Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

aykut tan kötü olamaz,imkansız yani istesede olamaz.

Rijkaard futbolu çok çok iyi biliyor devrim geliyor diyebilenler olduğuna göre hoşgörmek lazım karşı görüşü. Rijkaard futbolu biliyor olabilir ama burada bildiğini uygulamadıkça bildiklerinin değeri yalnızca -0-'dır. Futbolu biliyor ya da kara cahil bir taraftar olarak beni enterese etmez şu geldiğimiz nokta itibariyle ama bir futbolsever olarak merak ediyorum nasıl bir beyin, nasıl bir anlayış orta sahasından maçın ilk devrelerinin ortasında bir oyuncu atılan 10 kişi kalmış kevgir gibi savunması olan bir takıma karşı forvetini oyundan alır yerine cılız şut atan fizik kapasitesi forvet oynamak için yetersiz olan bir kanat oyuncusunu çeker? Bu takımın hocası o istediğini yapar derseniz bende taraftarım böyle acı konuşurum.

belkide rakip 10 kişi kaldığı halde bile yerden oynayamayışımıza çare olmak amacıyla yapmıştır,yani sebep budur,havadan oynamamızı engellemek istemiştir,çünkü sabri ile hakan biraz yaklaşıp yaklaşıp sürekli orta yapıyolardı,içeri girme girişimi başka bişey falan yok hiç.

Rijkaard futbolu çok çok iyi biliyor devrim geliyor diyebilenler olduğuna göre hoşgörmek lazım karşı görüşü. Rijkaard futbolu biliyor olabilir ama burada bildiğini uygulamadıkça bildiklerinin değeri yalnızca -0-'dır. Futbolu biliyor ya da kara cahil bir taraftar olarak beni enterese etmez şu geldiğimiz nokta itibariyle ama bir futbolsever olarak merak ediyorum nasıl bir beyin, nasıl bir anlayış orta sahasından maçın ilk devrelerinin ortasında bir oyuncu atılan 10 kişi kalmış kevgir gibi savunması olan bir takıma karşı forvetini oyundan alır yerine cılız şut atan fizik kapasitesi forvet oynamak için yetersiz olan bir kanat oyuncusunu çeker? Bu takımın hocası o istediğini yapar derseniz bende taraftarım böyle acı konuşurum.

Demiştim buna ilaveten Taner tecrübe ile olmuyor bu işler. Fenerin dedesi Aragones maskara oldu gitti buradan, Kalli tecrübesine rağmen Servet'e orta saha oynattı. Rijkaard Galatasaray'a geldiği günden beri hangi hamlesiyle hangi maçı kurtardı? Hatırlayan var mı?

Yahu ne söylüyorsun sen?Masa başından yazmak ne kadar kolay geliyor dimi.Sen madem Frank Rijkaard'ın balon olduğunu söyletecek kadar tecrübeye sahipsen, futbolu iyi biliyorsan neden orda değilsin?

Mehmet kardeş, aslında o lafım sana değildi. Sen alındıysan kusura bakma lütfen.

Ancak ben burda Rijkaard bir numaradır savunculuğu yapmıyorum. Ancak bu adam bizim teknik direktörümüz, dünyanın efsanevi futbolcularından birisi ve kariyerinde Şampiyonlar Ligi Kupası var. Vs. vs.

Bizdeki performansını eleştirirsin, bence şöyle böyle dersin. Bende diyorum. Ama bunu belli bir saygı çerçevesinde yapıyorum. Gidipte sayfanın üstündeki Erkan Menderes gibi cahil cahil konuşmuyorum. Çünkü eminim kendisi Kocaelinden 5 yediğimiz maçta ilk istifa diyenlerden biriydi.

belkide rakip 10 kişi kaldığı halde bile yerden oynayamayışımıza çare olmak amacıyla yapmıştır,yani sebep budur,havadan oynamamızı engellemek istemiştir,çünkü sabri ile hakan biraz yaklaşıp yaklaşıp sürekli orta yapıyolardı,içeri girme girişimi başka bişey falan yok hiç.

Ben yine şunu sorarım o zaman Mehmet Badtal yerine ayaklarını iyi kullanan, bilekleri yumuşak, teknik bir santrafor niçin aldırmadı? Yerden oynayamaktaki başarası çok mu yüksek takımımızın? Hayır! Yerden oynamayı 1 yılı aşkın zamanda öğretemiyor ve hala savunuyoruz kendilerini dokunulmazlığı var sanırım.

Mehmet kardeş, aslında o lafım sana değildi. Sen alındıysan kusura bakma lütfen.

Ancak ben burda Rijkaard bir numaradır savunculuğu yapmıyorum. Ancak bu adam bizim teknik direktörümüz, dünyanın efsanevi futbolcularından birisi ve kariyerinde Şampiyonlar Ligi Kupası var. Vs. vs.

Bizdeki performansını eleştirirsin, bence şöyle böyle dersin. Bende diyorum. Ama bunu belli bir saygı çerçevesinde yapıyorum. Gidipte sayfanın üstündeki Erkan Menderes gibi cahil cahil konuşmuyorum. Çünkü eminim kendisi Kocaelinden 5 yediğimiz maçta ilk istifa diyenlerden biriydi.

Bizim takımda başarılı olamaz Rijkaard ben bunu anladım yoğunlaşamıyor, yapamıyor, malzemesi kısıtlı ve kalitesiz hala ligi ve elindeki malzemeyi tanımıyor. Beşiktaş gibi iyi hoca getirip istediği yüksek maliyetli oyuncuları alsaydık Rijkaard tutardı ama Rijkaard'la bu takım uyuşamadı.

Düzgün bir şekilde tartışılarak yapılan muhabbetler her zaman ilgimi çekmiştir.Ancak öyle bol keseden sallayarak hiçbir akılcı dayanağı olmadan atıp tutmalarla sadece görüntü kirliliği oluşturan mesajları görmek içimden gelmiyor.En basitinden geçen sene Ankaraspor/Gücü tam hatırlayamadım ama yaptığı 3 oyuncu değişikliği maçı aldırdı.Harry Kewell'ı aldı, gol attı.Nonna'yı aldı, gol attı.Aydın Yılmaz'ı aldı Nonda'nin golünün asistini yaptı.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, artık anlıyorum ki birçok taraftar gitmesini istiyor Rijkaard'ın.Sence giderse ne yapıcaz düşünebiliyor musun? Yeni teknik direktör arayışları başlayacak, kariyerli de olmazsa taraftar çok daha galeyana gelecek.Teknik Direktörün oynatacağı sisteme göre oyuncular alıanacak, yeni gelen oyuncuların yada teknik direktörün lige alışma süresiydi derken bir senemiz daha çöpe gidecek.Yahu bunu görmek çok mu zor?Sözüm sana değil, genel babda konuşuyorum.Cidden bunları biraz olsun düşünmek çok mu zor?

Tek bir numunelik maçla olmaz bu iş bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterir. Nonda aldı maçı çevirdi diye örneklendirilmiş sonra ne oldu? Nonda takımdan gönderildi bu ne yaman çelişki böyle! Bunun tesadüf olmadığına inansa Nonda'yı takımda tutmaz mıydı?

Rijkaard tam bir hayal kırıklığı. Süper yıldızlarla şampiyon yapmak marifet değil. Marifet eldeki malzemeyi en iyi şekilde kullanabilmekte. Malesef Rijkaard çok yönlü bir teknik direktör değil. Bildiği bir sistem var ve onu bir yıldır bu oyuncularlaolmadığını göre göre uygulamakta ısrar ediyor. Sisteminne uygun oyuncu alınmadığı sürece bu yılda hüsran var.

Rijkaard tam bir hayal kırıklığı. Süper yıldızlarla şampiyon yapmak marifet değil. Marifet eldeki malzemeyi en iyi şekilde kullanabilmekte. Malesef Rijkaard çok yönlü bir teknik direktör değil. Bildiği bir sistem var ve onu bir yıldır bu oyuncularla olmadığını göre göre uygulamakta ısrar ediyor. Sisteminne uygun oyuncu alınmadığı sürece bu yılda hüsran var.

Ben yine şunu sorarım o zaman Mehmet Badtal yerine ayaklarını iyi kullanan, bilekleri yumuşak, teknik bir santrafor niçin aldırmadı? Yerden oynayamaktaki başarası çok mu yüksek takımımızın? Hayır! Yerden oynamayı 1 yılı aşkın zamanda öğretemiyor ve hala savunuyoruz kendilerini dokunulmazlığı var sanırım.

hocam şöyle söyleyeyim,yani ben kendi adıma düşündüğümü söyleyeyim,rijkaard ın yedeğe iyi bi santrafor istediğine eminim kendi adıma,ama yönetim belki hocamızın istediği adamları alamadı sorun çıktı,o da istedikleri olmayınca tamam almayın demiş olabilir,kewell da dönüyor falan diye düşünmüştür,2.olarak zaten bu sistem için en önemli yer orta sahadır,orta sahası bu kadar dandik olan bi takımın yerden hızlı oynaması çok zor,bu konuda eleştirebilirsin rijkaard ı,çünkü fazla iyi niyetli öğretmeye çalıştığına %100 eminim,ama mustafa ile,barış ile ne kadar oynayacaksın?,ayhan eski formunda değil,gerçi en iyisi yine o ayrı.

bak futbol basit oyundur derler ya o kadar doğru ki,mesela belgrad maçına bir değil bi kaç pozisyonda,arda bomboştu,mesela top sarp ta o an,arda ellerini açmış bomboş bekliyor arda ya atsa,arda ya boş kalacak,yada teke tek,teke tekte de geçer büyük ihtimal,bak yani o an iş bir pasa bakıyor,futbol cidden enteresan,o pası atamıyosun,senden barış a,ondan ayhan,sonra hakan,en son arda,noldu arda nın önüne kaç kişi geldi o arada?,halbuki ilk pozisyonda atsan belkide gol olacak,tehlike olacak,yani buna benzer kaç pozisyon başlangıcı bu şekilde öldürülüyor,orta sahaya herkes 2 trasnfer lazım falan diyor ama,hayr orta saha baştan aşağı değişmeli tamamen,yoksa rijkaard ın istediği futbolu oynamamız imkansız,hocaya suç bulmam ben,bu adamları hala 2 senedir göndermeyen yönetime laf ederim.

hocam şöyle söyleyeyim,yani ben kendi adıma düşündüğümü söyleyeyim,rijkaard ın yedeğe iyi bi santrafor istediğine eminim kendi adıma,ama yönetim belki hocamızın istediği adamları alamadı sorun çıktı,o da istedikleri olmayınca tamam almayın demiş olabilir,kewell da dönüyor falan diye düşünmüştür,2.olarak zaten bu sistem için en önemli yer orta sahadır,orta sahası bu kadar dandik olan bi takımın yerden hızlı oynaması çok zor,bu konuda eleştirebilirsin rijkaard ı,çünkü fazla iyi niyetli öğretmeye çalıştığına %100 eminim,ama mustafa ile,barış ile ne kadar oynayacaksın?,ayhan eski formunda değil,gerçi en iyisi yine o ayrı.

bak futbol basit oyundur derler ya o kadar doğru ki,mesela belgrad maçına bir değil bi kaç pozisyonda,arda bomboştu,mesela top sarp ta o an,arda ellerini açmış bomboş bekliyor arda ya atsa,arda ya boş kalacak,yada teke tek,teke tekte de geçer büyük ihtimal,bak yani o an iş bir pasa bakıyor,futbol cidden enteresan,o pası atamıyosun,senden barış a,ondan ayhan,sonra hakan,en son arda,noldu arda nın önüne kaç kişi geldi o arada?,halbuki ilk pozisyonda atsan belkide gol olacak,tehlike olacak,yani buna benzer kaç pozisyon başlangıcı bu şekilde öldürülüyor,orta sahaya herkes 2 trasnfer lazım falan diyor ama,hayr orta saha baştan aşağı değişmeli tamamen,yoksa rijkaard ın istediği futbolu oynamamız imkansız,hocaya suç bulmam ben,bu adamları hala 2 senedir göndermeyen yönetime laf ederim.

Mustafa Sarptan memnun olmadığını nerden çıkarttınız ben anlayamıyorumda adam en çok oynayan oyuncuların başlarında geliyor.

Yunus benim söylediğimde bu ne Wenger gibi genç oyuncularla, ne Lucescu gibi eldeki malzemeyle birşey yapmıyor, yapamıyor. Bana 10-15 milyon euro arası 3 tane orta saha oyuncusu alın ben başarılı olayım derse Tolunay Kafkas'ta, Ertuğrul Sağlam'da yapar elinde kuvvetli kadroyla başarılı olur. Suç yönetimde madem 2012'ye hazırlık için mali disiplin olacak bunu biliyorsun ne işin var Rijkaard'la! Bu adam pahalı, istediği kadro müthiş pahalı. Israrla bozuk plak gibi total futbol bilmem ne diyeceğine bu kadroyla ne oynanırsa onu oynatsa ya! Lucescu gibi ,Gerets gibi. Mustafa Sarp 11 kurarken ilk yazdığı isim ne yazık ki!

Katılıyorum yazdıklarına. Yalnız Rijkaard gibi bir hocanın, en azından Barış'ın yerine Emre Çolak'ı oynatabilme cesaretini göstermesini beklerdim. Bakın Sarp yerine Cumhur oynasın demiyorum bile, sonuçta Emre Çolak daha tecrübelidir Cumhur'dan. Yani ofansif olarak Mustafa yerine Emre oynasaydı, maçta tek bir olumlu hareketi olmayan Barış'ın yerine Mustafa geçseydi, bu maç 2-2'den daha kötü bir skorla bitebilir miydi?

O değilde madem total futbol elçisisin neden Sarpta Barışta ısrar ediyorsun. Batdalı Ali Turanı Serdarı Musayı Çağları aldıyorsan bunlar demekki senin sistemine uygun oyuncular o zaman onlarda ısrarcı olki bizde Rijkaard bu adamları sistemi için aldırdı diyelim. Sistemine uymuyorsa aldırma.Uygunsa Sarpta Barışta ısrar etme. Yok bu adamları senden habersiz almışlarsa istifa et. Ortaya bir karakter koy değilmi. Seni bir yıldır izliyoruz ama malesef bir yıldır Rijkaardbirşey biliyordur safsatalarıyla avunup duruyoruz. En azından bir iki mantıklı açıklama yapta bizde bu adam doğru söylüyor diyelim. Total futbolmudur neyse hayatı boyunca 4-4-2 ikiye alışmış yaşı 30lara gelmiş adamlara öğreteceğine gençlere öğretki bizde bu adam gençlere total futbolu öğretiyor diyelim destekleyelim. Sarpa Ayhana Sabriye Baltaya Servete öğteretemediğini kendinde itiraf ediyorsun. Ozaman ortaya bir tavır koy. Ya oynatma satılsınlar yada mazeret olarak gösterme.

Cevap: Rijkaard ile devrime ben varım, ya siz ?

Bunun suçlusu yönetim sanırım.

Ne alakası var hocam Sarp Rijkaardın en güvendiği adamların başında geliyor. En çok oynattığı en çok süre verdiği adam.Rijkaard diğer futbolculara ibreti alem olsun diye Sarpa total futbol öğrtecek ve devrim yapacak ulan Sarp bile öğrendi siz hala öğrenemediniz yazıklar olsun size artık sizinle çalışmıyorum diyip bu ülkeden bir daha dönmemek üzere ayrılacak.

Muhtemelen bu sene şampiyon olamayacağız. Belki oluruz da bilemiyorum lakin hiç şampiyonluğu hissetmiyorum. Hoş, hissedip hissetmemem kime, ne fayda sağlar bilmiyorum ama hissetmiyorum yani ben. Son 2 sezondur da hissetmiyordum.

Şampiyon olamayacağız, Rijkaard %90 gidecek. Yani şampiyon olamazsak ve Rijkaard kalırsa o zaman işin yarısından fazlasını tamamladık derim ama olmaz öyle bir şey yani. Neyse, Rijkaard gidecek elbet. Ben buna alışmaya çalışıyorum. Ufaktan hazırladım yani kendimi. Gitmesi koyacak bana çünkü.

Onu anlayamadık biz. Daha önce de demiştim yine diyeyim. Babam Galatasaray'ın teknik direktörü olsa bu kadar güvenmezdim ama ona hala güveniyorum. Çünkü futbolu şu ülkedeki herkesten daha çok bildiğine inanıyorum.

Teşekkürler Rijkaard herşey için. Çok erken be demeyin sakın, taraftar çoktan kafasından sildi Rijkaardı.

''sahipsiz mi lan Rijkaard?'' Evet, artık öyle..

Bu yıl şampiyonluk olur veya olmaz orasını bilemeyiz ama en azından iyi futbol oynatamazsa seneye zaten biz istesekte kalacağını sanmam zaten öyle bir durumda ısrarla savunanlar bile arkasında duramazlar. İnşallah bizler yanılırız sonuçta herşeyden önemlisi Galatasaray'ımızın başarısı.

Muhtemelen bu sene şampiyon olamayacağız. Belki oluruz da bilemiyorum lakin hiç şampiyonluğu hissetmiyorum. Hoş, hissedip hissetmemem kime, ne fayda sağlar bilmiyorum ama hissetmiyorum yani ben. Son 2 sezondur da hissetmiyordum.

Şampiyon olamayacağız, Rijkaard %90 gidecek. Yani şampiyon olamazsak ve Rijkaard kalırsa o zaman işin yarısından fazlasını tamamladık derim ama olmaz öyle bir şey yani. Neyse, Rijkaard gidecek elbet. Ben buna alışmaya çalışıyorum. Ufaktan hazırladım yani kendimi. Gitmesi koyacak bana çünkü.

Onu anlayamadık biz. Daha önce de demiştim yine diyeyim. Babam Galatasaray'ın teknik direktörü olsa bu kadar güvenmezdim ama ona hala güveniyorum. Çünkü futbolu şu ülkedeki herkesten daha çok bildiğine inanıyorum.

Teşekkürler Rijkaard herşey için. Çok erken be demeyin sakın, taraftar çoktan kafasından sildi Rijkaardı.

''sahipsiz mi lan Rijkaard?'' Evet, artık öyle..

Şu takıma teknik, taktik, mantilete vs. birşeyleri yerleştirse takımda birşeylerin iyiye gittiğini görse bu taraftar sonuna kadar sahip çıkar ama hiçbir ilerleme yok aksine müthiş bir gerileme var. Rijkaard bu sene şampiyon olursak ya da olamazsak daha iyi bir teklif geldiği an imzayı çakar buraya dönüp bakmaz dahi ama iyi bir teklif gelmezse Adnan Polat ve ekibi biraz futboldan anlıyorsa imzalamaz diyeceğim ama imzalar gözleri yumuk imzalarlar hemde yeni bir sözleşmeyi. Devrim diyorduk ne devrimi? Alt yapımız Ajax gibi mi oldu? Hayır! Futbol takımımızda 6-7 tane alt yapıdan iyi para edecek nitelikte futbolcu mu var ve bunları Rijkaard mı yetiştirdi? Hayır! Rijkaard'ın bu umursamaz tavırları, bu tip bir futboldaki ısrarı yüzünden şampiyon olamayacağız Beşiktaş şampiyon olur bu yıl ne yazık ki ama yatırım yaptı adamlar bizim gibi davranmadılar yani Schuster'i al sonra yerli 4-5 sıradan futbolcu alıp "Al la total oynat bunları" diye diretmediler. Schuster'de kartlarını açık oynamış anlaşılan onu isterim bunu isterim aksi halde benim gelmemin hiçbir anlamı yok diye. Rijkaard'ın ismine aldanıp giden koskoca 2 yıl yazık doğrusu. Belki futbolu çok iyi biliyor olabilir ama bildiğini öğretip uygulatamadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Yine söylüyorum Rijkaard bize lüks Rijkaard zengin kulüplerin gamsız hocası. Rijkaard bize ne yenilik getirdi maç öncesi kampları kaldırarak, sezon öncesi rakiplerimizden daha geç çalışmaya başlayıp futbolculara ve kendilerine ense yaptırmaktan başka ne yenilik getirdi? Böyle berbat geçen bir sezondan sonra en geç topbaşı yapan takım Galatasaray ayıp diye birşey var sanki takım 2 kulvarda şampiyon olmuş Uefa'da kayda değer işler yapmış gibi tatili uzattık! Rijkaard bahane üretmekte çok usta olduğu için taraftarın midesi bulandı Terim, Gerets, Lucescu, Skibbe hiçbiri futbolcularım şöyle de böyle de diye dedikoducu teyzeler gibi kendi futbolcusunu satmadı medya önünde hele Terim kendisinin hocalığını sevmem ama mükemmel bir insandır sırf bu yüzden. Terim takım yenildiğinde "Sorumlu benim yenildiysek benim suçumdur" diye kendisini kalkan ederdi futbolcularına şimdi hangisi doğru? Benim Rijkaard'ın gitmesine üzülmem için tek neden kendisinden sonra gelecek isimlerdir yoksa bu seviyede futbol oynatan bir hocayı kesinlikle özlemem. Ayrıca bu tip transferler yapan, eldeki iyi futbolcuları nakite çeviren yönetime en iyi dersi seçimde sandıktan çıkan sonuçlar verecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt