GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
biz size aşığız dedi herhalde

İşlerine geldi mi faiz konusunda din diyorlar ama öksüz ve yetimleri düşünen yok, müjde şu kadar maaş altı yok denilen parayı 2008 sonrası değişen kanunla alamayan bekar, boşanmışyetim, öksüzler dolu. Yarın öbür gün tek kalırsam Allah göstermesin, bana o anki maaşın tek çocuk olduğum için alabileceğim miktar yarısı, yüzde ellisi olacak. İfade öksüz, yetim çocuklar için geçerli değil yani! 2500 altı maaş alan kesim o da 2008 öncesi, 2000 öncesi ve sonrası gibi şeylerle ayrılıyor.

İş konusunda da böyle bizim gibilerinin hakkı yeniliyor. Sigortasız işçi çalıştırma talepleri oluyor ve asgarî ücretten az verme. Nasılsa diyorlar senin babadan garanti. Üstelik okul hayatı boyunca, burstan da yararlanamadım. Maaşım olduğu için!

Bu sisteme hakkım asla helal değil. Artık tek temennim gelecek nesil bizim yaşadığımızı yaşamasın. Bunun için son şansımız gibi hissediyorum. Göz bile açtırmamak lazım. Her türlü şeyi yapacaklardır.

Otopark görevlisi bir arkadasim var belediyede
Maasi 7500 net oldu, 3 ayda bir 4500 ikramiye aliyor, bayram paralari vs. saymiyorum bile
Yil bazinda aya vurdugunda 10 bin lira para yapiyor ikramiyelerle birlikte
Tek yaptigi sey arac gelince butona basip bariyer acmak ve fatura kesmek, günde maks 40 araç geliyor diyor, gece vardiyasi olunca 2-3 arac geliyor diyor

ozel sektörde 1 yillik yazilim muhendisiyim yüzde yüz zam bile alsam bu adama yetisemiyorum

Boyle düsününce üni döneminde geçen yillara aciyorum, okuyup masraf yapmak yerine calisip para biriktirsem simdi 1 evim vardi, tek derdim faturalardi

Yani bu zamlarla diyor ki 4,250 alan ve en az 2500 alan aynı gemide yaşayıp hayatta kalsın. Nereden bakarsan bak, adaletsiz...

Asgarî ücret baz alınarak yapılan zamlar karşısında emekliyi yine harcadılar, bir ayağı çukurda diye...

Memur yine ezildi. Okumuş adamların, elektrik zammı kadar değeri yok. Evvelden MV maaşları öğretmeninkini geçmesin denirdi. Özel ve devlet kurumu arası farklar iyicene açılmış oldu. İşçinin de garantisi yok ki, bugün yarın bir bakmışsın üretim böyle giderse, bu zamlar uçarsa kapıdasın. Küçülmeye giderse harcanmişsın.

Öğrencisi ayrı umutsuz zaten. Sadece korkudan susan ya da işleri beraber yürüten büyük para babaları tepkisiz.

Bugün susan sadece yarını değil şu anı da kaybeder. Umarım gelecek iktidar her şeye hazırlıklıdır. Dedikleri, vaatleri umarım kuru sıkı değildir. Çünkü benim bir vatandaş olarak artık sabrım kalmadı. Bize insan gibi yaşamayı çok gören kim varsa iki cihanda gün yüzü görmesin.

Sigara zammından sonra
FIMmQ-jXsAQWOEB

Son zamanlardaki enerji ve akaryakıt ürünlerine gelen orantısız zamlar ve Akşamki memur - emekli zamlarından sonra iktidar 2023 için çok büyük orandaki kitleyi kaybetti. Muhalefet çok büyük bir hata yapmaz, doğru aday ve doğru söylemle ile çıkarsa karşılarına, iktidarın kazanması sürpriz olur bundan sonra.

Otopark görevlisi bir arkadasim var belediyede
Maasi 7500 net oldu, 3 ayda bir 4500 ikramiye aliyor, bayram paralari vs. saymiyorum bile
Yil bazinda aya vurdugunda 10 bin lira para yapiyor ikramiyelerle birlikte
Tek yaptigi sey arac gelince butona basip bariyer acmak ve fatura kesmek, günde maks 40 araç geliyor diyor, gece vardiyasi olunca 2-3 arac geliyor diyor

ozel sektörde 1 yillik yazilim muhendisiyim yüzde yüz zam bile alsam bu adama yetisemiyorum

Boyle düsününce üni döneminde geçen yillara aciyorum, okuyup masraf yapmak yerine calisip para biriktirsem simdi 1 evim vardi, tek derdim faturalardi
hiç şaşırma buna bizim ülkede kamuda dönen torpil başka hiçbiryerde dönmüyor bunun 1.sırasıda kesınlıkle belediyeler

kamunun diger alanlarında da ciddi torpil var ama devlet dairelerıne girmek için büyük torpil gerekiyor artık lakin belediyeler bizzat biliyorum kadroları olması gerekenin 2-3 katı şişirilmiş durumda
seçim öncesi dönemlerde ilçede yaşayan hemşehri gruplarına silme oy verin çocugunuzu belediyeye alırım diyen adaylar biliyorum

basit bir örnek vereyim park bahceler diye bir birim var 1 kişi agac kesıyor 10 kişi çay içip seyrediyor ve aldıkları maaşlar 7binları idi en son

10 yıllık mühendise bazı yerlerde özel sektör o parayı vermıyor,sonra beyin göcü neden var deniliyor fırsatını bulan kaçmakta sonuna kadar haklı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt