GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devlet akli, devlet geleneği gibi laflarin ne kadar zirva olduğunu yüzümüze vuruyor resmen.

@Keramettin TANRIVERDİ admirim bir soru soracağım

Şu an 72 ay vadeli konut kredisi çektim diyelim, geri ödemesi aylık bazda 7000 lira olsun,
3. yılın sonunda Türkiye ekonomisinin düzeldiğini, alım gücünün arttığını ve asgari ücretin 1000 liraya kadar gerilediğini varsayalım.
3. yıl benim ödeyeceğim kredi 7000 lira iken asgari ücretin 1000 lira olmasından kaynaklı benim gereksiz yere daha fazla ödeme zorunluluğumu ortadan kaldıracak bir durum var mıdır? Kredi o seneye göre yapılandırılabiliyor mu yoksa?

Bu olayın tam tersini düşündüğümüzde esasen kredi çeken her vatandaş son 20 yılda bankaları zarara uğrattı, fakat benim yukarıdaki senaryomun gerçekleşmesi durumunda ne tür bir yol izleniyor?

Faizler düşerse yapılandırırsın daha uygun bir faiz oranından ödemeye devam edersin tam tersinde faizler çok yükselir yada devalüasyon olur ve dolar artmaya devam ederse banka kalkıp senden para talep edemez Buda bankacılık sisteminin bir ikilemi işte

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Allah'tan borsa açık değil diyecektim de yarın 20lere yaklaşırsa şaşırmam
Birşey söylüyorsun savunuyorsun bari yalandan da olsa yalanlarla vs altını doldur kardeşim

Konu dışarıya kapalı ama konuya yazanların ısrarla 20,50,100 yazmamasını tavsiye ederim. Forumdaki herkesi tanımıyoruz biri görür alır sonra şikayet eder, başınıza bela olmasın, hedefler kendinize kalsın, teknik analiz bağlı trend yorumu bile riskli bu tip işlerde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt