Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

Tarihimizin en iyi futbolu falan değildi. Her zamanki geleneğimiz olan dengesiz hücum futboluydu. Pas yoktu. Her farklı galibiyetten sonra millet uçarken "Yaptığımız isabetli pas 250-300, yetmez" dedim, fener 600-700 ü vuruyordu. Bunları o zaman söyledim, o oyundan memnun değildim. O tarz futbol sevenler öncelikle Gerets'e gereken saygıyı göstersinler.

Skibbe ile çok daha iyiydik. Daha dengeliydik.

96-00 arasında maç mı izlemedin Semih, en iyi dönemi falan diyorsun? Zaten teknik olarak orta sahasında Mustafa-Ayhan-Barış-Mehmet Topal-Elano olan bir takımın Emre-Okan-Suat-Tugay-Hagi'li takımdan daha iyi oynaması biraz imkansız gibi. Enteresan...

Arkadasin üstüne gitme, Rijkaard'in Barcelona dönemindeki maçlariyla falan karistirmistir o 6 maçi. Olur öyle seyler.

rijkaard'a bam üçlüsünü verirsen olacaklar belli. o ortasahayı morinho bile adam edemezdi zaten.

Sonuçta BAM'i oynatip oynatmamak elindeydi. O bölgeye transfer isteseydi BAM'i kadro disi birakip gerekirse A2 takimindaki oyunculari oynatacakti, Schuster'in sakat oyuncularin çok oldugu dönemde bile Fatih Tekke'yi oynatmamak için Ali Küçik'i takimin banko forveti yapmasi gibi. Kafanda belli bir takim sablonu varsa onu uygulamak için sonuna kadar gideceksin. Ama Rijkaard efendi Sarp'i orta sahanin vazgeçilmez ismi yapip, Baris'i 1 maç yedek biraksa 2. maçta mutlaka yeniden oynatiyordu.

Bana herhangi bir mactan sonra yazarlarin futbolumuzu övdügü bir yazi gösterebilirmisin ki? O zamanlar bizi elestiriyorlardi, simdi de Galatasaray o zaman cok iyi oynuyordu diyorlar. Her dönem icin gecerli bu. Hic bir hocayi, hic bir kadroyu, hic bir oyunu zamaninda övmezler, islerine gelmez, zaten futboldan pek de anlamaz cogu.

Hele su örnek verdigin isimler cidden cok komik, Ahmet Cakar, Ömer Üründül , Levent Tüzemen :)

Ben Galatasaray'i izlerken inanilmaz keyif aliyordum o zaman, her hafta maci iple cekiyordum, cünkü o takim beni heyecanlandiriyordu. Simdiki takim icin ayni seyi söyleyebilir misin? Elimizdekinin kiymetini maalesef cok gec anliyoruz, simdi de b.k atmanin manasi yok, o takim cok yetenekli oyuncularan kurulu, ileriye dogru ve hizli futbol oynayabilen bir takimdi. O kadroyu koruyup üstüne 2-3 üst düzey orta saha alabilseydik simdi cok farkli olurdu hersey.

Yazarları beğenir veya beğenmezsin diye yazmışım zaten..Bu yazılanların hepsi doğru.İstediğin kadar iple çek maçları.Biz 6 maçta 18 puan aldığımız dönem kötü oynuyorduk.Kayseri maçı hariç..Sadece keita-arda-baros formda ve iyilerdi hepsi bu.Başka da bir şey yok.

Denizliye karşı 45 dakikada pozisyonumuz yoktu yalansa yalan de.

Ankaraspora karşı 3 pas yapamadık.Yalansa yalan de.

Beşiktaşa karşı 60 dakika vasat top oynadık yalansa yalan de.

Antepe karşı ne oynadık alt tarafı galip geldik.

K.paşa maçının ilk yarısında ne oynadık.Açıklayın da bilelim.

A.gücü maçında 3 yediğimizde kim şaşırdı.Herkes biliyordu ki bu takım kötü gidiyor bozulacak.Eskişehir maçında bozuldu.A.gücü maçında da zaten belliydi ne olacağı.

Denizli gibi vasat takıma karşı fener deplasmanda 10 pozisyon buluyorken sen kendi sahanda müthiş hücum hattın varken pozisyon bulamıyorsun ve yenik duruma düşürüyorsun.Sonra denizlili salak oyuncu gereksiz penaltıyı yapıyor ve 2.yarıda keitanın becerisiyle maçı kazanıyorsun..Atılan gollere bakalım ne yapmışız denizli maçında.

K.paşa maçında hakem rezalette olsa son dakikalara kadar maç 1-1 değil miydi? İlk yarı rezalet oynamadık mı..

Ne oynadık Beşiktaş maçında..Ankaraspor maçında kornerden gol gelmese o maçı kesin kazanabilir miydik

+

Yazarlar ankaraspor maçında pas yapamadığımızı söylemiş.Antep maçında topun hakimiyetinin bizde olmadığını söylemiş.Denizliye karşı pozisyon bulamadığımızı söylemiş,bjk maçında pozisyonları kaçıranların bjk olduğunu söylemişler.Kör mü bu adamlar kafadan mı yazdılar bu yazıları

Ankara,K.paşa,Bjk maçlarını okudum biraz önce forumda.Çoğu insan oynanan oyundan şikayetçiymiş.Şikayetçi olmayanlarda muhtemelen başlarında rijkarddın olması ve onun eleştirilmemesi için kullanılan cümleler

https://www.gscimbom.com/forum/mac-...or-0-2-galatasaray-31-agustos-mac-sonucu.html

https://www.gscimbom.com/forum/mac-...sa-1-3-galatasaray-21-eylul-mac-sonucu-3.html

vb..

Iyi falan degildik o donemde, hatta kotu oynayarak Besiktas ve PAO'yu yenmistik nasil olmustu hatirlamiyorum

Beşiktaş'ı biraz balla yenmiştik, eğer 3-0'lık maçtan bahsediyorsak. Rüştü 2 golde hata yapmıştı.

serdar ozkan son hesaplamalarima gore 9 gol kacirmisti

Evet o maç işte.

İsimler üzerinden tartışıp vakit kaybetmeyin.Bu yönetim düzeninde hiçbir teknik direktör başarılı olamaz.

Olur. Cok daha les yonetimler var Ingiltere'de falan. Isi bilmek gerekiyor sadece/

Sana ve Skibbe'ye yapılanlar asla unutulmayacak.

Kalbimizdesin Kıvırcık Reis.

Büyük futbol uleması Barış, Ayhan, Mustafa, Servet, H. Balta, Serdar Özkan gibilerine kalitesiz dediğin için sana bu adam teknik direktör falan değil demişlerdi reis :( şimdi bi taraflarınla gülüyosundur onlara

Bursaya Ali Sami Yende de 2-0 yenildik.Ama o zaman Arda,Kewell,Baros vardı.Yedeklerde Elano.Ama Ve de T.Direktörümüz pek muhterem Rijkaarddı..Ama Rijkaard beyimiz Elanoyu değil Mustafayı oynatırdı.Büyük futbol üstadımız..(Bunu Haginin T.Direktörlüğüne laf edenler içinn söylüyorum)

sevmezdim keratayı ama oynattığı hücum futbolunu özledim.şiir gibi hücum yapardık.şimdi amaçsız korkak zevksiz bir futbol eziyeti yapıyor bize hagi.

Üşüyor ve özlüyoruz reis :(

Bursaya Ali Sami Yende de 2-0 yenildik.Ama o zaman Arda,Kewell,Baros vardı.Yedeklerde Elano.Ama Ve de T.Direktörümüz pek muhterem Rijkaarddı..Ama Rijkaard beyimiz Elanoyu değil Mustafayı oynatırdı.Büyük futbol üstadımız..(Bunu Haginin T.Direktörlüğüne laf edenler içinn söylüyorum)

Boş konuşmayalım elano yu oynatsa yine eleştiriyodunuz hatırlıyoruz.Elano da yedek kalmışsa haketmiştir oynayacak diye bi kural yok.

Üşüyor ve özlüyoruz reis :(

Şaka gibi lan Elano'ya küfrederlerdi, şimdi ne diyorlar?

öyle bir anda Elano mükemmel oyuncumuz oldu, üstüne Bursaya karsi mükemmel oynamistik, sans ve hakem sag olsun, volkan in olayini kirmizi vermedi, gerisi sans ve kaleciydi, ama oyundan memnundum

Keşke bir gün geri gelse... Eline adam gibi kadro verilse ve doya doya hücum futbolunu izlesek. :(

Geri
Üst Alt