Hayvanlar Alemi Bilgi ve Paylaşım Başlığı

Geçmiş olsun, insana değer verilmeyen ülkemizde hayvanlara hiç değer verilmiyor maalesef. Vicdanı olmayan bir millet olduk tehlikeli .

AAvdDX.jpg

Sanchez'den sevgiler...

Çok acı çekti bütün gece burnu kanadı nefes alamadı.Kanamayı durdurduk. Lakin hala ağrıları var. Bacağı biraz sendeliyor veteriner geçer dedi.

Bir daha asla tasmasız bırakmayacağım oğlumu. Acı bir tecrübeyle ders almış oldum.

Biraz daha sakinleşince hatanın büyük kısmının bende olduğunu farkettim. Ama çarpıp durmayarak kaçan vicdansızla hesabımız daha kapanmadı..

AAvdDX.jpg

Sanchez'den sevgiler...

Çok acı çekti bütün gece burnu kanadı nefes alamadı.Kanamayı durdurduk. Lakin hala ağrıları var. Bacağı biraz sendeliyor veteriner geçer dedi.

Bir daha asla tasmasız bırakmayacağım oğlumu. Acı bir tecrübeyle ders almış oldum.

Biraz daha sakinleşince hatanın büyük kısmının bende olduğunu farkettim. Ama çarpıp durmayarak kaçan vicdansızla hesabımız daha kapanmadı..

Atakan'cım çok geçmiş olsun kardeşim. Umarım bu musibet bin nasihat olmuştur sana. Bu ülkedeki hayvan sahipleri ne yazık ki, her şeyi düşünmek ve dikkatli olmak zorunda. Dostunu çok sağlam olduğunu düşünmediğin hiç bir yerde tasmasız bırakma. Her zaman çevre kontrolü yap. Elbette tasmasız olarak enerjilerini atma ihtiyaçları var ama bunun içinde mekan/mahal arayışı yapıp, bir süre de o bölgeleri izlemek lazım. İyice emin olmadan hareket ettiğimizde onları riske atmış oluyoruz.

Çarpıp kaçan insan görünümlü haysiyetsiz gibi milyonlarca yaratık olduğunu asla unutmamak gerekiyor.

Ufaklığa tekrar geçmiş olsun. Bir an önce toparlar umarım. Sen yanında olduktan sonrası mühim değil zaten.

AAvdDX.jpg

Sanchez'den sevgiler...

Geçmiş olsun Atakan' cım, en azından şimdi daha iyi sanırım, öyle gözüküyor. Umarım tamamen atlatır ve iyileşir.

Bu gece köpeğime araba çarptı, olabilir kaza herkesin başına gelebilir fakat kaçmak ne demek ? Nasıl bir ülkeyiz anasını satayım , en az saatte 120 km hızla gelip hayvana carpıyorsun , hiç durmadan gidiyorsun. Ya bende araba olmasa o saatte o halde hayvanla takside almayacak beni. Bu mudur insanlık ? Ülkemden tekrar nefret ettirdiler teşekkür ederim. Hayvan , (pardon hayvan ona çarpıp kaçan) köpeğim arabanın carpmasıyla havaya uctu yere cakıldı. Yerde hareketsiz kaldı , aldım çimene götürdüm orda canlandı bana yürümeye çalıştı, tekrar düştü. Kafası yarıldı , burun kanaması hala durmadı ve risk taşıyor. Vet e getirene kadar ağlamaktan gözlerim kızarmadı morardı resmen. Ama hala o kuyruğunu sallamaya devam ediyor , hala umutlu, utancından benle göz kontağı kuramıyor. Rahat nefes alamıyor.

Tam eniştemin görev yaptığı karakolun önündeki ışıklarda oldu kaza , bana yarın senin plakan ve telefonun gelecek. Ben bu gece uyuyamayacağım o sahne aklımdan cıkmayacak. Ama sen rahat rahat o kafanı yastığa koyacaksın.

Seni bulup senin evinde karının çocuklarının önünde kafanı gözünü kırmayan , aynı hale getirmeyen Atakan'ı cümle alem öpsün diyeceğim budur.

Resim paylaşıp moralinizi bozmayacağım ama benim kalbim çok yaralı bugün. Postum içinde gecen hakaretler için admin ve siz saygıdeğer üyelerden özür dilerim. Rahatlamam gerekiyordu bir parça da olsa rahatladım. Yarın adama ulaştığımda daha da rahatlamış olurum.

Özetle kendi adaletimi kendim sağlayacağım. Çünkü bu ülkede hayvan hakları zayıf işliyor. Avukatla konuştum dava bile açsam olay polisten çıkıp belediyeye aktarılıyor. Kabahatler kanunundan para cezası. Benim içimdeki ateşi söndürmez ben net intikam istiyorum.
geçmiş olsun

AAvdDX.jpg

Sanchez'den sevgiler...

Çok geçmiş olsun Atakan'cım neyse ki atlatmış, yaraları iyileşince tekrar fotoğraf yollarsan sevinirim... Biliyorum bir kulağından girip, öbüründen çıkacak ama sen yine de sakinleşmeden yüzleşme, o carpıp kaçanla.

AAvdDX.jpg

Sanchez'den sevgiler...

Aşırı zor bir durum. 2 haftayı geçti saldırı anı hala çıkmıyor aklımdan.

Bizim haydutlara yer yaptım kalorifer peteğinin yanına. Bayıldılar :D

sam_8892f.jpg

Atakan Arda

sancez icin uzgunum.

bugun okula giderken yolda yatan kopek gordum. kanlar icerisindeydi ve cansızdı. yola kanları falan sıçramış. muhtemelen araba çarpmış hatta çok hızlı çarpmıştı ya da onu ezmisti. cunku yanina yaklastigimda karni acilmis ic organlari gozukuyodu. oyle gorunce zoruma gitti ne yalan soyleyim cok uzuldum. sonra biraz daha yurudukten sonra aklima siz geldiniz.

muhtemelen cins kopekti. beyaz sus kopegi gibi, bembeyaz, ufak boyda ve kivircik tuyleri vardi

cok feci bi sekilde can vermis olmali insanin içi sızlıyor be

@Atakan Arda

sancez icin uzgunum.

bugun okula giderken yolda yatan kopek gordum. kanlar icerisindeydi ve cansızdı. yola kanları falan sıçramış. muhtemelen araba çarpmış hatta çok hızlı çarpmıştı ya da onu ezmisti. cunku yanina yaklastigimda karni acilmis ic organlari gozukuyodu. oyle gorunce zoruma gitti ne yalan soyleyim cok uzuldum. sonra biraz daha yurudukten sonra aklima siz geldiniz.

muhtemelen cins kopekti. beyaz sus kopegi gibi, bembeyaz, ufak boyda ve kivircik tuyleri vardi

cok feci bi sekilde can vermis olmali insanin içi sızlıyor be

Evcil olarak besledigin kopegini tasmasiz gezdirmeyeceksin. Ben bunu aci bir tecrube ile edindim.

Kopek sahiplerine de oneririm. Istedigi kadar egitimli olsun kopeginiz. Ani bir sese ani bir tepkiye cok korkup ani hareketler yapabiliyorlar.

Lutfen tasmasiz hayvanlarinizi gezdirmeyin.

Mizansen değil.Her ne kadar arada kavga etseler de bunlar genelde hep böyle. :D

sam_8923.jpg
sam_8919.jpg

Az önceki bahsettiğim olaya diğer bir örnek (Görmeyenler için) ;

proxy1.jpg

Bişey sorcam bir kedi en çok bıyığının çekilmesindenmi irite olur yoksa kuyruğuna basılmasındanmı?

Bişey sorcam bir kedi en çok bıyığının çekilmesindenmi irite olur yoksa kuyruğuna basılmasındanmı?

Kuyruk konusunda çok hassastır. Basılması değil dokunsan bile huylanır. Gerçi her kedi huylanmaz.

Mesela bizim Tarçın boynundan aşağısına asla dokundurmaz. Hatta elini bile yaklaştırmaz.
Ama Duman'ı istediğin gibi mıncıkla hiç sesi çıkmaz :D

5705763e13046fe82df7ba7a64c3c756.jpg

Kazadan sonra sanchez bir ara normale doner gibi oldu. Keyfi falan yerindeydi. Bugun bi keyifsizlesti. Durusu falan bi degisti hayvanin. Sanki borsada trilyon batirmis gibi bir ruh hali var. Eski hizli enerjik halini ozluyorum ya :(

Resimde de yanlis duruyor. Yani sirtinda ki o cikinti neyle alakali anlamadim. Agrisi falan mi var acaba. Vet e tekrar kontrole gidecegiz

Sent from my HTC One

Kazadan sonra sanchez bir ara normale doner gibi oldu. Keyfi falan yerindeydi. Bugun bi keyifsizlesti. Durusu falan bi degisti hayvanin. Sanki borsada trilyon batirmis gibi bir ruh hali var. Eski hizli enerjik halini ozluyorum ya :(

Resimde de yanlis duruyor. Yani sirtinda ki o cikinti neyle alakali anlamadim. Agrisi falan mi var acaba. Vet e tekrar kontrole gidecegiz

Sent from my HTC One

Sanchez ciddi bir kaza atlattı. Bu yüzden dışarıda sıkıntı yaşıyor olabilir ki, bu doğal. Bence bu durum tamamen psikolojik. Artı bu olay sonrası tasmanın sürekli boynunda olması da ona rahatsızlık veriyordur. Netice de, tasmasız gezebildiği zamanları vardı, bunu ayırt edebilir ve bu durumdan da rahatsız olabilir. Özellikle dışarıdayken iletişimini kaybetme. Sürekli ilgisini çekmeye çalış derim. Elbette ağrıları da vardır ancak bu zaten doğal, asıl keyfini bozan şey şu an dışarıda yaşadığı güvensizlik hissi ve tasma mevzusu olabilir diye düşünüyorum. Bunu da sen bizzat kuracağın bağ ve iletişimle def edebilirsin.

Sent from my HTC One

Veterine elbette ki götür, ihmale gelmez ama Ozan' ın dediği gibi duruşuna, kuyruğuna baktığımda bana da dışarıda olmaktan korkuyormuş gibi geldi.

Bir "ceza" adı altında insanlara yapılanları görüyorum hemen yanı başımızda içim acıyor,zaten az olan insanlığa inancım yok olmaya yüz tutuyor sonra böyle güzel insanları görüp yaşama sevinci ile doluyorum.Keşke doğamız bu kadar acımasız olmasa...

Köpek bile ne kadar değişiyor o ilk an bezmiş,pes etmiş hayvan biraz ilgi ve alaka ile gözlerinin içi gülüyor.Hareket etmeye mecali olmayan hayvan özgüven abidesi olup boyuna posuna bakmadan 3 katı olan arkadaşını havuza sürüklüyor.Muazzam muazzam.

Bir "ceza" adı altında insanlara yapılanları görüyorum hemen yanı başımızda içim acıyor,zaten az olan insanlığa inancım yok olmaya yüz tutuyor sonra böyle güzel insanları görüp yaşama sevinci ile doluyorum.Keşke doğamız bu kadar acımasız olmasa...

Köpek bile ne kadar değişiyor o ilk an bezmiş,pes etmiş hayvan biraz ilgi ve alaka ile gözlerinin içi gülüyor.Hareket etmeye mecali olmayan hayvan özgüven abidesi olup boyuna posuna bakmadan 3 katı olan arkadaşını havuza sürüklüyor.Muazzam muazzam.

Burda da böyle insanlara rastlayabilirsin. Lakin çoğunluğu taşlayıp öldürür hayvanı. He birde kedi köpeğin haram olduğu ultrabiyonik kafalar var ülkemizde :D

Geri
Üst Alt