GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merkez Bankası'nın son rezerv görünümü.
Bankanın elinde 35 milyar lira var. Yaklaşık 4.6 milyar dolar.

Faiz arttırıp halkın dolar bozmasını bekleyen, o dolarla banka kasasını doldurmak isteyen Naci Ağbal geldikten sonra da azalma devam ediyor.

Düştün mü "Faiz Lobisi"nin kucağına?

475 istediler verdin, 200 daha istediler verdin, 250 daha istiyorlar. Onu da verirsin 250 daha isterler.

Tek çözümü yineliyorum: İktidar değişikliği.

Yeni gelecek iktidarın varlığı ekonomiyi düzeltecek demiyorum tabii. Yapılacak reformları artık mevcut iktidarın yapacağına başta piyasa olmak üzere kimsenin inancının kalmamasından dolayı diyorum. Zaten o yeterlilikte de adamları yok.

Tek çözümü yineliyorum: İktidar değişikliği.

Yeni gelecek iktidarın varlığı ekonomiyi düzeltecek demiyorum tabii. Yapılacak reformları artık mevcut iktidarın yapacağına başta piyasa olmak üzere kimsenin inancının kalmamasından dolayı diyorum. Zaten o yeterlilikte de adamları yok.
İktidar degisikliginden ziyade zihniyet değişikliği lazım fakat akp gitse bile ekonomide başarılı olabilecek tek 1 parti yok bana göre ana muhalefet partisi dahil ki zaten chp ekonomi adına soylemlere uzun yıllardır girmiyor yapariz ederiz diyorlar yani klişe söylemler
Babacan gibi akp artığı olmayan yeni bir yüz gelirse ekonomide güçlü ve somut mesajlar verirse işte o zaman ekonomide değişim olabilir yoksa yarın seçim olsa herhangi bir muhalif parti gelsin 5 yıl kalsın zerre değişim olmaz okadar eminim ülkedeki siyasi partilerin içleri boşalmış durumda maalesef sadece siyaset yapıyorlar sosyal ekonomik planlama gelecek anlamında bomboslar ayrıca erken seçim olayı olmasın artık Afrika ülkelerine döndük iyice 2 yılda bir secimmi olur hazineye maliyeti inanılmaz bir rakam kim olursa olsun seçimler zamaninda olmalı ki şu an erk en seçim sadece erdogana yarar güçlü bir yeni yüz ve lider çıkar belki 23e kadar yoksa mevcut yüzler ile gelseler dahi değişen olmayacak

10 milyonluk yatırım yaptığı yerlere rakamı yüksek göstermek için 'bakın eski tl ile tam 10 trillyon lira' diyen abilerimizden şu twitteki rakamları eski tlye çevirmelerini rica ediyorum

dölar düş aslanım afferin

artan enflasyonla beraber maalesef zam değil maaşlarımızda indirime gittik.

Aynı bu şey gibi az maaş alan ama her maç it gibi koşan Taylan(biz memurlar, işçiler, asgari ücretle çalışanlar) indirime gidiyor.
4-5 milyon avroyu bulan gelirleri ile hiç bir top oynamayan Falcao vs.vs.(Patronlar, milletvekilleri,vsvs) indirme yaklaşmıyor.

Adama sorarlar ulan tamam ülke durumu kötü anladık zam yapamıyorsun. Yapma Türk halkı fedakardır. Ama sen ne yapıyorsun sen....

Eleştirenleri sustur, her bilgiyi yalan yanlış servis et, etrafındakiler hiçbir lüksünden vazgeçmesin, Ekonomiyi batır bir gece hiçbir şey olmamış gibi kaybol git

"Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir." de

Yok yaw. ne güzel.

Yüzde 7 ne arkadaş ya. benim maaşıma 250 tl demek. ulan sadece adamın kirası 150 tl arttı lan. her ay aldığı yağa 35 lira zam geldi. internet 20 tl koydu üstüne bitti ya lan 3 kalemde.

Aynı bu şey gibi az maaş alan ama her maç it gibi koşan Taylan(biz memurlar, işçiler, asgari ücretle çalışanlar) indirime gidiyor.
4-5 milyon avroyu bulan gelirleri ile hiç bir top oynamayan Falcao vs.vs.(Patronlar, milletvekilleri,vsvs) indirme yaklaşmıyor.

Adama sorarlar ulan tamam ülke durumu kötü anladık zam yapamıyorsun. Yapma Türk halkı fedakardır. Ama sen ne yapıyorsun sen....

Eleştirenleri sustur, her bilgiyi yalan yanlış servis et, etrafındakiler hiçbir lüksünden vazgeçmesin, Ekonomiyi batır bir gece hiçbir şey olmamış gibi kaybol git

Yok yaw. ne güzel.

Yüzde 7 ne arkadaş ya. benim maaşıma 250 tl demek. ulan sadece adamın kirası 150 tl arttı lan. her ay aldığı yağa 35 lira zam geldi. internet 20 tl koydu üstüne bitti ya lan 3 kalemde.

Koftehor kaptın yine zammı azıcık şükret haline adamlar daha ne yapsın enflasyona göre yapıyorlar senin gibilere yaranilmaz koca devlet kıçından uyduracak değil ya bu enflasyonu

Yok yaw. ne güzel.

images

Ons 1950 dolar

Demiştim düşüş sınırlı olur diye.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt