Abdullah Çimen
Parçalı Üye
Suç İrfan'ın sen şampiyonlukta pay sahibisin ve sözleşme yeniliyorsun. Ulan adam gibi sözleşme yapsana sonuçta sana hayır deme imkanları yok. Koymazsan öyle çıkış maddesi bakarsın şimdi porselenci Göksel'in ağzına.
Adam bize gelmek istiyor çünküAvrupa’nın peşinde olduğu bir milli futbolcuyu şimdi niye satayım?
Vedat'ın 17.5+bonuslara gitmesini "NORMAL" olarak değerlendirip İrfan'a 2.5 eder demende tutarsızlık var mı sence?Herkesin gorusune saygi duysam da, ICK'nin bu rakamlari ettigini dusunmuyorum. 2.5 milyon Euro bonservis bence onun ederi. Hadi maksimum 5 olsun. 12-13 milyon Euro nedir?
Hangi ligde oldugumuzun farkinda misiniz?
Avrupa'nin da ICK'nin pesinde olduguna inanmiyorum. Avrupa pesinde ve sen o fiyatlara satmiyorsun oyle mi?
Reyz 6 macın 5inde sahadan kaybolan adama sen niye sulaniyon o zmn. Garip postlar atmayin yaw. Bu adam bizde olsa bahsedilen rakamin altina vermeyin diyecek ilk kisi sen olurdun. Ikinci kisi de ben olurdumOzan'ın 10 milyon gibi paraya satılmasının ardından İrfan Can'ın filan da 9-9.5 Fener'e peşkeş çekildiğini görür gibiyim. Geçin bu ayakları, ŞL'de 6 maçın 5'inde sahadan kaybolan İrfan'a kimse 12-13 milyon vermez, Göksel'in önüne 8 milyon gibi parayı nakit atsan sokak köpeği gibi başında gezer. Yokluk bu hıyarı da konuşturuyor işte. Burada denmesi gereken senin de ligde iddaan yokken oyuncuyu bugün verip yazın kalkacak FFP'yle gerekirse Başakşehir'i tümden satın alacak kadar büyük bir camia olduğun. Ama tesislere gidip sütlü kahve içip dönen Apo gibi adamlarla bu vizyon transferler zor tabii. O anca Amrabat'ı önden ayartıp 3 milyonluk herife 8 milyon vermesiyle bilinir.
Objektif değilsiniz. Bugün Marcao ve Luyindama'ya 10 milyon teklif gelse kabul eden yönetimi istifaya davet edersiniz.Herkesin gorusune saygi duysam da, ICK'nin bu rakamlari ettigini dusunmuyorum. 2.5 milyon Euro bonservis bence onun ederi. Hadi maksimum 5 olsun. 12-13 milyon Euro nedir?
Hangi ligde oldugumuzun farkinda misiniz?
Avrupa'nin da ICK'nin pesinde olduguna inanmiyorum. Avrupa pesinde ve sen o fiyatlara satmiyorsun oyle mi?
Reyz 6 macın 5inde sahadan kaybolan adama sen niye sulaniyon o zmn. Garip postlar atmayin yaw. Bu adam bizde olsa bahsedilen rakamin altina vermeyin diyecek ilk kisi sen olurdun. Ikinci kisi de ben olurdum
Irfan kaliteli bi adam. Euro oncesi boyle bi adamı ölü fiyata satmaz. 12-13 fiyat cekilmisse bizimkiler 9-9,5a cekebilirdi. Fener 9.5a alirsa sovmem rengim.Çünkü bizim takımın iskeleti değil ŞL'de, Süper Lig'de 6 maçın 5'inde sahadan silinecek heriflerden oluşuyor. Değişmeyen orta sahalarından biri Erzurum'un 8 numarası, diğeri 3 yıllık şer odağı, diğeri de ya hayatı boyunca sağ kanat oynamış herif ya da daha önce hiç merkez orta saha oynamamış Sivas'ın pırpır kanadı. İrfan Can bizim için değerli oyuncu, Avrupa'da henüz değişilmez hükmü yok. Az ŞL'de parlayıp bizim takımın değişilmezi olan Marcao'ya biz de istiyoruz işte veren var mı 13-15. Herife gelen maksimum teklif 8-8.5 arasıymış. Zaten o yüzden Başak da İrfan'la kafa kafaya takas istiyor Marcao'yla. Bu iki adamın da ederi ya 8.5'tur ya da 13.5. Takımların istediği üst limit olabilir ama rahat ekonomide bile bu paralara çıkmak isteyecek Avrupa kulüpleri yok. 1 yıldır Sevilla türküsü vardı işte, Galatasaray taraftarını bile istikrarlı şekilde mutlu etmeyen Fernando'ya çıktı sözleşmesi bitmesine yakın 3.5'u yapıştırdı herifler, İrfan Can'dan bu kadar imtina ediyorlarsa o bahsettiğim kuşkunun da büyük etkisi vardır. Pek zannetmiyorum da İrfan Can gidip Euro 2021'de iyi işler yaparsa belki o zaman bugün istenilen bedele yakın bir durumu olur, şu anda İrfan Can kadar oyuncu için önce uzatmalı 7.5'tan anlaşıp sonra piyasası arttı, Fener de devreye girdi diye 13-14 milyon fatura çıkarmak şerefsizliğni ve kendini bilmezliğin dik alasıdır.
Vedat'ın 17.5+bonuslara gitmesini "NORMAL" olarak değerlendirip İrfan'a 2.5 eder demende tutarsızlık var mı sence?
Vedat'i oyuncu olarak begeniyorum. ICK'yi begenmiyorum. Ikisinin de nedenlerini tek tek yazmistim. Katilip katilmamakta tabii ki ozgursun. Kesin hakliyim da demiyorum.
Vedat'in o fiyata gitmesinin en buyuk nedeni de milli takimindaki performansiydi. Tahminen o yuzden normal demisimdir. Bize gelisinin konusuldugu surecte bonservisine ne kadar verilmeli diye kesin bir seyler yazmisimdir ama nasil bulacagimi bilmiyorum. Sen rahatca bulabiliyorsun o mesajlari koy istersen.
Eger amacin gercekten fikir alis verisi ise, ICK ve Vedat ile ilgili kendi bakis acimdan iyi ve kotu yanlarini yazdigim yazilari da biliyorsundur diye dusunuyorum. Dedigim gibi katilirsin katilmazsin, hakliyimdir haksizimdir bunlar her zaman yoruma acik.
Onemli olan yaklasim acisi, bilmem anlatabildim mi?
Fikirlerinle ilgili eleştiri getirince bence biraz fazla ofansif bir tarza bürünüyorsun, ben sadece soru sormuştum. Birine 2.5 diğerine 17.5 eder diyebilirsin ancak tamamen objektif olarak görüşüm tutarsız duruyor.
İrfan'ı beğenmeyip, Vedat'ı beğenebilirsin ancak arada 15 milyon euroluk fark kesinlikle yok ki hangisi daha üst seviye oyuncudur bence o bile tartışılır yani kimisi Vedat daha üst seviye diyebilir ancak arada 7 katlık bir fark çok abartı.
Bence ikisi de 6-8 arası eder, ne Vedat 17.5 ne de İrfan 2.5. Vedat'ın Milli takımda da çok bir şey yaptığını düşünmüyorum altı üstü Avrupa elemelerinde bir kaç maç iyi oynadı, Şampiyonaya kalıp o performansı göstermediler sonuç olarak.