Ben balkanlardan ziyade Kuzey Avrupa'ya çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Çok önyargılı bakıyoruz o liglere ama maden gibi. Balkanlar ise artık bize hitap etmiyor özellikle Rumenlerin Becali yüzünden bize gelmeleri imkansıza yakın adamın garezi var.
zaten bahsini ettigim oyuncu becali'nin en has elmasi... benim de en begendigim yetenek bu menseliler arasinda.
kuzey avrupa(iskandinavya ligleri ozellikle) sentez durumda yetenek olarak. salt kuzeyliler & abd,kanada,afrika,balkan menseli yetenekler.
salt iskandinav menseli oyuncularin,gozlemledigim kadariyla ,uyum konusu onemli bir kriter.
misal, hauge milan da uyusmadi doku olarak... kumas,potansiyelden ayri olarak bakildiginda....
stopere kjaer gibi
on alana cok eskilerden brolin, gibi akan bir tarz isterdim sahsen....
ayaga pas olayini iskandinav bolgesinde mense olarak danimarka en iyi yapan ulke kanimca.
sistemi eskiden en oturmus ulke isvec idi, sonraki donemde salt iskandinav yeteneklerin azalmasi dolayisiyla isvec de gerileme oldu milli takim ozelinde....
mevcut durumda; iskandinav ulkelerinden ; pas futbolu,teknik vb buna bagli olusumlar tercih oncelik olursa, danimarka menseli oyunculara bakilmasini isterdim. yillardir bu denklemde ilerliyorlar futbol dna lari olarak,oyuncu profilleri ve oynanan oyun birlikteliginde...
ozellikle 4lu sistem denkleminde ise isvec iyi sistem oyunculari cikarirdi.. su donemde buradan anca iyi etud edilerek secilir oyuncular... eskiden olsa su mevki derdin,isvec menseli olsun dersen, direk bulmak ve monte etmek verim almak mumkundu,,eskiden ulkemize de geldi o donemlerin yeteneklerinden bazilari dort buyuklere.....
scout olarak elbette dedigin gibi genel iskandinav ve kuzey avrupa genelinden buldugun vakit yetenek elbette cokca mevcut. iyileri genelde ada futboluna gecis yapiyor...
gozlemledigim kadariyla, genel transfer konusunda, ben talip oldugumuz oyuncularin ozellikle sol bek, orta saha,
isabetli ve dogru tercihler oldugunu dusunuyorum. <yas ,bonservis konularindan ayri.