Hayvanlar Alemi Bilgi ve Paylaşım Başlığı

Dış hayatı hiç bilmeyen bir ev kedisini evden atarsan, büyük ihtimalle evini bulmaya çalışırken ölür.
Evet bu tarz kedi türleri ve daha çok kaniş tarzı köpekler tamamen insan ırkına bağımlı durumda insanlar yok olduğu an bu hayvanlarda ölür doğal yaşama adaptasyonları zor...

Çok komikti ya daha önce hiç yapmadığı hareketler yaptı :) spreyi olduğunu bilmiyordum, bir daha ki sefere onu alayım, çok hoşuma gitti valla :) veterinere sordum da istediğin gibi kullanabilirsin dedi zararı yokmuş.
Ben bunu kulanıyorum.Gimpet iyi markadır , alman .. Bir SKT var mı üzerinde bulamadım ama bunu alalı 2 sene olmuştur sanırım.Hala ilk günkü gibi etkiliyor.Umarım zararı yoktur.
JPM009431_1.jpg

Evet bu tarz kedi türleri ve daha çok kaniş tarzı köpekler tamamen insan ırkına bağımlı durumda insanlar yok olduğu an bu hayvanlarda ölür doğal yaşama adaptasyonları zor...

Aslında bazı ırklar haricinde( İran kedisi gibi) kediler kolaylıkla bulunduğu ortama adapte olabiliyor ama işte dış hayatı hiç bilmeyen ve tamamen ev hayatına adapte olmuş bir kedi'nin sokakta hayatta kalma şansı baya düşük....

İran kedisi falan da sokakta yaşar aslında ama fiziksel olarak tekir kadar dayanıklı değilller, kırılgan bir yapıları var.

Bunun gibi enteresan hikayerlerde var :) Kedi evden 3700 km uzakta bulundu | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve analizler

Ben bunu kulanıyorum.Gimpet iyi markadır , alman .. Bir SKT var mı üzerinde bulamadım ama bunu alalı 2 sene olmuştur sanırım.Hala ilk günkü gibi etkiliyor.Umarım zararı yoktur.
JPM009431_1.jpg

Teşekkür ederim, bu gimpet'in malt'ını kullanıyorum, hani şu anti-hairball macunu var ya, işte o.

18562.jpg

Bunu izlemiştim , bu savaşcı arı izci olarak geldiğinde sinyal vermeden onun etrafını sarıp yarattıkları ısıyla öldürüyorlar , bir kez sinyal gitti mi zaten kovan basılıp talan ediliyor ve hiç birşey yapamıyorlar.

Bende izlemiştim bu belgeseli. Burada asıl enteresan olan iki bal arısı türü arasındaki fark; ''Avrupa Bal Arıları''nın aynı saldırı modeli karşısında kovanı savunmak için kendilerini siper etmesi ve bütün kovanın yok olması durumuna karşın, ''Japon Bal Arıları''nın geliştirdiği taktik inanılmaz. Bir tarafta öğrenilmiş çaresizlik var. Diğer tarafta ise koloni halinde yaratılan bir çözüm. Belgeseli izlerken bu durumu direkt olarak toplumlarla özdeşleştiriyor insan. Misal biz toplum olarak ''Avrupa Bal Arıları'' gibiyiz :D

Dış hayatı hiç bilmeyen bir ev kedisini evden atarsan, büyük ihtimalle evini bulmaya çalışırken ölür.

Bizim Tarçın geçen sene balkondan atlayıp evden kaçtı. Normalde ne beklersin; Alıp başını gidecek.
Bizimkinin peşine erkek kediler takılmış. Bu da hemen evin önündeki ağacın tepesine çıkıp kaçmış onlardan. Sabah 7 de kaçan kedi hiç inmemecesine akşam 5 e kadar orada durdu.
Neler denedim indirmek için. Mamalar mı koymadım önüne neler neler. İnecek ama önünü erkek kediler kesiyor o da geri dönüyor.
Kaça kaça ağaç dallarının en ucuna, en zayıf yerine kadar kaçtı.

Ben olacağı anladım ve başladım o neredeyse ben de altında gezinmeye. Yükseklik yaklaşık 10 m. Anladım olacakları.
En sonunda dalın ucuna kadar geldi ve bir anda tutunamadı ve kucağıma düştü. Yer beton. O yükseklikten düşse kesin kötü şeyler olurdu.
Allah'tan kucağıma kollarıma çarpıp hızı yavaşladı ve sorunsuz iniş yaptı. Sonrada kaçtı bir bodrum penceresinin içine saklandı. Ama canı çok yanmış belli ki.
Cıyaklayıp duruyor. Ayağını topallıyor falan. Hemen kucakladım eve götürdüm. O günden sonra değil kaçmak niyetine bile girmedi.
Hatta bir gece balkon kapısı açık kalmış. Sabah kalktığımızda Tarçın koltukta yatıyordu. Balkonda oynamış dağıtmış oraları ama kaçmamış.

Neyse . Demek istediğim ; Eğer hayvancağız alışık değilse, çok küçükten beri evdeyse, dışarıyı hiç bilmiyorsa dışarıda ancak kontrollü olarak bahçeli bir evde falan alışır.
Başka türlü onu dışarı koymak bence resmen sokağa atmaktır. Acımasızlıktır.

Kedileri ve köpekleri kendi çıkarı için evcilleştirmiş insanoğlu. Evcilleşmiş bir hayvandan doğal yaşama adapte olmasını bekleyemeyiz. Madem evcilleştirdik bu canlar bizim sorumluluğumuz altındadır artık, birlikte yaşamak, yaşamalarına yardım etmek zorundayız. Üstelik bu yardım insan olana haz bile verir.

Bende izlemiştim bu belgeseli. Burada asıl enteresan olan iki bal arısı türü arasındaki fark; ''Avrupa Bal Arıları''nın aynı saldırı modeli karşısında kovanı savunmak için kendilerini siper etmesi ve bütün kovanın yok olması durumuna karşın, ''Japon Bal Arıları''nın geliştirdiği taktik inanılmaz. Bir tarafta öğrenilmiş çaresizlik var. Diğer tarafta ise koloni halinde yaratılan bir çözüm. Belgeseli izlerken bu durumu direkt olarak toplumlarla özdeşleştiriyor insan. Misal biz toplum olarak ''Avrupa Bal Arıları'' gibiyiz :D

Konuya ilgi göstermeyen zat-ı muhterem ''Bal'' sözcüğünü duyar duymaz gelmiş... Pesss :D

Bizim Tarçın geçen sene balkondan atlayıp evden kaçtı. Normalde ne beklersin; Alıp başını gidecek.
Bizimkinin peşine erkek kediler takılmış. Bu da hemen evin önündeki ağacın tepesine çıkıp kaçmış onlardan. Sabah 7 de kaçan kedi hiç inmemecesine akşam 5 e kadar orada durdu.
Neler denedim indirmek için. Mamalar mı koymadım önüne neler neler. İnecek ama önünü erkek kediler kesiyor o da geri dönüyor.

Ben olacağı anladım ve başladım o neredeyse ben de altında gezinmeye. Yükseklik yaklaşık 10 m. Anladım olacakları.
En sonunda dalın ucuna kadar geldi ve bir anda tutunamadı ve kucağıma düştü. Yer beton. O yükseklikten düşse kesin kötü şeyler olurdu.
Allah'tan kucağıma kollarıma çarpıp hızı yavaşladı ve sorunsuz iniş yaptı. Sonrada kaçtı bir bodrum penceresinin içine saklandı. Ama canı çok yanmış belli ki.
Cıyaklayıp duruyor. Ayağını topallıyor falan. Hemen kucakladım eve götürdüm. O günden sonra değil kaçmak niyetine bile girmedi.
Hatta bir gece balkon kapısı açık kalmış. Sabah kalktığımızda Tarçın koltukta yatıyordu. Balkonda oynamış dağıtmış oraları ama kaçmamış.

Neyse . Demek istediğim ; Eğer hayvancağız alışık değilse, çok küçükten beri evdeyse, dışarıyı hiç bilmiyorsa dışarıda ancak kontrollü olarak bahçeli bir evde falan alışır.

Acımasızlıktan ziyade şerefsizliktir abi, diyelim ki bir çiftin kedisi var ve 4 yıldır bu kediyi besliyorlar, bir gün kadın hamile kaldı ve evde kedi olması sakıncalı hale geldi... Bu şartlarda bile o kedi sokağa atılmaz, ne yapıp edip sahiplendirilmesi lazım o kedi'nin... Hele birde oyuncak gibi kedi yavrusu hediye edenler yok mu... Onlara tam sinir oluyorum.

Başka hayvan yokmuş gibi sabah akşam kedi konuşuyorsunuz değerli kardeşim :D İnsanın başlığa girme isteğini öldürüyorsunuz resmen :D

Ne konuşak Ozan. Bal porsuklarının nasıl yılan yediğinden mi bahsedek.
kapanır bu konu o zaman :dance:

Buyrun efendim, konuyu siz açın konuşalım :) senin köpeğin cinsi ne hakikaten?

Malamut. Bak peşin peşin söyleyeyim; ''Palamut ney balık değil mi o ?'' diye konuya gireni vururum :D

İşin şakası bir yana genelde bu başlıklarda, hayvanlara yapılan eziyetler falan da konuşuluyor ya, benim sinirim tepeme çıkıyor. O yüzden pek uğramıyorum ve okumuyorum. Biraz önce baktım siz seri halde yazıyorsunuz, kedidir o kedi zararı yoktur dedim ve açtım Melih'in mesajını gördüm.

Malamut. Bak peşin peşin söyleyeyim; ''Palamut ney balık değil mi o ?'' diye konuya gireni vururum :D

İşin şakası bir yana genelde bu başlıklarda, hayvanlara yapılan eziyetler falan da konuşuluyor ya, benim sinirim tepeme çıkıyor. O yüzden pek uğramıyorum ve okumuyorum. Biraz önce baktım siz seri halde yazıyorsunuz, kedidir o kedi zararı yoktur dedim ve açtım Melih'in mesajını gördüm.

Palamut ney balık değil mi o? :D

Sen beni Erman'la karıştırdın yahu Erman'ın tarzı o...

En sevdiğim köpek cinsi :) kar yağdığında ne mutlu oluyordur o...

Cidden bu başlıkta, Ozan'ın dediği gibi eziyet konularına girmeyin, insanın yaşam enerjisi yok oluyor.

İffetli hayvanmış abi tarçın :D

Buyrun efendim, konuyu siz açın konuşalım :) senin köpeğin cinsi ne hakikaten?
Bu konuda benim de yardımım dokunabilir Mehmet Bey :D

Daha önce 300 Lt'lik bir malawi tank kurulumum vardı. Tek bir malawi türünü koloni olarak beslemiştim. Koloni olunca daha keyifli oluyor yavru alma imkanı da oluyor :) Bir sonra ki kurulumumda büyük ihtimalle Tanganyika gölünden bir ciklit türü düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle aşağıdaki videoda olan Tropheus Kasakalawe türü olur :) Özledim Akvaryum hobisini yakın zamanda bu hobiye tekrardan dönüş yapabilmeyi umuyorum :D

https://www.youtube.com/watch?v=XbYs7PssKqk

Burada akvarist arkadaş cama yapışan tablet yemleri verirken fırsattan istifade balıkları sevebiliyor ama bu hobide genelde böyle bir yakınlaşma söz konusu olmaz çünkü aşırı olduğu zaman balıklar rahatsız olur strese girer. Yani akvaristlik güzel birşeydir lakin kedi köpek gibi kucağına alıp sevemezsin öyle can sıkıcı bir tarafı var malesef :red: Uzaktan sevmek en iyisi lakin güzel bir akvaryum dekor tasarımı ile bu sosyal ve son derece hareketli olan canlıları izlemesi çok keyiflidir tavsiye ederim :)

Geri
Üst Alt