Galatasaray, Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Bankalar Birliği Borcu İçin Kullanılacağını KAP'a Bildirdi

Aga her şey iyi güzel de, ben bu sermaye arttırımı işini tam olarak anlamadım.

Yani böyle parmak şıklatınca gökten 50 m euro gelmiş gibi lanse ediliyor da, bunun için kulübün ödediği bedel nedir?

Şunun ne olduğunu tam olarak bilen biri anlatsa ya...

Vallah baltaci bende anlamiyom bu olayi, madem böyle oluyordu daha önce neden bu yola basvurup bankalar birliginden cikilmadi

Yani böyle parmak şıklatınca gökten 50 m euro gelmiş gibi lanse ediliyor da, bunun için kulübün ödediği bedel nedir?

Şirketin piyasaya yeni hisse senetleri ihraç ederek pay satması,ihtiyaç duyduğu likiditeyi hisse senedi vererek piyasadan sağlıyor yani

Sermaye arttırımı nedir diye aratınca çok sonuç çıkar da kabaca sana şöyle özetleyeyim

Benim elimde 1 tane simit var ve 10 liradan satıyorum, diyorum ki ya ben bu simidi artık 2’ye bölüp satacağım ve tanesi 6 lira olacak.

Yani ucuza daha çok ama az ölçekli simit satıyorum fakat günün sonunda kar ediyorum

Şirketin piyasaya yeni hisse senetleri ihraç ederek pay satması,ihtiyaç duyduğu likiditeyi hisse senedi vererek piyasadan sağlıyor yani
Peki bu ihraç ettiğin senetlerin alıcı karşılığının oluşması gerekmiyor mu? Para alıcıdan gelecekse?

Bir de bu şekilde sürekli hisse ihraç ettin diyelim, sportif aş'in sahibi halk mı oluyor işin sonunda :d ya da bunun bir üst limiti mi var, örneğin tüm şirketin max%49'unu piyasaya ihraç edebilirsin vb gibi?

Sorular saçma olmuş olabilir, feci uzak olduğum konular bunlar.

Sermaye arttırımı nedir diye aratınca çok sonuç çıkar da kabaca sana şöyle özetleyeyim

Benim elimde 1 tane simit var ve 10 liradan satıyorum, diyorum ki ya ben bu simidi artık 2’ye bölüp satacağım ve tanesi 6 lira olacak.

Yani ucuza daha çok ama az ölçekli simit satıyorum fakat günün sonunda kar ediyorum
Simit örneği olmadı bence yaw
10 TL'lik simiti ikiye bölünce neden yarımını 6 tl'ye alsınlar insanlar aw. Gidip tüm simiti 10 TL'ye almak varken :dd

Noldu len:
1000006863.jpg

Peki bu ihraç ettiğin senetlerin alıcı karşılığının oluşması gerekmiyor mu? Para alıcıdan gelecekse?

Bir de bu şekilde sürekli hisse ihraç ettin diyelim, sportif aş'in sahibi halk mı oluyor işin sonunda :d ya da bunun bir üst limiti mi var, örneğin tüm şirketin max%49'unu piyasaya ihraç edebilirsin vb gibi?

Ben de bu işin uzmanı değilim de,imtiyazlı paylar olduğu sürece o dediğin olmaz mesela.Koç-Sabancı gibi holdingler de bu şekilde yönetiliyor zaten

Halka açık anonim şirketlerde,tam ve nakden bütün payların bedeli ödenmediği sürece zaten dış kaynaklı sermaye arttırımına çıkamıyorsun.Yasal şartlarından birisi bu.İmkanı olan pay sahipleri öncelik (rüçhan) hakkını kullanarak bu yeni çıkan hisselerden alıyor zaten.Önemli kısmı buraya gidiyor o ihraç edilen payların

images (47).webp

Çok iyi oldu senelik 30 m dolar cepte kalacak demektir bizde Store den daima destek olmaya devam

Hayır bu dediğin hisse satmak. Bizim yaptığımız sermaye artırımı. Tüm hissedarlar hissesi oranında kasaya para koymak zorunda

Bu dediğinizle anlaşılmıyor. Daha basit anlatalım.
Sen ben hasan ve hüseyin bir bakkala sahibiz. Ben diyorumki hepimiz kendi hissesi oranında kasaya para koysun. Sermaye artırımı bu demek, hissedarların 4 ortak hepsi para koyuyor

Hayır bu dediğin hisse satmak. Bizim yaptığımız sermaye artırımı. Tüm hissedarlar hissesi oranında kasaya para koymak zorunda
O zaman sportif aş de para koymak zorunda? Hatta en büyük parayı koymak zorunda değil mi, en büyük hissedar olarak?

Zorunda değil,sermaye taahhüdünü arttırmazsa şirketteki payı da o oranda azalır.Ama küçük yatırımcıları olumsuz etkileyen bir hadise o noktada haklısın anladım senin neyi kastettiğini

Geri
Üst Alt