Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Sabir sabir sabir! Ilk sezon fazla birsey beklemeyin 2. sezon herseye talibiz diyen bizim yönetim ve taraftarlar degilmiydi... sistemin oturmasi icin (4-3-3) sabir lazim.. bu orta saha ile gelecek sezon oynamayacagimiz icin hersey daha güzel olacak gelecek sezon!

---------------jo--------------

arda---------------------keita

-------------gio-----------------

--------elano-----neill---------

hakan--emre---servet--sabri

Gelişine çok sevinenlerden de değildim de, Rijkaard gitsin diyenlerden de değilim, elinde daha kötü kadro ile Skibbe bundan pek de farklı değildi be hacı. O zaman bu adamda tek fark ünlü olması, klas oyuncular için çekici gelmesi kaldı. Oyunumuzda o ilk Ankaragücü yenilgisinden sonra olumlu tek bir değişiklik oldu mu bunun tartışmaya açılması gerekir.

Elano transferi onun "kerhen" evet demesiyle yapıldı büyük ihtimalle (yanlış 1) sakat ve yüksek olasılık seneye kalmayacak Kewell yerine Nonda'nın gönderilmesine ses çıkarmadı (yanlış 2) üstüne kabak gibi ortada olan orta saha takviyesinde de diretmedi, bir de yerine ham çocuk Gio'yu aldı (yanlış 3-4). Bunlar saha dışı hataları benim kanımca.

Saha içindeki taktiksel zımbırtılara yok 433 yok 442 çok bilirmişiz gibi yaklaşmanın alemi yok bence, ama sorun şu ki umut verdi mi bize bu istikrarsız, her an atabilir ama 2 dk sonra gol de yiyebilirmiş gibi oyanan oyun? Bu sezonki en büyük hatamız isimlerin arkasına saklanmamız, maçın ünle isimlerle (Rijkaard, Elano, Jo, Gio vs) değil sahadaki oyunla kazanılacağını unutmuş olmamız. Kağıt üstünde tozu dumana katacak kadro varken sahada beklediğimizi göremiyoruz. Bunun sebebi de önce yanlış transferler ve teknik taktik iletişimsizlik, öngöremezlik. Dolayısıyla Yönetim, Haldun Üstünel ve FRdir hatalı olanlar.

(Hemen de "sizin gibilere dünyanın en iyi teknik direktörünü getirsek ona da laf edersin" diyecekleri duyar gibiyim. O zaman hatasız bir kul gösterin bana da eleştirilmeyecek biri olsun)

En az 1 sene daha kalsın FR. Neden? Bu sezon takımı, ligi, takımın eksiklerini fazlasıyla görmüş olduğunu düşünüyorum. Verimli bir transfer dönemi geçirirsek ve FR'nin de katkısıyla önemli takımlarla hazırlık maçları yaparsak, çok daha oturmuş bir takım izleyebiliriz.

Yeni teknik direktör getirmek demek, her şeye sıfırdan başlamak demek. Bu da her sene yaptığımız ve hiçbir zaman sonuca ulaşamayacağımız yöntem olduğundan, kesinlikle FR ile yola devam edilmeli.

Bugunkü yenlginin tek nedeni hocadır.Sen son 3 maçta aynı taktik ve kadroyla rezil top oynamışsın sene başından beri sistemin takım için uygun olmadığı aşikar iken hala bukadar cok forvet ve az basan orta saha ile niye başlarsın anlamak mümkün değil.Emre Güngör ü bir hatadan dolayı kesiyorsan neden servet ve leo yu hala oynatıyorsun.Biraz daha dirençli bir orta saha ile oynuna başlamak cok mu zordu ki bukadar forvet oyuncusuyla bile sadece 1 tane net fırsatımız var.

Nezaman oyuncu değişikliği yapsa takım daha beter oynamaya başlıyor.Arda hamlesi son derece yalnıştı.Hakan Balta yı alıp elano yu cıkartıp oraya Caneri koysaydın daha mı kötü oynardık.

Bu takim istikrarli olarak rezalet oynuyor. Ama bu Rijkaard'la mi yoksa kadroyla mi alakali anlamadim. Sezon bitmeden karar vermek istemiyorum ama su ana kadar hayal kirikligi oldu benim icin. Hep uzun vadeli laflari falan donuyor ama bu takimin oynadigi vasat futbola aylardir cozum bulamadi. Gecen seneye oranla sadece Sabri'den iyi verim aldi (o da dususte) diger futbolcularin oyunlarinda inanilmaz gerileme var. Oyuncu tercihlerinde de tutarsizlik var. Rijkaard'in ve yonetimin plani ne bilmiyorum, ama buradaki geleceginden o kadar da umutlu degilim. Sabrederim sabretmesine de, evimizdeki Fener macinda bu kadar kotu futbol oynatan hocayi, ve oynayan futbolculara ne kadar umutla bakabilecegimi bilmiyorum.

Bugunkü yenlginin tek nedeni hocadır.Sen son 3 maçta aynı taktik ve kadroyla rezil top oynamışsın sene başından beri sistemin takım için uygun olmadığı aşikar iken hala bukadar cok forvet ve az basan orta saha ile niye başlarsın anlamak mümkün değil.Emre Güngör ü bir hatadan dolayı kesiyorsan neden servet ve leo yu hala oynatıyorsun.Biraz daha dirençli bir orta saha ile oynuna başlamak cok mu zordu ki bukadar forvet oyuncusuyla bile sadece 1 tane net fırsatımız var.

Nezaman oyuncu değişikliği yapsa takım daha beter oynamaya başlıyor.Arda hamlesi son derece yalnıştı.Hakan Balta yı alıp elano yu cıkartıp oraya Caneri koysaydın daha mı kötü oynardık.

bu kadar forvet oyuncusu diyoruz da resmen ilerde tek jo var nası iş anlamadım,4-4-2 oynat kardeşim bu kadar zor mu ya

bu kadar forvet oyuncusu diyoruz da resmen ilerde tek jo var nası iş anlamadım,4-4-2 oynat kardeşim bu kadar zor mu ya

Çaktırma total futbol oynuyormuşuz. 4-4-2 o yüzden asla ve katta total futbol değil ki oynatmıyor rijkaard. Zaten Manchester de mahalle takımı. Sus aramızda kalsın

yalnış anladın ileriye dönük orta saha oyuncusu demek istedim.orta sahanda pres yapmazsan rakibe top yaptırırsan buyuk takım olmazsın.bugun real madrid,barcelona bile bizim kadar hucum oyuncusuyla oynamıyor.

4-4-2 oynamaya başlayınca müthiş mi olacağız? Kaldı ki 4-4-2 gibi oynadık Mehmet Topal çıktıktan sonra. Yine bir şey yok.

ya en azından ilerde 2 forvet olur,bülent hoca döneminde son 2 maçta 4-4-2 oynamıştık hatırlarsan şamp. oynayan sivas-beşiktaş a 2 maçta da top göstermedik resmen,en iyi futbol oynadığımız gerets döneminde de keza 4-4-2 idi.şimdi kadro ve şartlar daha uygun neden denemiyoruz anlamış değilim

yalnış anladın ileriye dönük orta saha oyuncusu demek istedim.orta sahanda pres yapmazsan rakibe top yaptırırsan buyuk takım olmazsın.bugun real madrid,barcelona bile bizim kadar hucum oyuncusuyla oynamıyor.

yok hayır anladım da,çok hücumcuyla oynuyoruz pozisyon yok,hadi çok hücumcu çıkardın pozisyona gireriz o da yok,jo tek resmen ilerde demek istediğim bu 2 forvette ısrarcıyım:D(lafım sana değil yanlış anlama;))

2 kazmayla da oynayınca yeniliyoruz, pozisyon veriyoruz.Tek kazmayla da oynayınca da aynısı olur.En azından 2sini sahada görmeyizde sinir kat sayımız artmaz..

yok hayır anladım da,çok hücumcuyla oynuyoruz pozisyon yok,hadi çok hücumcu çıkardın pozisyona gireriz o da yok,jo tek resmen ilerde demek istediğim bu 2 forvette ısrarcıyım:D(lafım sana değil yanlış anlama;))

aynen katılıyorum caner ayhan sabri dos santos orta sahasına koy jo ile barosu bundan daha iyi oynarız

aynen katılıyorum caner ayhan sabri dos santos orta sahasına koy jo ile barosu bundan daha iyi oynarız

o zaman ortada barış-ayhan sağda kewell solda arda(değişmeli),ilerde nonda-baros oynamıştık veya:

gerets zamanı ortada saidou-iliç sağda şaş solda ayhan forvet şükür-karan dı gerçekten çok iyi geçmişti,şimdi de pekala bunlardan iyi bi kadro çıkartırız

İşte bu yüzden kızıyoruz Rijkaard'a. Yedekte Xavi, Iniesta gibi isimleri bekletip Topal-Sarp ikilisiyle nasıl başlanır yahu maça, nasıl?

elinde adam yoksa oynatmasın 4 3 3.kendi takımınla dalga geçiyorsun yorum yapan ı eleştirirken

elinde adam yoksa oynatmasın 4 3 3.kendi takımınla dalga geçiyorsun yorum yapan ı eleştirirken

evet işte 4-3-3 e uygun oyuncularımız yok bende bunu diyorum sabahtan beri,geçici de olsa sistem değişikliği yapsın artık rijkaard,iyi de oynamıyoruz ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt