Geçmiş Olsun Kastamonu

Emre Altun

GSC Moderatör
Yönetici
Moderatör

Karadeniz Bölgesi'nde başta Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük olmak üzere sel felaketinden etkilenen bütün bölgelere ve orada yaşayan üyelerimize geçmiş olsun diliyoruz.

Geçmiş olsun. 2020'den beteri gelecek diyorlardı. Dünya artık İnsanoğlu'na acımıyor. Küresel olarak inanılmaz bir döngüden geçiyoruz. Allah yardımcımız olsun.

Geçmiş olsun. 2020'den beteri gelecek diyorlardı. Dünya artık İnsanoğlu'na acımıyor. Küresel olarak inanılmaz bir döngüden geçiyoruz. Allah yardımcımız olsun.

Abi baraj patladi diyorlar, cok yagmur yüzünden mi oldu yoksa baraji insa edenlerin hatasi mi?

Geçmiş olsun doğa ile insan oğlu baş edemez. Bu olayda baraj patladı söylentisi gercekmi?

Çok kötü görünüyor çok geçmiş olsun. Bitmedi gitti felaketler.

bugün gün boyu haber kanallarına ara ara baktım hiçbir kanal yayın yapmıyor bunla ilgili? sebep?

Bozkurt ilçesinde bulunan HES barajının kapakları patladı diyorlar. Tabii söylentiler ile gaza gelmemek gerekiyor. Baktım da ilçenin durumu hakikaten çok fena !

Bozkurt ilçesinde bulunan HES barajının kapakları patladı diyorlar. Tabii söylentiler ile gaza gelmemek gerekiyor. Baktım da ilçenin durumu hakikaten çok fena !
Vallaha barajlarda bu tür yağmur yada farklı nedenlerden yüklenme olduğu zaman kontrollü şekilde suyu boşaltiyorlar diye biliyorum. Dediğin gibi gaza gelmemek lazım. Eğer söylenti gerçek ise sorumlular ağır şekilde cezalandirirlar umarim

Vallaha barajlarda bu tür yağmur yada farklı nedenlerden yüklenme olduğu zaman kontrollü şekilde suyu boşaltiyorlar diye biliyorum. Dediğin gibi gaza gelmemek lazım. Eğer söylenti gerçek ise sorumlular ağır şekilde cezalandirirlar umarim
Sorumlular ve cezalandırmak bizim ülkemiz için geçerli değil onu bir defa geçelim ama yine de gaza gelmemek gerekiyor. Etkişeşim için ne yalanlar atılıyor.

haber dogru abi,arkadasımla konustum yıllardır tam olarak bitirilemeyen bir baraj varmış bölge halkı hep şikayetçi ve tedirginmiş bugunde felakete sebeb olmus

Barajlar insa asamasinda normal sartlarda belirli bir dereceye kadar sel olaylarina göre yapiliyor, yani bir emniyet faktörü hesaplaniyor insa edilirken. Benim bildigim kadariyla bundan ziyade normalde yilda bir kere ya da yasanan bir sel veya deprem olayi sonrasi direkt kontrol ediliyor barajlar tehlike yaratabilecek hasarlar olustu mu diye.

Bu olayin temeli baraj patlamasi midir bilemem ama Türkiye'de maalesef cok büyük ihmaller oluyor özellikle böyle konularda. Insallah yine birilerinin isini dogru dürüst yapmadigindan ötürü olmamistir bu sel.

Kastamonu'da yaşananlar doğal felaket değil. Sel değil. HES kapakları patlamış.

1628692058449.webp

Valilik açıklamasına göre HES'te bir patlama yaşanmamış.

Geri
Üst Alt