- 9 Ağustos 2011
- 59.456
- 34.150
- 3.408
aynen
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
birincisi hangisi. Söyle ona da başlayayım.Dunyanın en ıyı 2. dizisidir
![]()
Adam var adam gibi harbiden racon keser.Tahtın gerçek sahibine selam olsun
İşin şakası bi tarafa ne kadar görsel ve epik açıdan heyecan verici olsa da olayların sürekli oldu bittiye gelmesi can sıkıyor.Hal böyle olunca mantık hataları da gırla gidiyor.Kafama takılan nokta Jon,ejderha camı toplamak için danynin yanına gelmişti.Bununla ilgili pek birşey olmadı sonunda.Halbuki ak gezenleri yenmek için önemli bir silahtı?
Bölüm sonunda o kadar zinciri nerden buldular ve suda pert olan ölüler nasıl oldu da batmış olan ejderi suyun altından çıkardılar aklım almadı
* Jon Snow günlerce yalvarıp ejderhacamı almaya ikna etmişken, saçma sapan bir kararla 7 kişi ak gezenlerin üstüne giderken neden uğruna yalvardığı ejderhacamından bir kılıç yaptırıp götürmemiştir?
* Jamie o sudan vahşi bir kabilenin takibinden ve ejderhanın hareket bile etmesine gerek olmadan göz açısından olmayan eli ile yüzerek nasıl kurtulur?
* Kuzeye daha önce hiç gelmemesini geçtim kar bile görmemiş bir piç hangi vahiy aracılığı ile koşarak anında yönünü bulabiliyor? Onun yolladığı kuzgun aynı günü geçtim aynı saatte ebesinin nikakına ulaşabiliyor.
* Gecenin Kralı ejderhaya attığı mızrağı neden orada mal gibi izledikleri adamlara atma gereği duymamıştır? Tek kurtuluş şanslarının ejderha olduğunu bildikleri halde neden Tazı'nın üstlerine geldiklerinde yaptığı gibi üstünde oldukları kayanın etrafındaki buzları kırmayı düşünmediler? Jon Snow neyin peşinde olarak ejderhaya binmemiştir neredeyse bir sekans önce buraya geliş amacımız onu götürmek dedikten sonra gelen kurtarıcıya sırtını dönüp dur bir kaç daha amaçsız adam öldüreyim diyerek kendini salak pozisyonuna sokmuştur?
Valla daha yazarım da sıkıldım bu kadar iyi bir iş ancak bu kadar boka sarabilirdi bunlar basit şeyler değil inanılmaz zayıf sahneler.
* Jon Snow günlerce yalvarıp ejderhacamı almaya ikna etmişken, saçma sapan bir kararla 7 kişi ak gezenlerin üstüne giderken neden uğruna yalvardığı ejderhacamından bir kılıç yaptırıp götürmemiştir?
Ne zamanları ne de demircinin kullanabileceği bir forgeları vardı.
* Jamie o sudan vahşi bir kabilenin takibinden ve ejderhanın hareket bile etmesine gerek olmadan göz açısından olmayan eli ile yüzerek nasıl kurtulur?
Bronn onu yüzerek kurtardı ama biraz mesafe fazlaydı haklısın yine de kabul edilebilir göze batmayan bir detay.
* Kuzeye daha önce hiç gelmemesini geçtim kar bile görmemiş bir piç hangi vahiy aracılığı ile koşarak anında yönünü bulabiliyor? Onun yolladığı kuzgun aynı günü geçtim aynı saatte ebesinin nikakına ulaşabiliyor.
Ulaştıkları mesafeyi bilmiyoruz ama sanırım Duvarın çok ötesinde değil.Araziye baktığımızda çok dik yamaçlar yoktu , genelde tepeler hakimdi bu da çok kuzeyde olmadığını gösteriyor.Kuzgun sanırım 1 günlük mesafe falandır , ejdarhanın o mesafeyi katetmesi ise saatler alır.O algıyı da suyun donması muhabbeti ile aşmaya çalıştılar.Bunlar hep dizinin hızlanmasından ötürü oluşan mantık hataları.
* Gecenin Kralı ejderhaya attığı mızrağı neden orada mal gibi izledikleri adamlara atma gereği duymamıştır? Sanırım en yakında gördüğü hedefe attı.Daha sonra zaten biraz daha yürüyüp grubu hedef alıyor.
Tek kurtuluş şanslarının ejderha olduğunu bildikleri halde neden Tazı'nın üstlerine geldiklerinde yaptığı gibi üstünde oldukları kayanın etrafındaki buzları kırmayı düşünmediler? Buz kırma olayı bana da mantıklı gelmişti ama biraz epik dövüş sahnesi yaratmak için buna girişilmemesi normal , bir de mantık açısından düşünürsek çok yorgun oldukları da bir gerçek ve tek çekiçleri var.
Jon Snow neyin peşinde olarak ejderhaya binmemiştir neredeyse bir sekans önce buraya geliş amacımız onu götürmek dedikten sonra gelen kurtarıcıya sırtını dönüp dur bir kaç daha amaçsız adam öldüreyim diyerek kendini salak pozisyonuna sokmuştur? Klasik kaçın kurtulun muhabbeti , kahramanlık gösterisi bir de önceki diyaloglarda buz kralının öldürülürse herşeyin sona sereceği miti , onu karşılamak istedi ama aralarında baya mesafe vardı.Zaten jon snow'un ilk pervasızlığı bu değil , bkz . piçler savaşı.
Valla daha yazarım da sıkıldım bu kadar iyi bir iş ancak bu kadar boka sarabilirdi bunlar basit şeyler değil inanılmaz zayıf sahneler.
Bazen sahnenin mantığı zayıf olabilir ama görsellik , epik dövüş ve mücadeleler bunun önüne geçer.Got'da da olan biten bu zaten.
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
buyrun beyler. 6.bölümün indirme linkini sizden aldım alt yazı da benden olsun.
Yalnız GOT serisinin bütün bölümleri bir yana 6.bölüm bir yana. Bu bölüm efsane ötesi bir bölümdü.
içinde yazdım.
birincisi hangisi. Söyle ona da başlayayım.
GOT hayatımda izlediğim en güzel filmdir![]()