Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Bugün fanatik FB'li bir abimle konuştum tüm dünyayı çatlattınız helal olsun deyince çok gururlandım. İnşallah daha çok kıskandıracağız...

Sempatik bir adam en azından ,kariyeride ortada artık iş hiç olmadığı kadar sabretmekte. Hemen 30 maç kazanmak üsüste uefa'da güle oynaya final muhabbetleri vb. olmamalı.

Başarılar Hocam.

Dün Gol programına Güntekin Onay,Rijkaard hakkında güzel bir yorum yaptı

"Neden Milan,Chelsea,Juve,Real,A.Madrid,Villereal,Marsilya gibi teknik direktör arayan külübler Rijkaard'ı tercih etmediler.

-Bunun sebebinin sisteminin oturmasının çok zor oldugunu ve bazı külüblere bu sistem uymayacagından bu külüblerin tercih etmedigini düşünüyorum.Galatasaray taraftarı bunu bilmesi gerek SABIR göstermeleri gerek."

ınsallah hayırlısıyla bızı basarıya goturur

n1663358926_237637_4490686.jpg

Bizim T.D. Real Madrid'inkine bin basar valla, tuttular Ancelotti'yi aldılar. Çok şanslıyız ya dünyadaki sayılı hocalardan yani en iyi top oynatan hocalardan biri bizde, yatın kalkın yönetime dua edin ha birde bol bol sabredin.

Bu takım nasıl şampiyon olmaz?

Galatasaray´ın maç videolarını izleyen Hollandalı teknik adam, “Elimizde harika bir takım var. 3 nokta transferle, Avrupa´da finale yürürüz” diye konuştu

Aslan’ın yeni hocası Rijkaard, dün Amsterdam’da buluştuğu Haldun Üstünel’e bu soruyu sordu:

Frank Rijkaard, Galatasaray’la resmi sözleşme imzaladıktan sonra Cim Bom’un maç videoları ile oyuncu profillerini yanına alıp Hollanda’ya dönmüştü. Amsterdam’da bir yandan eşyalarını toplarken, diğer taraftan Sarı-Kırmızılı takımın derin bir analizini yapan 47 yaşındaki çalıştırıcı, dün Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel’le buluştu. Genç yöneticiye izlenimlerini aktaran Rijkaard, görüşmeye telefonla bağlanan Başkan Adnan Polat’la da görüşlerini paylaştı. Hollandalı teknik adamın bu üçlü zirve sırasında, Galatasaray’ın ligi 5. sırada bitirmesine çok şaşırdığını belirterek, “Elimizde harika bir takım var” dediği öğrenildi.

‘Neeskens bu işi çözer’

Rijkaard, izlediği maçlarda özellikle 3 temel unsurda sıkıntığı gördüğünü ifade etti. Bunların da; bitmek bilmeyen sakatlıklar ve buna bağlı kondisyon eksiği, savunma organizasyonu bozuklukları, ayrıca rakip kale sahasında sonuca gidilmesi gereken pozisyonlarda yaşanan konsantrasyon/güven kaybı. Bu problemlerin aşılamayacak ölçüde büyük olmadığını vurgulayan başarılı hoca, “Özel antrenman programları kondisyon ve sakatlık sıkıntısını çözer. Neeskens bu işle ilgilenecektir. Son vuruşlardaki eksikliği de idmanlarda giderebiliriz. Ama defansa mutlaka takviye yapılmalı” diye görüş bildirdi.

Stoper, orta saha, forvet

Hollandalı teknik adam son olarak, kaliteli birer stoper, orta saha oyuncusu ve santrfor transfer edilmesi halinde sadece Süper Lig’de değil, Avrupa’da da finale yürüyecek kalibrede bir takım haline gelebileceklerini iletti.

FANATİK

Rijkaard gerçekleri!

Galatasaray Yönetimi, “Alt yapıya önem veren bir hocayla anlaştık” diye övünüyor, ancak gerçekler bunları doğrulamıyor. Barcelona’da 5 sezon görev yapan Frank Rijkaard’ın, bu süreçte sadece Messi ve Bojan’ı A takıma yükselttiği ortaya çıktı.

Galatasaray’da yeni dönemde görev alacak olan Frank Rijkaard’ın, belirtildiği gibi, “Alt yapı tutkunu” olmadığı, hazır futbolcularla yola devam etmeyi sevdiği ortaya çıktı.

Divan Kurulu’nun önceki günkü toplantısında Rijkaard’ı anlatan Başkan Adnan Polat, Barcelona’da görev yaptığı 5 yıllık dönemde altyapıdan aldığı oyuncuların, bugün dünyanın en büyük kupalarını kazandıklarına vurgu yapmıştı. Ancak İspanyol kulübünde yer alan futbolcuların araştırıldığında, bunlardan sadece Messi ile Bojan’ın Rijkaard tarafından A takıma alındığı görüldü.

Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmasında, altyapıdan yetişen futbolcuların rolünün büyük olduğu, ancak bu kupayı alan genç oyuncuların çoğunun başmimarının, şu an Bayern Münih’i çalıştıran Luis Van Gaal olduğu belirtildi. Van Gaal’ın, görev yaptığı 1997-2000 ve 2002-2003 yılları arasında, şu an Barcelona efsanesini yaratan isim olduğu ifade edildi.

Van Gaal çok ismi çıkardı

Xabi Hernandez, Andres Iniesta, Carles Puyol, Victor Valdes, Gerard Piquie ve Albert Jorquera’nın, Hollandalı Luis Van Gall döneminde A takıma çıktığı, Sergi Busquets’in ise Guardiola tarafından alt yapıdan A takıma yükseltildiği vurgulandı.

Barça’nın yıldızlarının A takıma çıkış yılları

Xabi Hernandez 1998 - 1999

Carlos Puyol 1999 - 2000

Andres Iniesta 2001 - 2002

Victor Valdes 2002 - 2003

Gerrad Pique 2002 - 2003

Albert Jorquera 2002 - 2003

Messi 2003 - 2004

Bojan Krkic 2006 -2007

Sergio Busquets 2008 -2009

Kaynak : Milliyet

Cevap: Rijkaard gerçekleri!

haber o kadar salak ki "Xabi Hernandez" yazmışlar.

Bojan Krkic, Lionel Messi, Giovani Dos Santos, Marc Crosas...

Iniesta'yi belki Rijkaard A Takima almadi, ama Rijkaard zamanin da Forma sansi bulmaya basladi.

Aynisi Valdez icin de gecerli.

Alt yapıdan çıkarmak yetmez, oynatıp en çok verim alabileceği yeri belirlemek ve oyuncuya güvenmek daha önemlidir. Özellikle xavi ve iniesta nın yun tarzında çok etkili olduğu biliniyor zaten

Messi ve Krkic şu anda Dünya yıldızı değil mi?Bu kadar da olmaz ama hakikatten.

adamlara bak 1 hafta da başladılar komplo teorilerine.

rijkaardı hıpratmak için ne dolaplar döndürsek diye dört dönüyorlar

ya arkadaşlar şu mehmet çiftçi denen gazeteci bozuntusu ya da kendini öyle sanan diyelim bugün milliyet te yine saçma sapan,taraflı,kuyruk acısını açıkça belli eden bi yazı yazmıştır.Rijkaard altyapıya önem vermiyormuş aslında,Van Gaal asıl şu anki Barça'nın kurucusuymuş.Bu taraflı zaat Rijkaard'ın açıklandığğı gün de ligtv'ye saçma sapan yorumlar yapmış biri.Ben milliyete haber hakkında güzel bi yorum yazdım ama yayınlamamışlar hala.Bunların bi kuyruk acısı da yönetimimizin bunları 2 senedir transfer döneminde abandone edip eleğe çevirmesidir.Ancak ben bugünkü habere çok sinirlendim.Bu mehmet çiftçi gibi kişileri artık gazeteci olarak görmek istemiyorum yeter.Başarılı olur olmaz orasını kimse bilemez ama Rijkaard'ın Galatasarayımıza gelmesi büyük bir olaydır.Şu kendini bilmeze ve gazetesine siz renktaşlarımın da cevap vereceğini düşünüyorum.Bunun gibileri Florya'dan içeri sokmamalı yönetim o da ayrı konu.Herkese teşekkürler şimdiden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt