var içerde. sonra Ferrari araba yapamıyor oluyor. Geçen yılki F1-75 bir çok telemetri verisine göre Redbullardan daha hızlı bi otomobildi.

Son düzenleme:
Dostum ben ferrariye güvenemiyorum pek nedense. Sürücüleri A klas ama içerde beceriksizlikten başka şeyler var. Sabotaj mı desem bilemedim. Bir çok kişi tarafından da dile getiriliyor. Leclerc'in otomobilinin sabote edildiği hem de geçen yıldan beri. Ki Fred, son olay için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Ferrari'deki saçmalıkları çözerse bu adam çözer. Fred oldukça disiplinli ve iş konusunda acımasız biri. Horner gibi yani.

Leclerc'in arabasında 2 parçada sorun vardı. Değişti yine sorun var. Kablo tesisatından olduğu düşünülüyordu en son. Net bir açıklama gelmemişti en son öğlen baktığımda. Geçen yıl da böyle oldu hep 16 numaralı ferrari otomobili yolda kalıyordu. Sadece güçlü sponsorlar değil, takımın içerisi de çok ispanyol dolu. Ben direkt olarak Sainz'i suçlamam, ama babasının nüfuzu çok güçlü ve bu adam Redbull sürücüsü :D gerçi jr sainz de eski rb sürücüsü. Sponsorlardan tut takımın içine kadar ispanyol dolu. Leclerc'in yarış mühendisi xavi bile ispanyol. Sainz ailesi aristokrat ve İspanya Krallığı tarafından da önem verilen bir aile. Santander avrupanın 4 büyük bankası içerisinde. Ciddi kaynak aktarıyorlar ferrari'ye ve Ferrari'nin politikasını yönlendirmede de muhtemelen nüfuz sahibi.

Leclerc cephesi çok cılız, eğer iş lobiye kaldıysa leclerc'i böcek gibi ezer atarlar. Bu adam öğretmen çocuğu, sıradan bi ailenin evladı. Lobi falan hiç yok. Carlos gibi zengin ve elit bi aileden gelmiyor. Ferrari Leclerc'in potansiyelini farkettiğinden beri bütün takımın geleceğini, RB'nin verstappene bağladığı gibi bağladı. Üstelik Leclerc, Ferrari tarihinde en uzun sözleşme alan sürücü. M.Schumacher bile bu kadar uzun kontrat alamadı. Ferrari, bu çocuğu kimseye kaptırmamak adına yapabileceği en uzun kontratı kendisine sunmuştu.

Bu kadar tüm geleceğini emanet ettiği ve uğruna Vettel'i harcadıkları bu sürücü, her ne olduysa Santander ve Estrella Galicia sponsorluklarından sonra tamamen geri plana atıldı. Yerine Carlos Sainz'i parlatma çabaları başladı. Sürekli geri plana atılarak Carlos'un önü açılmaya çalışıldı ama Allah'ın işi Carlos da yeteneksiz olunca açılan yoldan ilerleyemedi. Carlos yerine başka yetenekli bir pilot olsaydı Leclerc şuan bozuk para gibi harcanmıştı.

Okuyabildiğim durum bu, şuan Leclerc, kendisinden alınmaya çalışılan ferrari 1. koltuğunu lobisi hem takım içinde hem de dışında güçlü olan bir ailenin oğlu olan Carlos'a karşı mücadele ediyor. Geçen yıl tüm aksiliklere rağmen Carlos'u yendi. Ferrari daha tüm takımı Leclerc etrafında şekillendirmek için daha neyi bekliyor bunu anlamak, bir mantığa oturtmak gerçekten güç. Ben böyle bir yeteneği hiç bir sponsorluğa ya da paraya değişmezdim. Generational talent dedikleri tipte bu sürücüler çok nadir gelir. Gelmişken de şampiyonluk almanız lazım RB'nin yaptığı gibi.

Bilmeyen de konuşuyor, sonra Ferrari araba yapamıyor oluyor. Geçen yılki F1-75 bir çok telemetri verisine göre Redbullardan daha hızlı bi otomobildi.
Geçen sene ki arabanın en büyük kusuru porpoising sorunuydu bunla beraber bir de dayanıklılık konusunda sıkıntı yaşanmasaydı muhtemelen Leclerc şampiyon olurdu. Avusturalya'da yolda kalmazdı o ara farkı aça aça gidiyordu orada +25 daha alacaktı. Keşke geçen sene ki aracın porpoising ve dayanıklılık sorunu çözselerdi o bile Bahrain de yeterli olurdu.

Ferrari test günlerinde bile Bahrain'i konuşmadı orada 3-4'ü direk kabul ederlerdi ama takım biraz daha Suudi Arabistan ve Avusturalya için hazırlıklar yapıyordu hatta testlerde tamamen buna yönelik çalışmalar vardı stint denemesi bile çok azdı bol bol veri topladılar onun değerlendirmesini yaparlar bir de ilk yarış çok önemli değil telafisi olacaktır gelecek güncellemelerden sonra ya sezona tamam ya da şampiyonluk parolası koyulur.

Geçen sene ki arabanın en büyük kusuru porpoising sorunuydu bunla beraber bir de dayanıklılık konusunda sıkıntı yaşanmasaydı muhtemelen Leclerc şampiyon olurdu. Avusturalya'da yolda kalmazdı o ara farkı aça aça gidiyordu orada +25 daha alacaktı. Keşke geçen sene ki aracın porpoising ve dayanıklılık sorunu çözselerdi o bile Bahrain de yeterli olurdu.

Ferrari test günlerinde bile Bahrain'i konuşmadı orada 3-4'ü direk kabul ederlerdi ama takım biraz daha Suudi Arabistan ve Avusturalya için hazırlıklar yapıyordu hatta testlerde tamamen buna yönelik çalışmalar vardı stint denemesi bile çok azdı bol bol veri topladılar. İlk yarış çok önemli değil telafisi olacaktır.
Geçen sene porpoising ferrariye zarar vermiyordu.

Geçen yıl olay monaco'da koptu bence. Leclerc'in de verstappenden eksik olan yanı tecrübe yönü. İmolada 3.lük ile idare etmeyip 30 tur qualifying turu gibi artık kaza yapma sınırında sürdü aracı. zaten senin araban düzlükte yavaş geçemeyeceksin perezi. baskıyı artır perez hata yaparsa geç. Alonso, lewis gibi sinsice bekleyecekti. Bekleyemedi imolada kaza yaptı. Böyle hatalar yaparsam şampiyonluğu hak etmiyorum demektir dedi. Aynısını fransada yaptı. Verstappen 15 tur boyunca fransadaki o düzlükte DRS avantajına rağmen leclerci geçememişti. Orada ferrari yanlış hatırlamıyorsam yeni zemin getirmişti ve RB'nin düzlük avantajı gitmiş gözüküyordu.

Max, uzun süre geçemeyince erken pit ile öne geçmek istedi RB Maxı içeri aldı. Tam onun içeri girdiği turda, Leclerc, Max'ın lastik avantajını ortadan kaldırmak için yine bi qualifying turu gibi bi tur atıyordu, fransa gibi bariyerlerin 1 km dışarda olduğu bir piste rağmen bariyerlere girdi. Zaten üzülüşünden de anladık kendi hatası olduğunu. Sabretmeyi öğrenemedi geçen yıl.

Ferrariyi şampiyonluktan eden strateji ekibiydi. Macaristandaki soğukta ve böyle virajlı pistte gidip hard taktılar. Hamilton bile gülmüştü cool downda hard mı o diye gülerek Max'a sormuştu.

spa'da hızlı tur denemeleri de komediydi ve hayret edilesi bir durumdu. üstelik telsizde Leclerc, ben riske atmazdım ama yapalım diyorsanız size kalmış dedi. İngilterede içinden geçtiler, sırf sainz ilk GP'sini kazanabilsin diye. Evinde 1. başladığı monaco'da %90 polü alanın yarışı kazandığı yerde, değil kazanmak podyuma bile çıkamadı. İnanılmaz akıl tutulmaları oldu. Ama Leclerc, ben şampiyonluk için puan saymayı SPA'da bıraktım demişti demecinde.

zaten sonra td39 getirdi fia, ondan sonraki porpoising ve zemin yüksekliği ferrarinin lastik yakmasına ve yarış temposunu kaybetmesine neden oldu. Bu şartlarda da arabayı geliştirmek için kaynak ayırmak mantıklı değil diyerek tüm büyük gelişim paketleri iptal edildi. Binotto mükemmel mühendis ama berbat bi kenar ekibi vardı. Pit-stop yapan teknikerler bile her yarış farklı kişilerden oluşuyordu. Lastik unutma vakaları, ortalaması 4 sn olan pitstoplar vs. Bak fred düzeltti onu. İnaki denilen stratejist şutlandı.

Sonunda yeniden ciddi olmaya baslamis

Geri
Üst Alt