Cevap: # Frank Rijkaard
Forum adına özeleştiri vakti geldi sanırım, biraz kendimizi silkelemeliyiz.
----
Boş eleştirenlere sormak lazım Rijkaard'ın kılı olabiliyorlar mıymış? Şimdi de bilgisayar başındaki futbol bilginlerinin(!) yeni modası Rijkaard'ı eleştirmek, valla pes doğrusu... Televizyon programlarındaki üç maymun çetesi yetmedi bir de sizlere laf anlatmaya çalışıyoruz!
Başlarda herkes Rijkaard'a sabır diyordu, iyi oynadığımız zamanlarda Rijkaard'ı yere göğe sığdıramıyordu. Ne olduysa Fener yenilgisinden sonra zamanla bir grup başımıza Mourinho kesilmeye başladı. Yok efendim Rijkaard; bunu yapmamalıydı, şunu yapmamalıydı. Bunu diyenler; bilgisayar oyunlarından, televizyondan ve internetten öğrendiği terimlerle kendilerini teknik direktör zanneden 16-20 yaş arasındaki bireyler.
Bu gerçeği bu bireylere gösterince de kendi düşüncem, kendi yorumum deyip kendini akladığını zannedecek kadar akıllılar. Bilmiyorlar ki yorumculuğun bir adabı vardır, yorumculuk; öncelikle saygı gerektirir. Haddini bilmeni ister. Bazıları sınırlarını öyle aşıyor ki suskun kalmak mümkün değil. Bazen içimden diyorum ki; ul*n sen daha doğmadan önce Rijkaard Milan'ın en güzel yıllarında top koşturuyordu, sen kimsin ki ona futbolu öğretiyorsun? Belki benim gibi düşünen çoğu kişinin içinden bu geçiyordur. Birde öyle sinir edici, uyuz ve ya başka bir tabirle gıcık bir üslupları var ki yakalayıp, sabaha kadar ıslak odunla dövesim geliyor. Evet, gerçekten dövesim geliyor. Birde kendilerini tatmin etmiş gibi ferahlanıyorlar, şimdi bende kendimi tatmin ediyorum. Eleştirenleri, eleştiriyorum. Ne güzel onlar gibi biraz haddimi aşıyorum ama mazur görsünler artık.
Neyse devam edelim, bu grupta kendi içinde çeşitlere ayrılıyor. Örneğin televizyon programlarına çıkan o malum üç maymun çetesini izleyip gaza gelenler var. Bu şahıslar genelde forumda fazla görünmeyen, ansızın eleştiriyi kaldıramayacağımız en kötü zamanda ortaya çıkıp, zehrini bırakıp daha da gelmeyenlerdir. Yaptıkları tek şey başlık açmak ve gitmek. Açtığı başlıklarında ana fikri aynı, teknik ekipten tut, futbolculara kadar topa tutmak. O açılan başlıkların verdiği zararları saysak bitmez. Mesela medyanın üzerimize kurduğu psikolojik baskının meyvelerini görmek, çıkan çetin tartışmalar, vs. Hele medyanın son zamanda bizi eleştirmek için konu arayacağı en büyük platformlardan biridir burası. Ama bunu düşünemiyorlar, ya da o anki gazla en münasip bunu görüyorlar. Yazık, valla yazık. İstemeden takımını baltalamak buna denir sanırım.
Son olarak, bunların klişe bir lafı var ya; kendi düşüncem, sananee... Şeklinde hah bende aynısını onlara diyorum. Daha da ne diyim bilmiyorum; Allah bize de, forumdaki yöneticilere de kolaylık versin.
Herkes üstüne alınmasın, herkes birbirine sallarken bende birbirine sallayanlara hitap ettim. Forum adına kendimce bir özeleştiri de bulundum, hata mı ettim orasına siz karar verin.