GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
6 kasım seviyelerine geri geldi bütün göstergeler, üstelik nurtopu gibi %19 faizimiz oldu.

Kasıtlı yap desen yapamazsın

Sunlarin olacağını kestiremedi mi malum şahıs inanın aklım fikrim almıyor artık amaç ne altta yatan oyun ne ? Adamlar bile isteye yüksek faiz yüksek kur yaptı.. Hadi dünyaya ucuz iş gücü sunmak için dövize göz yumdun diyelim bu sefer de faizi yükseltip ülkendeki yatırımın önünü kapatiyorsun..

Faizi mecburen indirmek zorundalar. Döviz artsın, bir önemi yok şu saatten sonra. İç piyasayı dizginlemek zorundalar. Yine inşaat ekonomisini canlandıracaklar. Hani emlak balonu dediğimiz olay. Millete fahiş fiyatla ev satacaklar. Ev alacak kişiler de uzun vadeciler olacak. Yani birikim yapanlar(döviz altın vs elinde tutanlar). Ellerindeki birikimleri fırsat olarak görüp gayri menkul almaya heveslendirecekler. Zaten ülkenin tüm ekonomisi inşaat üstüne bina edilmiş. Kredileri düşürecekler millete birikim yapma fırsatı vermeyecekler. Üretim işine girseler en az 10-15 sene ilerisini hedeflemeleri lazım. Bir ay sonra önünü göremeyen devlet yöneticileri 10-15 yıl sonrasını nasıl görsün?

Not: Bilmeyen adama anlatsan güler yukarıdaki yazıya. Ama ülkenin ekonomisi bu. Resmen bokun içinde yüzüyoruz

Sunlarin olacağını kestiremedi mi malum şahıs inanın aklım fikrim almıyor artık amaç ne altta yatan oyun ne ? Adamlar bile isteye yüksek faiz yüksek kur yaptı.. Hadi dünyaya ucuz iş gücü sunmak için dövize göz yumdun diyelim bu sefer de faizi yükseltip ülkendeki yatırımın önünü kapatiyorsun..
Bilerek yaptılar.

Eşim memleketine gitti çocuklarla kayınpeder süzme bir aktroll.. sabah eşim demiş dolar artmış ne oldu ülkede falan diye hiçbir şey yok kızım yine oyun oynuyorlar üstümüze demiş 😂 babasını bildiği için beni aradı sordu durumu anlattım yani ekonomiyle alakası olmayan insan bile ya daha yeni degismemisydi MB başkanı diye bana soruyor..

Tamam da asıl amaç ne ? Sırf merkezin döviz rezervini artırmak için yaptığı bir olay mi ?
Onu zamanla anlayacağız, bir şeyler dönüyor.

Amaç mağduriyet yaratmak da olabilir zira Şahab diye bir heriften başkan mı olur

faizcilerle mücadele etmek için 80 yıllık müzeyi camiye dönüştürüp yıllık 400 milyon liradan feragat etmek ancak kesesi boynundan kalın heriflere yakışırdı.

kredi fazilerini düşürüp inşatcıların mabadlarınımı toplayacaklar gene baya elde patlayan bina var

Fırsatçı onun bunun çocukları ürünlere zamları geçirdiler mi?

Kafamdaki turizm hisselerini aldım yaza kadar kafa mafa yormam sokarım boyle ekonomiye.

Madem 6 ay boyunca faiz yüzde 19 kalacak, bu yaşadığımız ne ulan morgan?

Bu kan emici yavşakları bir kenara bırakırsak, muhtemelen gelecek ay bile beklenmez önümüzdeki günlerde ppk toplanır faiz indirir.

İhaneti sadece askeri sırları satmak; polise, askere kurşun sıkmak olarak görür halkın çoğu.

Kahraman ilan edilerek ihanet etmek de var. Dış güçler bize mabadıyla gülüyordur.

Kafamdaki turizm hisselerini aldım yaza kadar kafa mafa yormam sokarım boyle ekonomiye.
İnşaat, turizm, ulaşım... Ben de böyle bir portföy düşündüm kendi çapımda. Belki bir tane de holding ve teknoloji eklerim. Ama Keramettin adminin de dediği gibi yarını beklemek lazım. Kıpkırmızı her yer, yarın da böyle olursa eyvah eyvah

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt