Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Abartmıyorum Neill ile Servet arası 5 gömlek var.

Elano-Barış arası Türkiye-Brezilya yol mesafesi var.

Defans ve orta sahan ahenksiz,ne yapabilirsin ki...

Futbol o kadar matematik değil ki,biraz beyindir,biraz estetiktir,yani zeki bir öğrenciyle,man kafa bir öğrencinin ders hakkında oluşan diyalogu gibi karmaşık ve anlamsız,Elano'nun anlattığı futbol topuyla,Barış'ın anladığı kadar...!

Neill 5.000 kere de dese sıkıştığında dön bana,Servet gene taça gene rakibe atar,değişmez!

O konu zaten tam komedi.Dün akşam birde spiker servet her aldıgı topu cıkmaza sürerek sonra taça attıgında dikkat ettınızmı bugun servet hiç riske girmiyor diyor.Ama o topu boş yere anlamsız bir biçimde taç cizgisine kadar neden goturdugunu soyliyemiyor cunku o da bilmiyor servet gibi futbolu..Taç atışları bile artık hızlı kullanılırsa onemli bir silah..Bunu kavrayamadılar kavrayamıcaklarda.

bu konuda servet mi suclu baltami o da tartisilir

bu kadar kotu iki adam takimin sol savunmasinda oynarsa taca atabilmek basaridir

yazik yazik

Ya ligi kavrıyamadı ya aklı karısık yada basının cok etkisinde kalıyor kendinden hicbişey katmıyor. Hicbişey oynamıyoruz nasıl iyi oynarken takdir ediliyorsa hoca oynamadıgımız icinde eleştirilecektir bu kadar basit

gitsin diyenlerin yerine kimin gelebileceğini de belirtmesi gerekir.sağduyuyu kaybettik, rijkaard için yazılanlara yapılan yorumlara bakınca görülen tek gerçek bu. gitsin diyor insanlar, niye çünkü kazanamadı.peki yerine ne koyacaksın daha iyi bir fikrin var mı, getireceğin alternatifin şu anda olandan daha verimli ve işlevsel olacağını nereden biliyorsun hem gerçekten alternatifin kim, ne, nasıl bir yapı.mağlup olmasına duyulan bir öfke mevcut.kararlarda bu öfkeyle veriliyor.

korkutan da burası, eskiden bu kulüpte öfkesine yenik düşmeden kararlar alırdı bakınız 1996 yılına.idare edenler şimdi aynı taraftarda bulunan öfkeye yenik düşme durumu idarecilerde de görülüyor ve bu bu kulübü sevenleri gerçekten hem korkutup hem de üzüyor.

Oyuncu bazında mı Rijkaard bazında mı?

Ya ligi kavrıyamadı ya aklı karısık yada basının cok etkisinde kalıyor kendinden hicbişey katmıyor. Hicbişey oynamıyoruz nasıl iyi oynarken takdir ediliyorsa hoca oynamadıgımız icinde eleştirilecektir bu kadar basit

Ligi kavrayamadı değil,futbolun nirvanasından gelip düşük seviye adamlardan medet ummamayı öğrenemedi ki başka oyuncu yok elbet oynayacak.

Ligi kavrayamadı değil,futbolun nirvanasından gelip düşük seviye adamlardan medet ummamayı öğrenemedi ki başka oyuncu yok elbet oynayacak.

Bunu bile bile gelmiş olması lazım eline xaviler fabregaslar verecek halimiz yok o yuzden gecenlerde bi muhabbette dedim buyuk takım hocası olabilir ama ortasınıf takım hocası olamaz rijkaard misal chelseaye gitse belkide müthiş işler yapabilir ama bizde yapacagına inanmıyorum. Bizim hocamız luce tarzında hocalar olmalı

Bunu bile bile gelmiş olması lazım eline xaviler fabregaslar verecek halimiz yok o yuzden gecenlerde bi muhabbette dedim buyuk takım hocası olabilir ama ortasınıf takım hocası olamaz rijkaard misal chelseaye gitse belkide müthiş işler yapabilir ama bizde yapacagına inanmıyorum. Bizim hocamız luce tarzında hocalar olmalı

Burada yabancı sınırlaması ve yerli oyuncuların yetersizliğini tartışmak gerek.

75 milyon'da Servet Türkiye'nin yetiştirdiği stoperse zaten burada milyonlarca insan durup düşünmeli.

Karşısında Real Madrid, Valencia, Sevilla falan yok takımın. La Liga'da Barcelona neyse, TSL'de Galatasaray da o. Tamamiyle Rijkaard'da hata. Yaptırdığı transferler fiyasko. Kimse masal anlatmasın bize.

Burada yabancı sınırlaması ve yerli oyuncuların yetersizliğini tartışmak gerek.

Benim icin büyük hoca elindeki malzemeden en fazlasını cıkartan hocadır. Mourinhonun bi sistemi varmı? Yok gittigi takımlarda malzeme nasılsa ona göre belirler sistemini sadece oyun anlayısı sabittir fizik güc olacak alan savunması olacak ve disiplin olacak lucescuda böyledir. Bizim oyuncularımız son dönemde yerli yabancı olsun cool takılan cinsten ee hocalarda öyle olunca böyle kritik anlara girince sıvama işlemi baslamıs oluyor saldım cayıra misali gecen sene skibbe bu sene rijkaard ben üstüne basa basa diyorum rijkaardın karvizitinde skibbede yazanlar olsa su takımın basında kalamaz.

“Kıvırcık saçlarına

Ak düşmüş uçlarına

Cimbom taraftarına

El salla Frank Rijkaard!”

Ali Sami Yen tribünlerinde her maç söylenen bir tezahürat bu. Galatasaraylıların gözünde, Frank Rijkaard, “özel” bir isim. Hani hep söyleriz ya, “Galatasaray Türkiye’de çağlar başlatan, dönemleri açan, kapatan kulübüdür” diye.. İşte o tanımlamamıza tam anlamıyla “uyan” bir isim Rijkaard. Yıllardır O’nu zaten izliyoruz, takip ediyoruz. Futbolculuğunda, teknik direktörlüğünde… Yanında Neeskens ile birlikte Barcelona’nın yedek kulübesinde bakıp bakıp iç geçirdiğimiz isimler, bugün Galatasaray’ın yedek kulübesinde! İşte bu yüzden kıymetini biliyoruz, değerini takdir ediyoruz. Bu yüzden hiçbir şekilde “elaleme” yedirmeyeceğimiz bir Teknik Direktörümüz O…. Saçına, yaşına, başına takanlara, “Bu Rijkaard futbolu bilmiyor” diyen tipik futbol allamelerine karşı duruşunu seviyoruz ve Frank Rijkaard’ın, Galatasaray’ın tarzına uyarak “yeni bir devri” başlattığına inanıyoruz. Bu futbol filozofu ile bu futbol sanatçısı ile gurur duyuyoruz. Sizi söyleşi ile baş başa bırakmadan önce küçük bir anektodu anlatarak bitirelim. Söyleşi sonrası fotoğraf çekimleri için bir “koltuk” hazırlamıştık, siyah fonun önünde… Sete baktı ama “ben ortaya oturmayayım” dedi ve ekledi “ben kral değilim, o koltukta tek başıma olmak istemem”.. Böyle bir teknik direktöre sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. İşte o Rijkaard, ekibiyle birlikte, sezon sonunda o “koltuğa” takımı oturtacak, biliyoruz. Ama daha önemlisi başka bir konu var. Galatasaray’da başarılı olması ondan beklediğimiz bir şey. Ama her konuşmasıyla, duruşuyla, davranışlarıyla, Türk futboluna bir “yaklaşım” sunuyor her gün. Belki de gelişiyle birlikte Galatasaray’ın yeni başlattığı dönem, tam da bu dönemdir.

Alıntıdır.

75 milyon'da Servet Türkiye'nin yetiştirdiği stoperse zaten burada milyonlarca insan durup düşünmeli.

Servet tarzında hiç bir avrupa takımda stoper yok.Ama bizler gecen sene turkıyenın en iyi savunma oyuncu servet dıoduk.Yok ayı bogan servet falan.Adamı şişirdik şişirdik şimdi elimizde patlar bole işte.. :S

Benim icin büyük hoca elindeki malzemeden en fazlasını cıkartan hocadır. Mourinhonun bi sistemi varmı? Yok gittigi takımlarda malzeme nasılsa ona göre belirler sistemini sadece oyun anlayısı sabittir fizik güc olacak alan savunması olacak ve disiplin olacak lucescuda böyledir. Bizim oyuncularımız son dönemde yerli yabancı olsun cool takılan cinsten ee hocalarda öyle olunca böyle kritik anlara girince sıvama işlemi baslamıs oluyor saldım cayıra misali gecen sene skibbe bu sene rijkaard ben üstüne basa basa diyorum rijkaardın karvizitinde skibbede yazanlar olsa su takımın basında kalamaz.

tamamda dünyanın en büyük hocalarının hep belirli bi sistemi vardır,senin bu dediğin doğaçlama olayını bi tek mourinho düzgün yapıyo 2.örnek verebilirmsn

Mourinho'nun sistemi var. "4-3-3" ya da "4-4-2 diamond" oynatır. Başka sistemle maça başlamaz. Maçın gidişatına göre değiştirir belki. O da zorda falan kalırsa.

Oyuncu bazında mı Rijkaard bazında mı?

rijkaard bazında.ya bu adamların hepsi kötü bizmi iyiyiz.gidenlere bak hiddink-löw-del bosque-zico bu adamalar bize gelmeden öncede iyi teknik direktördü bizden gittikten sonrada başarılı oldular.demek ki sorun bu topraklarda

bilgin gökberk in anelka ile ilgili bir yorumu vardı.adam şöyle dedi''anelkayı yolladılar sebep sisteme uymuyordu.bu anelka r.madrid-arsenal-chelsea nin sistemine uydu bi fb nin sistemine uymadı.''hakikaten doğru.zaten bütün dünya kupalarını cl şampiyonluklarını biz aldığımız için her şeyi biz biliyoruz adamlar gerizekalı.

bi defa altyapıya yabancı t.direktör lazım dedik.bakın bütün takımların altyapılarına ne sistem var ne taktik.antremanda bi top çocukların önüne atıp oynayın lan demekle olmuyor.sistemli çalışmak lazım gerekirse afrikada avrupada futbol okulu açıp genç adam yetiştirmek lazım.inşallah jon derk ve tugaya güvenilirse 5-6 sene sonra sağlam oyuncular gelir alt yapıdan

tamamda dünyanın en büyük hocalarının hep belirli bi sistemi vardır,senin bu dediğin doğaçlama olayını bi tek mourinho düzgün yapıyo 2.örnek verebilirmsn

Luce

Capello

Ancelotti

Ranieri

vb gibi

Türk olarak tek yakıstırdıgım isimde Abdullah Avcıdır.

Mourinho'nun sistemi var. "4-3-3" ya da "4-4-2 diamond" oynatır. Başka sistemle maça başlamaz. Maçın gidişatına göre değiştirir belki. O da zorda falan kalırsa.

Sabit bi sistemi yok 4-3-3 oynar bi bakarsın 4-4-2 bi bakarsın 4-3-1-2 gibisinden gider kadrosundan nasıl verim alabilirse onu uygular.

Bizim son zamanlarda eksikligini cektigimiz sey disiplin bu yukarda saydıgım hocaların en buyuk artısıda budur işte

arkadaşlar sene başındaki o futbolu oynatanda bu hoca değilniydi evet ben inanıyorum ki rijkaarda şans verilir ve sabır gösterilirse sene başındaki oyunun kat be kat fazlasını oynatacaktır...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt