Hangi Teknik Direktörü istersiniz?

Cevap: Hangi Teknik Direktörü istersiniz?

Fatih Terim - Müfit Erkasap - Bülent Ünder - Tugay Kerimoglu - Eser Özaltindere

Bit pazarina muz mu yagdi? [alinma r'tas]

Çok sert bi tepki bu renkdaş. Niye böyle bir şeye ihtiyaç duydun hiç anlamıyorum. Sana hiç yakış tıramadım. Gelip sana küfür etse ne olacak şimdi? Konu önce tecrübeliler başlığına taşınıp, oradan da kilitlenecek.

Rijkaard - Neskeens gerisi bana göre boş adamlar

kesinlikle türkiyeyi tanıyan hoca getirmeliyiz

ersun yanal

abdullah avcı

fatih terim

en ideal hocalar bence.

Takımın yerli kalitesini arttırması bakımından Ersun hoca bir şekilde görev almalı takımdaa..Onun dışında da Abdullah Avcı olabilir td olarak ...

bülent ünder !

Bit pazarina muz mu yagdi? [alinma r'tas]

Büyük kulüplerin artik 7-8 antrenörü var, hatta her bölge icin antrenörleri var. Kaleci, defans, orta saha, forvet. Müthis genis bir ekiple calisiyor artik dünyanin büyük takimlari. Galatasaray´in da böyle olmasinda bir sakinca yok. Müfit Erkasap-Bülent Ünder-Eser Özaltindere eski ekibi zaten Fatih Terim´in. Tugay´i da yetistirmek icin bu ekibe dahil etsin. Ne olacak ki? Olacagindan degil, hayalimdeki teknik ekibi yazdim ben.

Fatih Terim - Müfit Erkasap - Bülent Ünder - Tugay Kerimoglu - Eser Özaltindere ( Kaleci Antrenörü )

Büyük kulüplerin artik 7-8 antrenörü var, hatta her bölge icin antrenörleri var. Kaleci, defans, orta saha, forvet. Müthis genis bir ekiple calisiyor artik dünyanin büyük takimlari. Galatasaray´in da böyle olmasinda bir sakinca yok. Müfit Erkasap-Bülent Ünder-Eser Özaltindere eski ekibi zaten Fatih Terim´in. Tugay´i da yetistirmek icin bu ekibe dahil etsin. Ne olacak ki? Olacagindan degil, hayalimdeki teknik ekibi yazdim ben.

Fatih Terim - Müfit Erkasap - Bülent Ünder - Tugay Kerimoglu - Eser Özaltindere ( Kaleci Antrenörü )

Dogru demisin reis, fakat eskiye ragbet etmektense yeni bir ekip olusturmak daha yeg degilmidir

Lucescu'dan başkası yalan getirebilirlerse onu getirsinler.

Hagi'nin gitmesine çok üzülmekle birlikte, belki de yeni kapılar aralayacak olması benim adıma bir umut ışığı. Adnan Polat seneye Hagi'yle devam etmek istemediğini belirttikten 1 hafta sonra kendisinin sonunun gelmesi çok manidar.

Benim gönlümde 3 teknik adam var.

1- Fatih Terim

2- Felix Magath

3. sıraya koysamda Lucescu'nun gelme olasılığının bulunmadığını düşünüyorum. Böyle bir ihtimal olsa ilk sıraya koyardım

Tabii ki imparator

[video=youtube;4C33w_yrF7M]https://www.youtube.com/watch?v=4C33w_yrF7M&feature=related[/video]

Çok işimiz var çok.

Bir kere öncelikle şu seçim tarihinin açıklanması gerekiyor artık. Artık açıklansın şu lanet olasıca tarih.

Farz edelim ki açıklandı. Öncelikle Teknik Direktör sorunu halledilmeli. Yeni gelecek yönetim seçimden sonra zamanının az olduğunun farkındadır ve getireceği teknik adamla anlaşmıştır. Bu kaçınılmaz. Anlaşmamış olmasına imkan yok. En azından yoklamıştır ve olumlu sonuç aldıysa aramaları bitirmişlerdir. Bence bu isim Fatih Terim. Fatih Terim 2 yıldır Galatasaray'ı bekliyor. Ali Dürüst ve Faruk Süren'li bir oluşumda Fatih Terim yer alacaktır. Terim olmazsa Fransız bir teknik adama yöneleceklerdir veya Fransa'da başarılı olmuş bir teknik adama yani Gerets veya LeGuen olabilir.

Yerli Teknik adam olarak Terim'den başkası kesinlikle olmaz diye düşünüyorum. Abdullah Avcı veya Tolunay Kafkas getirilirse eğer taraftarın tepkisi olabilir. Çünkü Aysal yönetimi gelirse ki görünen o beklentiler yüksek olacaktır.

Şu andaki takımda 2008'de şampiyon olduğumuzda hangi oyuncular vardı onlara bakalım.

Aykut

Sabri

Servet

Balta

Barış

Ayhan

Arda

Tam 7 oyuncu kalmış o kadrodan. Bu 7 oyuncuyla Galatasaray şampiyon olmuştu. Bu 7 oyuncu, 2008 yılında takımda aşağı yukarı banko oynuyordu.

------------------Aykut---------------

Sabri------Emre Güngör---Servet--Balta

---------- Ayhan-----M.Topal-----------

-----Barış--------Lincoln------------Arda

----------------Nonda-------------------

Bu takım bizi ufak tefek değişikliklerle 2008 yılında şampiyon yapmış da şimdi neden 13. sırada.

Ne oldu bu adamlara. Neden bu kadar gerilediler. Her halde futbolu unuttular diyemeyiz.

Bence durum, yönetimin bir büyük kulüpte olmayacak kadar zafiyet göstermesidir. Futbolcu hangi kulüpte oynadığını, hangi yöneticilerin idaresinde olduğunu çok iyi bilir. Futbolcular 2006 yılında şampiyon olunca neden hepsi Özhan Canaydın'a koştu. Atıyorum şimdi şampiyon olsaydık Polat'a koşacak futbolcu var mı? Yok. Futbolcu büyük kulüpte oynadığını hissetmeli. Polat o kadar çok hata yaptı ki, futbolcular inançlarını kaybettiler.

Biz 2000 yılındaki kadronun üzerinde tam 8 sene daha geçirdik. En son kalan Hakan ve Hasan Şaş'tı. O ruhu az çok tanıyan Ümit Karan, Necati gibi adamları da gönderince (gönderilmesin demiyorum, o ruhun ne olduğunu biliyorlardı anlamında sadece) takımda bir ruh kaybolması yaşanmaya başladı. Galatasaray bu duruma alışık değildi çünkü yaklaşık 20 yıldır takım ruhuyla oynayan ve kötü zamanlarda takımı toparlayacak adamları hep vardı. 2008 yılından sonra onlar da olmayınca çöküş başladı ve bu günlere geldik.

Oluşturulacak kadro artık yukarıdaki gibi takım birlikteliğini yakalayacak kadro olmayacaktır. Hakan'a Hasan'a falan tekrar futbola dön diyemeyeceğimize göre, kesinlikle profesyonel bir kadro ve çok iyi bir lider teknik adama ihtiyaç var.

Önümüzdeki sene Avrupa'da olmayacağımız için, öncelikle bence yerli oyuncu kalitesini çok ama çok artırmalıyız. Önümüzdeki sene bizi bu ligde en az ilk 4'e sokacak ve Avrupa'ya götürecek bir kadroya ihtiyaç var. Öncelikli amaç kesinlikle Avrupa'ya gitmek olmalı. Ben önümüzdeki sene şampiyon olacağımızı hiç tahmin etmiyorum. Bu ligde kaliteli yerli oyuncusu olan, yerli teknik direktörü olan, takım ruhunu sahaya yansıtan takım kazanıyor. Bursaspor, Trabzonspor, Fener bunların örneği. Beşiktaş'ta içler acısı. Çünkü yerli kalitesi çok düşük.

Yerli kalitesi derken ben gurbetçiden bahsetmiyorum. Tabi ki gurbetçi olacak ama en fazla 2 tane ve kaliteli, mantalitesi çok yüksek olmalı. Ben Türkiye ligini tanıyan ve bu ligde oynamış adamlardan bahsediyorum. Mesela Volkan Şen, Selçuk İnan, Sercan, Turgay, Egemen, Sezer Öztürk, Ali Güzeldal vs. Bir çok var. Bu adamlardan kurulu 28 kişilik kadro lazım Galatasaray'a. Ve başlarında Lider bir teknik direktör lazım. 3-5-2, 4-4-2, 4-2-3-1 falan tamam önemli. Ama önemli olan liderlik arkadaş. Futbolcu teknik direktörüne güvenecek, teknik adam da futbolcusuna güvenecek ve ona güvendiğini hissettirecek. Olayın büyük boyutu bu. Mücadele eden ve hırslı oynayan bir takım kurup başına da lider bir teknik direktör getirmeliyiz.

Gerektiğinde medyayla savaşabilecek, gerektiğinde kriz yönetebilecek bir teknik adama ihtiyaç var. O isimde herkesin malumu Fatih Terim’dir bence.

Imparator´dan gerisi yalan

Paul le guen adı geçiyor basında.Aysal gelirse onu getirecekmiş.

Le Guen ismide sık geçiyor.Bazı tv programındada söylediler..Gelirse iyi olur mu??Kararsızım..Daha iyi tanıyan varsa yorum bekliyorum.

Anlaşılan transferde fransız ekolüne yönelecez bu iyi olur gibime geliyor.

Twitter

En son aldigim bilgiye gore Bulent Tulun-Gerets ikilisi Fatih Terim'in onunde.

İyide tulun ısrarla benden geçti diyor..Cine-5'de yine söyledi..Galatasarayda bu cevherler var onlara sans versinler dedi..

Geri
Üst Alt