GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şu bitcoincilerin abv birader pc fiyatları bunlar yüzünden düşmüyor

dolar tüm dünya ülkelerinde değer kazanırken sadece ülkemizde düşüyor neden çünkü ha bire faizleri arttırıyorlar nereye kadar faiz arttıracaklar bakalım ev ve araba satışları durma noktasına gelince şirketler artan faizlerden dolayı iflas bayrağını çekmeye başlayınca göreceğim ben onları dolardaki düşüşü her ülke vatandaşı gibi ben de isterim ama bu şekilde değil suni bir düşüş yaratıyorlar bana göre doların olması gereken seviye şuan 8 civarı 2 yıl 3 yıl bu seviyelerde tutabiliyorsan o zaman başarılısın demektir yoksa bir 8 sonra 6 bir 10 sonra 5 bu kadar dalgalanma normal değil stabil olmalı japonyadaki gibi 10 yıl önce de 1 dolar atıyorum 100 yen iken 10 yıl sonra da 1 dolar 100 yen başarılı ekonomi böyle olur

dolar tüm dünya ülkelerinde değer kazanırken sadece ülkemizde düşüyor neden çünkü ha bire faizleri arttırıyorlar nereye kadar faiz arttıracaklar bakalım ev ve araba satışları durma noktasına gelince şirketler artan faizlerden dolayı iflas bayrağını çekmeye başlayınca göreceğim ben onları dolardaki düşüşü her ülke vatandaşı gibi ben de isterim ama bu şekilde değil suni bir düşüş yaratıyorlar bana göre doların olması gereken seviye şuan 8 civarı 2 yıl 3 yıl bu seviyelerde tutabiliyorsan o zaman başarılısın demektir yoksa bir 8 sonra 6 bir 10 sonra 5 bu kadar dalgalanma normal değil stabil olmalı japonyadaki gibi 10 yıl önce de 1 dolar atıyorum 100 yen iken 10 yıl sonra da 1 dolar 100 yen başarılı ekonomi böyle olur
Nerede değer kazandı dolar?

Dolar endeksi 90 hala, değer kazandığı falan yok.

2 hafta stabil diye bekledim geçen hafta döviz aldim 7nin altına yolculuk basladi

@Oğuzhan Ölmez kavugu rica edeyim
merkez bankası sözde kuru çok yükseltmeden dolar almaya başlayacakmış ama şimdi değil halen düşmesini bekliyorlar sanırım 6,80 civarlarında alım yaparlar sonrasında kur da tekrar 7'nin üstüne atar ama ne kadar atar orasını bilmiyorum tahminen 7,30-7,50 civarı olur gibi tekrar

Dolar arttırma yok şu an, dolar satmaya devam ediyorlar. Ocak ayında 4 milyar dolar daha satıldı.

Damat Bey MB'nin dolarlarını satıp yerine borçlandığı swapları koyuyordu. Şimdi ise o borçlanılan swaplar da satılıyor.

Vergiyle kendini çevirmeye çalışan bir ülke, yüksek faizle ancak kendine vurdurur. Şikayetler sektörlerde kendini göstermeye başaladı. Satış yoksa vergi de yok.

Üstelik geçen yıl ortalama 40 dolardan aldığın petrol, bu yıl 60 doların üzerinde ve daha da artacağa benziyor. Yani en iyi ihitmalde her ay sana 5-10 milyar dolar daha lazım olacak.
Cari açığın 37 milyar dolardan 60 milyar dolara doğru yol alacak.
DTH'ler ise çözülmüyor aksine artma eğilimi de gösteriyor. Faiz garantisini ise uzun dönemli olarak verdin ek olarak.

Bu koşullarda MB nasıl rezerv arttıracak? Sürdürülebilir bir şey değil yaptıkları. O yüzden yalancı bahar diyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt