Hamza Hocayla Sistem Değişiyor, Bir de Bomba Var!

kaynağa kimsenin takılmaması ilginç

Bizim yanlis yaptigimiz neydi ??? Arda Turan bizdede herzaman üstün bir performans göstermistir, ancak teknik adam ve yönetimlerin capsizligindan dolayi, verdigi emekler herzaman heba olmustur. FELDKAMP´LI sezon haric tabi, sonra ise paramiz ile rezil olduk kulüp olarak. Yaptigimiz hic bir yatirim tutmadi.

Taraftardaki kokusmus zihniyeti unutmayalim, 22 yasindaki, agir sakatlik gecirmis Arda Turan´i bas sorumlu ilan etmek, Galatasaray taraftar tarihinin en büyük cehalet örnegi olmustur. 2009/2010 sezonunda yarim sezon sakat sakat oynadi, sonra ise agir bir ameliyat gecirdi. Buna ragmen 2010/2011 sezonunda as sorumlu ilan edilip, takima küstürüldü. Äzellik ile Arda gibi genc oyuncular sosyal medyayi takip edip, yorumlardan etkileniyor. Sonra birde tribünlerin yaptigi baski vardi.

Bu ortamda genc oyuncu tabiki helak olur...

Fb medyasi bu konuda sistemli çalisiyor. Bizim taraftarada diyecek yok tabi. Hemen galeyana gelir gösterilen hedef karsisinda. Ama bir kisim taraftarin düsünceside bütün taraftari baglamaz. Genede çogu taraftar Ardaya sahip çikmistir.

Ben daha çok sistemimizde bir sorun oldugunu düsünüyorum. Mesela simdi elimizde bir kaç tane yüksek potansiyelli genç var, ama onlara gereken egitimi saglayamiyoruz. Kimse Galatasaray'da futbolunun üstüne bir sey katamiyor. Hatta geri gidiyor.

Ben ihtimal vermiyorum 4-4-2 oynatacağına. Bu sene tvlerde yorumcular bi tutturmuş 4-4-2 oynamalı diye. Onların gazı bu. Bu takımın oynayacağı Selçuksuz Buraksız 4-2-3-1 dir. NOKTA.

Zaten dünyada 4-4-2 oynayan takım yok ki.Bir tek bizde bu muhabbet var.2 tane forvetinin de ayağı iyidir,orta saha özelliği varır o zaman kağıt üzerinde 4-4-2 oynarsın.Kağıt üzerinde oynarsın çünkü o aslında 4-6-0 bazen de 4-5-1'dir.2011-2012 sezonundaki elmander-baros ve elmander-necati ikilileri gibi bir ikili yakalarsan bunu denersin.Ama şu anda burak ve umut gibi teknik açıdan diplerde olan 2 adamı aynı anda oynatırsan nasıl pas yaparsın,nasıl güzel futbol oynarsın.Böyle kadrolar yapan insanlar nasıl iyi futbol hayali kuruyor.Ancak bir yan topla işkence gibi bir futbolla maçı kazanır sonra da sistem bu dersin.

Ayrıca biz burak ve umutlu 4-4-2 yi yarım dönem denedik elmander sakatlanınca 2012-2013 sezonunun ilk yarısında.Berbat bir futbol oynadık liderdik ama sadece 33 puanla.Ki o zaman selçuk bu kadar bitik değil,melo daha güçlüydü.O yarı fenerbahçe sadece 27 puan almıştı düşünün.2.yarı sneijder ve drogba gelmese şampiyon olmamız mümkün değildi.O dönemi herkes hatırlar.

Şu kadroyla oynayabileceğin ve dünyada hemen hemen her takımın oynadığı 4-2-3-1 sistemidir bizimde oynamamız gereken.

Ben daha çok sistemimizde bir sorun oldugunu düsünüyorum. Mesela simdi elimizde bir kaç tane yüksek potansiyelli genç var, ama onlara gereken egitimi saglayamiyoruz. Kimse Galatasaray'da futbolunun üstüne bir sey katamiyor. Hatta geri gidiyor.

O baska bir konu. Futbolcu dedigin baski görmesi lazim, sen devamli futvolcuya taviz verirsen, onlarin üzerine sistem yaratmis olursun. TÜRKIYE´de hem türklerin, hemde yabancilarin form grafigi gittikce düser, cünkü teknik adamlar taviz veriyor, yöneticiler taviz veriyor. Sen teknik adam olarak kural koyarsan, buna her oyuncu uymasi lazim, buna yöntimde karisamaz.

Lincoln ve Hakan Sükür´ün BJK maci öncesi kadro disi kalmasi, bunun cok iyi bir örnegi. Kamp zamani kimse giremez denildi floryaya... Lincoln´ün arkadaslari, Hakan´in ise evde babasini özlemis, aglamis kizi söz sözkonusuydu. Aslinda bir tanesi cok masum bir davranisti, Hakan babasini özlemis kizini aldi yanina. Ama dissiplinde yinede taviz vermedi Feldkamp, sonucta kurallar cignendi, ve iki oyuncu kadro disi kaldi. Ve bahane falan dinlenmedi... Lincoln´ü kadro disi birakip, Hakan´i birakmasaydi, bu Lincoln´ün gözüne batabilirdi. Dissiplin bu sekilde saglanir, onun aciklamasi mantikli diye, sen baska oyuncuya taviz verirsen, diger oyuncular bunu hos karsilamaz.

O Galatasaray takimi, nasil bir takimdi ?

Baris Özbek´in bile bir sistemin, verimli parcasi olarak, görevini müthis bir sekilde yerine getirdigi bir kadro. Sonra ne oldu ? Baris Özbek gibi oyunculara bile taviz verildi, sistem icinde basarili olan Baris Özbek, birden bire Lincoln olmaya calisti, kendisini unuttu, ve zarar oldu.

Feldkamp nazi dissiplini ile birlikte belki cok agir bir örnek, ancak dogrusu bu. Taviz vermeyeceksin oyunculara, ister sneijder, ister Sabri olsun. Bu taviz yöneticilerde basliyor, ve buna maalsef zayif teknik adamlar ses cikarmiyor...

Prandelli teknik adamken, kac tane oyuncunun menejeri aciklama yapti ? Yani dingonun ahirina cevirmeyeceksin kulübü, ve teknik ekipin yaninda olacaksin. 5 milyon ödendi olcana, ama kampa fazla kilo ile mi geldi ? Kadro disi, ve pestilini cikaran özel idman...

Son düzenleme:
Iste Galatasaray taraftarinin her zaman oldugu gibi nasil bir dansöz toplumu oldugunu bir kez daha bu konuda görebilirsiniz.

Iki senedir Besiktas i feda transferlerinden dolayi yerle bir eden, dalga gecen vsvs bugün kendi basimiza gelince nasil farkli yorum yapiyor ama?

Ah ne hellere düstük.

Galatasaray dan bahsediyoruz.. Taraftar ve yönetim gelmis Hamza Hamzaoglu gibi köy TD si, Niasse ve Bilal gibi 4. sinif futbolcusu getiriyor.

Yetmemis gibi taraftar kabul ediyor.

Yazik arkadas, Galatasaray dan soguttunuz.

buraktan farkı yok, burak daha iyi bunan hem de yerli. akhisar sistemi bizden bile leşti, yenmek zoruna olan takımlara ve deplasmalarda adi kontraatak oynuyorlardı, niasse de motor gibi koştuğundan çok gol attı yoksa teknik felan değil , bizim burağa hıncımızdan görmezlikten geldiğimiz geri gelip top almasını paslaşmasını yapamaz. kanser sebebi olur

Iste Galatasaray taraftarinin her zaman oldugu gibi nasil bir dansöz toplumu oldugunu bir kez daha bu konuda görebilirsiniz.

Iki senedir Besiktas i feda transferlerinden dolayi yerle bir eden, dalga gecen vsvs bugün kendi basimiza gelince nasil farkli yorum yapiyor ama?

Ah ne hellere düstük.

Galatasaray dan bahsediyoruz.. Taraftar ve yönetim gelmis Hamza Hamzaoglu gibi köy TD si, Niasse ve Bilal gibi 4. sinif futbolcusu getiriyor.

Haklısın ama Hamza,Niasse,Bilal gibi isimlere mahkum eden bu yönetim değil önceki yönetim önce bunu kabul etmek lazım...

BJK taraftarı o gün yeter demirören diye dalga geçiyordu gelen oyuncular sonrası.. Benzeri Sneijder, Drogba geldiğinde bizde yapılıyordu.. O gün ben yazmıştım çok para harcıyoruz umarım sonumuz BJK gibi olmaz dediğimde birçok kişi o kadar düşmeyiz, asla Beşiktaş gibi olmayız diye bana çıkışıyorlardı..

Ah ne hellere düstük.

para yok kamil bey

Benzeri Sneijder, Drogba geldiğinde bizde yapılıyordu.. O gün ben yazmıştım çok para harcıyoruz umarım sonumuz BJK gibi olmaz dediğimde birçok kişi o kadar düşmeyiz, asla Beşiktaş gibi olmayız diye bana çıkışıyorlardı..

bizim bu hale dusmemiz sneijder ve drogbadan ziyade

inan ve yilmaz'a 2019'a kadar 50 milyon
altintop'a yillik 10 milyon
amrabat'a bonservis 20 milyon
30 adet oynatmadigin copun transferine 100 milyon baglanmasi, sponsor bulamama vb gibi hususlardir

Ah ne hellere düstük.

Besiktas Demirören yönetiminden dolayi feda yapmak zorunda kaldi. Bizde yöneticilerin capsizligindan dolayi, kisintiya gitmemiz gerekiyor. Ama bizimkisi lüks feda, Besiktas´da oyuncularin maslari düsürüldü, bizde ise Selcuk ve Burak gibi 30 yaklasmis, form grafigi düsüste olan oyunculara güclü bir zam, ve uzun vadeli sözlesme yapilmistir... Yani bizim fedamizda, feda degil aslinda...

Italya Milli takimin teknik adami geldi, Mancini gibi marka bir teknik adam geldi ne oldu ? Hamza Hamzaoglu gayet iyi isler cikardi Akhisar´da, kendisini gelistirmek icin bir adim geriye gitmistir Milli takima giderek, ve bunu Türkiye´de normalde göremezsin. Yardimci antrenörlük yapip, bir adim geriye gitti. Ve simdi bunun mükafaatini görüyor, ve 3 adim ileriye gitme sansini yakaladi.

Mancini yapamamis, Prandelli batirmis, Hamza hoca düzeltemez ise ne olur ? Bazen ileriye gitmek icin, önce biraz geriye gitmek sarttir. Biz BJK gibi kontrolsüz bir sekilde gaza basmaya devam edersek, onlardan daha kötü duruma düseriz.

Son düzenleme:
bizim bu hale dusmemiz sneijder ve drogbadan ziyade

inan ve yilmaz'a 2019'a kadar 50 milyon
altintop'a yillik 10 milyon
amrabat'a bonservis 20 milyon
30 adet oynatmadigin copun transferine 100 milyon baglanmasi, sponsor bulamama vb gibi hususlardir

Yok zaten o dönem hem Drogba, hem Sneijder paralarını çıkardılar. Zaten geçen sene yapılan kontratlar ve transferler bizi batırdı bu ortada..

iyi de Aslan. Çift forvet diyor. Wes ne olacak yine sola mı kayacak. :D

Burak farkındaysan artık anamızın ligine döndük. Çift forvet + arkasında Sneijder oynamalıyız bence.

-------Niasse-Burak (Umut)
Bruma-Sneijder-Olcan (Sinan Gümüş)
---------Melo-------------

Çift ön libero hatta zaman zaman oynadığımız üçlü orta sahalı kadroyla oynamak çok mantıksız ligde. Zaten yukarıda yazdığım gibi oynarsak her takıma karşı ilk yarım saatte bitiriz işi.

İki önemli isim denmiş ama sadece bir oyuncunun ismi var. Haber mi yalan yoksa ben mi bir şeyi kaçırıyorum?

-----------muslera
Tarik-chedjou-semih-hakan
--------------melo
Olcan-------sneijder----bruma
--------umut-------burak

Yedekler: sinan-koray-sabri-yekta-sinan g.-hamit-emre-telles-veysel
Bunlardan 7'si

Pandev Çemali olacağına , Bilal,Niasse olsun.

Bizim kendimize sormamiz gereken soru. Arda bizdeyken neden bu performansi veremiyordu? Bizim yanlis yapip atletico nun dogru yaptigi nedir? Bunun yanitini bulursak nice Ardalar çikar.

arda ne zaman Galatasarayin en büyük yildizi olup medjaninda gözüne girdi o zaman cöküs basladi.
Arda Türkiyedeki medjadaki baskiyi kaldiramadi.. daha dogrusu yalan dolan camur atma politikasina. Bazi ergen Galatasarayli taraftarda canak tutu buna. Bunu arda kaldiramadi yapisi ile. orda rahat bu konuda ve sadece futboluna konsantre olup rahat rahat gezip dolasiyor.

Geri
Üst Alt