Galatasaray'a İhanet Eden Futbolcular

Hayir. Moderatör olan bir sahisin "Galatasaray´a ihanet eden futbolcular" diyip, formamizi terleten oyuncularimizi taraftarlarin önüne atmasini yadirgiyorum. Hemde "ihanet" gibi agir bir suclama ile.

Bu adamlari Para mi calmis ? Bir arkadaslarinin zorla irzina mi gecmis ?

Ben bu forumu bir kac aydir dikkatli bir sekilde inceliyorum...

Mesela:

AKP düsmani dolu burasi... (Bende muhalif bir yapiya sahibim) O yüzden devamli Hükümet ve onun ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti elsteriliyor... Iyi tamam güzel, ben herzaman elestiriyi seven bir insanim.

Bunu yapmayanlara "koyun" dahi diyorlar... Tabiki forum disinda bazi AKP´liler ise bu sekilde elestiri yapanlara "hain" ve "Capulcu" diyorlar.

Simdi Galatasaray´i elestiren, yapilan yanlislari ve cifte standartlari ortaya döken insanlara ise yan göz ile bakiniyor burda... Oysaki herseye eywallah diyip, paralari cebe atan insanlardan ziyade, Galatasaray´i acik acik elestirebilen insanlar bu kulübe gelecekte daha büyük katki sagliyacaktir.

Ne yapalım her şey tozpembe hep destek tam destek mantığıyla takımın geleceğinin topuğuna mı sıkalım? Zamanında Servet'e karşı konuşurken de şark zihniyetliler "vefa, yedirmeyiz, blablabla" siksiği yapıyordu. Sonra herif kendini takımdan büyük görmeye başladı. İhanet için illa Aziz'in altına yatmış olmaları gerekmiyor. Sen iş yerinde aldığın paranın karşılığını vermiyor ya da vermek için çabalamıyorsan bu da aldığın paraya ihanettir.

Arda'ya kötü futbolcu diyen yok zaten. Bizdeyken Atletico'daki gibi çaba sarf etmiyordu.

Yok öyle birsey... Ben Arda´yi takip ediyorum ve pek bir fark görmüyorum. Esas Ispanya´da sporcuyu cok daha fazla düsünüyorlar. Arda´yi Türkiye´de igneleri vurup vurup sahaya sürdüler ve adamin kasiklarindaki sakatligi gittikce agirlasti ve bunu halen Ispanya´da cekiyor. Ispanya´da ise öyle birsey yok, sporcunun sagligini riske etmiyorlar adamlar. Nezaman bir sourunu oldumu, hemen dinlendiriyorlar Arda´yi...

FT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Son yıllarda Galatasaray'a verdiği hizmetten çok zararı dokunan futbolcular oldu. Çoğu zaman taraftarların romantikliği yüzünden tepemize çıkan bu oyuncular Galatasaraylılığa yakışmayacak tavırlar içerisine girdiler. Bu isimleri hatırlamak adına şöyle bir liste yapalım.

Hakan Kadir Balta: Soy adından çok da farklı olmayan oyun tarzını bir yana bırakırsak geldiği günden beri hiç gelişme kaydetmemesi, iyi çalışmaması, sigara alışkanlığından dolayı 30 metrelik boş koşu yapacak kadar bile enerjisinin kalmaması yüzünden listemize giriş yapmayı hak etti. Kendisi 7 senedir Galatasaray formasını terletmemekte olup muhtemelen forum üyelerinin toplamının şimdiye kadar eline geçen para kadar da parayı kasasına koymuştur.

Arda Turan: Bu listeye belki adını vermesi gereken futbolculardan birisi olan Arda Turan şimdilerde Avrupa'da başarılı bir kariyer sürdürse bile hala çoğu Galatasaray taraftarının gözünde sevilen bir figür değil. Kendisi Türkiye'deyken makatını kaldıramaması ve milli takımda oynarken kulüpte sakat olmasıyla tanınırdı. Atletico'ya gittikten sonra İspanya havasından olacak bir çalışma isteği geldi kendisine. Galatasaray'dayken büyük olan tek yeri kafası ve kalçasıyken İspanya'da kas kütlesi yapmaya karar verdi. Ayrıca yurt dışındaki ilk sezonunda terör konusu dahil her konuda Türkiye'yle ilgili ahkam kesip sinir sınırlarını da zorlamıştır. Tüm bunları bir kenara bırakırsak kendisini bu listeye layık eden şey ise basına takımda kalacağını söyleyip apar topar Atletico'ya kaçmasıdır. Ayrıca takımda yarattığı yerli & yabancı ayrımı da unutulmamalıdır. Sürekli Acun, Emre Abileri ve Aziz Başkanı vasıtasıyla Fenerbahçe'ye şirin gözükme çabası da not alınabilir. Futboldaki yeteneğinin yanına karakterini ekleyemeyen bir oyuncu olması sebebiyle gözümde asla büyük olamayacaktır.

Selçuk İnan: Galatasaray'daki 3 senelik kariyerinin iki senesinde ilk seneki performansının ekmeğini yemiştir. Fakat listemiz kötü performans gösteren oyuncular üzerine olmadığı için bu konuya fazla değinmeye gerek yok. Zira Sabri, Burak gibi oyuncular yeteneksiz de olsalar takım aleyhinde bir davranışları yoktur. Onların kulüpte olmasının suçu yönetime yüklenmelidir. S. İnan'a dönecek olursak kendisi kötü performans gösterdiğini bir türlü kabul etmeyecek kadar bir ego sahibi olmuştur. Bunun da suçlusu kendisini bir günde kral yapan taraftardır. Bu ego Selçuk'a kameralar önünde hocasına ve Galatasaray formasına hakaret edecek kadar fazla gelmiştir. Üstüne üstlük bu olaydan sonra özür bile dilemeden pişkince bir sene önceki sözlerinin aksine yabancı sınırına karşı çıkmıştır. 3 milyon euroluk sözleşmesine rağmen sokaktaki simitçi ayarındaki vücudundan da utanmamıştır. Tüm bu davranışlarından dolayı bu listeye girmeyi hak etmiştir.

Emmanuel Eboue & Didier Drogba: Bu ikili listede çok da önemli bir yere sahip değil ama özellikle bu sezon maç seçmeleri ve Florya'daki tavırları bu listeye girmeye hak kazandırmıştır kendilerine. Drogba biraz daha imaj transferi olduğu için çok önemli değil ama Eboue tembelliği ve yerden kalkmadığı maçlar yüzünden sinir bozmuştur. Sözleşmelerinin yenilenmesi Galatasaray'a ihanet olurdu.

Servet Çetin: Sümüklü ya da Türkü Baba adlarıyla bilinen Ayıboğan Servet, Galatasaray'da bir sezon büyük özveri ve performans gösterip şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştur. Fakat ardından Galatasaray geleneği olan su kaçırma aktivitesinden geri durmayıp sürekli takıma karşı tavır almıştır. Şampiyonluk kutlamasında sevinmemesi, sürekli yaptıklarını gözümüze sokmasının yanında Arda'yla beraber yerli & yabancı kavgası yaratmak konusunda çılgın hünerlerini sergilemekten beis duymamıştır. Son eylemi ise hocasının kuyusunu kazıp takımdan ayrılmak olmuştur. Sümüğünde boğulması dileğiyle bu listeye girdiği için tebriklerimi iletiyorum kendisine.

Aydın Yılmaz: Kendisi bir Galatasaray geleneği olan bir şeylerin ekmeğini yeme ekolünün en büyük temsilcilerindendir. Yıllar önce Konya'ya attığı gol kendisini uzun süre Galatasaray'da tutmuş onu da Braga ve Beşiktaş golleri takip etmiştir. Attığı toplam 3 gol karşılığında 10000000 adet PlayStation 4, 5000 tane Mercedes alacak para kazanmıştır. Kendinden beklenen patlamayı bir türlü yapamamasının yanında eşinin Twitter'da yarattığı salak saçma polemikler taraftarın sinirini bozmuştur. Kendisinin listeye girmesine sebep olan hareket ise kulüpten bu kadar süre yata yata para alması yetmiyormuş gibi sezon başında yüzsüzce maaşına zam istemesidir.

Son yıllarda Galatasaray'a ihanet eden futbolcuları ve sebeplerini inceledik. Bir sonraki [HASHTAG]#analiz[/HASHTAG] imizde görüşmek dileğiyle hepinize güzel bir çarşamba günü ve hayırlı forumlar diliyorum.

Servet dışındakiler komple yanlış.

Ayhan Akman. (Sen kimsin lan Melo hakkında konuşuyon ? Bak sinirlendim yine..)

Galatasaray a ihanet eden futbolcu maç satan futbolcudur Fenere giden futbolcudur kaçan futbolcudur kimse bu isimleri zorla tutmuyor ihanet demek ağır olur.

Ne yapalım her şey tozpembe hep destek tam destek mantığıyla takımın geleceğinin topuğuna mı sıkalım? Zamanında Servet'e karşı konuşurken de şark zihniyetliler "vefa, yedirmeyiz, blablabla" siksiği yapıyordu. Sonra herif kendini takımdan büyük görmeye başladı. İhanet için illa Aziz'in altına yatmış olmaları gerekmiyor. Sen iş yerinde aldığın paranın karşılığını vermiyor ya da vermek için çabalamıyorsan bu da aldığın paraya ihanettir.

Ne Toz Pembe bakacaksin, nede oyunculari agir itham altinda birakacaksin. He, tabi istedigini düsünmeye ve yapmaya tabiki özgürsen, ama bunlar sadece tavsiye...Bizim oyuncularimizin da yanlislari var, cogu zaten egitim seviyesi düsük insanlar. Bu onlarin sucu mu ? Yoksa cogu genclerimize egitim ile sporu bir arada götürme imkanini taniyamayan Devlet´imizin mi ?

Sen eger yabancilari farkli, ve Türk oyuncularina farkli muamele gösterirsen, sen zaten yönetim olarak takim icine fitneyi sokmus olursun. Böyle birsey mesela Almanya´da veya Ispanya´da olmaz. Yabancilarin masi bugün, Alman´larin ise 3 ay sonra ödenmez. Sonra yeri gelince vizyondan profesyonellikten bahsediyoruz. Ama cogu Türk yöneticiler futboldan zerre kadar anlamadigi icin, bu dengeleri gözetemiyorlar. Böyle bir cifte standart olan her yerde, takim icinde daima sorunlar cikar. Ister Türk, ister Arap ister Ingiliz ol.

Biz abartmayi ve dramatize etmeyi cok seviyoruz... Daha dün Selcuk Xavi´di, simdi ise iki senedir top oynamiyor deniyor. Ikisikde yanlis, biz Millet olarak ne zaman orta yolu bulacaz cok merak ediyorum sadece.

Bence de hem ayıp hem ağır olmuş yakışmıyor bence ihanetin babasını ribery yapmıştır ötesini tanımam

C5303 cihazımdan gönderildi

Ne Toz Pembe bakacaksin, nede oyunculari agir itham altinda birakacaksin. He, tabi istedigini düsünmeye ve yapmaya tabiki özgürsen, ama bunlar sadece tavsiye...

Sen eger yabancilari farkli, ve Türk oyuncularina farkli muamele gösterirsen, sen zaten yönetim olarak takim icine fitneyi sokmus olursun. Böyle birsey mesela Almanya´da veya Ispanya´da olmaz. Yabancilarin masi bugün, Alman´larin ise 3 ay sonra ödenmez. Sonra yeri gelince vizyondan profesyonellikten bahsediyoruz. Ama cogu Türk yöneticiler futboldan zerre kadar anlamadigi icin, bu dengeleri gözetemiyorlar. Böyle bir cifte standart olan her yerde, takim icinde daima sorunlar cikar. Ister Türk, ister Arap ister Ingiliz ol.

Biz abartmayi ve dramatize etmeyi cok seviyoruz... Daha dün Selcuk Xavi´di, simdi ise iki senedir top oynamiyor deniyor. Ikisikde yanlis, biz Millet olarak ne zaman orta yolu bulacaz cok merak ediyorum sadece.

Dün Selçuk'u Xavi yapan ben değilim işte sizin zihniyetinizdekiler.

Ayhan Akman. (Sen kimsin lan Melo hakkında konuşuyon ? Bak sinirlendim yine..)

Ekmeğini yediğin takımın beraber top oynadıgın arkadaşını Fenerlilerle beraber eleştiriyosan ihanettir.Rakip takım yanlıları Melo yu karakterinden dolayı değil bu lige fazla oldugu ıcın eleştiriyolar.Göndermek için herşeyi yapıyolar.

Dün Selçuk'u Xavi yapan ben değilim işte sizin zihniyetinizdekiler.

Benim zihniyetim diye birsey yok, asiri olmak, yada olmamak var... Ben herzaman Selcuk Inan´i oldugu gibi görmüsümdür, beni bilen bilir. Ben kimseyi kral yada vezir ilan etmem, ama oyuncularin hakkini veririm. Bir dogru yapti diye, on dogru yapti demem ama 1 yanlis yapti diye, 10 yanlis yapti da diyemem, affedersin.

Benim zihniyetim diye birsey yok, asiri olmak, yada olmamak var... Ben herzaman Selcuk Inan´i oldugu gibi görmüsümdür, beni bilen bilir. Ben kimseyi kral yada vezir ilan etmem, ama oyuncularin hakkini veririm. Bir dogru yapti diye, on dogru yapti demem ama 1 yanlis yapti diye, 10 yanlis yapti da diyemem, affedersin.

E işte yarın tekrar adam gibi oynasın, sik sok açıklamalar yapmasın basına. Ben de özür dilerim, bu adam formasının hakkını tekrar veriyor. Aldığı paraya ihanet etmiyor helal olsun kendini topladı derim.

Bak uğraşmış oraya sebep yazmışım, neden yanlış olduğu konusunda bir fikir beyan etmeyeceksen olmamış diyip geçmen gereksiz.

Sebepler mantksız.

Hakan her zaman profesyonel topçulardan biri oldu, performans düşüşleri dışında en ufak bir sorun çıkarttığını hatırlamıyorum. Ki performans düşüşü de ihanet değildir, onu o performansı ile takımda tutan kişiler sorumludur.

Arda'ya biraz katılıyorum, alelacele gitmesi ve neredeyse her Türk oyuncuda bulunan yabancı düşmanlığı doğru analizler. Ama bizden yetişmiş olması, 66 numarayı giyerken takıma yaptığı katkıları falan düşününce kızamıyorum.

Selçuk'un fizik gücü konusunda nasıl öyle bir düşünceye kapıldın anlamadım, her maç takımın en çok koşan oyuncularından biri oluyor. İkili mücadelelerde yerde kalmasının ise fizik ile alakası yok, isterse ayakta kalabilir ama faul almak adına kolayca bırakıyor çoğu pozisyonda. İlla ki bir eksiğinden bahsedilecekse bu Burak sevdası yüzünden birçok atağımızı hiç etmesi olabilir.

Drogba'nın bu yaşta verdiği katkılar muazzam seviyede, pas geçiyorum. Eboue ise evet kendini yere kolay bırakması ve sakatlık numaraları ile çoğumuzu çıldırtıyordu ama bu adam hep böyleydi. İş ahlakından biraz yoksun, bunu ihanet sayıyorsak doğrudur Eboue de aldığının hakkını verememiştir. Ama yine Hakan konusunda olduğu gibi performansı düşükken ısrarla oynatılması onun problemi değil bence. Ek olarakakım içinde en çok sevilen yabancılardan biri olduğunu düşünüyorum.

Aydın da Hakan ile tamamen aynı, eğer bir ihanetten söz edilecekse sözleşmesi bittiğinde 3 ay gezip kulüp bulamayınca takıma geri gelmesini kabul edenler ihanet etmiştir.

Arda Turan yazısını gördüm ya yazıklar olsun başka bir şey demiyeceğim. şu yazıyı yazarak asıl GS'ye ihanet eden sen oldun.

Bence de hem ayıp hem ağır olmuş yakışmıyor bence ihanetin babasını ribery yapmıştır ötesini tanımam

Ne ihaneti kardesim? Bizi senelerce yöneticiler kandirdi Ribery olayindan ötürü... "Yok paralar ödendi, dolandirildik" falan filan diye. Sonra hepsi fasa fiso cikti. Ribery´yi transfer ettik, ve bir sözlesme imzaladik. Hep beraber anlasildi ve maddeler koyuldu, ödeme planlari falan. Biz ise o sözlesmeye sadik kalmadik ve adama serbest kalma hakki dogdu. Ve bizim o konuda imzamiz vardi...

Bizim ile bir duygusal bagi varmi ? Alt üstü yarim sene top oynamis... Sonra adam sözlesme geregi hakki dolmus, maddi zorluklar yüzünden gitmek istemis, ve opsiyonu kullanmis.

Bunu simdi niye yaziyorum ? Cünkü burda bizde Anadolu takimlarini elestiriyoruz Galatasaray´a oyuncu ayartma konusunda laf sokunca. Oysaki 6 ay sözlesmesi kalmis oyuncu ile istedigin gibi temas kurabilirsin, oyuncu gitmek istiyorsa da o hakki kullanabilir.

Sebepler mantksız.

Hakan her zaman profesyonel topçulardan biri oldu, performans düşüşleri dışında en ufak bir sorun çıkarttığını hatırlamıyorum. Ki performans düşüşü de ihanet değildir, onu o performansı ile takımda tutan kişiler sorumludur.

Arda'ya biraz katılıyorum, alelacele gitmesi ve neredeyse her Türk oyuncuda bulunan yabancı düşmanlığı doğru analizler. Ama bizden yetişmiş olması, 66 numarayı giyerken takıma yaptığı katkıları falan düşününce kızamıyorum.

Selçuk'un fizik gücü konusunda nasıl öyle bir düşünceye kapıldın anlamadım, her maç takımın en çok koşan oyuncularından biri oluyor. İkili mücadelelerde yerde kalmasının ise fizik ile alakası yok, isterse ayakta kalabilir ama faul almak adına kolayca bırakıyor çoğu pozisyonda. İlla ki bir eksiğinden bahsedilecekse bu Burak sevdası yüzünden birçok atağımızı hiç etmesi olabilir.

Drogba'nın bu yaşta verdiği katkılar muazzam seviyede, pas geçiyorum. Eboue ise evet kendini yere kolay bırakması ve sakatlık numaraları ile çoğumuzu çıldırtıyordu ama bu adam hep böyleydi. İş ahlakından biraz yoksun, bunu ihanet sayıyorsak doğrudur Eboue de aldığının hakkını verememiştir. Ama yine Hakan konusunda olduğu gibi performansı düşükken ısrarla oynatılması onun problemi değil bence. Ek olarakakım içinde en çok sevilen yabancılardan biri olduğunu düşünüyorum.

Aydın da Hakan ile tamamen aynı, eğer bir ihanetten söz edilecekse sözleşmesi bittiğinde 3 ay gezip kulüp bulamayınca takıma geri gelmesini kabul edenler ihanet etmiştir.

Bak ilk dediğini ben de belirttim. Bunları takım da tutmak da ihanettir. Hakan Balta'yı bilenler günde bir pakete yakın sigara içtiğini söylüyorlar. 7 senede oyununun üstüne bir gram koymadı. Avrupa'daki muadilleri 30 yaşında bile oyununu geliştiriyor. Aldığı paraya ihanet etmiştir Hakan Balta.

Arda pas.

Selçuk'a saydıklarım yan sebepler. Asıl sebep hem kötü performansını kabul etmemesi hem Burakçılığı hem de yaptığı saygısızlıklardan dolayı özür dilememesi.

Drogba pas, biraz ağır oldu ama bu sene kötüydü Drogba. Bu kadar para alan bir adamın kötü oynaması tölere edilemez benim gözümde. Eboue de gitmeli. Buradaki adamlardan suçu en az olanlar bu ikisi zaten.

Aydın'ı kulübe sokan da suçlu yüzsüzce zam isteyen Aydın da.

Balta: Karpaty maçındaki affedilmeyecek konsantrasyon kaybını saymazsak, adam sahada verilen görevi her zaman yapmaya çalıştı. gelişme gösteremedi diye eleştirmek gereksiz bence çünkü beklentiler hiç yüksek olmadı onunla ilgili. eğer gelişme kaydetme konusunda eleştiri yapacaksan ilk sıraya Emre Çolak'ı koyman gerekirdi. eleştirilerin bence yanlış, adamı sevmediğin için vuracak yer aramışsın.

Arda: Tamamen katılıyorum

Selçuk: Biraz abartılmış ama katılıyorum

Eboue&Drogba: Drogba'nın sıkıntısı yaşından dolayıydı bence. ayrıca verdiği katkı, zararlarından çok daha fazlaydı. kaptanlarının şovmenlik yaptığı takımımıza liderlik yaptı en başında. reklam vb olaylarına girmiyorum bile ve bu listeye kesinlikle girecek durumda değil. Eboue'ye çok az söylemişsin Selçuk'a o kadar söylendiğin yerde

Servet: tamamen katılıyorum

Aydın: adam ne yapsın kendisi mi oynuyor zorla? ya da kendisi mi sözleşme uzatıyor? hocaları oynatıyor, yöneticiler sözleşme yapıyor

Ne ihaneti kardesim? Bizi senelerce yöneticiler kandirdi Ribery olayindan ötürü... "Yok paralar ödendi, dolandirildik" falan filan diye. Sonra hepsi fasa fiso cikti. Ribery´yi transfer ettik, ve bir sözlesme imzaladik. Hep beraber anlasildi ve maddeler koyuldu, ödeme planlari falan. Biz ise o sözlesmeye sadik kalmadik ve adama serbest kalma hakki dogdu. Ve bizim o konuda imzamiz vardi...

Bizim ile bir duygusal bagi varmi ? Alt üstü yarim sene top oynamis... Sonra adam sözlesme geregi hakki dolmus, maddi zorluklar yüzünden gitmek istemis, ve opsiyonu kullanmis.

Bunu simdi niye yaziyorum ? Cünkü burda bizde Anadolu takimlarini elestiriyoruz Galatasaray´a oyuncu ayartma konusunda laf sokunca. Oysaki 6 ay sözlesmesi kalmis oyuncu ile istedigin gibi temas kurabilirsin, oyuncu gitmek istiyorsa da o hakki kullanabilir.

O.zaman kardeşim.ihaneti bu tür saçma sözleşme yapan yönetici yapmıştır hoş ben sadece örnek verdim yoksa ihanet demek için takımı satmış olması lazım ben hiçbir futbolcumuzdan görmedim açıkçası sadece konu ağır olmuş diyorum

Geri
Üst Alt