Galatasaray Demek 4-4-2 Demek

yanlış anlamadıysam konuyu açan arkdaş sneijderi çine 8 milyon euroya satalım yerine ciğersiz iki kanat alalım demek istemiş renkdas.
bu insanlara dursun özbekler müstehak işte.

Avatarıma dön bir bak Osman'cım.

<<<<<<<<<<<<

Neden mantıksız geliyor? Böyle bir felsefemiz olsa, dediğin gibi bu sisteme göre oyuncular transfer etsek, tüm yaş gruplarında da bu sistem benimsense iyi olmaz mı? Bence gayet de iyi olur.
Ha o zaman olur, karşı değilim ona.

Gerçi bu dönemin futboluyla Avrupa'da 4-4-2 oynamak zor olur bence. Uçtaki iki adam başta olmak üzere oldukça fazla yeteneğe sahip olan oyuncular lazım hemen hemen her bölge için. Orta sahaya iki tane ofansif ve defansif kapasitesi iyi olan adamlar gerekir mesela.

Oyuncu grubuna göre sistem seçmek lazim ama en çok basarili oldugumuz sistem 4-4-2 oldugunu unutmamak lazim.

Ha o zaman olur, karşı değilim ona.

Gerçi bu dönemin futboluyla Avrupa'da 4-4-2 oynamak zor olur bence. Uçtaki iki adam başta olmak üzere oldukça fazla yeteneğe sahip olan oyuncular lazım hemen hemen her bölge için. Orta sahaya iki tane ofansif ve defansif kapasitesi iyi olan adamlar gerekir mesela.

Simeone'nin Atletico'su gibi birşey olmak lazım diyorsun yani. O seviyede olmasa da o mantaliteyi benimseyebiliriz bence. Keşke bu sistemi benimseyen bir td bulsak da yapılanmasını yapsak.

baros arkasinda lincoln varken de oynadi, elmander varken de. 11-12'de kadro yapisi baros ve elmanderin birlikte oynamasini gerektirdi oyle oynadik (ilk 7-8 hafta farkli oynuyorduk ve kotuydu takim)
lincolnun ilk senesinde kalli onu oynatmayip farkli seyler deniyordu, cift forvet, tek forvet, bazen onu oynatip cift forvet falan. basarili da olduk
sonra skibbe geldi ekseriyetnen tek forvet ve lincoln oynatti iyi top oynadik ama ligde bi turlu sonuc alamadik
muhim olan degisim gerektigi zaman o flexibiliteyi gosterebilmek. takim kazanmadigi surece dizilisin hicbir onemi yok. gecen senenin ikinci yarisi da tek forvet oynuyorduk ama sonuc aldigimizdan degisim gerekmiyordu. bu sene bence farkli dizilisler/kombinasyonlar denenebilirdi.
ftnin cift forvete gecmesi gibi. haginin israrla baros ve stancuyu birlikte oynatmamasi gibi. rijkaardin 40 mac boyunca ayni seyde israr etmesi gibi
ligin karakterini, oyuncularin kalitesini, birbiriyle uyumunu anlayacak, gerektigi zaman dizilisi degistirecek bir tdye ihtiyac var

Yaw Sneijder gitsin gerekirse. Ama "Galatasaray 4-4-2 oynamalıdır" mantıksız geliyor bana. Elindeki oyuncu grubuna göre hareket edersin, veya kafandaki dizilişe göre oyuncu transfer edersin. Tamamen oyuncuların (ve tabi teknik adamın) kapasitelerine bağlı. 3-4-3 oyna istersen, doğru hamleleri yapıyorsan başarılı olursun. DNA MNA manasız diye düşünüyorum.
Zaten bugün 4-4-2 DNA'mızdır diyenler, Drogba - Sneijder - Burak ile 4-3-1-2 oynarken 4-2-3-1 ilacımızdır diyenler. Mesele dizilişte değil ki bir sistem, oyun planı oturtabilmekte. Mesela Mancini zamanında 4-2-3-1 ile çıktığımız iç saha Kopenhag maçı benim son yıllarda izlediğim en iyi oyunlardan biriydi, pres ve boğuculuk açısından. Ancak, deplasmanda 4-4-2 ile çıktığımız Kopenhag maçı ise en berbat performanslarımızdan biriydi.

Kesinlikle katılmıyorum. Sistem dediğin oyuncu profiline göre belirlenir. Bakarsın elindeki oyuncu grubu en iyi ne oynar onu oynatırsın. İlla şu bu demek saçma bence. Elinde Hagi, Sneijder vs... gibi 10 numara pozisyonunda dünya çapında bir adam varsa 4-3-1-2, 4-2-3-1 veya 4-4-1-1 oynarsın yoksa 4-4-2 oynarsın 4-3-3 oynarsın sana kalmış. İlla 4-4-2 oynayacağım diyorsan 10 numara pozisyonuna transfer yapmazsın. Dinamik bir orta saha ve 2 adet avrupa kalitesinde forvetin olur işi götürürsün.

Lakin benim hayalim başka. Doğru hoca ve doğru transferler ile 4-2-3-1 sisteminin dünyadaki en iyi uygulayıcılarından biri olabiliriz. 2 adet Melo gibi kaliteli sert orta saha, 1 adet Sneijder tipi kaliteli 10 numara, 1 adet Drogba'nın 27-28 yaşındaki haline benzer canavar gibi bir santrafor ve mümkünse kanatlara iki adet Abdel Kader Keita :) Değil bu şike liginin avrupanın anasını ağlatırsın anasını...

d6e23c4eb992ebee72f0ef75bdbcc87d.jpg

kim bu kerkenez

Ufak yasinda ki Berat kardesimizi kücük düsürmene izin mi verecegiz ulan.. Mantikli konus bos herif. 23 yasina girmis agizi yirtik don gibi acilmis birde bana nerden ciktin diyor..

Berat'ı korumak sana mı kaldı ha dönerci çırağı? Biz onla şakalasırız, tartışırız sana ne? Yırtık dondan çıkmaktan başka bir halt bildiğin yok şizofren herif.

Haplarını almaya, iyileşmene bak sen. İlaçlarını almaya maddi durumun el vermiyorsa yardımcı olabilirim, daha önce de belirtmiştim bunu.

Geri
Üst Alt