Galatasaray'ın Yabancılara Satılmasını İster misiniz?

Takımın Yabancılara Satılmasını İster misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    199
kazaklar olursa evet. en azından türklere satmış oluruz. ama kalkıpta arap veya krolara satmasınlar yakarım o klubu.

Galatasarayı satın alacak para daha basılmadı,kulübün yapısını biraz bilen böyle bir satışın imkansız olduğunu bilir,yorumlara bakıyorum,yazık

ornek almamız gereken kısmı da ıflastan sonraki yukselısınden bahsedıyor arkadaslar.ama uygulayabılen cok az takım var orası ayrı.

Dortmund'un basarili oldugu iki donem var, birinde Hitzfeld teknik dirketordu simdi de Klopp. Yonetim seklinden cok teknik direktorler etkili orda.

Butun yildizlarini rakibine kaptiran, iflas etmis, istikrarsiz, ulkedeki en atesli taraftara ve en buyuk stada sahip olmasina ragmen rakibinin golgesinde kalmis kulubun mu yonetimi ornek yonetim?

kazaklar olursa evet. en azından türklere satmış oluruz. ama kalkıpta arap veya krolara satmasınlar yakarım o klubu.

Sende tam bir arap düsmani cikdin be Yekta. Yüzlerce Milyon dolar harcayan, onun ile fotoraf cektiren taraftarlara bile harclik veren, SÜKRAN SÜKRAN diye ortalikta dolasan Arap bir Galatasaray Kulübün sahibi, herzaman en derin hayellerimi süslemistir (!)

Boyle yonetilen buyuk kulupler var ornek olarak Turkiye'de. Birinin her kongresi kavga dovus, oburunun de baskanlik secimleri silah tuccarlari arasinda geciyor.

Eski oyuncu profili ne kadar Beckenbauer'e benzemiyorsa, taraftar profili de Alman taraftar profiline benzemiyor bizde. Bayern'in bir farki da Bavyera sirketlerinin sahip cikmalari Bayern'e. Biz daha sponsor bulamiyoruz formaya.

Dortmund da iflas etmisti birkac yil once yanlis hatirlamiyorsam. Ne kadar ornek almamiz gereken bir kulup bilemiyorum.

Dortmund da şirketleşme yolunda Bayern'i örnek aldı. Schalke mesela iyi bir sponsorlukla stadını yaptırdığı gibi işleri de yoluna koydu.

Ben bizim yönetim yapılarımızın, çiftlik gibi gördüğünü düşünüyorum kulüpleri. Sponsorluk meselesinde de her şarta rağmen doğru bir ceo ve ekonomi ekibi işi çok daha erken ve faydalı şekilde halledebilirdi. Ben sponsorsuzluğu Türkiye'deki futbol ortamının durumunu kabul etmekle birlikte sadece onunla açıklamıyorum. Yönetimsel eksiklik ve umursamazlıklar da var. Sadece bizde değil, diğer büyüklerde de.

Ama kulüp 1 başkan ve profesyonel ekip ile idare edilirse(Gerçek bir CEO ve ekibi, gerçek bir medya danışmanı ve ekibi, gerçek bir sportif direktör ve ekibi , gerçek bir tesis,inşaat teknisyeni vb.) sponsor olmak isteyecek firmalara da güve vereceğini, ayyrıca gelen paraları da daha verimli kullanacağını düşünüyorum.

Bu benim fikrim tabi.

Diğer kulüplerin kongreleri konusunda haklısın. Ama bizimkinde kavga olmamasının sebebi de son derece anti demokratik oluşundan. Muhalefet eden bile tepedeki bir iki büyükbabanın emriyle hareket eden kişiler, iktidar olanlarda. Bizim kongrelerimiz tiyatro bana göre. Ne bir hesap sorma var, ne bir alternatif oluşum. Adnan Polat olayı dışında(ki onunda ne kadar kulüp menfaati, ne kadar başka ilişkiler sebebiyle olduğu tartışılır) tam bir komedya.

TFF seçimleri de böyle, kulüp seçimleri de hatta milletvekili seçimleri de. İşi bilenin değil, işini bilenin ve arkası kuvvetlinin yönettiği yapılar.

Sponsorluk ve finans kaynakları ile ilgili son söyleyeceğim şey de ben Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hem kaynak yaratma hem de kaynak bulma konusunda potansiyellerinin onları Avrupa'nın ilk 20'sinde tutacak kadar büyük olduğuna inanıyorum. Sadece doğru idare edilmiyorlar bana göre.

Sende tam bir arap düsmani cikdin be Yekta. Yüzlerce Milyon dolar harcayan, onun ile fotoraf cektiren taraftarlara bile harclik veren, SÜKRAN SÜKRAN diye ortalikta dolasan Arap bir Galatasaray Kulübün sahibi, herzaman en derin hayellerimi süslemistir (!)

o hayallerini kendine sakla. ayrıca yekta ne?

TFF seçimleri de böyle, kulüp seçimleri de hatta milletvekili seçimleri de. İşi bilenin değil, işini bilenin ve arkası kuvvetlinin yönettiği yapılar.

E Alman taraftarlari mi kulube uye yapicaz, Ingilizleri mi? Bizim insanimizin karakteri bu. Bizde kavganin az olmasi da egitimli insanlarin kavgaya ve hakarete daha az megilli olmalariyla alakali.

Gergedan vb insanlardan kurtulmak isteniyorsa kulüp bir derneğin değil şahsın olmalı,

ben satılması taraftarıyım ama ne yaptığını bilmeyen bi adama değil de adam gibi yönetecek biri alacaksa..

ImageProxy

Su Galatasaray´i satma sacmaligini bir kenera birakalim, bunun kadar Galatasaray kültürüne ters bir konu olamaz. Rauball Rauball diyorsunuz, alin size Rauball. Ünal Aysal´dan önce üye olmus adam kulübe, gidip hemen baskan yapalim, yada yönetime alalim. Adam iki ay sonra zaten öyle bir kacar ki, birdaha geri bile dönmez Türkiye´ye, tatile bile olsa.

Zerre bilgin yok demektir kulupler hakkinda boyle dusunuyorsan.

Bence mesele okul bitirmekse sayılar 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.

Kaldı ki eğitimli olmak neyi değiştirir? Anti-demokratik yapının sebebi de bir şekilde bir eğitim kurumu. Kaldı ki eğitimlilerin çoğunun eğitimi de futbolla veya sporla ilgili değil. O beğenmediğiniz kulüplerin kongre üyeleri aynı camianın üyeleri bir çoğu, her akşam aynı masalarda yiyen, ailecek görüşen, işlerini ortak yapan adamlar.

En ufak bir farkları yok birbirlerinden. Birisi bir çiftliğin başına geçip kendini pazarlıyor iş piyasasına ve devlet erkanına, birisi komşu çiftliğin başında.

Portekiz'in, Yunanistan nüfusundan daha fazla taraftara sahip olan kulüplerin( özellikle kuzey Avrupa gibi erken sanayileşmiş ve modern endüstriye geçmiş, kalkınmış ülkeleri değil de hem siyasi, hem ekonomik tarihi bize yakın ülkeleri seçtim ve hatta İspanya bile eklenebilir bir noktada da onu da geçelim) 100 yılda başardıkları altı üstü bir kupa ise ki o da bir jenerasyonun ürünüdür, bunu gelip geçen TD, oyuncu vb. şeylerle açıklamak yetmez.

Son düzenleme:
ünal aysala satılsa keşke ozaman kimse cebinden para veriyor diye eleştiremez. basiretsizlerle uğraşacağına avrupadan profosynel ceo ve idareci getirir. hatta imkanı varsa klubu alıp bundesligaya yerleşsin.

Yabanci olmasa da yerli oyuncularin en iyilerini toplariz. Gelen yabancilar da Sneijder, Drogba seviyesinde olurlar. TFF yine elinden geleni yapar engellemek icin ama yeni stada gecince nasil bir sicrama yaptiysak mali acidan biraz daha rahatlamak iyi olur bizim icin.

Yerlilerin en iyilerini almak hususu benim de aklıma geldi,lakin Türkiye'de futbolu yöneten mafya(kısmen siyaset)...Alper Potuk transferini hatırlıyalım ki bu paranın da ötesinde kirli ilişkiler ağının bir tezahürüydü...

Kısacası böyle birşey olsa bile, Türkiye'deki futbol anlayışının değişmesi kanısındayım ben. Yoksa eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir,bir arap atı olamaz...

Son düzenleme:
Kaldı ki eğitimli olmak neyi değiştirir?

Boyle dusunen biriyle tartismak zaman kaybidir.

Ali Sen, Aziz Yildirim, Sadettin Saran tamamen ayri bir dunyanin insanlari. Dedigim gibi zerre bilgin yok kuluplerin yapilariyla ilgili, basinda gorudugun bir iki resim ve haber uzerinden yanlis yorumlar yapiyorsun.

Geri
Üst Alt