Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Biz hoca kalsın istiyoruz ama hoca kalmak istiyormu acaba?

Ve ayrıca şu an için kalmak istiyorsa bile onun başarısında cazip bir teklif geldiğinde de kalmak istemeye devam edecekmi yoksa bırakıp gidecekmi? Bu soruların cevapları önemli...

Biz hoca kalsın istiyoruz ama hoca kalmak istiyormu acaba?

Ve ayrıca şu an için kalmak istiyorsa bile onun başarısında cazip bir teklif geldiğinde de kalmak istemeye devam edecekmi yoksa bırakıp gidecekmi? Bu soruların cevapları önemli...

En çok kafama takılan nokta.

Gün gelir Stay with us Frank dersek hic sasirmam.

Bence sene başında oynadığımız futbolu düşünelim. Gelene gidene 3-4 atan takım, rakibi boğan takım. İşte istikrarlı ve kaliteli ortasaha ve defans adamları gelirse o performansı bütün seneye yayabiliriz. Sırf bunun için bile sabretmeye değer. Onun için bu yaz yapılacak hamleler çok önemli. Rijkaard-Haldun Üstünel işbirliğinde başarılı transferler yapılacağı kanısındayım. Geçen sezon niye yapmadı derseniz, Türkiye ligini mantaliteyi tanımıyordu. Artık herşeyi biliyor. Frank Rijkaard, Del Bosque, Aragones gibi olmasın. Galatasaray'ın farkını gösterelim. Hocamıza sonuna kadar destek verelim. Bana göre problem zaten teknik yönetimde değil oyuncu kalitesindedir. Rijkaard, Neeskens gibi insanları getirmek kolay iş değil.

hocam sana şöyle söyleyim, 6 aydır bu takımın en etkili/kritik oyuncusu Baros sakat. elimizde süper kadro var diyoruz ya, aslında yok işte bir bakıma. 4 tane süper kanat oyuncusu var, ortasaha da vasat da olsa bir rotasyon var ama bu adamın alternatifi yok işte. ne Nonda, ne Jo, Baros un yaptığı işlerin yarısını yapamadı. Baros resmen rakip oyuncuların dengesini bozuyordu, haliyle ortasaha daha rahat hareket ediyordu, boşluklar yakalıyordu. üstüne yetmedi Kewell sakatlandı, en önemli ikinci adamdı heralde. biraz da bunları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Bu kadar adam alındı,büyük paralar harcandı böyle bir kadro kuruldu.2 adam sakatlandı diye şampiyonluktan kopacak takım mı Galatasaray? Bu takıma Messi'yi koy o bile bir yere kadar taşır.Organize hiçbir şey yok.Hücum yapamaz olduk,defansif oynuyoruz onu hiç beceremiyoruz.Senin yedek kadron kadar etmeyecek Bursa senden 8 puan önde.Koca sene deplasman galibiyeti hatırlamıyor taraftarın.Kupada elenmişsin,hadi Avrupa'ya birşey demeyelim.İçerideki Ts-Bjk maçları (onlarda da ne kadar pozisyon verildiği belli) dışında kazandığın büyük maç yok.Sene boyunca arkama yaslanıp izlediğim 3 maç vardır en fazla.1 gol atıp 60 dk. üstüne yatmaya çalışan,futbolu hiç tad vermeyen rezalet bir takım olduk.Fenerbahçe dediğin takım bile senden iyi değil ama hırsla senden öndeler.Sadece hırs olsa bu takım şampiyon olmalı.Hepimiz sene başı bu kadro farkla şampiyon olmalı diyorduk.Bir anda kadro kötü naapalım moduna geçtik.Bence bu kendini avutmadır.Ama ben avunacak birşey de bulamıyorum artık.

Evet, şu anda Kewell ve Baros'un takımda olması o kadar çok şeyi değiştirmiş olacaktı ki. Tamam sen büyük takımsın onların yerini doldurabilmen lazım ama adamlar 1 senedir takımdaydı ve çok alışmışlardı uyum sorunları yoktu. Yeni alınan oyuncuların kısa sürede bu kadar önemli mevkiilerde oynayan yıldızların yerini doldurmaları çok zor.

buna rağmen üstüne bir de jo sakatlandı bir süre. o da tam anlamıyla form tutamadı, ayrıca saha dışındaki olayları da malum.

Baros gol atmasa bile yarattığı boşluklar sayesinde diğer oyuncularımıza pozisyon sağlıyordu, üstüne bir de atıyordu. rakip defans onun sayesinde ileri çıkamıyordu.

yönetim önemli oyuncular aldı, tamam da sene başında Nonda ve Linderoth a güvenerek de yanlış yaptı. kanatlar için 4, hatta Caner 5 adam var. ama ilerde Baros un yaptığı işin yarısını bile yapabilen adam yok.

bizim senemizi yakan Baros un sakatlanması oldu, üstüne Kewell da tüy dikti.

Onu biliyorum fakat bu profosyonelce konuşma tarzını hiç samimi bulmadım. Hiç kimse gidecem demez fakat gün gelir gitmek zorundayım der. Fatih Terim bile gitmek zorundayım dediyse Frank Rijkaard'a nasıl güvenebiliriz?

Ha belki 5 yıllık yıllığı 4 milyondan çift taraflı yüksek tazminat koyularak sözleşme yapılırsa kimse anlaşmayı bozamaz fakat yarın Real Madrid gelip yıllığı 10M euro önerse hoca gitmiyorum burda işim var diyecekmi, benim için önemli olan nokta o.:confused::confused:

buna rağmen üstüne bir de jo sakatlandı bir süre. o da tam anlamıyla form tutamadı, ayrıca saha dışındaki olayları da malum.

Baros gol atmasa bile yarattığı boşluklar sayesinde diğer oyuncularımıza pozisyon sağlıyordu, üstüne bir de atıyordu. rakip defans onun sayesinde ileri çıkamıyordu.

yönetim önemli oyuncular aldı, tamam da sene başında Nonda ve Linderoth a güvenerek de yanlış yaptı. kanatlar için 4, hatta Caner 5 adam var. ama ilerde Baros un yaptığı işin yarısını bile yapabilen adam yok.

bizim senemizi yakan Baros un sakatlanması oldu, üstüne Kewell da tüy dikti.

Bunlar tamamen kendini avutma bahaneleri. 2 sene önce 6 puan farkla şampiyon olduğumuz kadroyu hatırlayın. Çoğunu şu anki takıma yedeğe bile koymazsınız. Ama takım oynarken zevk verirdi. Maçı izlerken o maçı kazanacağınızı bilerek izlerdiniz.

Bugünkü maçta ise golü yiyeceğimzden kimsenin şüphesi yoktu. Herkes biliyordu golü yiyeceğimiz. Bizim evde kimse şaşırmadı, kimse bağırıp çağırmadı, hatta ilginçtir üzülmedi bile o anda. Çünkü herkes o golü bir şekilde yiyeceğimizi biliyordu. Ama bunu göremeyen biri vardı. O da malesef kulübede idi.

Bu kadar adam alındı,büyük paralar harcandı böyle bir kadro kuruldu.2 adam sakatlandı diye şampiyonluktan kopacak takım mı Galatasaray? Bu takıma Messi'yi koy o bile bir yere kadar taşır.Organize hiçbir şey yok.Hücum yapamaz olduk,defansif oynuyoruz onu hiç beceremiyoruz.Senin yedek kadron kadar etmeyecek Bursa senden 8 puan önde.Koca sene deplasman galibiyeti hatırlamıyor taraftarın.Kupada elenmişsin,hadi Avrupa'ya birşey demeyelim.İçerideki Ts-Bjk maçları (onlarda da ne kadar pozisyon verildiği belli) dışında kazandığın büyük maç yok.Sene boyunca arkama yaslanıp izlediğim 3 maç vardır en fazla.1 gol atıp 60 dk. üstüne yatmaya çalışan,futbolu hiç tad vermeyen rezalet bir takım olduk.Fenerbahçe dediğin takım bile senden iyi değil ama hırsla senden öndeler.Sadece hırs olsa bu takım şampiyon olmalı.Hepimiz sene başı bu kadro farkla şampiyon olmalı diyorduk.Bir anda kadro kötü naapalım moduna geçtik.Bence bu kendini avutmadır.Ama ben avunacak birşey de bulamıyorum artık.

ben kendimi avutmuyorum, gördüğümü söylüyorum. sene başında çatır çatır oynayan bir takım izledim ben. o takımın skora katkı yapan en önemli 2 adamı takımdan ayrı kaldı. içerdeki ts bjk maçları diyosun da yediğinden fazlasını attın işte o takımlara. o zaman kevgir gibi olan defansına, Neill ı monte ettin. defansı topladım derken forveti dağıttın ama. süper kadro diyosunda, sene başında defansı kevgir, büyük bölümünde forveti yok. neresi süper bu kadronun? isimlere takılmayalım, bu senenin byük çoğunluğunda kadroda açıklar yaşadık.

Bunlar tamamen kendini avutma bahaneleri. 2 sene önce 6 puan farkla şampiyon olduğumuz kadroyu hatırlayın. Çoğunu şu anki takıma yedeğe bile koymazsınız. Ama takım oynarken zevk verirdi. Maçı izlerken o maçı kazanacağınızı bilerek izlerdiniz.

Bugünkü maçta ise golü yiyeceğimzden kimsenin şüphesi yoktu. Herkes biliyordu golü yiyeceğimiz. Bizim evde kimse şaşırmadı, kimse bağırıp çağırmadı, hatta ilginçtir üzülmedi bile o anda. Çünkü herkes o golü bir şekilde yiyeceğimizi biliyordu. Ama bunu göremeyen biri vardı. O da malesef kulübede idi.

yemişim 2 sene önce şampiyon olan takımı, kaos futbolundan başka bir numarası yoktu o takımın. şişir allah şişir, hakan indirsin o kadar. gördük avrupada ne olduğunu o takımın, helsinborg, avustria vienna gibi 5. sınıf takımlara karşı bile oynayamıyordu. gitti leverkusenden 5 yedi.

öyle bir takımla Tsl yi her zaman sürklase edersin zaten, yık oyunu rakip sahaya, doldur durmadan olsun bitsin. adın zaten Galatasaray, adın yeter Türkiyede. tsl sizi tatmin ediyorsa, ben size bir şey demiyorum. ama 2 senedir ligde ve avrupada o senekinden çok daha güzel maçlar izledim ben

Bizi bu sene 5. yapsın seneye kim teklif götürür acaba rijkaarda merak ediyorum. 5. yapmak ta zor bu kadroyu gerçekten. Tek suçlu rijkaard mı Hayır.

Jo'nun avrupada oynayamayacağını bildiği halde sırf rijkaard istiyor diye alan

Gol yeme rekoru kıran bir kaleciyi alan

Sakatlığı oynadığından çok olan gökhan zanı alan

Orta sahası bu kadar kısıtlıyken gidip box to box! oyuncu alan

Barosun 2 senedir gördüğü sarı kartlardan bizler illallah demişken buna tepki vermeyen

Keitanın her maç yaptığı abuk sabuk hareketleri içine sindirebilen yönetim de suçludur

Ama burda sadece teknik ekip/futbolcular diye bir başlık var. yönetim diye başlık olsaydı oraya yazardım bunları

Frank'la yola devam da ben bu 4-3-3 sisteminden şüpheliyim. Şimdi arkadaş bu sistemi en iyi oynayan takım kim? Tabiki Barca, adamların ortasahası malum. Dünyada 4-3-3 oynayıp da çok başarılı olan başka takım var mı? Chelsea örnek gösterilebilir, onlarında ortasahada Essien,Lampard,Ballack var.. Başka da bir takım gösteremeyiz 4-3-3 oynayıp da aman aman futbol oynayan. Ee bizde bu kadar iyi oyuncular alamayacağımıza göre, 4-3-3 sistemiyle nasıl başarılı olabiliriz? Burada kuşkularım var açıkçası..

yemişim 2 sene önce şampiyon olan takımı, kaos futbolundan başka bir numarası yoktu o takımın. şişir allah şişir, hakan indirsin o kadar. gördük avrupada ne olduğunu o takımın, helsinborg, avustria vienna gibi 5. sınıf takımlara karşı bile oynayamıyordu. gitti leverkusenden 5 yedi.

öyle bir takımla Tsl yi her zaman sürklase edersin zaten, yık oyunu rakip sahaya, doldur durmadan olsun bitsin. adın zaten Galatasaray, adın yeter Türkiyede. tsl sizi tatmin ediyorsa, ben size bir şey demiyorum. ama 2 senedir ligde ve avrupada o senekinden çok daha güzel maçlar izledim ben

Senin bu total futbolun şişirmeyi de beceremiyor ama ?

O takımın orta sahasında şimdi kimsenin beğenmediği Ayhan ve Mehmet Topal vardı ve topa hakim oluyorlardı. Bir sistem çerçevesinde hareket ediyorlardı. Tabi ki yeterli bir kadro değildi ama şimdiki gibi rastgele oynamıyordu.

Kimse bana şimdi oynadığımız şeyin futbol olduğunu söyleyemez. Top bizdeyken rakip ceza sahasına gidemeyen, rakipdeyken de basamayan, yani futbolun en önemli iki şartını yerine getiremeyen bir takımdan bahsediyoruz. Son 12 maçta sadece 3 galibiyet almışız. Son 5 maçta 4 puan. Bunlar tamamen kötü futbolun neticesi. Hiçbiri tesadüf değil. Hayır bunları bir sistemi oturtmak uğruna yaşıyor olsak yemin ediyorum umrumda olmaz. 10uncu olmaya bile razıyım ama malesef sistem namına hiçbirşey görünmüyor takımda. Çünkü sistem denen birşey yok.

Frank'la yola devam da ben bu 4-3-3 sisteminden şüpheliyim. Şimdi arkadaş bu sistemi en iyi oynayan takım kim? Tabiki Barca, adamların ortasahası malum. Dünyada 4-3-3 oynayıp da çok başarılı olan başka takım var mı? Chelsea örnek gösterilebilir, onlarında ortasahada Essien,Lampard,Ballack var.. Başka da bir takım gösteremeyiz 4-3-3 oynayıp da aman aman futbol oynayan. Ee bizde bu kadar iyi oyuncular alamayacağımıza göre, 4-3-3 sistemiyle nasıl başarılı olabiliriz? Burada kuşkularım var açıkçası..

Arsenal, Porto, Lyon, Ajax, Manchester City, Manchester United gibi takımlar da 4-3-3 oynuyor.

Galatasaray'sın adın yeter Türkiye'de olayları bitti işte izleyip görüyoruz.O takımlar en azından bir şeyi güzel yapardı o da hücum.Bu sene kadro 5 kat kaliteli ancak oyunun iki yönünde de rezaletiz.Bakın bunlar oynamadı böyle olduk diyorsunuz ama bizim yedek oyuncularımız Türkiye'de çoğu takımda oynar.Şu takımla 4.yüz ya bu şaka gibi bir durum.O kadar kötü futbol oynuyoruz ki futboldan soğudum.Kalan maçlara da gitmiycem alan olursa satarım kombineyi.Kötü de oynasalar desteğe giderdim ki kazandığımız maçlarda da hiç beğenmiyordum.Artık beğenebileceğimi de sanmıyorum.Oysa bu haftaki fener kadar hırslı oynayıp,ona rağmen bu maçı verselerdi canım çıkana kadar destek verirdim.Bir de birşey sorucam sistem oturtulmaya çalışan takım en azından bu sistemden ufak kesitler sunmaz mı maç içinde? Hani az da olsa sabretmeliyiz birşeyler olacak galiba diyebileceğin ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt