Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

dün atleticoyu ne kadar iyi analiz ettgini gösterdi

umarim hep bizimle kalir

Allah aşkına forumdaki Rijkaard anlayışı çok traji komik.Bilgisine inancımız tam ama bazı arkadaşlar Rijkaard 'ın tartışılamaz , eleştirilemez diye yorumlar yapması çok saçma.Hata yapan herkes eleştirilir.Bugün Morinho ve Ferguson bile eleştiriliyor.

Dünkü oynanan futboldan memnun olan kaç kişi var ?

Eleştirilemez diye birşey yok.Ama dünkü maçtaki ilk 11'i eleştirilemez,evet.Taraftarın çoğunluğu aynı hemen hemen aynı 11'i kuruyordu maçtan önce.Dünkü maçta önceliğimiz onları durdurmak,mümkün olduğu kadar kontrollü oynamak değil miydi?Evet.Bunu uygulamaya koyduk mu,tabii.Kimse beklemiyordu sürekli saldırmamızı,sen bekliyodun sanırım.İstediğimiz sonucu kısmen elde ettiğimize göre benim için sorun yok.Beni dünkü futbol değil,perşembe günü bizim onları elememiz ilgilendiriyor.Şimdilik harika oynamamızdan çok,alacağımız sonuçlar önemli.

Rijkaard 'ı çok formsuz buldum.

--Sahaya sürdüğü 11 ve oyuncu değişiklikleri yanlış.

--Antalya maçındaki taktikle oynadık.

--Adamlara özel önlem alınmamış.Servet ile Aguero eşleşmesi gibi.

--O kadar hata yapan adam varkern Caner 'i harcaması.Golde Leo 'nun hatası da var.Neyse Caner çıkıyor yerine maç boyunca hiçbir şey yapmayan Gio giriyor.Torpilli belli ki.TaMAM adamı hazırlamak için oynatıyorsun bari bu tür kritik maçlarda oynatma.Emre Çolak 'ı tercih ederim.

--İnanılmaz derece de defansif bir oyun anlayışı ile sahaya çıktık.6-4-0 nerede görülmüş bu sistem.

--Rakip takım iyi analiz edilmemiş.Vs vs vs...

- Sahaya sürdüğü 11'de ne gibi yanlışlıklar var ? Ne bekliyordun ki eldeki mevcut kadronun en iyisini sürdü hala ne diyebiliyorsunuz bu kadroya ?

-Antalya maçındaki taktikle oynasaydık süreklü hücumda olurduk. Ama kontrollü oynadık.

-Özel önlem ne demektir yani zaten maçı izleyen herkes Agüero'nun Servet'e karşı oynadığını bilir çok pozisyonda. Yani Servet ve Agüero karşılaştı çoğu pozisyonda. Çalım felan yedi, bazen fiziğini kullandı Servet ama özel önlem nedir anlamış değilim Agüero Servet'in yanından basar gider ne özel önlem kalır ne başka birşey ? Anlatabildim mi ?

-Gole kadar hata yapmıyorduk, iki takımda kontrollü oynuyordu, hatta biz daha fazla pozisyon bulduk. Caner'de hata yaptı top kaptırdı, bir de üstüne faul yaptı ve golü yedik. Bu da Rijkaard'ın tercihi buna da birşey diyemezsin. Ayrıca Gio torpilli olsa 11'de oynardı. Son birşey daha Emre bu tür maçları kaldıramazdı asla. Daha tam hazır değil. Riske girmeye ne gerek var ki ? Kötü oynasa hem oyuncuyu kaybedecektik, hem siz de Rijkaard'ı eleştirecektiniz niye bu genci oynattı diye ? Yalan mıyım dostum ?

-Çok defansif oynamadık, 6-4-0 hiç oynamadık. Bildiğin 4-3-3 oynadık. Elano sol iç, Mustafa sağ iç. Yalnız kontrollüydü oyunumuz. Hücum oyununu bu tür deplasman maçlarında elinde forvet olmadan yaparsan Atletico gibi hızlı atağa çıkan takımlardan çok gol yersin. Rijkaard'ta dün buna göre bir oyun anlayışıyla çıktı, istediği tuttu, istediğimizi aldık ve İstanbul'a döndük. Daha ne bekliyoruz ki ?

-Rakibi iyi analiz edemeseydi şu an böyle avantajlı skor elde etmezdik, 5-0 felan yenilir dönerdik.

Lütfen eleştirmek için eleştri yapmayınız !

:)

Eleştiri yapmak için eleştri yapmıyorum.Hepsi kendi düşüncelerim.

Atletico burada kesinlikle 1-2 gol bulacağını düşünüyorum.Dikkatli olmak lazım.

Ayrıca unutmuştum hatırlatayım.Yedek kalecileri bizim için tam anlamıyla piyango idi.2. golü aramalıydık bence.Çok havuz bir kaleciydi.1-1 iyi sonuç diye bu fırsatı kaçırmak yanlıştı.Belki kontradan gol yiyebilirdik o kadar da önemli değil ama atacağımız gol turu getirecekti.

Rijkaard 'ı çok formsuz buldum.

--Sahaya sürdüğü 11 ve oyuncu değişiklikleri yanlış.

--Antalya maçındaki taktikle oynadık.

--Adamlara özel önlem alınmamış.Servet ile Aguero eşleşmesi gibi.

--O kadar hata yapan adam varkern Caner 'i harcaması.Golde Leo 'nun hatası da var.Neyse Caner çıkıyor yerine maç boyunca hiçbir şey yapmayan Gio giriyor.Torpilli belli ki.TaMAM adamı hazırlamak için oynatıyorsun bari bu tür kritik maçlarda oynatma.Emre Çolak 'ı tercih ederim.

--İnanılmaz derece de defansif bir oyun anlayışı ile sahaya çıktık.6-4-0 nerede görülmüş bu sistem.

--Rakip takım iyi analiz edilmemiş.Vs vs vs...

bu saydığın maddeleri açıklarsan seviniriz

adam adama değil alan savunması yapıldı

evet defansif oynadık zaten atm karşısında ofansif oynarsan barça gibi olursun

caner değişikliği biraz sert oldu umarım canerin psikolojisini etkilemez

atm gayet iyi analiz edilmiş

antalya maçı ile arasında pek bağlantı kuramadım

ve emre çolak ı bende dört gözle bekledim

Eleştiri yapmak için eleştri yapmıyorum.Hepsi kendi düşüncelerim.

Atletico burada kesinlikle 1-2 gol bulacağını düşünüyorum.Dikkatli olmak lazım.

Ayrıca unutmuştum hatırlatayım.Yedek kalecileri bizim için tam anlamıyla piyango idi.2. golü aramalıydık bence.Çok havuz bir kaleciydi.1-1 iyi sonuç diye bu fırsatı kaçırmak yanlıştı.Belki kontradan gol yiyebilirdik o kadar da önemli değil ama atacağımız gol turu getirecekti.

sen hıncal uluç un asistanı falanmsın

Bende eleştiriyorum,çoğu maçta da futbolu beğenmiyorum ancak böyle maçlarda iyi futbol beklemek yersiz.

Rijkaard gönderilmeli.

Yerine üst seviye futbol oynamış, uzun yıllar dünyanın en büyük kulüplerinden birini çalıştırmış, Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış, Avrupa'nın önemli milli takımlarından birini çalıştırmış, her zaman "göze hoş gelen" futbol oynatma arzusu içinde olan bir teknik direktör getirilmeli.

Rijkaard gönderilmeli.

Yerine üst seviye futbol oynamış, uzun yıllar dünyanın en büyük kulüplerinden birini çalıştırmış, Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış, Avrupa'nın önemli milli takımlarından birini çalıştırmış, her zaman "göze hoş gelen" futbol oynatma arzusu içinde olan bir teknik direktör getirilmeli.

Başka bi arzunuz efendim?

Rijkaard gönderilmeli.

Galiba Rijkaard'ı kastediyor :bgking1:

üst seviye futbol oynamış:MiLan'da,Ajax'ta

uzun yıllar dünyanın en büyük kulüplerinden birini çalıştırmış:Barcelona

Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış:Barcelona'yla

Avrupa'nın önemli milli takımlarından birini çalıştırmış:Hollanda Milli Takımı

Bizim taraftar şaşkın valla şaşkın yaaa.

A.Madrid geçen hafta Barca gibi ispanyada şuana kadar yenilmeyen tek takımı yendi.

Kimse demesin şu oyuncu yoktu da bundan oldu geçiniz Barca gibi bir takımda giren çıkanı aratmaz.Ona bakarsanız bizimde birsürü eksiğimiz var.

Neyse bu takıma karşı deplasmanda 1-1 skor elde etmişsiniz daha hala teknik direktöre laf ediyorsunuz.İnsanlar emek harcıyo bukadar basit değil bazı şeyler.

Başka bi arzunuz efendim?

Başka bir arzum yok, tarif ettiğim adam zaten takımımızın başında. Sırf özelliklerini sayınca insanın içinden "OHA! Öyle bir hoca var mı ki!? Varsa da bize gelmez ki!" demek geliyor...Ama öyle bir hoca var ve takımımızın başında kendisi.

Bu yüzden kendimize gelmemiz lazım, yok "Rijkaard formsuzmuş", yok hata yapmışmış, yok kendisine gelsinmiş...

Taraftar kendine gelmeli, Rijkaard değil.

Bizim taraftar şaşkın valla şaşkın yaaa.

A.Madrid geçen hafta Barca gibi ispanyada şuana kadar yenilmeyen tek takımı yendi.

Kimse demesin şu oyuncu yoktu da bundan oldu geçiniz Barca gibi bir takımda giren çıkanı aratmaz.Ona bakarsanız bizimde birsürü eksiğimiz var.

Neyse bu takıma karşı deplasmanda 1-1 skor elde etmişsiniz daha hala teknik direktöre laf ediyorsunuz.İnsanlar emek harcıyo bukadar basit değil bazı şeyler.

Bize Barça'yı yenmesi sökmez arkadaş, çakar işimize bakarız :cool: ! (Tabii yenmedik ama çok avantaj sağladık rövanş için)

Forum adına özeleştiri vakti geldi sanırım, biraz kendimizi silkelemeliyiz.

----

Boş eleştirenlere sormak lazım Rijkaard'ın kılı olabiliyorlar mıymış? Şimdi de bilgisayar başındaki futbol bilginlerinin(!) yeni modası Rijkaard'ı eleştirmek, valla pes doğrusu... Televizyon programlarındaki üç maymun çetesi yetmedi bir de sizlere laf anlatmaya çalışıyoruz!

Başlarda herkes Rijkaard'a sabır diyordu, iyi oynadığımız zamanlarda Rijkaard'ı yere göğe sığdıramıyordu. Ne olduysa Fener yenilgisinden sonra zamanla bir grup başımıza Mourinho kesilmeye başladı. Yok efendim Rijkaard; bunu yapmamalıydı, şunu yapmamalıydı. Bunu diyenler; bilgisayar oyunlarından, televizyondan ve internetten öğrendiği terimlerle kendilerini teknik direktör zanneden 16-20 yaş arasındaki bireyler.

Bu gerçeği bu bireylere gösterince de kendi düşüncem, kendi yorumum deyip kendini akladığını zannedecek kadar akıllılar. Bilmiyorlar ki yorumculuğun bir adabı vardır, yorumculuk; öncelikle saygı gerektirir. Haddini bilmeni ister. Bazıları sınırlarını öyle aşıyor ki suskun kalmak mümkün değil. Bazen içimden diyorum ki; ul*n sen daha doğmadan önce Rijkaard Milan'ın en güzel yıllarında top koşturuyordu, sen kimsin ki ona futbolu öğretiyorsun? Belki benim gibi düşünen çoğu kişinin içinden bu geçiyordur. Birde öyle sinir edici, uyuz ve ya başka bir tabirle gıcık bir üslupları var ki yakalayıp, sabaha kadar ıslak odunla dövesim geliyor. Evet, gerçekten dövesim geliyor. Birde kendilerini tatmin etmiş gibi ferahlanıyorlar, şimdi bende kendimi tatmin ediyorum. Eleştirenleri, eleştiriyorum. Ne güzel onlar gibi biraz haddimi aşıyorum ama mazur görsünler artık.

Neyse devam edelim, bu grupta kendi içinde çeşitlere ayrılıyor. Örneğin televizyon programlarına çıkan o malum üç maymun çetesini izleyip gaza gelenler var. Bu şahıslar genelde forumda fazla görünmeyen, ansızın eleştiriyi kaldıramayacağımız en kötü zamanda ortaya çıkıp, zehrini bırakıp daha da gelmeyenlerdir. Yaptıkları tek şey başlık açmak ve gitmek. Açtığı başlıklarında ana fikri aynı, teknik ekipten tut, futbolculara kadar topa tutmak. O açılan başlıkların verdiği zararları saysak bitmez. Mesela medyanın üzerimize kurduğu psikolojik baskının meyvelerini görmek, çıkan çetin tartışmalar, vs. Hele medyanın son zamanda bizi eleştirmek için konu arayacağı en büyük platformlardan biridir burası. Ama bunu düşünemiyorlar, ya da o anki gazla en münasip bunu görüyorlar. Yazık, valla yazık. İstemeden takımını baltalamak buna denir sanırım.

Son olarak, bunların klişe bir lafı var ya; kendi düşüncem, sananee... Şeklinde hah bende aynısını onlara diyorum. Daha da ne diyim bilmiyorum; Allah bize de, forumdaki yöneticilere de kolaylık versin.

Herkes üstüne alınmasın, herkes birbirine sallarken bende birbirine sallayanlara hitap ettim. Forum adına kendimce bir özeleştiri de bulundum, hata mı ettim orasına siz karar verin.

Rijkaard gibi büyük bir isim bile eleştirilebilir.Bu eleştiriler kimine mantıklı kimine saçma gelebilir.Kimisi sırf kötülemek için eleştirir,kimisi cidden birşeyleri beğenmiyordur.Ancak görüşünü beğenmediğin kişilere zavallı demek biraz aşırı kaçmış sanki.Ortak paydada buluşmuşsak bu forumda kimsenin kimseye bu şekilde hitap etmemesi gerekir.

Dikkat edersen kimse eleştirmesin demedim. Sadece kendisini teknik direktör sananlara hitap ettim. Evet biraz sert oldu ama bunların yaptıklarının yanında devede kulak kalıyor. Bizde insanız, bu zamana kadar sesim çıkmadı ama gerçekten can sıkıcı olmaya başladı.

Dikkat edersen kimse eleştirmesin demedim. Sadece kendisini teknik direktör sananlara hitap ettim. Evet biraz sert oldu ama bunların yaptıklarının yanında devede kulak kalıyor. Bizde insanız, bu zamana kadar sesim çıkmadı ama gerçekten can sıkıcı olmaya başladı.

Anlıyorum derdini ancak eleştirenlerden biri de benim.Olmasam da bu değişmezdi.Kendi aramızda o lafı yakıştıramadım.Küfür edip,aşağılayan yada futbol bilgisi yok diyen göremedim ben açıkçası.Görmezsin geçersin olur biter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt