Thormund bir ara hakkaten yaprağı yiyor sandım , yalnız canı nasıl tatlıymış itin , beni kurtarın beni kurtarın diye bağırıyordu.

Alem amca görsün be. Yeğenim sen git ben geliyom dedi resmen

latest

latest

Adam var adam gibi harbiden racon keser.Tahtın gerçek sahibine selam olsun

İşin şakası bi tarafa ne kadar görsel ve epik açıdan heyecan verici olsa da olayların sürekli oldu bittiye gelmesi can sıkıyor.Hal böyle olunca mantık hataları da gırla gidiyor.Kafama takılan nokta Jon,ejderha camı toplamak için danynin yanına gelmişti.Bununla ilgili pek birşey olmadı sonunda.Halbuki ak gezenleri yenmek için önemli bir silahtı?
Bölüm sonunda o kadar zinciri nerden buldular ve suda pert olan ölüler nasıl oldu da batmış olan ejderi suyun altından çıkardılar aklım almadı

Bozmadı diyen arkadaşlar Metin beyin sorularına cevap versin lütfen daha sürüsü ile var aynı iğrenç açıklardan spoiler vermeyi bilmediğim için uğraşmadım ama tam bir ergen işine döndü maalesef. Lost bile böyle bozmadı.

SM-G530F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Fantastik bir dizide mantık hatası aranır mı yaa cümlesi kabul edilebilecek bir cümle değildir

Fantastik de olsa her dizi kendi mantığı içerisinde belli bir düzene sahip olmalı

Kitaba bağlı oldukları sezonlarda bu baştan savma olaylar döngüsünü asla yapamazlardı

Ama maalesef Game of Thrones bu sezon senaristlerin elinde Hollywood klişelerini yenik düştü

Ama burada esas kızmamız gerken isim Martin'dir çünkü bir türlü yazamadı şu soktuğum kitabını

Eminim ki kitaba uygun gidilse Martin çok değişik bir Got seyrettirirdi bizlere

latest

Adam var adam gibi harbiden racon keser.Tahtın gerçek sahibine selam olsun

İşin şakası bi tarafa ne kadar görsel ve epik açıdan heyecan verici olsa da olayların sürekli oldu bittiye gelmesi can sıkıyor.Hal böyle olunca mantık hataları da gırla gidiyor.Kafama takılan nokta Jon,ejderha camı toplamak için danynin yanına gelmişti.Bununla ilgili pek birşey olmadı sonunda.Halbuki ak gezenleri yenmek için önemli bir silahtı?
Bölüm sonunda o kadar zinciri nerden buldular ve suda pert olan ölüler nasıl oldu da batmış olan ejderi suyun altından çıkardılar aklım almadı

Ejderha camı büyük başlar için değil miydi ? Diğer ak gezen ordusu normal kılıçla bile yok olabiliyor. Gerçi 6.bölümden sonra ejderha camı daha da değerlendi ya. Artık Ejderha öldürmek için kullanılacak muhtemelen.

* Jon Snow günlerce yalvarıp ejderhacamı almaya ikna etmişken, saçma sapan bir kararla 7 kişi ak gezenlerin üstüne giderken neden uğruna yalvardığı ejderhacamından bir kılıç yaptırıp götürmemiştir?

* Jamie o sudan vahşi bir kabilenin takibinden ve ejderhanın hareket bile etmesine gerek olmadan göz açısından olmayan eli ile yüzerek nasıl kurtulur?

* Kuzeye daha önce hiç gelmemesini geçtim kar bile görmemiş bir piç hangi vahiy aracılığı ile koşarak anında yönünü bulabiliyor? Onun yolladığı kuzgun aynı günü geçtim aynı saatte ebesinin nikakına ulaşabiliyor.

* Gecenin Kralı ejderhaya attığı mızrağı neden orada mal gibi izledikleri adamlara atma gereği duymamıştır? Tek kurtuluş şanslarının ejderha olduğunu bildikleri halde neden Tazı'nın üstlerine geldiklerinde yaptığı gibi üstünde oldukları kayanın etrafındaki buzları kırmayı düşünmediler? Jon Snow neyin peşinde olarak ejderhaya binmemiştir neredeyse bir sekans önce buraya geliş amacımız onu götürmek dedikten sonra gelen kurtarıcıya sırtını dönüp dur bir kaç daha amaçsız adam öldüreyim diyerek kendini salak pozisyonuna sokmuştur?

Valla daha yazarım da sıkıldım bu kadar iyi bir iş ancak bu kadar boka sarabilirdi bunlar basit şeyler değil inanılmaz zayıf sahneler.

Son düzenleme:
* Jon Snow günlerce yalvarıp ejderhacamı almaya ikna etmişken, saçma sapan bir kararla 7 kişi ak gezenlerin üstüne giderken neden uğruna yalvardığı ejderhacamından bir kılıç yaptırıp götürmemiştir?

* Jamie o sudan vahşi bir kabilenin takibinden ve ejderhanın hareket bile etmesine gerek olmadan göz açısından olmayan eli ile yüzerek nasıl kurtulur?

* Kuzeye daha önce hiç gelmemesini geçtim kar bile görmemiş bir piç hangi vahiy aracılığı ile koşarak anında yönünü bulabiliyor? Onun yolladığı kuzgun aynı günü geçtim aynı saatte ebesinin nikakına ulaşabiliyor.

* Gecenin Kralı ejderhaya attığı mızrağı neden orada mal gibi izledikleri adamlara atma gereği duymamıştır? Tek kurtuluş şanslarının ejderha olduğunu bildikleri halde neden Tazı'nın üstlerine geldiklerinde yaptığı gibi üstünde oldukları kayanın etrafındaki buzları kırmayı düşünmediler? Jon Snow neyin peşinde olarak ejderhaya binmemiştir neredeyse bir sekans önce buraya geliş amacımız onu götürmek dedikten sonra gelen kurtarıcıya sırtını dönüp dur bir kaç daha amaçsız adam öldüreyim diyerek kendini salak pozisyonuna sokmuştur?

Valla daha yazarım da sıkıldım bu kadar iyi bir iş ancak bu kadar boka sarabilirdi bunlar basit şeyler değil inanılmaz zayıf sahneler.

++++

Benjen starkın Jonu kurtarması da saçmaydı.Ulan adamın esamesi okunmadı dizi boyunca,kimse sormuyor bizim bi amcamız vardı öldü mü kaldı mı diye.hoop bi bakıyorsun herif jonu kurtardı.Üşenmedim baktım toplamda 5 veya 6 bölümde gözüküyor benjen karakteri.Yanılmıyorsam geçen sezonda branı buna benzer şekilde yırtık dondan fırlar gibi çıkıp kurtarmıştı.

Çok mantık hatası dolu sahneler var, millet heyecandan bunu şimdi göremiyor ama sezon bittikten sonra görebilecek.

Ne zamanları ne de demircinin kullanabileceği bir forgeları vardı.

Bronn onu yüzerek kurtardı ama biraz mesafe fazlaydı haklısın yine de kabul edilebilir göze batmayan bir detay.

Ulaştıkları mesafeyi bilmiyoruz ama sanırım Duvarın çok ötesinde değil.Araziye baktığımızda çok dik yamaçlar yoktu , genelde tepeler hakimdi bu da çok kuzeyde olmadığını gösteriyor.Kuzgun sanırım 1 günlük mesafe falandır , ejdarhanın o mesafeyi katetmesi ise saatler alır.O algıyı da suyun donması muhabbeti ile aşmaya çalıştılar.Bunlar hep dizinin hızlanmasından ötürü oluşan mantık hataları.

* Gecenin Kralı ejderhaya attığı mızrağı neden orada mal gibi izledikleri adamlara atma gereği duymamıştır? Sanırım en yakında gördüğü hedefe attı.Daha sonra zaten biraz daha yürüyüp grubu hedef alıyor.

Tek kurtuluş şanslarının ejderha olduğunu bildikleri halde neden Tazı'nın üstlerine geldiklerinde yaptığı gibi üstünde oldukları kayanın etrafındaki buzları kırmayı düşünmediler? Buz kırma olayı bana da mantıklı gelmişti ama biraz epik dövüş sahnesi yaratmak için buna girişilmemesi normal , bir de mantık açısından düşünürsek çok yorgun oldukları da bir gerçek ve tek çekiçleri var.

Jon Snow neyin peşinde olarak ejderhaya binmemiştir neredeyse bir sekans önce buraya geliş amacımız onu götürmek dedikten sonra gelen kurtarıcıya sırtını dönüp dur bir kaç daha amaçsız adam öldüreyim diyerek kendini salak pozisyonuna sokmuştur? Klasik kaçın kurtulun muhabbeti , kahramanlık gösterisi bir de önceki diyaloglarda buz kralının öldürülürse herşeyin sona sereceği miti , onu karşılamak istedi ama aralarında baya mesafe vardı.Zaten jon snow'un ilk pervasızlığı bu değil , bkz . piçler savaşı.

Bazen sahnenin mantığı zayıf olabilir ama görsellik , epik dövüş ve mücadeleler bunun önüne geçer.Got'da da olan biten bu zaten.

içinde yazdım.

Bazen kimse ya anlamak istemiyor yada kimsenin umrunda değil....şu ne çabuk oradan oraya gelme olayı...yeni bölümdeki karga olayı...onların yerlerine ulaşması saatler geçiyor ama dizinin sadece taş patlasın 60 dakika olduğundan böyle önemsiz şeylere zaman ayrılması saçmalık olur...birde gurubun en az bir gün orada beklediğini anlamadıysanız kendi suçunuz....

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Ben tatmin olmadım maalesef. Tamam epik şeyler olacak ama zaten bu diziyi özel kılan tüm bu fantastik unsurlara rağmen rasyonellikten uzaklaşmaması idi birinin ölmesi gerekiyorsa ölüyor idi ama artık o da herkes gibi sıradan.

Diziyi severek izliyorum onu baştan söyleyeyim ama benim de memnun olmadığım şeyler var, şahsen zinciri nereden buldular, night king neden drogon'a değil de uçan ejderhaya fırlattı mızrağı gibi konularla ilgilenmiyorum bana biraz zorlama eleştiri gibi geliyor. Her insan iyi bildiği konuda hatalar bulabilir, bu şekilde izlersek izleyecek ne dizi bulabiliriz ne de film. Mesela daha önce kimsenin yazmadığı bir ''mantık hatası'' ve veya yanlış var, hafif süvari (dothraki) 7/4'teki gibi saldıramaz öyle bir saldırı formasyonu yok, bin kere de saldırsa mızraklı ağır zırhlı hattı yaramaz. Bu eleştiri değildir bana göre öküz altında buzağı aramaktır. Veya ne bileyim aerondinamik bilen biri ejderhaların yapıların uçmaya müsait olmadığını ortaya koyabilir. :)

Benim esas olarak sıkıntılı bulduğum şey diyaloglar ve 7. sezonun işleniş şekli... Diyaloglar ciddi biçimde kalitesini kaybetti ve 7. sezon sanki başka bir diziye aitmiş hissi veriyor. 1'den 6. sezona kadar entrikalar, taht oyunları/savaşları, ihanetler izledik yoğun olarak. Şimdi ise bunların esamesi okunmuyor ve tahtın ve taht oyunlarının ne kadar önemsiz/gereksiz olduğu işleniyor. Ulan 6 sezon biz ne izledik te diziye bağlandık ? Madem buraya bağlayacaktınız önceki sezonlarda WW'lara daha fazla eğileydiniz bari.

Bir diğer sıkıntılı konuda son anda kurtulma meselesi.... 6/9'da bu iş biteydi iyiydi, maşallah seriye bağladılar izlerken biliyorsun brisinin gelip son anda günü kurtaracağını. Ünlü düşünür Ömer Üründül'ün dediği gibi bloklar arası bağlantılarda sıkıntı var.

Son olarak sadece benim dikkatimi çekmiş olamaz diyor ve çekine çekine yazıyorum; yahu o dünkü night king sahneleri sizi de irrite etti mi ? mızrağı fırlatışı falan çok sakil durmuyor muydu ? Bir de yandan görünüşü neydi la öyle gerizekalı gibi.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt