- 8 Mayıs 2009
- 18.905
- 6.379
- 2.493
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör
aykut tan kötü olamaz,imkansız yani istesede olamaz.
aykut tan kötü olamaz,imkansız yani istesede olamaz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Rijkaard futbolu çok çok iyi biliyor devrim geliyor diyebilenler olduğuna göre hoşgörmek lazım karşı görüşü. Rijkaard futbolu biliyor olabilir ama burada bildiğini uygulamadıkça bildiklerinin değeri yalnızca -0-'dır. Futbolu biliyor ya da kara cahil bir taraftar olarak beni enterese etmez şu geldiğimiz nokta itibariyle ama bir futbolsever olarak merak ediyorum nasıl bir beyin, nasıl bir anlayış orta sahasından maçın ilk devrelerinin ortasında bir oyuncu atılan 10 kişi kalmış kevgir gibi savunması olan bir takıma karşı forvetini oyundan alır yerine cılız şut atan fizik kapasitesi forvet oynamak için yetersiz olan bir kanat oyuncusunu çeker? Bu takımın hocası o istediğini yapar derseniz bende taraftarım böyle acı konuşurum.
Rijkaard futbolu çok çok iyi biliyor devrim geliyor diyebilenler olduğuna göre hoşgörmek lazım karşı görüşü. Rijkaard futbolu biliyor olabilir ama burada bildiğini uygulamadıkça bildiklerinin değeri yalnızca -0-'dır. Futbolu biliyor ya da kara cahil bir taraftar olarak beni enterese etmez şu geldiğimiz nokta itibariyle ama bir futbolsever olarak merak ediyorum nasıl bir beyin, nasıl bir anlayış orta sahasından maçın ilk devrelerinin ortasında bir oyuncu atılan 10 kişi kalmış kevgir gibi savunması olan bir takıma karşı forvetini oyundan alır yerine cılız şut atan fizik kapasitesi forvet oynamak için yetersiz olan bir kanat oyuncusunu çeker? Bu takımın hocası o istediğini yapar derseniz bende taraftarım böyle acı konuşurum.
Yahu ne söylüyorsun sen?Masa başından yazmak ne kadar kolay geliyor dimi.Sen madem Frank Rijkaard'ın balon olduğunu söyletecek kadar tecrübeye sahipsen, futbolu iyi biliyorsan neden orda değilsin?
belkide rakip 10 kişi kaldığı halde bile yerden oynayamayışımıza çare olmak amacıyla yapmıştır,yani sebep budur,havadan oynamamızı engellemek istemiştir,çünkü sabri ile hakan biraz yaklaşıp yaklaşıp sürekli orta yapıyolardı,içeri girme girişimi başka bişey falan yok hiç.
Mehmet kardeş, aslında o lafım sana değildi. Sen alındıysan kusura bakma lütfen.
Ancak ben burda Rijkaard bir numaradır savunculuğu yapmıyorum. Ancak bu adam bizim teknik direktörümüz, dünyanın efsanevi futbolcularından birisi ve kariyerinde Şampiyonlar Ligi Kupası var. Vs. vs.
Bizdeki performansını eleştirirsin, bence şöyle böyle dersin. Bende diyorum. Ama bunu belli bir saygı çerçevesinde yapıyorum. Gidipte sayfanın üstündeki Erkan Menderes gibi cahil cahil konuşmuyorum. Çünkü eminim kendisi Kocaelinden 5 yediğimiz maçta ilk istifa diyenlerden biriydi.
Ben yine şunu sorarım o zaman Mehmet Badtal yerine ayaklarını iyi kullanan, bilekleri yumuşak, teknik bir santrafor niçin aldırmadı? Yerden oynayamaktaki başarası çok mu yüksek takımımızın? Hayır! Yerden oynamayı 1 yılı aşkın zamanda öğretemiyor ve hala savunuyoruz kendilerini dokunulmazlığı var sanırım.
hocam şöyle söyleyeyim,yani ben kendi adıma düşündüğümü söyleyeyim,rijkaard ın yedeğe iyi bi santrafor istediğine eminim kendi adıma,ama yönetim belki hocamızın istediği adamları alamadı sorun çıktı,o da istedikleri olmayınca tamam almayın demiş olabilir,kewell da dönüyor falan diye düşünmüştür,2.olarak zaten bu sistem için en önemli yer orta sahadır,orta sahası bu kadar dandik olan bi takımın yerden hızlı oynaması çok zor,bu konuda eleştirebilirsin rijkaard ı,çünkü fazla iyi niyetli öğretmeye çalıştığına %100 eminim,ama mustafa ile,barış ile ne kadar oynayacaksın?,ayhan eski formunda değil,gerçi en iyisi yine o ayrı.
bak futbol basit oyundur derler ya o kadar doğru ki,mesela belgrad maçına bir değil bi kaç pozisyonda,arda bomboştu,mesela top sarp ta o an,arda ellerini açmış bomboş bekliyor arda ya atsa,arda ya boş kalacak,yada teke tek,teke tekte de geçer büyük ihtimal,bak yani o an iş bir pasa bakıyor,futbol cidden enteresan,o pası atamıyosun,senden barış a,ondan ayhan,sonra hakan,en son arda,noldu arda nın önüne kaç kişi geldi o arada?,halbuki ilk pozisyonda atsan belkide gol olacak,tehlike olacak,yani buna benzer kaç pozisyon başlangıcı bu şekilde öldürülüyor,orta sahaya herkes 2 trasnfer lazım falan diyor ama,hayr orta saha baştan aşağı değişmeli tamamen,yoksa rijkaard ın istediği futbolu oynamamız imkansız,hocaya suç bulmam ben,bu adamları hala 2 senedir göndermeyen yönetime laf ederim.
hocam şöyle söyleyeyim,yani ben kendi adıma düşündüğümü söyleyeyim,rijkaard ın yedeğe iyi bi santrafor istediğine eminim kendi adıma,ama yönetim belki hocamızın istediği adamları alamadı sorun çıktı,o da istedikleri olmayınca tamam almayın demiş olabilir,kewell da dönüyor falan diye düşünmüştür,2.olarak zaten bu sistem için en önemli yer orta sahadır,orta sahası bu kadar dandik olan bi takımın yerden hızlı oynaması çok zor,bu konuda eleştirebilirsin rijkaard ı,çünkü fazla iyi niyetli öğretmeye çalıştığına %100 eminim,ama mustafa ile,barış ile ne kadar oynayacaksın?,ayhan eski formunda değil,gerçi en iyisi yine o ayrı.
bak futbol basit oyundur derler ya o kadar doğru ki,mesela belgrad maçına bir değil bi kaç pozisyonda,arda bomboştu,mesela top sarp ta o an,arda ellerini açmış bomboş bekliyor arda ya atsa,arda ya boş kalacak,yada teke tek,teke tekte de geçer büyük ihtimal,bak yani o an iş bir pasa bakıyor,futbol cidden enteresan,o pası atamıyosun,senden barış a,ondan ayhan,sonra hakan,en son arda,noldu arda nın önüne kaç kişi geldi o arada?,halbuki ilk pozisyonda atsan belkide gol olacak,tehlike olacak,yani buna benzer kaç pozisyon başlangıcı bu şekilde öldürülüyor,orta sahaya herkes 2 trasnfer lazım falan diyor ama,hayr orta saha baştan aşağı değişmeli tamamen,yoksa rijkaard ın istediği futbolu oynamamız imkansız,hocaya suç bulmam ben,bu adamları hala 2 senedir göndermeyen yönetime laf ederim.
Bunun suçlusu yönetim sanırım.
Muhtemelen bu sene şampiyon olamayacağız. Belki oluruz da bilemiyorum lakin hiç şampiyonluğu hissetmiyorum. Hoş, hissedip hissetmemem kime, ne fayda sağlar bilmiyorum ama hissetmiyorum yani ben. Son 2 sezondur da hissetmiyordum.
Şampiyon olamayacağız, Rijkaard %90 gidecek. Yani şampiyon olamazsak ve Rijkaard kalırsa o zaman işin yarısından fazlasını tamamladık derim ama olmaz öyle bir şey yani. Neyse, Rijkaard gidecek elbet. Ben buna alışmaya çalışıyorum. Ufaktan hazırladım yani kendimi. Gitmesi koyacak bana çünkü.
Onu anlayamadık biz. Daha önce de demiştim yine diyeyim. Babam Galatasaray'ın teknik direktörü olsa bu kadar güvenmezdim ama ona hala güveniyorum. Çünkü futbolu şu ülkedeki herkesten daha çok bildiğine inanıyorum.
Teşekkürler Rijkaard herşey için. Çok erken be demeyin sakın, taraftar çoktan kafasından sildi Rijkaardı.
''sahipsiz mi lan Rijkaard?'' Evet, artık öyle..