Hagi nin ilk doneminden once de ayni seyi dusunuyordum bugunde ayni seyi dusunuyorum: Allah askiniza getirmeyin! Buyuk futbolcu olmak baska (degil buyuk hoca) hoca olmak baska!! Hakan Sukur ve Tugay Kerimoglu da buna dahil. Yapmayin etmeyin. Fatih Hoca da olmaz, ayni hatalari tekrar tekrar yapmanin bir anlami yok. Getirilecek hoca bellidir: Ya Ersun Yanal ya da Abdullah Avci. Sacma sapan, temelsiz takintiklarin bir anlami yok Ersun Yanal ilk hedef olmali. Tabi ki eger Rijkard gonderilecekse.
Hocanin gonderilip gonderilmemesi baska bi mesele tabi, gonderilirse de ok, gonderilmezse de. Burada Rijkard in elindeki kadronun kalitesi ve bu kadroyu kullanma becerisi ile ilgili yorumlara bakiyorum da; arkadaslar bu is siyah veya beyaz degil, bazen olmayinca olmaz. anlamamiz gereken su: rijkard in oynatmak istedigi futbolu turkiye de daha bir 15 yil oynayabilecek bir takim, hatta bir futbolcu grubu yok!! onun icin yok servet in oyun zekasi yokmus yok su boyle aptalmis, sarp kazmaymis, ayhan vasatmis turunden yorumlar
temelsiz kaliyor. istedigi futbolcular alinmadi diyenlere: bizim hocanin istedigi futbolu oynayabilecek topcular real de barcelona da manchester da bayern de oynuyor. hollandanin futbol zihniyetinin sorunu da zaten bu: ancak en iyi futbolcularla oynanabilecek total bir oyun hedefliyorlar, onun icin simdiye kadar hep en iyi kadrolardan biri olmalarina ragmen kalitelerine nispeten basarili olamadilar, aksayan bir dis hep carki bozdu, hep iyi oldular ama ancak Bert Van Marwijk in tedbirli oyun anlayisi ile 2010 da final gorduler. Rijkard in eline belirlediginiz en iyi 11 futbolcuyu verin, o takima diger butun hocalardan daha iyi bir futbol oynatabilir ancak gercek dunyaya donup eldeki ile en iyiyi elde etmek konusundaki performansi en iyiyi elde edemedigi iki takimda sanirim biraz ortaya cikiyor: Biz ve Rotterdam