Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Terim'in ağzından bir kere Derwall, bir kere Piontek lafı duydunuz mu? Hamza Hoca mesela bir TV programında Fatih hoca'yı övebilir. Şık da olur ama her mikrofon uzatıldığında Terim şöyle Terim böyle demesi saçma. Buna gerek yok.

Hmza Hoca'nın TD'liği ile Terim'in zerre alakası yoktur. Terim bırakın bir antrenör yetiştirmeyi, ikinci adam bile yetişmemiştir, yetiştirmez.

Not: Anti-Terimci olmadığımı biliyorsundur umarım.

16 sene gecmis aradan, birde herkes karakter olarak ayni degildir. Anti Terimci degilsin belki, ama bu son iki yilda buralarda yapilan shit storm herkesi etkiledi nerdeyse. Bana Hamza Hoca Terim´i hatirlatiyor, sadece oyun anlayisindan degil, giyinmesine kadar. Hamza Hoca icin Terim bir Idol. Hamza hocanin Terim ile baglantisi 1993´e kadar gidiyor.

Fatih Terim’in sizdeki önemi?
Alpay Özalan: "Benim için babadan farksız. Beni 3. Ligden A Milli takıma çıkartan adam hayatımın dönüm noktalarından birisidir. Fatih hocanın en büyük artısı bu oyuncuları ile çok iyi iletişim içinde. Otoritesinin yanında baba-oğul ilişkisini sağlayan biri. Geçen bir eleştiri okudum. 20 senedir teknik direktörsün bir adam yetiştirmez misin yanında Fatih hoca için. Ne yapacaktı kafasına silah mı dayasın yetişsin diye. Kimlere şans verdi adam olmayacaklara bile. Bir insan kendi isteyecek gelişmeyi."

Su boltladigim kisim cok önemli, senin bir mentor olarak katkin 20% düzeyindedir zaten, bu isler böyle yürür. Terim Piontekk gibi bir adama kafa tutuyordu soyunma odasinda, buda Piontek´in hosuna giderdi. Sende kumas saglam olacak, ve dogru adamlardan dogru bilgileri alacaksin. Ben Hamza Hoca´nin mütevazi olmasini seviyorum, Terim mesela mütevazi bir insan degil. Egoman olmasini bende sevmiyorum, ama egosuz bir adama da Imparator denmez.

Tabiki siz kabullenmek zorunda degilsiniz, ama Terim bu Ülke futbolu icin herzaman bir inspirasyon olmustur. Hamza Hoca bir futbol asigi olarak, bunu yasiyor sadece.

Fatih Terim´in futbol filosofisinden, futbol kültüründen cikma bir hocadir Hamza Hamzaoglu, mesele de bu zaten. Sonra birde gitti 6 ay yaninda tecrübelerinden yakindan faydalandi. Belki isteyerek degil, ama Ünal Aysal Terim´i göndermesi ile nasil iki senemizi yedigini intikam alircasina gösteriyor Hoca. Beni gözümde sadece Hamza Hamzaoglu degil, ayni zamanda Hamza Punisheroglu. Hamza Hoca´nin gelmesini saglayanin Apo oldugunu zannedenler saftir, cünkü original versiyon bu... Galatasaray´da kimse futbolu Albayrak´a emanet etmez, ama kötü sonuclar cikabilir diye, adami potansiyel kalkan olarak koydular o pozisyona.

Hamza Hamzaoglu´nun gelisi Terim ve Dürüst AS´nin operasyonudur, ve bize artik meyvesini yemek düsüyor.

ahmet çakar sen misin ?

tespitler doğru :D

Ben biraz bu konuyu kasiyayim dedim, ve cogu insan Terim konusunda nasil art niyetli oldugunu gösterdi yine. Hamza Hoca´nin mentörü ve inspirasyonudur Fatih Hoca, ayni zamanda genc dinamik ve inovativ. O yüzden ben bir dakika bile süphe etmedim, bizde is yapacagindan. Ne kadar basarili olur bilmiyorum, ama Italyanlardan daha cok is yapacagi kesin.

Son düzenleme:
16 sene gecmis aradan, birde herkes karakter olarak ayni degildir. Anti Terimci degilsin belki, ama bu son iki yilda buralarda yapilan shit storm herkesi etkiledi nerdeyse. Bana Hamza Hoca Terim´i hatirlatiyor, sadece oyun anlayisindan degil, giyinmesine kadar. Hamza Hoca icin Terim bir Idol. Hamza hocanin Terim ile baglantisi 1993´e kadar gidiyor.

Fatih Terim’in sizdeki önemi?
Alpay Özalan: "Benim için babadan farksız. Beni 3. Ligden A Milli takıma çıkartan adam hayatımın dönüm noktalarından birisidir. Fatih hocanın en büyük artısı bu oyuncuları ile çok iyi iletişim içinde. Otoritesinin yanında baba-oğul ilişkisini sağlayan biri. Geçen bir eleştiri okudum. 20 senedir teknik direktörsün bir adam yetiştirmez misin yanında Fatih hoca için. Ne yapacaktı kafasına silah mı dayasın yetişsin diye. Kimlere şans verdi adam olmayacaklara bile. Bir insan kendi isteyecek gelişmeyi."

Su boltladigim kisim cok önemli, senin bir mentor olarak katkin 20% düzeyindedir zaten, bu isler böyle yürür. Terim Piontekk gibi bir adama kafa tutuyordu soyunma odasinda, buda Piontek´in hosuna giderdi. Sende kumas saglam olacak, ve dogru adamlardan dogru bilgileri alacaksin. Ben Hamza Hoca´nin mütevazi olmasini seviyorum, Terim mesela mütevazi bir insan degil. Egoman olmasini bende sevmiyorum, ama egosuz bir adama da Imparator denmez.

Tabiki siz kabullenmek zorunda degilsiniz, ama Terim bu Ülke futbolu icin herzaman bir inspirasyon olmustur. Hamza Hoca bir futbol asigi olarak, bunu yasiyor sadece.

Anlatamıyorum herhalde. Hamza Hamzaoğlu için Terim önemli ve değerli olabilir. O'nu bir TV programında sorulduğunda övebilir. En ufak bir itirazım yok. Ancak bunu sık sık tekrar ederse bu artık 'vefa' değil 'yalakalık' olur. Hamza Hoca'Ya da bu yakışmaz.

Terim ancak yakaladığı başarıların yakalanması için bir 'idol' olabilir doğru. Ancak Terim hemen hiç kimseye TD'lik için bir hoca ve örnek olamaz, olmaz!

Aykut Kocaman: ''Prandelli'den sonra takımın morale ihtiyacı vardı.''

Hamza nın Terim ile ne alakası var. Elbette Terim onun idolüdür ama yardımcısı olmasının nedeni, sessiz, sakin, söz dinleyecek, itiraz etmeyecek birisi olması.

Beyler yeter artik Terim tartisildigi. Hamza hoca Ft'in mali degil. O kim oluyor da izin veriyor. Galatasaray'a gelmeyecekte nereye gidecek?

Bruma'yı sürekli oynatıp Semih'i de hakettiği gibi kadro dışı bırakırsa efsane olur. Saygılar :hat:

Terimin hediyesi

gençlere sans veriyor: check
hücum futbol oynuyor: check
ihtiyar yerine gençleri tercih etmesi: check
iyi sonuçlar aliyor: check

Gidisat iyi.
Terim bu oyuncularla bu oyunu oynatamaz. Zaten yapamadi. Hamza Hocayi bizi sadece şu Buraga atilan uzun top sevdasindan kurtardigi için överim. Futbolculari birbirine yakin oynatiyor. Paslaşmalarimiz düzene giriyor. Gerisini getirir umarim.

Anlatamıyorum herhalde. Hamza Hamzaoğlu için Terim önemli ve değerli olabilir. O'nu bir TV programında sorulduğunda övebilir. En ufak bir itirazım yok. Ancak bunu sık sık tekrar ederse bu artık 'vefa' değil 'yalakalık' olur. Hamza Hoca'Ya da bu yakışmaz.

Terim ancak yakaladığı başarıların yakalanması için bir 'idol' olabilir doğru. Ancak Terim hemen hiç kimseye TD'lik için bir hoca ve örnek olamaz, olmaz!

Tamamda Hamza Hoca teknik adamlik konusunda Terim´i örnek aldigini acik acik belli ediyor, her hafta bunu söylecek hali yok. Senin dünya görüsüne ters olabilir, ama durum bu. Hamza Hoca da yalaka bir insan degildir, sadece cok vefali bir adam. Türkiye´nin gelmis gecmis en basarili teknik adami nasil örnek olmasin ? O formamizdaki bir tane yildiz onun döneminden, bunlar "hadi kocum" ile kazanilmadi. Senin kadronda Drogba ve Sneijder var, ama Ersunlu Fenerbahce´den 10 puan fark yiyorsun.

Benim dediklerimde hic bir degiskenlik yok, ve hic bir zaman degismedi.
Ben yöneticileri sevmesem bile, Apo baskana sempatim vardir oda birazcik. Gidip Apo gibi bir adam, sportif anlaminda nasil kulüp yönetilir diye Aysal´a ders verdi diye de yazabilirim. Analizini yapti, dogru adami gönderip, dogru zamanda, dogru adami getirdi diye. Sonucta son haftalarda taraftar hep ona salladi. Ama ben ne ozaman, nede bugün Apo´nun sportif anlamda söz hakki oldugunu söyledim. Galatasaray su an ipek ipligi üzerinde yürüyor, kötü bir sonucta herseyi Apo´nun üzerine yikacakti derin Galatasarayimiz.

Ozaman gidin Albayrak´i kutlayin, ona tesekkür edin Hamza Hoca´yi getirdi diyel. Cünkü official versiyon bu, Albayrak karar verdi, gitti getirdi. Ama gercekler bunlar degil.

Son düzenleme:
Terim'in üzerinde emeği olduğu doğrudur. Ki bunu kendisi de söylerken reddetmek olmaz. Ama kumaş da önemli, hatta daha önemli. "Terim'in hediyesi" demek çok abes. Messi için "Rijkaard'in hediyesi" denmesi gibi. Rijkaard olmasa Messi olmayacak miydi? Dünyadaki çoğu hoca, futbolcu için geçerlidir bu. Kumaş yoksa yoktur, kumaşı olan adam da kendini zaten eninde sonunda belli eder.

Dediğim gibi, Terim'in emeği büyüktür. Ferguson'un Ronaldo'da olan emeği gibi, belki daha az belki daha fazla. Ama "Terim'in hediyesi" diyip de Hamza'nin değerini küçük göstermeye çalışmak ayıp. Komik...

N5

B4wgnxeIgAAuef1.jpg

:D

Tamamda Hamza Hoca teknik adamlik konusunda Terim´i örnek aldigini acik acik belli ediyor, her hafta bunu söylecek hali yok. Senin dünya görüsüne ters olabilir, ama durum bu. Hamza Hoca da yalaka bir insan degildir, sadece cok vefali bir adam.

Benim dediklerimde hic bir degiskenlik yok, ve hic bir zaman degismedi.
Ben yöneticileri sevmesem bile, Apo baskana sempatim vardir. Gidip Apo gibi bir adam, sportif anlaminda nasil kulüp yönetilir diye Aysal´a ders verdi diye de yazabilirim. Analizini yapti, dogru adami gönderip, dogru zamanda, dogru adami getirdi diye. Sonucta son haftalarda taraftar hep ona salladi. Ama ben ne ozaman, nede bugün Apo´nun sportif anlamda söz hakki oldugunu söyledim. Galatasaray su an ipek ipligi üzerinde yürüyor, kötü bir sonucta herseyi Apo´nun üzerine yikacakti derin Galatasarayimiz.

Ozaman gidin Albayrak´i kutlayin, ona tesekkür edin Hamza Hoca´yi getirdi diyel. Cünkü official versiyon bu, Albayrak karar verdi, gitti getirdi. Ama gercekler bunlar degil.

Boldladığım kısıma kesinlikle katılmıyorum. Tespit yapacak adam çok daha önceden yapardı. Zannediyorum Dortmund maçıydı ilk maçları. O zaman yapardı. Tespit filan yapmadı, artık başka şansı yoktu yönetimin son anda yapabilecekleri tek şeyi yaptılar. Getirebilecekleri(maddi anlamda ve boşta olan) tek adam da Hamza idi. Bu kadar basit.

Ama başarısız olun o derin abilerin suçu Albayrak'a yıkacağı konusuna katılıyorum.

Hediye falan yok ortada. Tabi ki her teknik direktörün etkilendiği bir isim vardır ama kimseye bağlı bir hoca değil sonuçta. Böyle yorumlar olunca taktikleri Terim veriyor diyecek kadar ileri giden seviyesizler ortaya çıkabiliyor.

Hamza hoca Galatasaray'ın bir değeri ve kendisi hak ederek bu konuma geldi. Umarım uzun seneler takımın başında kalır.

Boldladığım kısıma kesinlikle katılmıyorum. Tespit yapacak adam çok daha önceden yapardı. Zannediyorum Dortmund maçıydı ilk maçları. O zaman yapardı. Tespit filan yapmadı, artık başka şansı yoktu yönetimin son anda yapabilecekleri tek şeyi yaptılar. Getirebilecekleri(maddi anlamda ve boşta olan) tek adam da Hamza idi. Bu kadar basit.

Ama başarısız olun o derin abilerin suçu Albayrak'a yıkacağı konusuna katılıyorum.

Benim yazdigimi anlamadin boldladigin kisimda... Tabiki analiz felan yapmadi... Nasil yapacak, Albayrak´i severim, ama kimse o adama futbol kulübü emanet etmez. Edende maldir zaten. Hele hele GS kulübündeki monsieurler... Mesele kimseyi rencide etmek yada, baskasini yüceltmek degil. Benim amacim bu olsaydi, orginal versiyonu devam ettirir, Albayrak´i bu konuda övüp, Aysal ile dalga malga gecerdim... Ama Galatasaray´in futbol akli Albayrak degil... Fatih Terim´de dünden beri bize disaridan destek vermiyor... ROK bosuna bas bas bagirmadi, Terim asiret sistemi felan kurdu diye, kendi kafasi ile dalga gecerek. Ama bize Terim disaridan herzaman destek olmustur, bu demek degilki futbolu kontrol ediyor. Zaman zaman disaridan yardimlari olmustur...

O 1993 U-21 Milli takim kadrosunun iskeletini bize yönlendiren de Terim´di... Ama kendisi bunun lafini birkere bile etmedi, onun yerine ama bir cok isim konustu... Ünal Aysal´in da futbol kulübü yönetecek capi yok, nezaman sportif anlamda direksyona gecti, ozaman kendi kuyusunu kazidi. Bizde büyük baskan kültürü yoktur, ama kendi oturdugu tahtayi kazimasaydi, bir büyük baskan olabilirdi. Benim icin degil, ama taraftarin cogu icin. Senol Günes bile 2002´den sonra cikip Terim´e tesekkür etti. Bu demek degilki 2002 Terim´in basarisi, ama emegi var, bu bir nevi hakkini teslim etmek. Hamza hoca mütevazi ve acik yürekli bir insan, Terim´in hakki olmasa, teslim felan etmez. Terim´in basarilari olmasaydi efsane olamazdi, ama yaptiklari sadece sag ici ile sinirli degil. Ama futbol camiasi disinda (Teknik adam, oyuncu) bunu herzaman herkes görmezden geldi.

Her hafta her hafta Terim´i överse bende karsi cikarim, ama ilk maclarda terimin hakkini vermesini ben begendim.

Son düzenleme:
Hediye falan yok ortada. Tabi ki her teknik direktörün etkilendiği bir isim vardır ama kimseye bağlı bir hoca değil sonuçta. Böyle yorumlar olunca taktikleri Terim veriyor diyecek kadar ileri giden seviyesizler ortaya çıkabiliyor.

Hamza hoca Galatasaray'ın bir değeri ve kendisi hak ederek bu konuma geldi. Umarım uzun seneler takımın başında kalır.

Bunu diyenin anlini kamislarim. ROK gibi sahsiyetsiz ve kindar insanlar ancak böyle düsünür. Bir mentor sadece yol gösterir, bu yolu basari ile gitmek Hamza Hoca´nin isidir. Kumas saglam olacak, yoksa hic bir faydasi yok. Yoksa Hikmet Karaman ve Yilmaz Vural´da birer Terim yada Denizli olurdu.

Terim'in üzerinde emeği olduğu doğrudur. Ki bunu kendisi de söylerken reddetmek olmaz. Ama kumaş da önemli, hatta daha önemli. "Terim'in hediyesi" demek çok abes. Messi için "Rijkaard'in hediyesi" denmesi gibi. Rijkaard olmasa Messi olmayacak miydi? Dünyadaki çoğu hoca, futbolcu için geçerlidir bu. Kumaş yoksa yoktur, kumaşı olan adam da kendini zaten eninde sonunda belli eder.

Dediğim gibi, Terim'in emeği büyüktür. Ferguson'un Ronaldo'da olan emeği gibi, belki daha az belki daha fazla. Ama "Terim'in hediyesi" diyip de Hamza'nin değerini küçük göstermeye çalışmak ayıp. Komik...

N5

Mesajin bana yönelikse; Hamza hoca'nin degerini küçük göstermek gibi bir amacim yoktu. Bu basari 100% Hamza sayesinde. Hediye derken, a) Fatih hocanin emegi büyük oldugunu ve,b) G.Saray'a gitme izini o verdigi için '''hediye'' dedim. Biraz da, Hamza hoca gelmeden önce Terimin ajani/köstebegi diyen ergenlerle dalga geçmek istedim. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

N5

Bir mentor sadece yolu gösterir, o yoldan gitmek Hamza hocanin görevidir. Mesele zaten burada, Terim Piontekk´siz de Terim olurdu, Mustafa Hoca Derwall´sizde olurdu. Bunlarin ikisi herzaman övüldü taha ozamanlar, Mustafa Denizli futbolcu bilgisi, Terim´de oyunculara olan hakimiyeti ve hirsi ile. Kumas herzaman vardi cünkü, onlarda tecrübelerini aktardilar. Burada dinlemek ve ögrnemek önemli sadece. Belki ikiside o düzeyde basarili olamazdi, ama yinede basarili olurlardi. Hikmet Karaman ve Yilmaz Vural o Ustalara ragmen bir cacik olamadilar mesela, onlarda yanlarindan ayrilmiyordu. Ama herseyden önemlisi tabiki potansiyeldir. Türkiye´de kumasi saglam futbol adami yerden bitmiyor maalesef.

O yüzden Alpay´in sözünü paylastim, bunu futbol oynamis, ve isin icinde olmus insanlar bilir. Kumasinin saglam olmasi, herseyden önemlidir.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt