Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Valla Ahmet'im, senin yorumları okumaya fırsat kalmıyor ki diğerlerine laf yetiştirmekten. Nasılsa onlardan değilsin diye gönlüm rahat benim.:D

Yok yahu ben yeni birşey yazmadım da demişsin ya millet şimdi Skibbeyle kıyaslayacak falan diye. Ondan bahsediyorum:D

köşe yazarlarının rijkaarda laf atmasına çok kızıyorum bir kere onu hiç bir şey bilmiyormuş gibi eleştirmelerine geçmişini kariyerini hemen unutmalarına ... benim galatasarayın başında gördüğüm en kariyerli ve en güvenilir teknik direktörlerdendir kendisi zamanında bir hayaldi gerçek olunca değeri kalmadı bazıları için yazık ...

Değerlerinden bu kadar ödün vermemesi gerekiyordu. Ben anlamam 2012 prosedüründen falan; eğer başarı istiyorsanız dediklerimi yapacaksınız diyecekti. Yok 2012, yok 2016 derken takım neredeyse AL' den elenecek. Ha, elenirsek yine ilk etapta itin g..üne sokulan adam Rijkaard olacak orası ayrı. ''Rijkaard madem bu kadar büyük antrenör neden söz geçiremiyor'' falan fişmeken deyip hortlayacak yine futbol ulemaları. Gerçi Rijkaard'ın da suçu yok burada, adam nereden bilsin yüz verince ağz... s.........nın. Madem böylesine bir antrenör getiriyorsun, istediklerini de bir zahmet yapacaksın. Eğer finansal bir kontrol sağlayacaksan bunu takımın dinamiklerini bozarak değil, her zaman yeni projeler üreterek uygulayacaksın. Ocak ayından itibaren stadın sorunsuz bir şekilde açılacağını düşünürsek zaten (kombineleri ve locaları saymıyorum) azımsanmayacak bir gelir elde edilecek oradan, daha önce yapılan sponsorluk antlaşmaları, Gs mobile, Gs Tv, Gs bonus, Gs bilyoner, ee birde üstüne Riva'yı da sayalım (ki bu kadarla da sınırlı değil) daha ne olsun be kardeşim ? 2012 - 13 sezonuna 2 yıl daha var, senin takımının deli gibi başarıya ihtiyacı varken sen kalkıp oyuncu satarak iyice sı..yorsun. Borcu olan ilk ve tek kulüp biz değiliz ki be kardeşim. Elalemi müneccim mi dürttü ki deli gibi transfer yapıyor hepsi ? Tabi ki hayır. Adamlar başarıyı sağlamak için bir takım şeyleri riske ediyorlar. Kaldı ki Uefa yada ŞL şampiyonu oldukları takdirde ciddi bir gelirde elde edilecek. Geçen sezon Fulham, ondan öncesinde kendi liginde 10. olan bir Werder, onun öncesinde bir Middlesbrough başarmış bu olayı, atla deve bir olay değil yani. Ama yok, sen dersen ki oturduğum koltuk rahat, biraz daha takılayım; işte o zaman ....... altından o koltuğu da alırlar senin.

Sonuç olarak Adnan Polat ve ekibi bu kulübün başında olduğu sürece Rijkaard'ın yaptıklarının içine limon sıkmaktan başka bir işe yaramazlar.

Rijkaard'ın td'ligine o kadar inanmıyorum. Gelmeden once de aynı fikirdeydim. Maliyetine gore bakınca hatta kotu bir secim. Ama asla gonderilmemeli.

Ha kalkıp Hagi'yle B.Korkmaz'la falan karsılastırmam td'ligini. Bana gore Klinsmann gibi Van Basten gibi, Hagi-B.Korkmaz gibi buyuk oyuncu ama td'ligi ispatlanmamış hatta onyargılarla birkaç sıfır onde baslamıs adamlardan uzak durulmalı. Futbolculuguyla degil, td'lugu ile isim yapmis, degisik ortamlarda basarı kazanmıs biri olmalı td.

Skibbe-Korkmaz degisikligi yakın donemde yapılan en buyuk hatadır. Hem oyun felsefesi, hem maddi kayıp, hem oyuncu kaybına sebep oldu. Yapan da H.Ustunel ona bakarsanız. İsimlerden onyargılardan kurtulmak gerek. Dengeli dusunmek lazım.

Sozlesmesi bittiginde Rijkaard istesek de durmaz zaten.

Rijkaard'ı Eleştirme Cürreti

Daha geçen sene Rijkard geldiği zaman söylenenleri hatırlıyorumda;bizde ekol yaratsın,devrim yapalım,şampiyonluk önemli değil yeterki sistem otursun vb..Şimdi bakıyorum herkes Rijkaard'a sallıyor,soruyorum size Türkiye'ye Rijkaard kadar kariyerli bir adam geldimi?

Hayır gelmedi.Rijkaard'a sallayanlar futbolu Rijkaard'dan iyimi biliyor acaba?Adam ne yapsın Barış,Sarp,Ayhan gibi adamlarla.İstediği transferler alamıyor yönetim ve bunun sorumlusu Rijkaard oluyor.

Şurda 2 hafta sonra lig başlayacak ama hala transferler yok,söyleyin bana bunun sorumlusu Rijkaard 'mı?Bu takım başarısız olursa sorumlusu Rijkaard'mı olacak.Tamam teknik direktör faktörü çok önemli ama elinde sistemine uygun adamlar yoksa Rijkaard napsın.Eğer Rijkaard gibi bir teknik adamı getiriyorsun onun istediği oyuncuları alacan.Hadi anlarım ilk sırada yada ikinci sıradaki adamları alamıyorsundur ama en azından 3. alternatifi al.

Kampa 3 oyuncu yetiştireceğiz diyen yönetim ama sadece Cana yı yetiştiren ve Pino'yuda kampın son 2 3 gününe yetiştiren gine yönetim.Taabi bunun sorumlusuda Rijkaard.

Geçen arkadaş demişti;'Sahipsiz lan Rijkaard'.Katılıyorum SAHİPSİZ LAN RİJKAARD!!

Cevap: Rijkaard'ı Eleştirme Cürreti

Peygamberlerin bile eleştirilecek davranışları bulunabilir eleştirilmemek Allah'a mahsustur ki ateist olanlar için öyle bir durum da söz konusu değil. 1 sene 2 ay geçen bir sürede herhangi bir artı kazandıramadığı gibi takımı daha da geriye götüren bir kişi gayet tabi eleştirilir. Hatırlıyorum da kulüpte 20. yılına yaklaşan Sir Alex Ferguson bile kötü geçen bir sezonda eleştiri alıyordu Chelsea'nin Mourinho ile açık ara yaptığı dönemlerde. Alex Ferguson bile eleştirilmişse onca kazandırdıklarına rağmen Galatasaray'a hiçbir şey kazandırmayan Rijkaard elbetteki eleştirilir. İyi işler yapsın biz de fikrimizden dönelim ve "Artık iyi işler yapıyor" diyebilelim..

Allah zaten Rijkaard.Eleştirilecek hiç birşeyi yok zaten adamın.yazdıklarınla başkalarına söylediğin şeyi yazdıklarınla kendin yapmış oluyorsun bilmem farkında mısın.körü körüne bir düşünceyi savunmak senin yaptığın şey de şu an.

rijkaard'ı eleştirecek cürreti nasıl elde edebiliriz onu da açıkla bari de bilelim.

şu futbolcuyla rijkaard napsın-istediği adamlar alınmayınca rijkaard napsın oluyo muhabbet.başarı istiyoruz kardeşim biz..madem rijkaard bizlerden iyi biliyor futbolu takımın başarılı olmasını da sağlayacak elindeki kadroyla.gören de küme düşmemeye oynayacak kapasitede kadromuz var sanar.barış-ayhan-mustafa var elinde diyorsunuz da Arda gibi süper bir sol kanat oyuncusunu orta sahaya mahkum ederek performansını kısıtlıyor.bundan kimsenin bahsettiği yok tabi.

Abdullah Avcı bıraksın gitsin o zaman teknik direktörlüğü.Adam yıllardır kısıtlı imkanlarla Belediyespor'la çok başarılı oldu.Rijkaard gittikten sonra istediğim tek antrenördür Abdullah Avcı.

Madem Rijkaardın başarızlığını futbolculara bağlıyorsak ve Yönetim de Rijkaardın istediği oyuncuları alamıyorsa Tek çare Rijkaardı göndermektir o zaman.Ben başka çare göremiyorum sizin mantıktan bakarsak.Ama bence başarısızlıkta suçu futbolculardan önce Yönetim ve Teknik Ekip de aramak lazım.

Mesela Takımın genelinde bir pas yapmama/yapamama hastalığı var.Mustafa,Barış,Ayhan dışında Arda,Baros,Neill 'in de pek pas trafiğine girdiği söylenemez.Yanındakine sağındakine solundakine vermek yerine topla kat etmeye çalışıyorlar.Ve bence en önemli eksik oyuncular pozisyon almasını bilmiyorlar.Ya alan boşaltıyorlar ya da yanlış koşular yapıyorlar.Ben burda suçu Mustafa da Orda burda değil direk Teknik heyette ararım.Takımı nasıl çalıştırıyorlar da 2 pas yapamıyor bu takım yahu...

Bak yazıyorum buraya Rijkaardın ömrü yarım sezondur.Devre arasında yine getirirler bi stajer teknik direktör...

Hatta ben Rijkaard dada aramıyorum suçu.Bence herşeyin tek sorumlusu YÖNETİM!!!

Bir insanı belli bir konuda eleştirmek için, o konuya, o kişiden daha çok hakim olmamız gerekir. Misal, benim uzmanlık alanım ekonomi, bu konuda yetersiz bilgiyle ahkam kesen bir kişiyi eleştirmeyi hak bilirim kendime.

Rijkaard'ı futbol konusunda eleştirme yeterliliğim olmadığını düşünüyorum. Eğer adamın futbol konusunda herhangi bir işi yanlış yaptığını iddia edersem kendimi su katılmamış bir gerizekalı gibi hissederim.

Bir insanı belli bir konuda eleştirmek için, o konuya, o kişiden daha çok hakim olmamız gerekir. Misal, benim uzmanlık alanım ekonomi, bu konuda yetersiz bilgiyle ahkam kesen bir kişiyi eleştirmeyi hak bilirim kendime.

Rijkaard'ı futbol konusuna eleştirme yeterliliğim olmadığını düşünüyorum. Eğer adamın futbol konusunda herhangi bir işi yanlış yaptığını iddia edersem kendimi su katılmamış bir gerizekalı gibi hissederim.

Güzeldi su katılmamış gerizekalı:D

Rijkaard'ı futbol konusunda eleştirme yeterliliğim olmadığını düşünüyorum. Eğer adamın futbol konusunda herhangi bir işi yanlış yaptığını iddia edersem kendimi su katılmamış bir gerizekalı gibi hissederim.

Sacma demeyecegim ama katılmıyorum. Cunku bir seyi dogru veya yanlıs yapman herzaman icin bilgi birikimine baglı birsey degildir veya bazı seyleri gorebilmek icin o dalda uzman olmaya gerek yok. Ornegin ben klasik müzik calısıyorum ve elbette New York Metropolitan da cıkan tenorlardan su anda daha geriyim ama yaptıkları sacma sapan hataları cok net bir sekilde gorebiliyorum. Bilmek ve yapabilmek ayrı seyler. İyi yaptıgınız seylerde bile zaman zaman basarısız olabiliyorsunuz.

Şu oyuncu yapımızla T.Direktör değiştirmemiz bize fayda sağlamayacağını anlatmaya çalışmış. Son yıllarda kaç defa değiştirdiğimizi hatırlatmama gerek yok herhalde.

Rijkaard'ı eleştiren nedense hain oluyor.onu eleştirenin G.saray'lılık kimliği ile şüpheler oluyor.Şimdi bu forumda şunu gördüm.rijkaard'a destek gereken destek adedine ulaşılırsa bunu yönetime ileteceğiz ve 5 senelik sözleşme yapılsın diye.Şimdi akli selim düşünelim.Diyelimki buradan yollanan destek dikkate alındı.Yönetim baktıki taraftar arkasında.Diyelimki 5 senelik daha sözleşme yapıldı...1.senesinde başarısız olan rijkaard 2-3 devam etti...baktı kulüp olacak gibi değil ver tazminatı yolla.peki bu ihanet değilmi ? 1.senede başarının yanından geçemeyen bu adamı hangi akılla 5 senelik imza için destek maili atılır.yapmayın arkadaşlar yazıktır.Ben şunu demiyorumki rijkaard hemen gitsin.Ben rijkaard'tan acil bir başarı beklemiyorumki geldiği ilk sene şampiyon olalım uefada ortalığı tozu dumana katalım.Ben bu adamı resmi sitede bize geldiğini görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü.herhangi bir başarısızlıkta rijkaard'ı yarı yolda bırakanlardanda değilim.İlk geldiği günden beridir bu adamdan bize yar olmaz diyenlerdenim.Şimdi diyorsunuz elimizdeki kadro kötü rijkaard ne yapsın.Peki bende soruyorum ; kaç kişi sebastian perez'i,flerquin'i,Victoriayı tanıyordunuz.Bülent akın gitsin bu takımdan diye bas bas bağırdığımız günleri.işte bakın hoca farkı burada.Hee farzedelimki rijkaard chealsea'de manager.O zaman birşeyler yapabilir.Hatta yapar gibi...Ama bizim etimiz butumuz belli.Chealsea,barca gibi galactikos olamayız.hatta uefa kupasını aldığımız kadrodan sonra en iyi kadro rijkaard'ın elindeydi geçen sezon..

Taraftar eleştirir, hakkıdır. Bu bir bilim-sanat olayı değil. Yani eğitim istemiyor. O halde ekonomi dersine girmediğimiz gibi, maçlarıda izlemeyelim nede olsa eğitimsisiz adamın -ne yapmak istemediğini!- anlayamıyoruz.

Böyle bir saçmalık olur mu yahu ? Bu bir beğeni işi. Görünen köyde kılavuz istemez.Rijkaard'ı göndermek çözüm demiş bir arkadaş. Biz değil, eğer yönetimden memnun değilse ve ""anlaşmasının dışında""" istediği transferleri yaptıramıyorsa istifa edecekki biz ona sahip çıkalım. Bu takımın kapasitesi yetersiz olabilir hemfikir oluruz ama bu Belgrad'a karşı oyunu soğutucak kadar aciz olduğumuzu, Arda'yı -söylemekten dilimizde tüy bitti- yanlış yerde oynatıp hem çocuğun hemde takımın verimini düşürmeyi gerektirmez.

Bağıra bağıra söylüyorum yine ARDA SOL KANAT OYUNCUSUDUR ARKADAŞ !. Alex değildir, onun kadar anlık milimetrik pasları sıkışık alanlarda veya çok kısa sürede veremez. Hagi değildir, defanstan tek topla gol pozisyonu yaratamaz. Lincoln değildir ters pas atıp rakibi oyundan düşüremez. Az çok yapar ama kanattaki o çalımlarından, bindirmelerinden feragat edersiniz. Milli maçlarda harika bir Arda, Galatasaray'da yorgun ve vasat bir Arda. Bu adamın ölüsü her maça zaten etki eder, ama bunu doğru kullanan hocadır. Lucescu örneğini yine vericem, bu adam kiralık ortalama adı sanı duyulmamış oyuncularla bize güzel günler, kupalar ve şampiyonluklar gösterdi. Bu şu demek, elindeki malzemeye göre yemek yapmak. Yahu takıma gelen isimlere bak bu adamlar ne Terim'e ne de Lucescu'ya alındı ama sonuç ortada. Burdan şunlar çıkıyor, ya Türk futbolu-futbolcusu-yönetimi bu ve bu tip sisteme, maddi oluşuma uygun ya da Rijkaard burda göle maya çalıyor.

Takım birtek Ardanın eline bakıyor. Ver Ardaya şapkadan tavşan çıkarsın diye bekliyor. 1 2 3 4 çıkıyor sonra şapkadan tavşan çıkaracak derman kalmıyor. Milli takım öyle değil milli takımda Arda dışında maça etki edecek birçok oyuncu var. Sezon başında forvet arkasında Arda çok iyi başlamıştı. Sakatlıklar, orta sahadaki yetersizlik ve herşeyi Ardadan beklemek çok yordu ve baskı oluşturdu. Bize yaratıcı ve riske giren ortasaha oyuncuları lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt