Hayvanlar Alemi Bilgi ve Paylaşım Başlığı

Çakıl Derin Uyku Modu :)

J8aRIAy.jpg
EhsetLs.jpg

Hay maşallah. Şekere bak ya. Bizimkiler de böyle. Şimdiye çoktan kaykılmışlardır. Dur bakalım bizim Duman kesin benim yerime yatmıştır. Şimdi bir de onu yerine yatırmak var sırada :D

https://www.youtube.com/user/chrispoole20 Hem eğlenceli kedi videosu stoğu, hem de yeni başlayanlar için bilgiler mevcut.

+

https://i.hizliresim.com/BZ5Y4Q.jpg

Bu da bizim şımarık kızımız. Yarı zamanlı evde kalmakta. :) Fotoğrafta 7 aylık. 1.5 ay falan oldu çekeli.

Nazar mı değdi diyelim ne diyelim artık bilemedim.

Önceki gece kayboldu ortalıktan ve dün öğleye kadar göremedik.

Sonra bulduğumda ise boynunun ve yanağının sol tarafı feci şekilde şişmişti. Güç bela kafasını kaldırıp baktığımda ise boynunda derin bir ısırık yarası olduğunu gördüm. Üstü başı zaten toz pislik olmuştu. Halsizdi. Kavga etmiş gece.

Bu öğlene kadar davranışları da çok garipti. Yarasına müdahale etmemize, eve çağırdığımız veterinerin kontrol etmesine hiçbir şekilde müsaade etmiyordu. Kucağımdan inmeyen hayvan bana yabancıymışım gibi davranıyordu. Yabancı kişilere karşı da korkusu tavan yapmıştı. Bu süre içerisinde güç bela batikon ile yarasını temizleyebildik. Sakinleşmesi için jel şeklinde bir ilaç verdi veteriner. Onu verebildik.

Çok şükür iyi geldi. Tedavi etmemize yardımcı oldu, kendini sevdirdi. Antibiyotik tedavisine başlayabildik nihayet. Şişliği kalmadı gibi. Yemek de yemiyordu, onu da yiyor artık. Sakin ve şu an yerinde uyuyor.

Sokak kedilerine verdiğimiz mama,su,süt,yemek artığı tarzı şeyleri artık bahçede tutmayacağız. Onlar yüzünden sokaktaki bütün kediler bizim evin etrafına kümelendi. Muhtemelen bu olayın sebebi de onlardan biri. Çöplerin kenarına bırakacağım artık yiyeceklerini.

Nazar mı değdi diyelim ne diyelim artık bilemedim.

Önceki gece kayboldu ortalıktan ve dün öğleye kadar göremedik.

Sonra bulduğumda ise boynunun ve yanağının sol tarafı feci şekilde şişmişti. Güç bela kafasını kaldırıp baktığımda ise boynunda derin bir ısırık yarası olduğunu gördüm. Üstü başı zaten toz pislik olmuştu. Halsizdi. Kavga etmiş gece.

Bu öğlene kadar davranışları da çok garipti. Yarasına müdahale etmemize, eve çağırdığımız veterinerin kontrol etmesine hiçbir şekilde müsaade etmiyordu. Kucağımdan inmeyen hayvan bana yabancıymışım gibi davranıyordu. Yabancı kişilere karşı da korkusu tavan yapmıştı. Bu süre içerisinde güç bela batikon ile yarasını temizleyebildik. Sakinleşmesi için jel şeklinde bir ilaç verdi veteriner. Onu verebildik.

Çok şükür iyi geldi. Tedavi etmemize yardımcı oldu, kendini sevdirdi. Antibiyotik tedavisine başlayabildik nihayet. Şişliği kalmadı gibi. Yemek de yemiyordu, onu da yiyor artık. Sakin ve şu an yerinde uyuyor.

Sokak kedilerine verdiğimiz mama,su,süt,yemek artığı tarzı şeyleri artık bahçede tutmayacağız. Onlar yüzünden sokaktaki bütün kediler bizim evin etrafına kümelendi. Muhtemelen bu olayın sebebi de onlardan biri. Çöplerin kenarına bırakacağım artık yiyeceklerini.

Geçmiş olsun :(

kara mamba !
* öldürmesi garanti olan tek yılandır.
* bu hayvanı gören filler bile yolunu değiştirir.
* insandan kaçmaz yüze ve kafaya saldırmayı seçer.
* koşmakla kaçamazsınız .
* ısırıldığınız anda felç geçirmeden önce hemen kelime-i şahadet getirin zira kısa süre sonra diliniz dönmeyecek nefes alamayacaksınız
* zehri çok çok şiddetli dozda nörotoksiktir sinir hücrelerine tesir eder felç bırakır.

Son düzenleme:
4372daf88df4724ddd554dd59336d58e.jpg
valla kendi girmiş, bizim oğlan çok minciklayinca kendince çözüm bulmuş

köpeğin türü : presia canario

* sahibi fiziken ve ruhen son derece dayanıklı olmak zorundadır.
* kökeni evcil değildir eskiden aslanlarla güreştirilmiştir !
* çok güçlü ve kaslıdır
* kare kafası siyah yapısı korkunçtur
* aynı anda üç köpeği paramparça edebilir.
* küçük yaşta disiplinli ve ciddi bir eğitim gerektirir.
* saldırmayı kafasına koyduysa saniyeler içinde uzaklardan gelir . büyük ihtimal de sizi öldürür.
* gezdirmeye çıktığınızda sağlam bir şekilde tasmasından tutun ..şüpheci korumacı yapısı tehdit olmayan unsurları bile yok etmeye meyilldir.
* kesinlikle çok aç bırakılmamalıdır aksi halde insanı dahi parçalayıp yer.. amerikada 3 gün aç bırakılan canario bir insanı parçalayıp yemiştir.

Son düzenleme:
hep bi kangalım olsun isterdim ama hiç uygun bir yerde yaşamadık..

[FBV]10203469894094278[/FBV]

0

Vitesi boşa alıp araba çektirmekten benim hayvanda bu hale geldi :asd:

Geri
Üst Alt