Galatasaray'ın Yabancılara Satılmasını İster misiniz?

Takımın Yabancılara Satılmasını İster misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    199
Ulan sırf Habib'e inat hayır dedim. Şaka şaka, kim takar la onu. Satmayı bile beceremez bizimkiler, ondan korkuma hayır. :D

Türkiye Ligine yatırım yapacak aptal var mı ki

Turkiye'de kulubun toptan satilmasi mumkun degil bence ama Atletico Madrid mesela yuzde yirmi hissesini Asyali bir sirkete satmis. O sirket de Atletico Madrid urunlerini satacakmis Asya'da. Hem kisa vadede borclarin odenmesi icin hem de uzun vadede geliri arttirmak icin mantiki bir yol bence. Ayni sirket (Wanda) Milan icin de gorusmeler yapiyormus.

En iyi ihtimalle yıllık 9-10 milyon açığı olan bir kulübüz maalesef. Kim yanaşır ki? :S

Son düzenleme:
işin hakkını vermek kaydıyla kime satıldığı umrumda değil . sevinirim de .
şu iş bilmez yiyiciler yüzünden takım borç batağında.
drogba gittikten sonra elle tutulur forvet bile alamadılar.
alt yapı falan kimsenin salladığı yok.
biz türk milleti bitimiz kanlandı mı başlarız hile hurdaya .
gelen adamcılık yaptı kesesini yandaşını zengin etti. sabri gibi adam gs'de jübile yapabiliyorsa böyle yönetimin de adamların da canı cehenneme
en azından yabancı adamda böyle şeyler minimum olur.
en azından yabancıda iş ahlakı denen şey var

Milan ve Atletico da her yil kar etmiyorlar.

ATL geçen yıl 30-35 milyon kar yaptı. Tamam istisna bir yıldı ama bizim gibi gün gelip 100milyon zarar etmiyorlar. :) Milan da isimden kurtarır eğer anlaşma yapılırsa ama sanmıyorum, büyük ihtimal Milan tamamen devredilir.

Bence satılmamalı bizim durumumuz sadece kötü yönetilmek yoksa başka bişey değil.Talana ve hırsızlığa dur desek + gayrimenkullerimizi değerlendirsek zaten kar bile ederiz.

ATL geçen yıl 30-35 milyon kar yaptı. Tamam istisna bir yıldı ama bizim gibi gün gelip 100milyon zarar etmiyorlar. :) Milan da isimden kurtarır eğer anlaşma yapılırsa ama sanmıyorum, büyük ihtimal Milan tamamen devredilir.

Ispanyol kulupleri de borc icinde. Devamli battilar, batiyorlar, borc aciklanandan daha fazla haberleri cikiyor. Milan kadar marka degerimiz olmadigi icin zaten onlarin aldigi kadar yuksek teklif alamayiz. Surekli kar eden kac tane futbol takimi var ki zaten. Yatirimcilar oyle dusunseler hicbir kulup satilmazdi.

Ispanyol kulupleri de borc icinde. Devamli battilar, batiyorlar, borc aciklanandan daha fazla haberleri cikiyor. Milan kadar marka degerimiz olmadigi icin zaten onlarin aldigi kadar yuksek teklif alamayiz. Surekli kar eden kac tane futbol takimi var ki zaten. Yatirimcilar oyle dusunseler hicbir kulup satilmazdi.

Doğru gerçi, kulüp satışlarındaki düşünce farklı. Yine de bize kim teklif verecek, sponsor bulmakta bile zorlanıyoruz?

Bence satılmamalı bizim durumumuz sadece kötü yönetilmek yoksa başka bişey değil.Talana ve hırsızlığa dur desek + gayrimenkullerimizi değerlendirsek zaten kar bile ederiz.

Onuda 100 sene sonra anca o dediğin karı doğru yöneten bir yönetim ise 100 sene de belki gelir.

liseliler paraları ceplerine indirdikçe sonumuz parma gibi olacak çünkü kulübün sahibi yok, inan kıraç diyeceksiniz onunda ne olduğu belli, şirketini düşünen iş adamı her zaman şirketi en iyi olsun ister bizede böyle bir iş adamı lazım

Reel dünyadan bihaber fanatikler buna hayır diyecektir ama satılmazsa senelerce sürünmeye hazır olsun bu fanatikler. Dedelerle orta sıralara oynarlar artık.

Sanmıyorum ama umarım öyledir. :s

Alici veya ortak cikma ihtimali hisse fiyati dusukken, finansal acidan iyi degilken daha yuksek aslinda. Sponsorluk, yillik zarar gibi seyleri yatirimci cok kafaya takmaz mal varligi ve potansiyeli bu kadar buyuk bir kulup icin, ama bizim istekli olmamiz lazim. Asil problem bence bu.

Öncelikle yabancılara satılan ve patronlu kulüplerin kesin başarılı olduğu algısını yıkmak lazım. Chelsea örneği dışında ciddi bir başarı heüz yok üstelik, Malaga, Anji, Monaco, QPR vb. eski halinden daha kötü olmaya aday kulüplerde var. Başarılı olan kulüplerin arasında bir çok da dernek şeklinde yönetilen, kısmen hisse satan ama tamamen satılmayan bir çok kulüp var. Barcelona, Real Madrid, Bayern gibi kulüpler de böyledir.

Bir başka bilmenizi istediğim şey de bu patronlara satılma olayının en yaygın olduğu yerde, yani İngiltere'de hem taraftarlar hem de futbolu yönetenler, bu tür sportif başarı yerine karı önceleyen şirketleşmelerin hem futbol yada spor ruhuna aykırı olduğunu ve zamanla insanları bu aktivitelerden uzaklaştırma eğilimi taşıdığı üzerine tezler üretiyorlar. Kapitalizmin bu yabancılaştırıcı işişkisinin başka sektörlerde de olduğudan hareketle, yönetiminden saha içine kadar yeniden yapılanma tartışmaları var.

Bu bilgiler üzerine daha önce de önerdiğim gibi, bir his takımı olan Galatasaray için hislerle, gerçek hayatın reeel yönetim gereklilikleri arasında denge kuracak ideal başka bir yönetim biçimine geçmesini öneriyorum.

1. Genel Kurul'a katılım şartları değişmeli ve Lise tahakkümü tamamıyla kaldırılmalı. Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Lisesi'nden ayrılmalı.
2. Üye yapısında milyonları dışlayan sistemden vazgeçilmeli ama her önüne gelenin de üye olmayacağı yeni bir sisteme geçilmeli.
3. Güncel tartışmaların da etkisiyle şöyle bir çekici sloganla söyleyeyim, Galatasaray'ın ihtiyacı olan patronlu sisteme geçmek değil, 'Başkanlık' sisteme geçmelidir. Ne demek bu? Galatasaray'ı artık gönüllüler yönetmemeli. zira gönüllüler yönetince yetki ile sorumluluk(hesap verilebilirlik) arasında sorun oluyor. Bu bütün kulüplerimizde sorun. Adam geliyor kafasına göre yönetiyor, giderken zarar ettiriyor. Kimse de hesap soramıyor. zira yarın onlar geldiğin de de başkaları hesap sormasın diye devam eden kısır bir döngü var. Bu sebeple Genel kurul sadece Başkan'ı seçmeli. Başkan ruhu, hissi, bu işe gönül koymayı simgeleyen parçası olack yönetimde. ama bu Başkan dışında işi yapacak kişilerin tamamı profesyonel oalrak işe alınmalıdır. Başkan seçime giderken işe alacaklarını CV'leriyle beraber açıklayarak oy istemelidir. Ve bu adamlar profesyonelce işe alındığından, yanlış yaptıkalrında işten çıkarılma, göz göre göre yaptıklarında da hukuki yollardan hesap sorma daha kolay olacaktır.

Sözün özü, Galatasaray patronların değil, taraftarın yani göbüldaşların kulübü olmaya devam etmeli ama yönetim kadrosunu rasyonel şekilde dizayn etmelidir. Laporta'nın barcelona'da kısa bir dönem uyguladığı ve Barcelona'nın tekrar çıkışını başlatan yönetim modelini de inceledim ki buradaki önerimden sonra baktım, bu yaptığım öneriye benzeyen fikirleri vardır.

Ek Not: Amatör branşlar olan spor dallarının en azından 5-7 sene civarı büyük yarışma hedefleri yerine yetiştirici olarak işlev görmeli. Ne zamanki maddi olarak daha iyi konuma geliriz, o aman istenirse tekrar yarışmalara katılabilir.

Son düzenleme:
3929877

Geri
Üst Alt