GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğru dürüst düşünülmemiş bir hamle bana kalırsa. Mesela yüz binlerce üniversite öğrencisi toplu taşıma için sömestr başına para ödüyor. Atıyorum sömestr başına 300€ üniversite harcı ödüyorlarsa bu paranın 2/3 gibi bir bölümü sadece toplu taşıma ücreti oluyor.

Böyle bir karar geliyorsa herkes faydalanmalı bundan. Öğrencilere para iadesi mi olur ne olur bilemem ama Corona döneminde en az destek gören kesim de öğrencilerdi. Maddi desteği en az diğer kesimler kadar hak eden kesim öğrenciler aslında.

Ayrıca aylık 90€ derken hangi bileti kast ediyorsun tam olarak? Aylık 90€ ödeyip tüm Almanya içinde toplu taşıma kullanma imkânı olduğunu hiç sanmıyorum. Bu 9€'luk bileti Almanya'nın her yerinde kullanabileceksin, hızlı tren(ICE) ve Intercity (IC) dışında.
detayını bilmiyorum ama pesin odenmis ucretler icin iade olacaktır bence. 90 euroluk biletten kastım bölgesel biletler yani sehir icinde kullanılan aylık kartlar. frankfurtta aylık limitsiz sehirici kartı 95 euro. simdi hem fiyatı 9 euroya dusmus hem de kapsamı tum almanyaya genislemis oluyor.

detayını bilmiyorum ama pesin odenmis ucretler icin iade olacaktır bence. 90 euroluk biletten kastım bölgesel biletler yani sehir icinde kullanılan aylık kartlar. frankfurtta aylık limitsiz sehirici kartı 95 euro. simdi hem fiyatı 9 euroya dusmus hem de kapsamı tum almanyaya genislemis oluyor.
Evet şehiriçi o ücrete olabilir evet ama eyaletin tamamında mümkün değil. Işin içinde tren oldu mu zaten fiyat otomatikman aşırı yükseliyor, hem çok pahalı hem de dünyanın en kötü toplu taşıma hizmetini sunuyor şerefsizler.

Sonra millet niye arabadan şaşmıyor diyorlar, niye şaşsın ki trenle bir yere gitmeye kalkıyorsun saçma sapan nedenlerden dolayı gecikme ve hatta tamamen sefer iptali ile karşılaşıyorsun.

Bu 9€ bilet olayı için DB'ye kaç Milyon kazandıracak hükümet ben asıl onu merak ediyorum. Muhtemelen minimum 1-1,5 Milyar € para gider sırf bunun için.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

TÜİK mart ayında yıllık resmi enflasyonu yüzde 61,14 olarak açıklamıştı.

Nebati, yüzde 61'e yükselen enflasyonda döviz kurunun etkisine dikkat çekerek, başta kur korumalı mevduat olmak üzere alınan önemlerle finansal istikrarın sağlandığını belirtti.

osmanlı'nın son döneminde saray refah içindeyken halk sürünüyordu. sarayla halk arasındaki iletişim kopmuştu. başka da sözüm yok.

faiz haram deyip enflasyon oranında faiz veren tahvil çıkartacaklar. açıklanan enflasyona inanan girebilir.

Fed 50bps artırarak politika faizini 1% e yükseltti.

Fed faizleri %1e çekti.

2023 çeyreğine kadar da %4-5 arasına gideceğinin sinyalini verdi.

Bu ciddi bir daralma ve değerli dolar demek.

Birazdan Powell konuşacak; orada mesajlar daha iyi anlaşılır.

Fed faizleri %1e çekti.

2023 çeyreğine kadar da %4-5 arasına gideceğinin sinyalini verdi.

Bu ciddi bir daralma ve değerli dolar demek.

Birazdan Powell konuşacak; orada mesajlar daha iyi anlaşılır.
Bu bizde altını nasıl etkiler renktaşım, dolar altını itecek ancak onsda da düşme sert olacak sonuç ne olur?

Bu bizde altını nasıl etkiler renktaşım, dolar altını itecek ancak onsda da düşme sert olacak sonuç ne olur?
Ons altının olması gereken fiyat en az 3 bin dolar bence.

O yüzden ne desem boş, her şey çok pahalıyken altın hala çok ucuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt