Okan Buruk derbide nadiren tercih ettiği kompakt ve temkinli bir top oynattı. Sanki sezonun geri kalanında hep böyle oynayacakmışız gibi çıkarımları anlamlı bulmuyorum. Sallai ve Barış'ın yaratıcılığına kalan bir oyun oynamayız bir daha. 1 maçlık plandır bu iş.
goreceli elbette . ben yine de - kalan maclarda ozellikle orta saha da mutlak kompakt kalinmasi- tarafindayim .
bilindik klasik denklem - orta saha maci tutar,kazandirir.
alinmasi dusunulurken ki ayni yerdeyim ; lemina xfaktor olur demistim . bir bucuk macta bu tez'imi dogru cikardi sagolsun.
ancak, bu demek degilki , kendisini hor kullanalim . lucas,sara vs de kendilerine gelmeliler form olarak . savrukluk olarak da takim defansini sekteye vuracak gereksiz insiyatifler den uzak durmalilar. lemina derbi de bir cogunun arkasini topladi,defans dahil.
- herkes kendi yerinin *sorumlulugunun bilincinde bir ruh haliyle saha da yer almali - . lami cimi yok .
nacizane dusuncem , bizim , mevcut ve de bayagidir suregelen formsuz ve tek duze oyunumuz , takim defansinin savruklugu ile beraber kalemizde kolay tehlike gormemiz (ozellikle anadolu takimlarina karsi) ister istemez ; olmazsa olmaz takim kompaktliginin oncelikli tercih olmasi gerektiginin bir disa yansimasidir .
bundan sonra tek golle de olsa kompaktlik dan odun vermemek gerekir . bugune ,dahasi haftasonuna gelirsek ;
gecen sezon zaha vs sapka dan tavsan cikarmisti kasimpasa deplasesin de . o gun oldugu gibi - yine bir gunduz maci .
ki, o gun yedigimiz goller ve verdigimiz tehlikeleri akillarda unutmadan bu maca cikilmali . lakaytliga yer olmamali,,
tarafim adina , gecen sezonki kasimpasa deplasesi takim oyunu adina en kotu maclarimizdan di <-yenmemiz bunu degistirmez .
velhasil ,
artik son donemecteyiz . ciddiyet,konsantrasyon, disiplin , son duduge kadar maca odak yapmak olmazsa olmaz .
@Onur Adıbelli ,
@Aras Şimşek
saygi ve selamlar .