Akvaryum hobisinde risk her zaman vardır Mehmet bunu aklından çıkarma

Mesela benim 300 Lt'lik akvaryum tankımın arka camı, gündüz ben işteyken patlamış ve odam batmıştı :red: O gün işteyken haberini almıştım ve moralim çok bozulmuştu hatırlıyorum. O kadar emek, kurulum, dekor vs... bir anda boşa gitmişti

Lakin allahtan tür değiştirmiştim ve yeni kurulum yapmıştım yani içinde canlı yoktu suyun oturmasını, balıkların yaşayabilmesi için gereken bakteri kültürünün oluşmasını bekliyordum. (Bknz: Oluşamadı :red
Akvaryum bakımını ise ben kendim yapıyordum. Biraz uğraştıran can sıkan bir mevzu ama akvaryumun getirdiği huzura değiyordu

Lakin belli bir ücret karşılığı bu bakım hizmetini bir akvaryumcudan alabilirsin. Ama her akvaryumcu bakım hizmeti vermez onu baştan söyleyeyim. Eve kurulum yapanlar büyük ihtimal bakım hizmetini de verir.
Akvaryum hobisi amatör olmadıkça her halükarda maliyetlidir. Sadece deniz akvaryumu değil ama en maliyetlisi denizdir tabi ki

Daha düşük maliyetli birşey düşünürsen eğer malawi veya tanganyika ciklet akvaryumu kurulumu yapabilirsin. Mercandı bitkiydi çok masrafın olmaz. Çünkü ciklet balıkları kum ve kayadan oluşan ortamlardan hoşlanır ki doğal ortamları böyledir zaten

Tropheus türünü öneririm. Çok sosyal ve sevimli canlılardır. Deniz akvaryumu kadar olmasa bile çok büyük keyif alırsın.
https://www.youtube.com/watch?v=Te7YfCkRX8Q