Futbol Şubesinin Başına Bir Profesyonel Şart!

Cevap: Futbol Şubesinin Başına Bir Profesyonel Şart!

Total Futbol yorumcularından biri tam olarak hangisi idi hatırlamıyorum, Hiddink fenerbahçeye geldiğinde maça gitmiş önde amcanın biri durup durur 3-5-2 oynayacağız şöle yapcaz diyormuş... maç 1-0 olmuş amca devam ediyomuş 3-5-2 oynicaz şöle olcak böle olcak maç 3 olmuş amca olsun olsun demiş düzelticez maç 4 olmuş susmuş 5 olmuş susmuş 6 olmuş amcadan" Allah belasını versin bu 5-5-5'in" tepkisini vermiş neyse, şuan bazı bilinçsiz arkadaşların ahmet çakarı dinlyerek bu şekle girdiğini söylemek güç değil... keşke gözümüzü açıp kapayınca hepimiz zengin olsa fakat hayalden öte değil ve bir ekol still oturtmakta hemen 1 gün içinde olmasıda hayalden öte değil... zaman herşeyin ilacıdır..

Bu olay 64 mb ekran kartıyla crysis oynamaya benziyor :D Xaviye bile Xaviliği öğretmesi 4 sene aldıysa Rijkaardın, Topala Sarpa bir senede öğretmesi ne yazık ki mucizeden öteye geçmezdi. Ben bu sonucu bekliyordum ama umutluyum. Seneye bambaşka olacaktır.

M.Topal aslında iyi bir kesici olabilir fakat Galatasaray'a uygun değil sonuç olarak bazı maçlarda Mustafa Sarp olsun Ayhan olsun Barış olsun hata yapma potansiyeli çok yüksek oyuncular ve 4-3-3 sistemini Rijkaard ortasahada 1 önlibero 1 oyunu çift yönlü oynayan 1 de oyunkurucu ile oynatıyor gerçekten güçlü bir ortasaha lazım M.topal belki alman 4-4-2 sinde başarılı olabilir belki başka bir stillde başarılı olabilir ama kesinlikle Galatasaray'n oyuncusu değiller dün Antalyasporun ortasahasına dayanamayan bir oyuncu yarın Şamp.Liginde C.ronaldo ya karşı nasıl oynayacak ? evet Rijkaard oynatıyor mecburiyetten oynatıyor bunu sorgulayan yok malesef Sayın Canaydın zamanındaki Scout adını unutum gerçekten gereksiz oyuncular getirdi ve yanlış transfer politikası izlenildi şuan bu sorunları çözmeye çalışıyor Başkan A.Polat ama gerçekten kolay iş değil futbol şubesine profesyonel değil, Rijkaard'n isteği doğrultusunda alınması lazım futbolcuların Tugay Kerim oğlu neden alt yapı başına getirildi çünkü Tugay Kerim oğlu 4-3-3 sistemini öğreniyor şuan alt yapıdaki oyunculara profesyoneliği öğretiyor ve ilerde Rijkaard takımı oturtukan sonra takımın başına Tugay Kerim oğlu geçicek muhtemelen böyle birşey düşünüyorlar yada tamamen benim hayal gücümün bir ürünüde olabilir... yani şimdi bilmediğimiz sistem hakkında çok şey var örneğin 3-5-2 beksiz oynan bir still olarak bilniyor şuan 3-5-2 neden oynanmıyor veya ölü ekollerden biri olarak geçiyor çünkü kanat oyuncuları aynı zamanda bek oluyor yani bunu oynaya bilecek oyuncu kalmadı belki Sergio Ramos oynar yani Ramos gibi 2 tane oyuncun varsa bu sisteme baş koyabilirsin.. peki bu sistemin bu yönünü kaç kişi biliyor çoğu kişi bilmez oyüzden sistem hakkında yorum yapmak kolay ve birini eleştirmek ise en kolayıdır....

dipnot; alt yapı oyuncularında gerçekten mantelite eksiliği var Serday E. samsunspor a kiralanırken J.Derk umarım Galatasaray'n değerini anlar demişti buda alt yapı oyuncularının gerçekten daha önce yanlış yetiştirildiğinin bir göstergesidir.

M.Topal aslında iyi bir kesici olabilir fakat Galatasaray'a uygun değil sonuç olarak bazı maçlarda Mustafa Sarp olsun Ayhan olsun Barış olsun hata yapma potansiyeli çok yüksek oyuncular ve 4-3-3 sistemini Rijkaard ortasahada 1 önlibero 1 oyunu çift yönlü oynayan 1 de oyunkurucu ile oynatıyor gerçekten güçlü bir ortasaha lazım M.topal belki alman 4-4-2 sinde başarılı olabilir belki başka bir stillde başarılı olabilir ama kesinlikle Galatasaray'n oyuncusu değiller dün Antalyasporun ortasahasına dayanamayan bir oyuncu yarın Şamp.Liginde C.ronaldo ya karşı nasıl oynayacak ? evet Rijkaard oynatıyor mecburiyetten oynatıyor bunu sorgulayan yok malesef Sayın Canaydın zamanındaki Scout adını unutum gerçekten gereksiz oyuncular getirdi ve yanlış transfer politikası izlenildi şuan bu sorunları çözmeye çalışıyor Başkan A.Polat ama gerçekten kolay iş değil futbol şubesine profesyonel değil, Rijkaard'n isteği doğrultusunda alınması lazım futbolcuların Tugay Kerim oğlu neden alt yapı başına getirildi çünkü Tugay Kerim oğlu 4-3-3 sistemini öğreniyor şuan alt yapıdaki oyunculara profesyoneliği öğretiyor ve ilerde Rijkaard takımı oturtukan sonra takımın başına Tugay Kerim oğlu geçicek muhtemelen böyle birşey düşünüyorlar yada tamamen benim hayal gücümün bir ürünüde olabilir... yani şimdi bilmediğimiz sistem hakkında çok şey var örneğin 3-5-2 beksiz oynan bir still olarak bilniyor şuan 3-5-2 neden oynanmıyor veya ölü ekollerden biri olarak geçiyor çünkü kanat oyuncuları aynı zamanda bek oluyor yani bunu oynaya bilecek oyuncu kalmadı belki Sergio Ramos oynar yani Ramos gibi 2 tane oyuncun varsa bu sisteme baş koyabilirsin.. peki bu sistemin bu yönünü kaç kişi biliyor çoğu kişi bilmez oyüzden sistem hakkında yorum yapmak kolay ve birini eleştirmek ise en kolayıdır....

dipnot; alt yapı oyuncularında gerçekten mantelite eksiliği var Serday E. samsunspor a kiralanırken J.Derk umarım Galatasaray'n değerini anlar demişti buda alt yapı oyuncularının gerçekten daha önce yanlış yetiştirildiğinin bir göstergesidir.

Arda 4-4-2 de nasıl oynanacağını yeni öğreniyorum dedi daha bu sene bu yüzden alt yapının başına Derk usta ve Tugayın gelmesi şans o çocuklar için :) Ayrıca, en kolay meslek eleştirmenlik ve showmanlik oldu Türkiyede. Forumlarda bile kendini kanıtlama arzusunda yanıp tutuşan kişilikler oluşmaya başladı. Ahmet çakar, Hıncal özentileri oluşuyor. Uç olduğun zaman sevildiğini zannediyor insanlar. Keşke bundan da vazgeçsek ve taraftar olma bilincine erişsek.

Küçük bir arkadaş tavsiyesi, noktalama işaretleri ve büyük harf kullanımına dikkat edersen okunulabilirliği artar yazdıklarının. Güzel şeyler yazıyorsun, herkes rahatlıkla faydalanabilsin..

Arda 4-4-2 de nasıl oynanacağını yeni öğreniyorum dedi daha bu sene bu yüzden alt yapının başına Derk usta ve Tugayın gelmesi şans o çocuklar için :) Ayrıca, en kolay meslek eleştirmenlik ve showmanlik oldu Türkiyede. Forumlarda bile kendini kanıtlama arzusunda yanıp tutuşan kişilikler oluşmaya başladı. Ahmet çakar, Hıncal özentileri oluşuyor. Uç olduğun zaman sevildiğini zannediyor insanlar. Keşke bundan da vazgeçsek ve taraftar olma bilincine erişsek.

Küçük bir arkadaş tavsiyesi, noktalama işaretleri ve büyük harf kullanımına dikkat edersen okunulabilirliği artar yazdıklarının. Güzel şeyler yazıyorsun, herkes rahatlıkla faydalanabilsin..

Noktalama konusunda katılıyorum sana biraz dikkat etmiyorum önemsemiyorum diye biliriz.

Eleştirmen kısmına gelirsek herkes eleştirilebilir, bu elbet normal bir durum fakat en komik kısmı adam bu işin kitabını yazmış ve ahmet çakar (bu adamın ismini bilerek büyük yazmıyorum sokakta görsem döverim çünkü o benim teknikdirektörüme adam değil dedi!) gibi bir insanın Rijkaard'ı eleştirmesi forumdaki bazı arkadaşlarımızın senin benim Rijkaard'ı eleştirmek gibi bir lüksü yok! Çünkü Rijkaard başka birşey biz daha elmada vitaminken adam Milan'da efsane yazıyordu bunuda düşünmesi lazım sayın Rijkaard eleştirmenleri...

bence futbol takiminin icine profesyoneller sart

Serdar zaten profesyonellere sahibiz bro tek eksik bunu değerlendirmek :)

evet takimla birlikte otobuse binmeyen kaptanimiz var

alemin krali jo var

kaptanini en onemli maclar oncesi antremanda 3 hafta sakatlayan on liberomuz var

ilk 11 de olmayinca isinmaya cikmayan ayi boasi var

ne bilim say iste hepsi ordinaryus prof

evet takimla birlikte otobuse binmeyen kaptanimiz var

alemin krali jo var

kaptanini en onemli maclar oncesi antremanda 3 hafta sakatlayan on liberomuz var

ilk 11 de olmayinca isinmaya cikmayan ayi boasi var

ne bilim say iste hepsi ordinaryus prof

he sen oyuncu olarak diyosun benim kafa şube sorumlusuna falan gitti :D bu konulara katılmamak mümkün değil şunu atladın takım arkadaşını yumruklayan kaptan...

he sen oyuncu olarak diyosun benim kafa şube sorumlusuna falan gitti :D bu konulara katılmamak mümkün değil şunu atladın takım arkadaşını yumruklayan kaptan...

evet agzini burnunu dagittigini unutmusum ya

ne ceza aldi bu arada?

bilmem belki 1 gecelik odasından çıkmama cezası

Odulu buyuk kaptan denilerek tribunlere cagrilmakti ama onu da begenmedi beyzade.

Arda Turan belki çok genç kaptanlığı kaldıramadı diyenler var, peki dediğiniz doğru olabilir fakat Fernando Torres'te 18 yaşında Atl.Madrid'in kaptanı oldu o neden böyle şeyler yapmadı ? Bence kişilik meselesinden başka birşey değil özünde gerçekten iyi bir insan olabilir ama kaptanlığı kaldıramadı bukadar basit.

taraftarimiz adam olsa pesini birakmaz bu olaylarin

harbi diyorum ne ceza aldi soylesinler

baska yerde olsa kaptanligi alinir kadro disi kalir bilmemne

beyefendi hala trip yapiyor

sonra acikiyor ekmek arasi poaca yiyor galiba

taraftarimiz adam olsa pesini birakmaz bu olaylarin

harbi diyorum ne ceza aldi soylesinler

baska yerde olsa kaptanligi alinir kadro disi kalir bilmemne

beyefendi hala trip yapiyor

sonra acikiyor ekmek arasi poaca yiyor galiba

Bu da geçmişte yapılan transfer hatalarının bir sonucu şimdi Baros gitse Arda'nın ağzına ikitane çaksa " bilmem naparım senin kaptanlığını dese" Baros'u yollayabilirmisin yapamasın çünkü adama ihtiyacın var alternatifini bulamazsın eğer zamanında transferler adam gibi yapılsaydı Arda'nın şuan bir alternatifi olsaydı işte ozaman yol verilirdi diye düşünüyorum yönteminin biraz eli kolu bağlı kaptanlık vererek yanlş yaptıklarının farkındalarki bizde doğru olduğunu düşünmüştük. Şimdide tükürdüğünü yalamak istemiyolar çünkü onlarda yanıldıklarının farkında önemli olan hatalardan ders almak çünkü geçmiş tekrardan yaşanabilir seney Arda kalıcaksa ki büyük ihtimal kalacak Sabri'ye verilen ayar Arda'yada verilmeli Sabri çok hırçın ve bazen saygısızdı A.Polat ona kendine çeki düzen ver yoksa kovarım dedi şimd cillop gibi çocuk oldu Rijkaard-Neeskens iş birliği içinde kramponu ve beyni arasında köprü yapıldı "hala orta açmasını bilmiyor ayrı mesele" aynı şekilde Arda'da çekilip kendine çeki düzen ver aksitaktirde kovarız denmeli... katılmanız şart değil bu işler böyle olur yoksa ipin ucu kaçar Futbolcu ben Galatasaray'n işcisi değilim düşüncesine kapılı Patron havalarına girer aynı Hakan Şükürün Galatasaray'ı kendsinin sanması gibi..

herseyin ozu su yetenek falan hikaye meslegine saygin olacak

Bu da geçmişte yapılan transfer hatalarının bir sonucu şimdi Baros gitse Arda'nın ağzına ikitane çaksa " bilmem naparım senin kaptanlığını dese" Baros'u yollayabilirmisin yapamasın çünkü adama ihtiyacın var alternatifini bulamazsın eğer zamanında transferler adam gibi yapılsaydı Arda'nın şuan bir alternatifi olsaydı işte ozaman yol verilirdi diye düşünüyorum yönteminin biraz eli kolu bağlı kaptanlık vererek yanlş yaptıklarının farkındalarki bizde doğru olduğunu düşünmüştük. Şimdide tükürdüğünü yalamak istemiyolar çünkü onlarda yanıldıklarının farkında önemli olan hatalardan ders almak çünkü geçmiş tekrardan yaşanabilir seney Arda kalıcaksa ki büyük ihtimal kalacak Sabri'ye verilen ayar Arda'yada verilmeli Sabri çok hırçın ve bazen saygısızdı A.Polat ona kendine çeki düzen ver yoksa kovarım dedi şimd cillop gibi çocuk oldu Rijkaard-Neeskens iş birliği içinde kramponu ve beyni arasında köprü yapıldı "hala orta açmasını bilmiyor ayrı mesele" aynı şekilde Arda'da çekilip kendine çeki düzen ver aksitaktirde kovarız denmeli... katılmanız şart değil bu işler böyle olur yoksa ipin ucu kaçar Futbolcu ben Galatasaray'n işcisi değilim düşüncesine kapılı Patron havalarına girer aynı Hakan Şükürün Galatasaray'ı kendsinin sanması gibi..

Abi biraz önceki yorumlarıda okudumda, medya abartması olduğunu düşünmüyor musunuz hiç? Vallahi bilmiyorum, kendimi Arda nın yerine koyuyorum, aşağı yukarı aynı yaştayız, taraftar sevgilimle alay etse tribünden, yapılmaması gereken yorumlar yapsa, sonrasında sinemayı kendine tahsis etme olayındaki gibi sevgilime yaptığım jeste taraftar şarkı yazsa, giydiğim cekete taksalar, anatomimle dalga geçilse(en ağırı bu, koca kafa falan filan) emin olun ben çok daha fazlasını yapardım. Hem takım otobüsüne binme gibi bir zorunluluk yok. İSter erken gider ister geç gider, maç olmuş bitmiş zaten. En zor dönemde taraftar olarak arka çıkamadık, medyanın oyununa geldik deyim yerindeyse. Siz olsanız, sakatken, oynayamazken kaybedilen puanların suçlusu ilan edilirseniz, oynamadığınız maçta 'kimisi sinema peşinde' sloganlarını, tezahüratlarını duysanız, sizde şevk kalır mı? Şimdi milyon dolarlar alıyor muhabbeti yapmayalım. İnsan her zaman insandır. Duygusalız, robot değiliz. Özellikle Türk insanı olarak şevkimiz bir kırılırsa toparlamak biraz zor olur.

Ben geçende bir yorum yapmıştım, oyuncularımız barut gibi olsada taraftarımız ateşleyeceğine su döküyor, Rijkaard ta oksijen kaynağıyla gelse ateşleyemiyor diye. Aynen mevzuu bu. Arda da herhangi bir sorun görmüyorum açıkçası, tam tersine hakkı yenildiğini düşünüyorum. Hali hazırda ligin en çok dakika alan oyuncularından birine ve asist kralına yapıyoruz bu lafları. Lütfen biraz daha insaflı olalım.

Şimdi şöle anlatayım bu adam kaptanlığı kaldıramadı bu konuda hem fikir olmak lazım beni kızdıran ardanın Sinem hanım ile birlikte olması gezmesi, tozması değil elbetteki gezicek tozucak sonuçta sevgilisi buna kimse birşey diyemez ki taraftarın Arda Turan'n kız arkadaşına dil uzatması ayrı bir ayıp. Her nekadar Arda Turan ile taraftar arasında küskün olsabile kimsenin bir bayana küfür etme hakkı yoktur özelikle bu bayan Galatasaray Kaptanının sevgilisi ise...

Ardaya kızdığım nokta ise taraftara küs ama Galatasaraya küsme hiç kimse hiç bir futbolcu Galatasaray'a küsemez, ! durup durup gidicem diyor sağa sola demeç veriyor bu da taraftarı yanı bizleri daha çok sinir ediyor.Yanlış hatırlamıyorsam Sinem Kobal, Sabri Sarıoğlu ile bir süre beraber olmuştu geçmişte ve bir kaptan kaptan takım arkadaşının eski sevgilisi ile beraber oluyor kamuoyu veya takım arkadaşı bunu dert etmiyorsa sevildiği içindir..Hatırlayın Capello Terry'nin kaptanlığını aldı elinden "aynısı değil ama benzer bir olay" ha ben bunumu istiyorum hayır ama gördüğü değeri bilsin, En azından küsüyorsa Galatasaray'a değil taraftara küssün... çünkü sorarlar arkadaş sen kimsin ne ayaksın Galatasaray'a küsüyorsun sen Galatasaray'n yanında devede pire kalırsın oüyzden haddini bil seni bugünlere getiren bu Takım ! "derler insan'a"

dipnot; Bu tarz şeylerin olması biraz yönetim suçu aslında tamamen yöntemin suçu zamanında doğru transferler yapılsaydı herkesin aynı seviyede bir yedeği olsaydı kimse Galatasaray'a trip atamazdı, buyüzden Arda Turan 1-2 sene içinde gönderilmeli aksi taktirde Hasan Şaş gibi olacak yani takımı kendisinin sanacak.. gerçekci olmak gerekirse Arda Turan'ın yanı sıra biraz yönetimide eleştiriyorum...

Hemde nasıl şart.

kulübün başına acilen bir akıl hocası lazım.Barcelona'daki Cruyf gibi birisi gerekir.

Geri
Üst Alt