Galatasaray Yıllık Konsolide Finansal Sonuçları Açıkladı | 434 Milyon TL Zarar

Yeni yönetimin maaş ve transfer politikasını destekliyorum bu tabloya bakarak.

Bu sene maaş konusunda sıkıntı çektiğimiz son sene olur inşallah. 4 adamın toplam maaşını bir çok Belçika kulübü ödemiyordur.

Doğru mantıkta senin ligin de 1 verilecek oyuncuya 1 vererek olmuyor işte.

Atıyorum PSV'de götze 1 milyona oynuyorsa sen buraya getirmek istesen 1 milyona oynatamıyorsun işte.
O zaman almayacaksin o tip oyunculari hocam.

Objektif baktigimiz zaman bu oyuncularla ciddi basarimiz yok. Borcumuz devasa. Arada denge olmasi lazim.

Eger finansal acidan mantikli yol Balkan ulkeleri gibi yerlerden dogru oyunculari genc yasta almaksa bunu yapmaliyiz.

Diagne'ye 13 milyon arti KDV arti garanti 2.5 milyon Euro maas veya Feghouli gibi bir adama boyle garanti sozlesme verilecegine bir kismi ile alt yapiya yatirim yapmaliyiz.

Aradaki bagi cok iyi analiz etmek sartiyla kadroda 2 veya 3 yildizi senin de dedigin gibi biraz daha yuksek rakam vererek alabiliriz. Bu oyuncular da ligdeki farki yaratir.

Mesela 35 milyon Euro'luk kadroda cok rahat uc tane yildiz oyuncu barindirabilirsin. Onemli olan diger oyunculara ne verdigin.

Yani cok ekstremlere gitmenin geregi yok.

Cok elestirilen ve benim gelmesine net karsi ciktigim ve forumda da yazdigim Falcao su an kulupte en hak ettigi rakami alan oyuncu olabilir.

Feghouli kim ki ona bu net maasi veriyoruz? Ne basarisi var bu adamin? Belhanda'ya verilen bonservis ve maas nedir? Hani kaliteli oyuncuydu? Hani cok piyasasi vardi? Jimmy kim yahu ona o maaslari verdik? Ya Linnes? Sozlesmeyi iki katina cikartip tribune yollandi? Ya Omer? Ya Sener? Ya Donk denen berbat futbol zekasi olan adam? Babel'e o yasinda o garanti sozlesme nedir? Bunlarin hepsine ve daha fazlasina karsi ciktim.

Bunlarin hepsi ve daha fazlasi anormal buyuk hatalar.

Dogru yol basit. Askerlerle donatilmis bir kadro ve uzerine eklenmis bu ligde fark yaratacak bir kac kaliteli yildiz.

Ortadan transfer asalaklarini temizlersen, durust sekilde ve dogru scout ekibiyle calisirsan cok rahat o butceye cok iyi kadro yaparsin. Avrupa'da cok daha dusuk butcelerle cok basarili isler cikartan bir suru kulup var.

Bu sene sampiyon olamazsak daha da kotu olacagiz diyecegim de sampiyon olsak da UCL garanti degil 😁

Gelecek sezon ciddi maas yuku azalacak. Transfer atilimini da bu sezon yapıyoruz, bundan sonra hangi yonetim gelirse gelsin yuksek harcamalar yapilmamali. Kulubu bu hale sokan yanlis transfer politikası ve de odenen inanilmaz yüksek maaslar.

50 milyon Euro maas nedir yaw.
50 milyon = 17 oyuncuya senelik 3 milyon maas demek

yav kardeşim sende hep zihniyet kafa diye insanları aşağılamaya devam et bravo. fikrini yaz geç. Ne diye kibir yapıyorsun yahu.
Aşağılama gibi bir niyetim olamaz. Kötüyü baz alıp daha kötüye gitmeyi kabullenmeyi doğru bulmuyorum sadece.

Yapılandırmada yaklaşık 6.5 milyar ödeyecekmişiz, kafamdaki gibi.

Fener 10 milyardan fazla ödeyecek.

Kulüpler kapatılmalı veya satılmalı, bu şımarık iş adamlarının oyuncağı edilmemeli daha fazla. Bilançoların hepsi şok edici.
Kuluplerin tek yolu zaten satilmalari, 2021 olmus hala ozel sirket gibi yonetilmiyorlar . Sonra kim parasiz kaliyor ve borclari odeyemez hale gelirse zaten kapansin gitsin. Hala devlet bunlari (biz dahil) elde tutuyor olacak gibi degil bana sorarsan.

Bu boyle giderse zaten borclar hic degismeyecek.

Ben tabloyu fazla karamsar bulmadım.
En büyük artımız borçların büyük bir kısmı TL olması.

Stad isim sponsoru, oyuncu satışları her 3 sezonda bir CL geliri ve max 30 milyon Euro maaş bütçesiyle, bu çark senelerce dönebilir.
2,8 milyar TL borç seneler geçtikçe erir gider.

Gscimbom mobil

Evet rakamlar hiç iç açıcı değil

Dönem zararı herkesi ürkütmüş ve karamsarlığa sokmuş

Burada farkın ciddi kısmı düşen gelirden
Ama maaş yükü de çok ciddi

Fakat bjk’nin rakam da bizden çok farklı değil
fenerin rakamına ise hayatta inanmıyorum

O kadar tazminat ve maaşla mümkün değil, çok ciddi makyaj var bence

Toplam borcumuz 2,8 milyar TL, yani 280 mln €
Bunun çok büyük kısmı da TL’ye çevirilmiş durumda ve uzun vadeli

Fenerde bu 4,5’un üstündeydi yanlış hatırlamıyorsam

Bizim önceki dönemlerde borç/alacak farkı 200 € civarında seyrediyordu, umarım yine benzer seviyelerdedir

Stad sponsorluğu 10 yıllık yapılmış ve büyük kısmı nakit alınıp hemen o sene harcanmıştı
Şimdi oradan güzel bir rakam gelecek, yıllık en kötü 5 € desek herhalde yanılmayız

Hiç katkısı olmayan en az 15 € da gereksiz maaş var, seneye bunlar da olmayacak umarım yerine yenileri eklenmezse

2 yıl önce en az 2 kere CL’ye gitmeliyiz demiştim, bunu başarabilirsek tamamen düze çıkarız hatta rakiplerle aramızda kapanmayacak bir fark oluşur, yıllarca domine ederiz demiştim

Hala bunu yapabilirsek aynı durum geçerli, senelik 40 gibi hiç olmayan bir rakam geliyor

Artık konsantre olmalıyız ve şampiyonlukları salak saçma şekilde, yok akbabaydı, yok averajdı şeklinde kaçırmamalıyız, işi baştan sağlam tutup işi erken bitirmeliyiz

Gerçi o ışığı görmüyorum hiç ama mali durumdan dolayı enseyi karartmaya da gerek yok

rakamlara hızlıca göz attım. fb'den yaklaşık 200 milyon fazla zarar yazmışız.

futbolcu satışında 100 milyon eksiğiz, mağazacılıkta 50 milyon eksiğiz, futbolcu/teknik ekip maaşlarında 50 milyon fazlayız. 200 milyonluk fark bu kalemlerden geliyor.

bu fark ileriki senelerde kapanacaktır çünkü fb'nin önümüzdeki 4 yılda 960 milyon TL'lik kontratı var. bizim ise sadece 320 milyon (bu transfer döneminde gelen kontratlar hariç).

bilançoda futbolcu kadromuzun değeri 87 milyon TL görünüyor. bu kadar düşük görünmesinin sebebi de bu sezon sözleşmesi biten çok futbolcu olduğundan itfa paylarının yüksek olması. kadronun gerçek değeri ile 87 milyon TL arasındaki farkı da toplam alacak rakamına eklemek çok mantıksız olmaz.

borç alacak farkına fazla takılmayın bence. negatif sermayeli futbol kulupleri icin anlamlı bir veri oldugunu düşünmüyorum. sadece geçmişte ne kadar zarar ettiğinizi gösterir, gelecek için bir fikir vermez.

Rakamlarin detaylarini belirtseydin iyi olurdu. Ona gore yorumlayabiliriz.

Geri
Üst Alt