Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Rijkaard ile devrime ben varım, ya siz ?

lyon milan macını izliyorum bizden daha kötü oynuyorlar gerçekten kimse alınmasın ama geçen avrupa maçında bence çok iyi oynadık

zaten rijkaard seneye uzatmayacak sözleşme.

Uzatmıyacak ama bu sene alıcak yine dolu dolu parayı. Ya Rijkaard kariyerini ve karakterini hiçe sayarak bu takımdan ne koparırsam kardır mantığında ya da bu takımın büyüklüğünün farkında değil kendini Katar'da veya fenerde sanıyor.

İlk defa hayatımda bu kadar sert konuşacağım. Evet, taraftarlığınızı sorguluyorum sizin. Ne biçim Galatasaraylısınız ya? Geçen sezon eleştirdiğiniz Jo bile hepinizden çok Galatasaraylıdır. Hatta küfür ettiğiniz Emre B. bile daha koyu Galatasaraylıdır sizden. Hadi taktik anlamında eleştirirsiniz de para muhabbeti nedir ya nedir?

Para alıp yatıyor dediğiniz adama sözleşmeni uzatalım dediğinde önce bunu haketmem gerek diyip reddetti, siz neyin telaşını yapıyorsunuz. Bildiğin utanıyorum artık Galatasaray taraftarından. Beşiktaş taraftarı, Fener taraftarı bile çokçok saygı değer sizlerden. Siz taraftarsanız ben taraftar değilim kardeşim bunu anladım ben.

Heh, alın eleştirin bu mesajı 1 gram umrumda değil.

Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Skibbe'yi de böyle saçmasapan tezlerinizle teneke bağlayıp gönderdiniz. Farkı yok bu durumun.

Ne saçma tezi Kaan! Steau Bükreş'e karşı Sami Yen'de 7-8 defansif oyuncuyla çıkarak takımı küçülten hoca postalanmayı haketmiştir kusura bakma. Skibbe her takıma aynı taktiği uygulayıp duruyordu dahası karşımıza çıkan takımlara çok büyük takıma karşı oynar gibi defansif oynayıp puan kayıplarına neden oldu. Skibbe takımın yenmesi gereken bir Anadolu takımından alınan beraberliğe çok iyi sonuç diyebiliyordu bunun anlamı nerede olduğunu, hangi takımı yönettiğini bilmiyor demektir.

Uzatmıyacak ama bu sene alıcak yine dolu dolu parayı. Ya Rijkaard kariyerini ve karakterini hiçe sayarak bu takımdan ne koparırsam kardır mantığında ya da bu takımın büyüklüğünün farkında değil kendini Katar'da veya fenerde sanıyor.

evet kardeşim rijkaard buraya yatmaya geldi,alsın parayıda iyi yapıyor,çatır çatır yesin anasını satayım,daha fazla alır inşallah,soyar kulübü.

Ağustos ayı oldu hala transfer yok ortada, şaka gibi resmen. Bu durumda Rijkaard'a söyleyecek bir söz bile bulamıyorum çünkü oda bizim gibi istenilen oyuncuların alınmasını bekliyor. Geçen sezon takımın en başarılı isimlerinden Keita satıldı. Transfere kaynak yaratmak için denildi Keita satışı 8 milyon euroya. Gelin görün ki, ilk maçımıza yine saçma sapan ortasahayla çıkıyoruz. Barış-Ayhan-Mustafa Sarp. Ne oldu Keita gitti, kaynak nerede? Hani Kallström geliyordu, nerede kaldı ortasaha transferleri.

Genel olarak baktığımızda çoğu taraftarda umut yok. Bu sezon böyle mi başlamalıydı. Hemde yıllardan sonra yeni stadımızda oynayacağımız sezon.

Şuanda bildiğin umutsuzluk hakim Galatasaray kamuoyunda taraftarından yöneticisine, yazarına kadar tüm Galatasaraylılarda bir durgunluk var, geçen sezonki coşkunluğun 10'da biri mevcut değil şuan.

skibbe konusuna katılmam,aynı taktiği falan kullanmazdı her zaman,235346 tane değişik taktikler oynattı bizi,4-4-2,4-2-3-1,yahu 3-5-2 bile oynadık adam takımına göre taktik hazırlardı,otorite boşluğu vardı o ayrı,o da adamın iyi niyetinden kaynaklanıyor işte,bizim oyunculara öyle serbestlik tanırsan g.tü göbeği salarlar,dinlemezler,takmazlar,terim gibi olcan illa lafın dinlensin.

Ağustos ayı oldu hala transfer yok ortada, şaka gibi resmen. Bu durumda Rijkaard'a söyleyecek bir söz bile bulamıyorum çünkü oda bizim gibi istenilen oyuncuların alınmasını bekliyor. Geçen sezon takımın en başarılı isimlerinden Keita satıldı. Transfere kaynak yaratmak için denildi Keita satışı 8 milyon euroya. Gelin görün ki, ilk maçımıza yine saçma sapan ortasahayla çıkıyoruz. Barış-Ayhan-Mustafa Sarp. Ne oldu Keita gitti, kaynak nerede? Hani Kallström geliyordu, nerede kaldı ortasaha transferleri.

Genel olarak baktığımızda çoğu taraftarda umut yok. Bu sezon böyle mi başlamalıydı. Hemde yıllardan sonra yeni stadımızda oynayacağımız sezon.

Şuanda bildiğin umutsuzluk hakim Galatasaray kamuoyunda taraftarından yöneticisine, yazarına kadar tüm Galatasaraylılarda bir durgunluk var, geçen sezonki coşkunluğun 10'da biri mevcut değil şuan.

Madem takımın hocası satamazsınız Keita'yı diye niye engel olmadı bu satışa? Ya Keita'dan iyisini alacağız diye pışpışlandı ya da ne Galatasaray ne de başka birşey umurunda değil Rijkaard'ın. Keita'yı istemiyordu diyenler var Keita'yı neden istemesin Mustafa Sarp gibi değil diye mi? Ben adım gibi biliyordum satılan oyuncunun parası o borç var, buraya ödeme var diye kaybolup gidecek çünkü daha öncede oldu. Hiçbir zaman satılandan iyisi alınmaz. Conceicao gider Saidou gelir niye Adnan Sezgin var transferin başında! Eğer Avrupa Ligi'nden elenirsek yönetim çamuru kime atacak merak ediyorum bence yönetim misyonunu tamamladı ve artık gitmeli.

Cevap: Devrim isteniyorsa Rijkard ile yola devam edilmeli!

Rijkaard'ın kalması sadece devrim açısından değil.Aynı şekilde futbolcuların akıllanması açısından da gereklidir.

Mesela Barış'ı düşünün.Kalli zamanında gelmişsin takıma, teknik yok Galatasaray'a yakışmadığın gün gibi ortada.Ama Kalli gitti Cevat Güler geldi, adam takımda.Olur tabi normal birşey.

Sonra Skibbe geldi, Barış duruyor.Skibbe gitti, Bülent geldi, Barış hala burda.

Rijkaard geldi,Barış burda.Rijkaard gidicek (varsayım) Barış hala burda.

O zaman ben sorarım arkadaş bu Barış'da ne cevher varmış; ki kimler geldi kimler geçti adamın içindeki cevheri çıkartamadılar.Abdullah Avcı gelsin hala Barış'ın içindeki cevheri çıkartmak ile mi uğraşıcak bu takım?

İkinci bakış açısı ise; Ben Barış olsam arkadaş valla hiç umursamam artık takımı ya."Baksana o kadar teknik adamla çalıştım nasıl olsa ben kötü oynarsam kovuluyorlar.O zaman ben niye uğraşıyım." derdim.Barış der mi demez mi bilmiyorum tabiki.

Son olarak Barış ismine takılmayın ben Barış'ı kullanarak genel futbolcularımızdan bahsediyorum.

Rijkaardda sanırım SARPtaki cevheri çıkartmaya devam ediyor baksana Sarp hala banko oyuncumuz. Birde Sarp açısından düşünelim ben bu takımda en fazla maç oynayan adamım. Bu yılda öyle başladım demekki Rijkaardın istediklerini yapabiliyorum. Öyleyse böyle devam.

Rijkaard'ın Keita konusunda açıklaması şu yönde;

''Keita gitmek istiyordu''

Adnan Polat'ın genel açıklamaları;

''Gitmek isteyen oyuncuyu zorla tutmayız. Floryanın bilmem kaç tane kapısı var. Topal gitmek istedi, kolaylık sağladık''

Evet, gitmek isteyen oyuncuyu zorla tutamazsın. Kaldı ki UEFA'da mücadele edip reklamını yapabilecekken Katar'a gitmeyi kabul ettiyse futbolu bitirmiştir kafasında bunu çok konuştuk. Gelen parada transfere kaynak oldu, haliyle yönetim bu konuda açıklama yaptı.

Madem takımın hocası satamazsınız Keita'yı diye niye engel olmadı bu satışa? Ya Keita'dan iyisini alacağız diye pışpışlandı ya da ne Galatasaray ne de başka birşey umurunda değil Rijkaard'ın. Keita'yı istemiyordu diyenler var Keita'yı neden istemesin Mustafa Sarp gibi değil diye mi? Ben adım gibi biliyordum satılan oyuncunun parası o borç var, buraya ödeme var diye kaybolup gidecek çünkü daha öncede oldu. Hiçbir zaman satılandan iyisi alınmaz. Conceicao gider Saidou gelir niye Adnan Sezgin var transferin başında! Eğer Avrupa Ligi'nden elenirsek yönetim çamuru kime atacak merak ediyorum bence yönetim misyonunu tamamladı ve artık gitmeli.

Rijkaard karşı çıksa bile satılırdı o paraya, Elanoya da teklif gelse Rijkaard karşı çıksa Elano'da satılır. Para eden adamlar satılıyor. Dünya'nın her yerinde bu böyle. Alex Ferguson, Ronaldo'nun satışını engelleyebilir miydi.

Dediğin gibi doğru düzgün transfer yapmak yerine o paralar nereye gidecek belli değil, transfere Adnan Sezgin bakıyor. Herşey kabus gibi. Neredeyse şuana kadar 20 milyon euroya yakın transfer geliri elde ettik, Elano'da satılsa bu rakam 25'lere çıkacak.

Takım basbas bağırıyor transfer diye, kim gelecek göreceğiz.

Rijkaard'ın Keita konusunda açıklaması şu yönde;

''Keita gitmek istiyordu''

Adnan Polat'ın genel açıklamaları;

''Gitmek isteyen oyuncuyu zorla tutmayız. Floryanın bilmem kaç tane kapısı var. Topal gitmek istedi, kolaylık sağladık''

Evet, gitmek isteyen oyuncuyu zorla tutamazsın. Kaldı ki UEFA'da mücadele edip reklamını yapabilecekken Katar'a gitmeyi kabul ettiyse futbolu bitirmiştir kafasında bunu çok konuştuk. Gelen parada transfere kaynak oldu, haliyle yönetim bu konuda açıklama yaptı.

Zaten gönderilen oyuncular hep kendi gitmek ister!

Zaten gönderilen oyuncular hep kendi gitmek ister!

Nerden biliyorsun benim dediğim gibi olmadığını? Somut bir kanıtın var mı? Benim öyle veya böyle elimde somut bir kanıtım var. Kulübün en yetkili 2 isminin açıklaması bu yönde.

Cevap: Rijkaard'la Olur mu?

Biliyorum cogunuz aksine inanmak istiyorsunuz...

Biliyorum Rijkaard bir marka...

Biliyorum sorunun Sarp/Topal'dan kaynakli oldugunu düsünüyorsunuz...

Amma ve lakin, Rijkaard Galatasaray'i kaldirabilecek vasiflara sahip degil. Nedenler:

1. Yere göge sigidirilamayan "sistem" öyle bir nevi sahsina münasir ki, takimin ne oynadigini anlamak mümkün degil. Adi 4-3-3, sahadaki görüntü 4 kisi rakip yarisahada, 6 kisi bizim yari sahada. Top rakibe gecince darma duman oluyoruz. Atak organizasyonu yok. Nerde bosluk olusursa oraya bireysel yeteneklerle bindiriyoruz. Tutarsa gol oluyor. Yillardir ülkemizde kendine has hücum futbolu ekolü yaratan Galatasaray'imizin gecen sezon oynadigi futbol tek kelimeyle karaktersizdi. Tek tek ayrinti yazmak istemiyorum ama tartismak isteyen olursa daha ayrintili da tartisirim ama elde ettigimiz galibiyetlerin yarisindan fazlasi bireysel yeteneklerin itmesiyle gerceklesti.

2. Takim olgusunu olusturma konusunda son derece basarisiz oldu. Gerets'den sonra bu havayi bir türlü yakalayamadik. Kalli, Skibbe ve son olarak Rijkaard takim icinde gruplasma, ayrisma, yalnizlasma sorunlarini cözme konusunda aciz kaldilar. Tek tek oyunculara sevgi göstermekle asilmiyor bu sorun. Bütün futbolcular Skibbe'ye bayiliyordu ama sonucta disiplinsizlik, gruplasma vs. engellenemedi.

3. Oyunu okuma ve müdahale konusunda Rijkaard gecen sezon sinifda kaldi. Bana oyuncu degisikligiyle lehimize cevirdigi 5 mac sayar misiniz? Yaptigi degisikliklerin cogu takimin oyun icindeki durumunu 1 adim geriye götüren cinsdendi.

4. Eldeki malzemeyi kullanma konusunda son derece basarisiz oldu. Sakatliklara ragmen alternatifli kadroyu yanlis tercihlerle verimsiz kullandi. Rotasyonu abartti. 13-14 farkli 11'le mücadele ettik. Oyunculari gerekli gereksiz rotasyona soktu. 4-5 oyuncuyu saymazak kadordaki oyuncular ne zaman ve hangi kosulda ilk 11'de olacaklarini bilemez hale geldiler. Ayrica oyunculari oynattigi yerlerde de sorunlar oldu. Arda'yi ve Giovanni'yi santrafor oynatma (evet elde santrafor yoktu ama bu oyunculari asil mevkilerinde oynatmayarak cok daha büyük zarar verdi), Elano'yu kendi yarisahamiza gömerek bitirme, Servet'i dogru konuclandiramama, vs. Burda cok önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum. Taraftarlar icinde pek cok kisi Sarp, Servet, Elano gibi oyunculari yerin dibine soktu. Bu oyunculari basarisiz gösteren sey yetenekleri yada yeteneksizlikleri degil, tamamen Rijkaard'a toz kondurmak istemeyip sorunu baska yerlerde arama cabasidir.

5. Takim ve yönetim arasinda iyi bir köprü rolü oynamadi. Yönetimle dialogunu iyi kuramadi. Takimin kamp yapmasi konusunda yönetimle makul bir uzlasmaya varip sorunu mümkün oldugunca erken cözme konusunda pasif kaldi. En son gerceklestirdigi dügününe yönetimden kimseyi davet etmeyerek büyük kabalik yapti ve dialog sorununu derinlestirdi.

6. Burasi Türkiye ve ülke futbolunun bazi gercekleri var. Burda futbol sert oynaniyor ve yeterince hirsli olmadiginiz sürece rakiplerinizi ekarte etmeniz mümkün degil. Hirs olgusu önce kafalarda olusmak zorunda, bunun icin de teknik direktörün bu hirsi bizzat yasamasi ve takima yasatmasi gerekiyor. Gecen sene angutlarin aragones örnegi ibretlikti. Gerets'den beri hirs konusunda da ciddi sorunlarimiz var. Rijkaard gereginden fazla sakin.

Maddeleri cogaltabilirim.

Önerim: Fatih Terim, Tolunay Kafkas, Abdullah Avci, Lucescu.

Yazını yeni okudum. Gerçekten tam olarak aynı şeyleri düşünüyorum. Ancak Lucescu dışındaki teknik direktörlerde çekincelerim var. Özellikle Terim artık bizde kesinlikle olmaz.

sonuçta geçen sezon tobol diye bir takıma elenmekten son anda kurtulduk ama bu sene çekirge sıçrayamaycak, o bozuk zeminde ve sırp taraftarların olduğu yerde kolay kolay galibiyet alamayız, korkarım maç gündüz oynanacak ki bizim için nasıl bir handikap bunu hesap edin, bu takıma elenirsek eğer bir 10 yıldır tromsö diye milleti kızdıranlara yeni malzeme vermiş olacağız, ne yapıp edip bu maçı kazanmamız gerekiyor, rijkaard'ın da maça göre taktik belirlemediğini düşünürsek şansımız gitgide düşüyor tüm umutlar oyuncların bireysel performansına kalıyor, bu tarzda da tek bir oyuncu var elimizde arda turan...

sonuçta geçen sezon tobol diye bir takıma elenmekten son anda kurtulduk ama bu sene çekirge sıçrayamaycak, o bozuk zeminde ve sırp taraftarların olduğu yerde kolay kolay galibiyet alamayız, korkarım maç gündüz oynanacak ki bizim için nasıl bir handikap bunu hesap edin, bu takıma elenirsek eğer bir 10 yıldır tromsö diye milleti kızdıranlara yeni malzeme vermiş olacağız, ne yapıp edip bu maçı kazanmamız gerekiyor, rijkaard'ın da maça göre taktik belirlemediğini düşünürsek şansımız gitgide düşüyor tüm umutlar oyuncların bireysel performansına kalıyor, bu tarzda da tek bir oyuncu var elimizde arda turan...

Sırf, laf atmak için bu başlığa mı girdiniz anlamıyorum yahu. Şu adamı karalamak için her yol denendi. Yazık.

Sırf, laf atmak için bu başlığa mı girdiniz anlamıyorum yahu. Şu adamı karalamak için her yol denendi. Yazık.

ben de frank rijkaard'a güveniyordum ama o yaptığı uygulamalarla o güveni boşa çıkarttı, geçen sene hadi neyse öyle ya da böyle bir uyum sorunu v.s gibi nedenlerle geçti bu sene bahanemiz ne olacak? sizin olumlu gördüğünüz yönler nelerdir, mesela rijkaard bu sene ne yaptı da geleceğe umutla bakıyorsunuz?

ben de frank rijkaard'a güveniyordum ama o yaptığı uygulamalarla o güveni boşa çıkarttı, geçen sene hadi neyse öyle ya da böyle bir uyum sorunu v.s gibi nedenlerle geçti bu sene bahanemiz ne olacak? sizin olumlu gördüğünüz yönler nelerdir, mesela rijkaard bu sene ne yaptı da geleceğe umutla bakıyorsunuz?

Bakın ben şunu söylüyorum. Rijkaard'ın eline gerekli takım verilmedi geçen yıl ancak yine de çok fazla olmasa da pas futbolunu oynayabildik. Örneğin bir Kayserispor maçı vardır 572 pas yapmışız. Şimdi bazı futbolculardan bunları beklemek saçma oluyor bu yüzden işlemiyor sistem. Diğer yandan defans ofans koordinasyonunu sağlayan bir oyunucumuzyoktu. Olası bir Jenas, Ederson transferleri ile çok şeyin rengi değişecektir.

Bizim taraftar bile böyle saçmalarken Süleyman Rodop gibi o Rus bu çocukları çok çıkar da ''Elenirseniz Galatasaray tarihine geçeceksiniz'' diye pişkin pişkin konuşur, sonra Kadir Çetinçalı şeref yoksunu çıkar ''Kara balon'' der ırkçılık yapar kimse de sesini çıkaramaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt