Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
Terim'in ağzından bir kere Derwall, bir kere Piontek lafı duydunuz mu? Hamza Hoca mesela bir TV programında Fatih hoca'yı övebilir. Şık da olur ama her mikrofon uzatıldığında Terim şöyle Terim böyle demesi saçma. Buna gerek yok.
Hmza Hoca'nın TD'liği ile Terim'in zerre alakası yoktur. Terim bırakın bir antrenör yetiştirmeyi, ikinci adam bile yetişmemiştir, yetiştirmez.
Not: Anti-Terimci olmadığımı biliyorsundur umarım.
16 sene gecmis aradan, birde herkes karakter olarak ayni degildir. Anti Terimci degilsin belki, ama bu son iki yilda buralarda yapilan shit storm herkesi etkiledi nerdeyse. Bana Hamza Hoca Terim´i hatirlatiyor, sadece oyun anlayisindan degil, giyinmesine kadar. Hamza Hoca icin Terim bir Idol. Hamza hocanin Terim ile baglantisi 1993´e kadar gidiyor.
Fatih Terim’in sizdeki önemi?
Alpay Özalan: "Benim için babadan farksız. Beni 3. Ligden A Milli takıma çıkartan adam hayatımın dönüm noktalarından birisidir. Fatih hocanın en büyük artısı bu oyuncuları ile çok iyi iletişim içinde. Otoritesinin yanında baba-oğul ilişkisini sağlayan biri. Geçen bir eleştiri okudum. 20 senedir teknik direktörsün bir adam yetiştirmez misin yanında Fatih hoca için. Ne yapacaktı kafasına silah mı dayasın yetişsin diye. Kimlere şans verdi adam olmayacaklara bile. Bir insan kendi isteyecek gelişmeyi."
Su boltladigim kisim cok önemli, senin bir mentor olarak katkin 20% düzeyindedir zaten, bu isler böyle yürür. Terim Piontekk gibi bir adama kafa tutuyordu soyunma odasinda, buda Piontek´in hosuna giderdi. Sende kumas saglam olacak, ve dogru adamlardan dogru bilgileri alacaksin. Ben Hamza Hoca´nin mütevazi olmasini seviyorum, Terim mesela mütevazi bir insan degil. Egoman olmasini bende sevmiyorum, ama egosuz bir adama da Imparator denmez.
Tabiki siz kabullenmek zorunda degilsiniz, ama Terim bu Ülke futbolu icin herzaman bir inspirasyon olmustur. Hamza Hoca bir futbol asigi olarak, bunu yasiyor sadece.